Maakuntasuunnitelmasta maakuntastrategiaan Lapissa maakunnallinen kehittäminen toimii Kehittämisen yhteen nivominen Laaja kehittämisote Tahtotilan osoitus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Häme-ohjelma on Kanta-Hämeen tulevaisuuden tekemisen strateginen ohjelma Häme-ohjelma sisältää maakuntasuunnitelman ja maakuntaohjelman. Strategiaosa.
Advertisements

Paasitorni, Helsinki | Ennakkoarviointi ohjelman suunnittelun apuna.
Materiaalitehokkuuden edistäminen Lahden kaupungissa
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
VIHREIDEN TYÖPAIKKOJEN MAHDOLLISUUKSIA Ville Niinistö
Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto Alan kuvaus ja arvoperusta Leena Mäkelä.
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Otaniemen yhteisön mahdollisuudet Mielikuva tänään Otaniemi tulevaisuudessa Otaniemen kehitys Oy Maija Hämäläinen Otaniemen kehitys Oy.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
LAPPI – SOPIMUS – LAPIN MAAKUNTAOHJELMA
Tuulivoima Tekesin strategiassa
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
Suomi 2028 – Suomi ja globaali maailmantalous I Globalisaatio edennyt vuosituhansia Teollinen vallankumous kiihdytti globalisaatiota; Suomi tuli todella.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
Maaseutuvisio Verkosto- ja hanketapaaminen Tampere Hilkka Vihinen.
BuildingSMART Infra-toimialaryhmän strategia
Kaupunki onnensa seppänä Elinvoimapolitiikan painopisteet ja organisointi Kuntamarkkinat Eero Holstila.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
ET2050 Euroopan alueiden tulevaisuus Timo Hirvonen
VARKAUDEN KAUPUNKI VARKAUS VISIO 2012 Kehittyvä, kilpailukykyinen, ympäristöä arvostava ja kansainvälinen teollisuusseutu Turvallinen, elinvoimainen ja.
Pohjois- Suomen Kompassi Pohjois-Suomen strategia, s. 35: ”Lapin ja Oulun yliopistojen yhteistyöllä, verkottumalla myös Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle,
Hyvinvointimatkailu Lähiruoka/ Loimijoen ruokalaakso Lähiruoka/ Loimijoen ruokalaakso Vaihtoehtoinen malli Etelä-Suomen keskellä Valinnanvapautta palvelusetelillä.
Nelostieseminaarin loppusanat Eduskunta Samuli Pohjamo Maakuntahallituksen puheenjohtaja.
Kielten vastuuopettajapäivät, Rovaniemen amk TkT Marjatta Huhta Master’s Thesis –tuki Industrial Management -ohjelmassa.
Globalisaatio – taloudelliset vaikutukset Suomeen I
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Sosiaalinen media ja sulautuvat ympäristöt Terhi-Maija Itkonen-Isakov - Miksi media sosiaalistuu ja miksi oppiminen sulautuu?
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
Ops 2016 ja arviointi.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Keski-Suomen maakuntasuunnitelma Maakuntasuunnitelma.
Hyvinvointialan näkymiä Lapissa OSUVA –klusterin kertomana Sirkka Saranki-Rantakokko THM, HTT.
Megatrendit Mitä ovat megatrendit? Mannermaa (1999) kuvaa megatrendejä seuraavasti Megatrendillä tarkoitetaan kehityksen suuria aaltoja tai linjoja Megatrendeillä.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Lapland – A Gateway to Arctic Innovations COMPANY CONFIDENTIAL | Copyright © M-Brain
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
ME-hengen kehittäminen
Strategiaperusta ja ohjelmat
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Talous tutuksi – koulutus syksy 2013
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Viestit kansalaisille, ammattilaisille ja päättäjille
Megatrendit.
TornioHaaparannalla on yhteinen, kaupunkien vuonna 1999 hyväksymä Visio Se on ollut johtotähtenä ja suureksi hyödyksi kaupunkien strategiatyössä.
Keskeiset lyhyen aikavälin osaamiskapeikot Lapissa
TOPSU ARVIOINTI JA KITEYTYKSET
TE-toimiston yrityspalvelut
Vauhtia kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatioon.
Ajankohtaista TE-palveluissa
Matkailuyrityksen tämän hetken haasteet ja menestys-tekijät Lapissa
Rahoituksen kohdentuminen 2018
Tulevaisuuden osaamistarpeet ja työelämän muutos
STRATEGIA Aurinko Golf Oy
Liikenne ja viestintä digitaalisessa Suomessa 2020
Tiekartta hyviin lähiöihin
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Esityksen transkriptio:

Maakuntasuunnitelmasta maakuntastrategiaan Lapissa maakunnallinen kehittäminen toimii Kehittämisen yhteen nivominen Laaja kehittämisote Tahtotilan osoitus Lappi-sopimus konkreettinen etenemispolku

Visio Lappi-brändin tamppaamalta pohjalta ponnistava: Lappi – Euroopan arktinen portti ja osaaja-alue – tavanomaisen yläpuolella Maailman mielenkiinto kohdistuu yhä enemmän arktisille alueille. Lapin on oltava maantieteellisen sijainnin lisäksi myös toimiltaan keskiössä ja tavanomaisen yläpuolella, kun puhutaan arktisesta osaamisesta ja mahdollisuuksista.

