MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Advertisements

Delfoi.
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Sri Lanka.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Palmuöljy yhteiskuntavastuuun koetinkivenä, Greenpeacen kommentti
Eurooppalaiset kulttuurit
helenarimalimankkaankoulu2012
Tupakka ja ympäristö.
ja aluetutkielmakysymykseen vastaaminen yo-kokeessa
MAAPALLO HALTUUN.
Intiaanikulttuurien tuho
Pääkaupunki: Buenos Aires (2, as.)
Kulttuurikameleontit ry EGYPTIN KAHDET KASVOT Jon Bodsworth / WikimediaPäivi Arvonen.
Suomen kartta.
ISLANTI Islannissa on paljon kuumia lähteitä ja tulivuoria
Kappale 3.
Sivu 1 Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tampereen muuttoliike 1975–2006 Tulomuuton ja lähtömuuton volyymit ovat suurentuneet.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Turkki – Aasian läntisin maa
Maatalous.
Kappale 9 Suurimmat väestökeskittymät: Pohjois-Amerikan itärannikko
Vilma: Liettua sijaitsee balttiassa, helsingistä 600km etelään.
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Sään vaihtelut Sää vs. ilmasto? Sään vaihtelut johtuvat tuulten ja merivirtojen muutoksista –Vaikuttavina tekijöinä pinnanmuodot, sijainti pohjois-etelä.
SATEET.
Lämpövyöhykkeet ja ilmasto
Maailman seitsemän ihmettä
Inkat.
Havaiji.
Australialainen kulttuuripiiri
FILIPPIINIT.
ATEENA.
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Kolumbia República de Colombia.
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Pohjoismaiset raskaudenkeskeytykset Anna Heino Mika Gissler.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Perustietoja Kerro valtiosta perustietoja pinta-ala asukasluku pääkaupunki kieli/kielet.
MANILAN SLUMMI.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Helsinki on Suomen suurin kaupunki asukasluvultaan. Siellä on noin asukasta! Helsinki on merellinen nähtävyys itsessään. Helsingin hienoja nähtävyyksiä.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
19. Maannokset ja kasvillisuusvyöhykkeet. Maaperä ja maannos Maaperä = kallioperän päällä oleva irtain maa- aines syntyy peruskalliosta rapautumalla tai.
HAVAIJI.
Jenna Muhonen ja Oona Koskela
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Sään vaihtelut Sää vs. ilmasto?
Sveitsi on valtioliitto.
Parityö maailman valtioista.
Trooppiset sademetsät
Trooppiset sademetsät
Latinalaisen Amerikan
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Perunan matka maailmalla
Köyhyys maailmassa.
Iso-Britannia.
Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi
Keskukset & vaikutusalueet
Pietarsaari ( Jeppis ).
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Indonesia.
OHJAUSRYHMÄ Seinäjoen seudun erityinen kuntajakoselvitys
Latinalaisen Amerikan alkuperäiskulttuurit
Esityksen transkriptio:

MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN Peru

MISSÄ PERU SIJAITSEE? LÄHIKUVANA MAAILMALLA

NYT PÄÄSETTE TUTUSTUMAAN MAAN ELÄMÄÄN, NÄHTÄVYYKSIIN JA HISTORIAAN… HALPA MATKA HAUSSA?? JOS HAET HALPAA, MUTTA KIINTOISAA JA KULTTUURIRIKASTA KOHDETTA, SUUNTAA OITIS PERUUN! NYT PÄÄSETTE TUTUSTUMAAN MAAN ELÄMÄÄN, NÄHTÄVYYKSIIN JA HISTORIAAN…

TIETOPYSÄKKI PERUSTA---> PÄÄKAUPUNKI: LIMA VÄKILUKU: n. 29 907 KIELI: ESPANJA PRESIDENTTI: ALAN CARCIA PINTA-ALA: 1 285 216 KM2 NAAPURIMAAT: ECUADOR, KOLUMBIA, BRASILIA, BOLIVIA JA CHILE ALAN CARCIA

EXTRA: ESITTELYSSÄ PÄÄKAUPUNKI LIMA PERUN PÄÄKAUPUNKI LIMA SIJAITSEE KALLIOJYRKÄNTEEN YLÄPUOLELLA TYYNENMEREN ÄÄRELLÄ. SUURIN OSA PERUN VÄESTÖSTÄ ASUU LIMASSA; KAUPUNKI ONKIN TÄYNNÄ IHMISVILINÄÄ. LIMA ON PERUN ELÄVÄ KESKUS. KAUPUNKI ON valitettavasti ALKANUT SAASTUA UHKAAVASTI…

