Ohjelmointi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Internet ohjelmointi ympäristönä- webtop -web 2.0 kulttuurin alkuaskelet tietosovelluksien siirto yksittäisistä laitteista ja käyttöjärjestelmistä> www-alustaisiksi.
Advertisements

Image Gallery JavaScriptin avulla Juha Konttinen 1.
Testaus ja testausympäristöt
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
4. Lausekielinen ohjelmointi
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Tietokanta.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
ASP.NET 3.5 – Uudet ominaisuudet Jani Järvinen, C# MVP Technical Manager, Software Dev. Moonsoft Oy.
1. Olio-ohjelmointi.
13. Pakkaukset.
Ohjelma on kokoelma toimintaohjeita annetun tehtävän ______________________. Ohjelmassa on peräkkäisten toimintojen lisäksi yleensä valintaa ja _____________.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e
Sovellusohjelman suunnittelu & toteutus
Tietojärjestelmän suunnittelu
Käyttöjärjestelmät Johdanto. Kurssimateriaalista 15 lukua, jotka vastaavat enemmän tai vähemmän 15 kahden tunnin pakettia Perustuu Gary Nuttin Operating.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
@ Leena Lahtinen Helia OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 OP.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  PÄIVÄOPISKELIJAT: – KAKSI LUOKAA (SUOMI) –YKSI LUOKKA (ENGLANTI)
Ketterä kehitys käytännössä – TFS & Meteor
E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e
5.3.3 Koodin generointi Koodin generointi tarkoittaa objektikoodin eli konekielisen ohjelman tuottamista. Generointi jakautuu kolmeen osatehtävään: 1.Muistin.
Konekieli.
Tiedon esittäminen.
2. Vuokaaviot.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Johdatus ohjelmointiin Ohjelmistosuunnittelu Jaana Holvikivi.
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
XML -kielen perusteet SIMO Seminaari Antti Mäkinen.
Visual Basic -ohjelmointi
Tietokoneohjelman suoritus opintojakso Olioajattelu ja –ohjelmointi, osa I Hans Nieminen Syksy 2013.
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
Tutkimusviestintä: tiivistelmä
1. Joukko-oppi Merkinnät
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
1 Ohjelmointikielten varhaishistoria Esa-Matti Miettinen
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Tietokoneiden luokitus E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e Prentice Hall © 2010.
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
Visual Basic -ohjelmointi
Visual Basic -ohjelmointi
GNU-ohjelmointityökalut Panu Tertsunen & Daniel Liljeqvist.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
XSL Teppo Räisänen
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2011 / Jyväskylän yliopisto.
Ohjelma Mikro-ohjelmointi Symbolinen konekieli Osoitustavat.
Ohjelmassa tänään Ohjelmointimallit Pseudokieli Modulaarisuus.
Aiheet ● Ohjelmointikielten kääntäminen ● Kieliopin määrittely ● Kääntäjän toiminta.
.NET ohjelmointi C#-kielellä RäsSe, lokakuu 2004.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
TIEP114 Tietokoneen rakenne ja arkkitehtuuri, 3 op Assembler.
TIEP114 Tietokoneen rakenne ja arkkitehtuuri, 3 op
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 Leena Lahtinen Helia
JavaScriptin perusteet
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 Leena Lahtinen Helia
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
Esityksen transkriptio:

Ohjelmointi

Ohjelmointi Käsitteitä: Tietokone on binäärijärjestelmä (0 ja 1). Ohjelma on joukko käskyjä, jotka kertovat tietokoneelle mitä sen pitää tehdä. Käskyt ovat ohjelman yksittäisiä askeleita tai operaatioita. Konekieli: käännettyjä käskyjä jotka tietokone ymmärtää.

Sukupolvet 1. sukupolvi: Konekieli - binäärinen kieli, joka on suunniteltu tietylle tietokoneen mallille. 2. sukupolvi: Assembly kieli – korvataan muistisääntöön perustuvat operaatio koodit ja osoitteet, käännetään konekielelle assemblerilla. 10110000 01100001 mov al, 061h

Sukupolvet …jatkuu 3. sukupolvi: Proseduraalinen kieli käännetään konekielelle joko kääntämällä tai tulkkaamalla. Esim.: COBOL IDENTIFICATION DIVISION. Program-Id. Hello-World. ENVIRONMENT DIVISION. DATA DIVISION. PROCEDURE DIVISION. Para1. DISPLAY "Hello, world.". Stop Run.

