V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi 13.- 16.10.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
P.O. BOX 4600, University of Oulu • tel. (08) , fax (08) • Sosiaali- ja terveysalan uudet mahdollisuudet.
Advertisements

Korkeakoulujen yhteiskunnallisen ja alueellisen vaikuttavuuden hyviä käytäntöjä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi ja Länsi-Suomi.
Enterprise Europe Networkin palvelut yritysten kansainvälistymiseen Saksan markkinat ja kansainvälistymisrahoitus, Finnvera Janne Koivisto, Helsingin.
Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman vuosiraportti 2010 Esittely Päijät-Hämeen MYR:ssä
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
Well Life Center -Hyvinvointiosaamisen kehittämiskeskus- Laurean Pohjois-Tapiolan kampus Metsänpojankuja 3, Espoo.
Akavan elinkeinopoliittinen ohjelma Vesa Vuorenkoski Tiedotustilaisuus
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
YMPÄRISTÖLIIKETOIMINTA JA
Viveca-yksikkö 2014 Liikuntatieteellinen tiedekunta Jyväskylän yliopisto.
Raahen seudun yrityspalvelut
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 Maakunnan tila Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelma Eeva Kiuru Vt. toiminnanjohtaja Oulu Wellness Institute.
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
LUOVUUS, OSAAMINEN, VERKOSTOT, RAHA Seudulliseen yhteistyöhön! -opetustoimen seutuseminaari Rehtori Yrjö Sotamaa, Taik
Hitech Business Breakfast Perjantai Kimmo Paajanen.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
MAAKUNTAKORKEAKOULU ALUEELLISEN OSAAMISEN KEHITTÄJÄNÄ
Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Otaniemen yhteisön mahdollisuudet Mielikuva tänään Otaniemi tulevaisuudessa Otaniemen kehitys Oy Maija Hämäläinen Otaniemen kehitys Oy.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Inka Roadshow & Meripohjolan uudistuva
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
PK-yritysten liiketoiminnan kehittäminen osana perusopetusta 1 A M K: perustehtävät OPETUST & KALUE- VAIKUTUS.
Pohjois- Suomen Kompassi Pohjois-Suomen strategia, s. 35: ”Lapin ja Oulun yliopistojen yhteistyöllä, verkottumalla myös Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle,
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Tekesin strategia 2015.
Pk-yritysbarometri, kevät 2015 Alueraportti, Pohjanmaa 1.
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Prosessimetallurgian tutkimusryhmä Eetu-Pekka Heikkinen, Prosessimetallurgian opintosuunta Opintosuuntien informaatiotilaisuus Perjantai
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
OULUN KORKEAKOULUJEN KANSAINVÄLISEN TUNNETTUUDEN LISÄÄMINEN OULUN KORKEAKOULUJEN KANSAINVÄLISEN TUNNETTUUDEN LISÄÄMINEN Hankkeen esittely päivitetty
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Toimintalinja 1 ( EAKR) Laadullisesti korkeatasoisiin aineettomiin ja aineellisiin yrityshankkeisiin Tuki yritysten kehittämisinvestointeihin Tuki yritysten.
Innovatiiviset kaupungit
CEE:n TEHTÄVÄ ON LUODA INNOVAATIOSTA LIIKETOIMINTAA! Tuomalla yhteen tutkimuspartnerit, yritykset sekä rahoittajat ja nyt myös innovaatioenkeleitä Uusien.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Oulu-Kemi-Pori ArcMaTe - Suomi-konsortiolla kehitetään arktisen alueen tuotteita ja palveluita sekä yritysten liiketoimintaa , Helsinki Johtaja.
Miten tästä eteenpäin? Teemme yhdessä Pohjois-Karjalan tulevaisuutta POKETTI-hankkeen loppuseminaari, Joensuu Jarno Turunen Pohjois-Karjalan.
Esityksen otsikko Alaotsikko, ja/tai otsikkoa tarkentavaa tekstiä.
Oulun innovaatioallianssi / Ketterä kaupallistaminen Sami Niemelä, Oulun ammattikorkeakoulu
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Yritysten toimipaikat toimialoittain Oulun Eteläisen alueella 2015
Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Metallien jalostus Suomessa: nykytila ja tulevaisuuden haasteet
Lapin Digistep, ryhmätyö
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Pohjois-Savon EU-rahoitusinfo 7. 11
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Yritysten toimipaikat toimialoittain Oulun Eteläisen alueella 2016
Esityksen transkriptio:

v INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi

Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Esityksen sisältö INKA-ohjelman esittely Meripohjolaa koskeva oma kehitysohjelma ja sen tarjoama — Ohjelman tavoite — Kehitysyhteisö yritysten tukena — Yrityksille suunnattavat palvelut