LYHYESTI HISTORIASTA … INTIAANIT INKAT ANDEILLA SISÄLLISSOTA INKOJA HEIKENTÄEN ESPANJALAISET VALLOITTAJAT FUJIMORI 1990 NYKYINEN PERU, ALAN CARCIA

INKAT, ANDIEN MUINAISET ASUKKAAT INKAT OVAT ANDIEN MUINAISASUKKAITA, JOTKA LOIVAT SADASSA VUODESSA ANDEILLE SUUREN VALTAKUNNAN. SE SIJAITSI NYKYISEN BOLIVIAN JA PERUN ALUEELLA. INKOJEN PÄÄKAUPUNKINA TOIMI KAUPUNKI, NYKYISELTÄ NIMELTÄÄN CUTZO. LAAMA JATKUU…

MACHU PICCHU ON PARHAITEN SÄILYNYT INKOJEN MUINAISKAUPUNKI ANDEILLA MACHU PICCHU ON PARHAITEN SÄILYNYT INKOJEN MUINAISKAUPUNKI ANDEILLA. SE SÄÄSTYI ESPANJALAISILTA OIVAN SIJAINTINSA ANSIOSTA. MACHU PICCHU ON MYÖS PERUN EHDOTTOMASTI SUOSITUIN NÄHTÄVYYS!! MACHU PICCHU

…KULTTUURI SIIS… …POHJAUTUU INKOJEN VANHOIHIN TAPOIHIN JA nykypäivään asti säilyneeseen taidetyyliin.

ILMASTOTIEDOT: PERU SIJAITSEE SUUNNILLEEN PÄIVÄNTASAAJAN JA KAURIIN KÄÄNTÖPIIRIN VÄLISSÄ. SIJAINNIN PERUSTEELLA ILMASTON PITÄISI OLLA TROOPPINEN, MUTTA ANDIT VAIKUTTAVAT ASIAAN. NE JAKAVATKIN PERUN KOLMEEN ERITYYPPISEEN ILMASTOVYÖHYKKEESEEN. NÄMÄ OVAT LÄNTINEN RANNIKKOALUE, ANDIEN VUORISTOALUE JA TROOPPINEN VIIDAKKO AMAZONIN VALUMA-ALUEELLA.

KASVILLISUUS JA ELÄIMET PERUN KASVILLISUUS POHJAUTUU ILMASTOVYÖHYKKEISIIN. ESIMERKIKSI AMAZONIN VALUMA-ALUEELLA VALLITSEE TROOPPINEN ILMASTO, MIKÄ TARKOITTAA, ETTÄ ALUE ON SATEISTA JA SIELLÄ ON PALJON SADEMETSIÄ. SADEMETSIEN ELÄIMISTÖ ON MONIMUOTOISTA SOPIVAN ELINYMPÄRISTÖN ANSIOSTA.

- TALOUS - HOPEAA VUORISTOSTA MINERAALEJA HYVÄT KALAVEDET, KALA TÄRKEIMPIÄ VIENTITUOTTEITA VUORISTOSTA MINERAALEJA HYVÄT KALAVEDET, KALA HOPEAA VIHANNEKSIA

LUKUTAIDOTTOMIA ENÄÄ HARVASSA KOULUTUS ON HUONOTASOISTA, MIKÄ JOHTUU OPETTAJIEN KEHNOSTA OSAAMISESTA. VUONNA 2007 PERUSSA TEHDYN TUTKIMUKSEN MUKAAN KOLMASOSA OPETTAJISTA EI HALLITSE LUETUNYMMÄRTÄMISTÄ. TÄSTÄ HUOLIMATTA SUURIN OSA PERULAISISTA OSAA LUKEA.

EXTRA 2: URHEILUA PERUSSA SAAVUTUKSET KITRERÄT TAPPIOT PARAS SAAVUTUS JALKAPALLOSSA ON ETELÄ-AMERIKAN MESTARUUDET VUONNA 1939 JA 1975 EIVÄT PÄÄSSEET VUODEN 2006 JA 2010 MM-KISOIHIN JÄI ETELÄ-AMERIKAN KARSINNOISSA KAHDEKSANNELLE SIJALLE

BY AURINKO MATKAT FEAT. VERNA KUVIEN LÄHTEET: GOOGLE