Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Megatrendit Mitä ovat megatrendit? Mannermaa (1999) kuvaa megatrendejä seuraavasti Megatrendillä tarkoitetaan kehityksen suuria aaltoja tai linjoja Megatrendeillä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Megatrendit Mitä ovat megatrendit? Mannermaa (1999) kuvaa megatrendejä seuraavasti Megatrendillä tarkoitetaan kehityksen suuria aaltoja tai linjoja Megatrendeillä."— Esityksen transkriptio:

1 Megatrendit Mitä ovat megatrendit? Mannermaa (1999) kuvaa megatrendejä seuraavasti Megatrendillä tarkoitetaan kehityksen suuria aaltoja tai linjoja Megatrendeillä tarkoitetaan yleensä sellaisia ilmiöitä tai ilmiökokonaisuuksia, joilla voidaan nähdä olevan yleinen jo toteutuneen kehityksen perusteella tunnistettavissa oleva suunta Megatrendien uskotaan jatkuvan samansuuntaisesti myös tulevaisuudessa.

2 Yleisesti tunnistettuja megatrendejä (Mika Mannermaa) Globalisoituminen; talous,, markkinat, tuotantoprosessit, asenteet (kuluttajien) Verkostoituminen; yritykset, hallinto, kansalaiset, reaaliaikaisuus Kestävä kehitys; ekologisesti ja sosiaalisesti Työn murros; teollisuusyhteiskunnasta tietoyhteiskuntaan Julkisen sektorin rooli; ohjaus, itsepalvelut, (perus)oikeuksien valvonta Väestön ikääntyminen; suuret ikäluokat, nuoret (sopeutuvat, syrjäytyvät) Kulttuurinen syrjäytyminen; mielisairaalat, vankilat, huumeet, kriminalisoituminen, uskonnolliset ääriliikkeet Teknologinen kehitys; tietoteknologia, uudet materiaalit, bioteknologia, energiateknologiat

3 Yleisesti tunnistettuja muita megatrendejä Internet ja verkkokeskustelut; palvelut ja asiakkuus, hyväksikäyttö yritystoiminnassa Monitieteisyys ja tieteidenvälisyys Vastauksia ongelmiin ei enää löydy vain yhden tieteenalan piiristä. Nopeus ja reaaliaikaisuus Jatkuvasti muuttuvat käytännöt; jatkuva uutisvirta; elinikäinen oppiminen Elämyskulttuuri, benjihyppykulttuuri Joustavuus ja säätelyn purkautuminen Suunnittelutalouksien hajoaminen; kaupan rajoitusten poistaminen


Lataa ppt "Megatrendit Mitä ovat megatrendit? Mannermaa (1999) kuvaa megatrendejä seuraavasti Megatrendillä tarkoitetaan kehityksen suuria aaltoja tai linjoja Megatrendeillä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google