Yrittäjyydestä ja yhteistyöstä Teollisuusneuvos Heikki Vesa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

/ R. Djupsund. •Maaliskuu 2013: alle 25-v. työtöntä työnhakijaa. •Vuosittain noin 8–10 % ikäluokasta ei jatka peruskoulusta toiselle.
Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
Osuustoiminta osana hallituksen elinkeinopolitiikkaa YK:n kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Suomen pääjuhla Työmarkkinaneuvos Jarmo Palm.
Tervetuloa eLiiketoiminnan tietoiskuun 1. / / /
Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
NUORET JA TYÖTTÖMYYSTURVA
Suomen Yrittäjäopisto NUORTEN AIKUISTEN OSAAMISOHJELMA Työseminaari III, Kuopio SYO -case.
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
Kotihoidon laskenta Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Työ- ja elinkeinokeskus HÄMEEN TE-KESKUS APUNA YRITYKSESI OMISTAJANVAIHDOKSESSA Loppi Hannele Heikkinen Sukupolvenvaihdosten edistäminen ja.
STARTUP DESIGN - Muotoiluosaamista yritysneuvontaan Kaisa Sibelius
Kauppalehti Yrittäjyys Lokakuu Aineiston rakenne Kaikki, n=720 %
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
HEINOLA RESORT Hankekokonaisuus vuosille SIVUSTO, VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI.
Tilastotietoa yrittäjyydestä ja PK-yrityksistä Suomessa
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Tiedätkö, mitä aloittavan yrittäjän tulee tietää?
Työhyvinvoinnin tekijät Akavan Erityisalojen työmarkkinatutkimusten tuloksia Tiivistelmädiat
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj EAKR-rahoituksen v ä litt ä j ä n ä Euroopan aluekehitysrahaston tukea yritystoiminnan.
Maahanmuuttajien yrittäjyys ei ole pelkkää pizzaa ja pubeja Maahanmuuttajien yrittäjyys Suomessa on tuoreen väitöstutkimuksen mukaan melko samanlaista.
YRITYKSEN PERUSTAMINEN
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Mikko Sjögren Valmennusyhtiö Varapuu
Venäjän merkitys kyselyn perusteella on ollut kasvussa: Tänä vuonna sen ilmoitti merkittävimmäksi ulkomaalaisten vieraiden lähtömaaksi jo 70 prosenttia.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Porvoolaisten yrittäjien hyvinvointi sekä neuvonta- ja tukipalvelut Selvitys Porvoon nuorkauppakamari yhteistyössä Porvoon Yrittäjät Marika Rauma,
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
1 Starttiyrittäjyyden laajentaminen Starttityöryhmän ehdotukset.
Juha Kauppinen Consulting oy Rakenneselvitykseen liittyviä tutkimuksia Tiedotustilaisuus Karjasillan kirkolla Juha Kauppinen.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
MTK:n valtuuskunnan syyskokous Maaseutuyrittäjyyslinja.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Nuorten hankkeet MYR Minna Koljonen.
Yrityskehitys Faartti – ideasta yritykseen SUUPOHJAN ELIKEINOTOIMEN KUNTAYHTYMÄ Jurvan Nikkarikeskuksessa TEAK Oy:ssä Teuvalla Teknologiakeskus Logistiassa.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
ESR -ohjelman tilannekatsaus Merja Hilpinen, suuraluekoordinaattori Mikkeli
POHJANMAA ”Uuden energian Pohjanmaa - Energiaa huippuosaamisesta, monikulttuurisuudesta ja vahvasta yhteisöllisyydestä”.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nainen yrittäjänä – uskottavuus ? Oulainen Mirja Erlund - YNKL.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Yrittäjyys maaseudulla Kevät Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti.
Kaikille pakollinen ”pieni” liiketoimintasuunnitelma 3 op Luovuus käytännössä 3 op Yrittäjyys käytännössä 6 op Liiketoimintamahdollisuuksien etsintä luovuus,
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
W w w. h a m k. f i mi SELVITYS: KANTA-HÄMEEN OSAAMISTARPEET JA KILPAILUKYKYTEKIJÄT V Ylermi-hanke (Ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen.
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Kuopio Mari Pastila-Eklund.
Liiketalous JYPV 07 -PROJEKTI JYPV 07 JAMKIN KESKI-SUOMEN YRITYSTEN YRITTÄJÄPOLVENVAIHDOS (JYPV) – PROJEKTI/JATKAJAKOULU  Ω KOKEMUKSIA.
Kotihoidon laskenta Riikka Väyrynen Raija Kuronen.
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Talous- ja strategiaryhmä Tampereen työttömyys, elokuu 2006 Työttömyysasteen paraneminen on jatkunut tasaisesti lähes prosenttiyksikön vuosivauhtia syksystä.
Kansainväliset tutkinto-opiskelijat Suomen yliopistoissa Tuure Pitkänen SYL:n hallituksen jäsen.
Tilaisuus alkaa klo 9. #digibarometri2016. Tervetuloa Tuomo Luoma, Verkkoteollisuus #digibarometri2016.
Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous Simo Tuppurainen.
Osuuskunnat ja uusi osuuskuntalaki Rovaniemen kaupunki Maarit Alikoski
18 Yrittäminen alkaa ideasta s
Haluatko olla yrittäjä Suomessa? Matka alkaa: kohti omaa yritystä!
Ohjaamo-päivät, Helsinki
Yrittäjä-/yritysasiakkaan palvelut
Suomi.fi-yrityssivusto
Yrittäjyysinfo Starttiraha ja aloittavan yrittäjän palvelut
Senioriyrittäjyys Suomessa
Palkkatuki ja starttiraha
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Aloittavan yrittäjän palvelut Starttiraha Palvelut yrittäjyyttä suunnitteleville Palvelut uudelle ja toimivalle yrittäjälle Uudenmaan TE-toimisto.
Esityksen transkriptio:

Yrittäjyydestä ja yhteistyöstä Teollisuusneuvos Heikki Vesa

Yrittäjyyskatsaus 2012 Yrittäjien määrä ja toimialat Yrittäjiä oli vuoden 2011 lopussa Suomessa n ilman maa- ja metsätaloudenharjoittajia, eli 10 % työllisistä (luku oli uusi ennätys) Yksinyrittäjiä heistä oli 63 % Yrittäjistä 30 % toimii jalostusaloilla, neljännes kaupassa ja ravitsemus- ja majoitusalalla. Loput työskentelevät muilla palvelualoilla.

Yrittäjyysaktiivisuus kansainvälisesti Suomessa vakiintuneiden yrittäjien osuus aikuisväestöstä oli vuonna 2011 noin 8,8 % Osuus on noussut edellisestä vuodesta ja se oli korkein osuus Pohjoismaissa ja korkeampi kuin innovaatiovetoisissa kansantalouksissa keskimäärin Vakiintuneiden yrittäjien suuri väestöosuus osoittaa sen, että suomalaiset yrittäjä selviytyvät hyvin yrityksensä ensimmäisistä toimintavuosista

Suomessa alkuvaiheen yrittäjien kasvuhakuisuus on vähäisempää muihin Pohjoismaihin ja kaikkiin innovaatiovetoisiin talouksiin verrattuna GEM -tutkimuksen mukaan keskimäärin 18 % alkuvaiheen yrittäjistä oli kasvuhakuisia Kasvuhakuisia ovat tutkimuksessa yrittäjät, jotka odottavat työllistävänsä vähintään viisi työntekijää viiden vuoden kuluttua

Nuorille tehty kysely Nuorille tehdyn kyselyn mukaan 46 % on harkinnut yrittäjyyttä Ne, jotka eivät ole harkinneet yrittäjyyttä, ilmoittivat suurimmiksi yrittäjyyden esteiksi seuraavat asiat: Yrittäjyys ei kiinnosta lainkaan Ei ole yritysideaa Yrittäjyyteen liittyvät riskit/vastuut pelottavat Ei ole riittävästi alkupääomaa Nuorten yrittäjyydestä

Ehdotuksia nuorten yrittäjyyden edistämiseen 1)Nuorille yrittäjäksi ryhtyville ja juuri aloittaneille erityisiä työpajoja 2)Nuorille yrittäjille kokeiluluontoisesti tehostettua starttirahoitusta ja siihen liittyvää neuvontaa erityisesti nuorille räätälöitynä 3)Tiimi-/yhteisöllisen yrittäjyyden edistäminen 4)Yritysneuvonnan ja –ohjauksen kehittäminen erityisesti nuorille sopivaksi 5)Nuoret yrittäjät/rohkaisevat esimerkit esille, esimerkiksi Yritys- Suomi -sivustolla

Starttirahatutkimus Keskeisiä havaintoja Starttiraha on koettu toimivaksi instrumentiksi yrityksen perustamisvaiheessa Starttiraha nopeuttaa yrityksen perustamista Starttirahan hakijat kokivat starttirahan yhteiskunnan positiivisena signaalina yritystoiminnan aloittamisessa Starttirahayritysten eloonjäämisasteet ovat neljänteen toimintavuoteen asti yhtä korkeat tai hieman korkeammat kuin Suomessa yleensä Starttirahan saajista yli 60 % oli hyödyntänyt TE -toimistojen ulkopuolisia palveluita kuten esimerkiksi uusyrityskeskuksen palvelut

Toimenpidesuosituksia TE -toimistojen roolin selkeyttäminen ja synergiaetujen hakeminen edelleen tehostamalla Finnvera Oyj:n ja TE -hallinnon ulkopuolisten tahojen kanssa tehtävää yhteistyötä TE -hallinnon ulkopuolisia asiantuntijapalveluja, kuten yritysneuvontaa ja –ohjausta sekä starttilausuntoja hankittaisiin tulevaisuudessakin TE -toimistojen ulkopuolisilta toimijoilta Starttiraha tulisi säilyttää yrittäjäksi ryhtyvälle henkilölle suunnattuna tukena Toimeentulotarpeen arviointimenetelmien kehittäminen

Yrityksen perustajan palvelut sähköiseen verkkotoimistoon Työkalu yrittäjyysominaisuuksien ja yritysidean testaamiseen Liiketoimintasuunnitelman tekemiseen tarkoitettu työkalu Liiketoiminnan edellyttämien lupien, ilmoitusten ja rekisteröinnin edellyttämät viranomaispalvelut Yrityksen rekisteröintiin liittyvät asiakirjamallit Tarkoituksena on, että yrityksen sähköinen perustaminen olisi mahdollista vuoden 2013 alkupuolella