Suomeen syntyy kansainvälisesti houkuttelevia, huippuosaamiseen perustuvia innovaatiokeskittymiä kaupunkien ja valtion yhteistyönä. Innovaatiokeskittymistä löytyy kasvuun tähtääviä yrityksiä, joilla on kyky luoda aivan uusia tuotteita ja palveluja kansainvälisille markkinoille. INKA-ohjelman visio

Pohjois-Suomi on tunnettu teräsosaamisesta syntyneestä menestyksellisestä liiketoiminnasta ja kansainvälisesti tunnetuista teräsosaamista hyödyntävistä tuotteista Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus

Metalli- ja konepajateollisuuden merkitys

Yrityskyselyn palautetta Markkinatietous (mahdollisia lopputuotteita) Koordinoitu toimintamalli Tutkimusyhteisöt Hankkeiden kohdentaminen Henkilöstön lisä/täydennyskoulutus Keskeiset liiketoiminnan kehittämistarpeet? Verkostoituminen muiden yritysten kanssa Oppiminen muilta yrityksiltä Tuotekehitystoiminta Yhteistyö alueen oppilaitosten ja korkeakoulujen kanssa. Tuotetietous Millaisia odotuksia yrityksellänne on erikoisteräkseen liittyen?

Metalli- ja konepajateollisuuden SWOT

Oulun InnovaatioallianssiTampereen innovaatiomalli Tuotteen asiakaslähtöinen uudistuminen valmistusketjussa

Ekosysteemi

Kehitysyhteisö Yrityksille suunnattavien tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiopalvelujen, sekä yrityspalvelujen tarjontaa edistämään ja jalostamaan entistä asiakaslähtöisemmäksi Yhden luukun periaate, jolla koko kehitysyhteisön osaaminen tuodaan pk-yrityksen käytettäväksi – tavoitteena auttaa yrityksen kehittymistä monipuolisesti, ei vain yhteen asiaan keskittymällä

v Raahen seudun yrityspalvelut BusinessOulu NIHAK Ylivieskan seutukuntayhdistys Oulun ammattikorkeakoulu Oulun yliopisto Teknologian tutkimuskeskus VTT Lapin ammattikorkeakoulu Centria ammattikorkeakoulu

Kehityksen kärjet SSAB:n ja Outokummun valmistamat erikoisteräkset ja niiden mahdollistama uudenlainen tuoteajattelu Teollinen internet ja yrityksen prosessien digitalisointi Liiketoimintavalmiuksien ja kansainvälistymisen edistäminen Lähtökohtana kuitenkin aina yrityksen omat tarpeet, tavoitteet ja tulevaisuuden mahdollisuudet

Uusista teräksistä uusiksi teräsrakenteiksi osaamisella

Kokonaisvaltaista palvelua yrityksille Innovaatiopalvelut —yrityksen tuotteisiin, tuotantoon, tai muihin avainprosesseihin liittyvä tutkimus- ja tuotekehitystyö innovaatioihin tähdäten Liiketoiminnan kehittäminen – kansainvälistymispalvelut – tukea erilaisiin muutosprosesseihin – edelläkävijämarkkinoiden tavoittamisessa tukea ja osaamista Rahoituspalvelut —autetaan yrityksiä julkisen rahoituksen hakuun ja käyttöön —mahdollisuus osallistua jo käynnissä oleviin tki-hankkeisiin

v Raahen seudun yrityspalvelut BusinessOulu NIHAK Ylivieskan seutukuntayhdistys Oulun ammattikorkeakoulu Oulun yliopisto Teknologian tutkimuskeskus VTT Lapin ammattikorkeakoulu Centria ammattikorkeakoulu