Sukupolvet …jatkuu 4. sukupolvi: Ei-proseduraalinen kieli. Kerrotaan mitä tehdään, mutta ei kuinka. Järjestys ei ole tärkeä. Käännetään konekielelle. Esim.: FOCUS Lista ohjelmointikielistä aakkosittain (ainakin osa niistä)

Algoritmi Yleisyys: ei laadita joitain tiettyjä syöttötiedon arvoja varten. Täydellisyys: otetaan huomioon kaikki mahdolliset tilanteet. Yksikäsitteisyys: kutakin tilannetta varten on oltava täsmälleen yksi toimintamalli.

Vuokaavio toiminto data yhdistin aloitus/lopetus valinta

Ohjelman logiikka: peräkkäisyys valinta toisto ohjelman käskyrivit toistetaan siinä järjestyksessä kuin ne ovat. valinta ohjelmassa valitaan kahdesta tai useammasta vaihtoehdosta suoritettavaksi se, minkä ehto toteutuu. toisto jotain ohjelman osaa toistetaan tietty määrä kertoja, tai kunnes toiston ehto toteutuu.

Lisää termejä: Aliohjelma pääohjelman osia, joita kutsutaan pääohjelmasta Lähdekoodi korkean tason ohjelma, joka on ohjelmoijan laatima. Objektikoodi toinen nimitys konekieliselle koodille.

Termit jatkuvat Kääntäjä Tulkki kääntää lausekielisen ohjelman tietokoneen ymmärtämään muotoon. Käännöksestä saadaan konekielinen tiedosto, joka voidaan suorittaa useamman kerran. Tulkki tulkkaa lausekielisen ohjelman joka kerta uudelleen, joten siitä ei jää pysyvää tiedostoa.

Testaus: Ohjelmien testaus pitää aina tarkastaa ennen kuin ne otetaan tuotanto käyttöön. Testaustapoja on useita, riippuen testattavasta kohteesta (aliohjelma, ohjelma, järjestelmä jne.). Aliohjelma on pienin testattava kokonaisuus. Erilaisia testejä: musta-, lasi- ja harmaalaatikko CASE: Sovellusohjelman suunnittelu

Web-ohjelmointi HTML Web ohjelmointi on muutakin kuin web sivujen tekemistä. Nykyisin web sivut ovat dynaamisia ja usein niiden sisältö vaihtuu kävijän mukaan. Sisällön vaihtuminen ei aina tarkoita ohjelmointia, vaan perustuu muihin teknisiin toteutustapoihin. Perusohjelmointi lähtee liikkeelle HTML kuvauskielestä. Sillä saa aikaiseksi perussivuja. Esimerkkejä

Web-ohjelmointi CSS HTMLää on täydennetty ns. CSS tyylikielellä, jolla web sivut saadaan näyttämään paremmilta. Esimerkkejä Kun HTML ei pysty tarjoamaan kaikkea tämän päivän web sivuille, niin se korvataan vähitellen HTML5:llä. HTML5 tukee viimeisintä multimediaa.

Web-ohjelmointi Selain / palvelin Ohjelmointia web ympäristössä voidaan tehdä sekä selain- että palvelin puolella. Selain puolen ohjelmointia JavaScriptiä, DHTMLää, AJAxia jne. Palvelin puolen ohjelmointia SQL, PHP, ASP.NETiä

Web-ohjelmointi PHP on tehokas työkalu dynaamisten ja interaktiivisten web sivujen tekoon. PHP:tä voidaan käyttää useilla eri alustoilla ja käyttöjärjestelmillä. PHP ja SQL löytyvät mm. XAMPP paketista.

Web-ohjelmointi JavaScript on Web-ympäristössä käytettävä komentosarjakieli. JavaScriptin tärkein sovellus on mahdollisuus lisätä Web-sivuille dynaamista toiminnallisuutta. Esimekkejä