Arvoperusta Avoimuus ja kansainvälisyys Luovuus Yrittäjyys ja sitkeys Sitoutuminen kotiseutuun

Ilmiömäinen Lappi Uusi pohjoinen politiikka Ilmastonmuutos ja vihreä talous Rakennemuutos Virtuaalinen elämäntapa Toimintatapojen kehittäminen; nopea reagointi ja kokeilu, ketteryys, suunnankorjaukset tarvittaessa, liiketoimintamahdollisuuksien alleviivaaminen.

Uusi pohjoinen politiikka

Muutosajurit Logistisen aseman hyödyntäminen Globalisaation kiihtyminen Arktisuuden korostuminen ilmastonmuutoksen myötä Älykkään erikoistumisen kärjet arktisissa aloissa ja oloissa. Asemoiminen arktiseen keskiöön Ekana ajettava tokat yhteen

Suunta vuoteen 2040 Arktinen yhteistyö, vetovoima ja avoin yhteisö Arktisen osaamisen ja liiketoiminnan hub

Ilmastonmuutos ja vihreä talous Muutosajurit Ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja sen hidastaminen Vähähiilisyys ja energiapolitiikka Luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen ja kasvava kysyntä Lähienergia ja –ratkaisut Kestävä kehitys ja kompromissit Paikallisuus ja monimuotoisuus myös luonnonvarojen hyödyntämisessä ja jalostamisessa.

Suunta vuoteen 2040 Luonnonvarojen monimuotoinen ja kestävä hyödyntäminen Edelläkävijyys lähienergiatuotannossa Huoltovarmuus ja liikenne muuttuvissa luonnonoloissa ja ympäristöissä

Rakennemuutos Muutosajurit Globaali työnjaon muutos Julkisen sektorin rakennemuutos Ikääntyminen Kokonaisvaltainen tarttuminen. Uudet yritykset Useat pienet purot suureksi virraksi tulonlähteinä. Kansainvälisyys, verkostot, yhteisöt

Suunta vuoteen 2040 Uusiutuva ja monipuolinen yritystoiminta, työn tekeminen ja osaaminen Lapin vuorovaikutteinen oppimisverkosto Lapin asiakaslähtöinen vuorovaikutteinen palveluverkosto

Virtuaalinen elämäntapa Muutosajurit Kaiken digitalisoituminen ja monikanavaisuus Tietoverkkojen merkityksen kasvu Virtuaalisuus on saumaton osa työtä, opiskelua ja vapaa-aikaa. Toimiva infra ja yhteydet Julkisten virtuaalipalveluiden edelläkävijä ja avoimen datan hyödyntäjä.

Suunta vuoteen 2040 Tuottava sekä muutoksiin sopeutuva paikasta riippumaton työ, koulutus, asuminen ja palvelut Saumaton kytkeytyminen globaaleihin verkostoihin – ei missä, vaan mitä! Yhteistoiminnallinen ja yhteinen vaikuttaminen Lapin kehittämiseen verkkoja, verkostoja ja pelillisyyttä hyödyntäen

Aluerakenne 2040 MALPE-kokonaisuuden hahmottaminen Vastavoimaa keskittymiskehitykselle Hajakeskittynyt malli Maakuntakeskuksina Rovaniemi ja Kemi-Tornio Aluekeskukset, palvelukeskukset matkailukeskuksiin ja kaivoksiin verkottuen Jäämeren käytävä Kemi-Torniosta Kirkkoniemeen päävyöhyke, myös muut käytävät tärkeitä Lentoyhteydet kriittisiä

Katseet ovat pohjoisessa! Keskeinen rooli Arktisella ja Barentsin alueella Rovaniemi hallintokeskus, Kemi-Tornio teollinen ja logistinen keskus Laajakaista kaikkialla Matkailutoimintojen kehittäminen vyöhykkeellisesti 10 toimivaa kaivosta 2040 (perämerenkaari ja Sodankylä-Kittilä) Energiatuotantovyöhykkeen painopiste perämerenkaarella

mdi.fi