Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013. Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maastoammunta SJAL tuomarikoulutus 2013.
Advertisements

Hyvässä seurassa on ilo liikkua! ® TUOMARIPALAVERI ”SÄÄNTÖPRIIFFI”
Tuomarikoulutus SJAL tuomarikoulutus WA tuomaritoiminta • World Archery tuomarit – Kansainväliset tuomarit – Kansainväliset tuomarikandidaatit –
Tuulen mittaus Tuulen nopeus mitataan pikamatkoilla 200 m:iin asti sekä pituussuuntaisissa hypyissä. Tuuli mitataan kilpailun jokaiselle suoritukselle.
Uudet säännöt ja tulkinnat 2009  Uudet säännöt  Valittuja muutoksia Jim Briggs Suomennos: Matti Mäkäräinen.
Ammuntakenttä SJAL tuomarikoulutus 2013.
Vastuunjako • Kilpailun järjestäjä • Jury • Tulospalvelu • Ammunnanjohto • Kenttätuomari • Päätuomari.
BasketHotel & erotuomarit. BasketHotelin tärkeimmät ominaisuudet  esteellisyydet  nimettyjen otteluiden vaihtaminen(ns. myyntilista)  automaattinen.
SUIO GP ja Räyskälä ja Räyskälä.
TOIMITSIJAKOULUTUS Tiina Pelander.
Erikoistapauksia SJAL tuomarikoulutus Tehtävä 78.1 Seniorien ja juniorien kilpailussa oli 30 min lämmittelyaika sekä naisten että miesten sarjoille.
Harrastekiekon starttipalaveri harrasteliigat
Turvallisuus SJAL tuomarikoulutus TUOMARIN ON HUOLEHDITTAVA KILPAILUN TURVALLISUUDESTA KAIKIN KÄYTETTÄVISSÄ OLEVIN KEINOIN.
Tulosten tulkitseminen SJAL tuomarikoulutus 2013.
Suomen erikoissäännöt SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Ikäluokat • Aselajit tauluammunnassa ja maastossa • Ammuntamatkat • Pukeutumissäännöt • Harrastaja-
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille SAL, LMjaosto.
Lasten säännöt - johdatus. Lasten säännöt - miksi?  Lasten säännöt on laadittu käytettäviksi 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa käytettäviksi.
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille SAL, Pistoolijaosto.
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
RÄPYLÄUINTI RÄPYLÄUINTI / mlk.
Urheiluopetus – urheilukasvatus Miskolcin kaupungissa Miskolcin Urheilukoulun (MISI) esittäytyminen Fuhrmann Géza rehtori, Miskolcin urheilukoulu.
Vesa Artman Tammikuu  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla.
1 TUKIHAKEMUKSET KK  Kilpailukomitea voi jakaa tukea mm.  Harjoittelu- ja kilpailutoimintaan  Valmennukseen (oma valmentautuminen tai valmentajakoulutus)
Harrastekiekon starttipalaveri III-V divisioonat Suomen Jääkiekkoliitto1.
SUOMEN UIMALIITTO ry. Finska Simförbundet rf.. Kansallinen kilpailujärjestelmä •Tavoitteena parantaa suomalaisten huippujen valmistautumismahdollisuuksia.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
ACTION AIR - Action Air on yksi Practicalin disipliini eli aselaji. Se on kansainvälisen Practical-liiton (IPSC) ja Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL)
SM-Kilpailuista FIS-kilpailut, mikä muuttuu TD:n tehtävissä.
Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Kostiainen1 Sarjapalaveri II-div. lohko 4 ja III-div. Savo-Karjala Sport & Spa Vesileppis, Leppävirta
Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Kostiainen1 Sarjapalaveri II-div. Itä-Suomi ja III-div. Savo-Karjala Vesileppis, Leppävirta
Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Kostiainen1 Sarjapalaveri II-div. Itä-Suomi ja III-div. Savo-Karjala Vesileppis, Leppävirta
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Maastoammuntarata SJAL tuomarikoulutus 2013.
Sääntötietoutta.
Ottelukierrokset henkilökohtainen kilpailu SJAL tuomarikoulutus 2013.
Ottelukierrosten järjestys SJAL tuomarikoulutus 2013.
Sisäammunnan pisteytykset SJAL tuomarikoulutus 2013.
FC HALIKKO P07-turnaus Otteluohjelma Paikka: Hippo-arena KHT, Halikko (kolme kenttää) Alkaen: Klo 10:00 Liiga-taso: kuusi joukkuetta Ykkös-taso:
TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –
Tuomaritoiminta Muutoksia kaudelle 2010 *Rangaistusjärjestelmä *Pelitekojen mitätöinti poistuu *Kaikki täsmennykset / muutokset on tehty huomioiden:
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Tuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Päätuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
TERVETULOA FC POHU T00 HAASTE- JA HARRASTETURNAUKSEEN! LA-SU PITÄJÄNMÄEN TEKONURMI Pelitapa: Haaste 9v9, harraste 7v7, puolikas kenttä,
RaKen ja JoKin T99-02 joukkue järjestää aikuisharrasteturnauksen LA klo , Tervetuloa! Pelitapa ja aika (Järjestävä joukkue pidättää.
VANHEMPAIN KOKOUS Laaksolahden hallin kokoustila klo 9.00
OTTELUKIERROKSET - JOUKKUEET SJAL tuomarikoulutus 2013.
Hannunniitun kenttä, Virmuntie 1, Turku
Tuomarikoulutus 2002 Tuulen mittaus u Tuulen nopeus mitataan pikamatkoilla 200 m:iin asti sekä pituussuuntaisissa hypyissä. u Tuuli mitataan kilpailun.
Suoran yhtälön muodostaminen
Parajousiammunta SJAL tuomarikoulutus Parajousiammunta - luokat Tähtäinjousi – W1, W2 ja Standing – kaikissa erikseen miehet ja naiset. – Välineet.
Harrastekiekon starttipalaveri Stadi- ja Töölöliigat
Kilpailijan starttikurssi
1 Muutosehdotukset alkaen Kilpailusäännöt, matkaratsastus.
KANSALLISKIRJASTO RDA-ohjeet Nimet ja nimien muutokset RDA-verkkokoulutus Maarit Huttunen, Kari Ahola Kansalliskirjasto.
Syysturnauksessa pelataan kilpa- ja haastesarja alla olevien otteluohjelmien mukaisesti Kilpasarjassa pelaavat: Ylämyllyn Yllätys, MP Sininen, LAUTP kilpajoukkue,
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
TI-TU Tilastointi ja tulospalvelukoulutus Syyskuu 2017
VIKELLYKSEN SÄÄNTÖMUUTOSKOOSTE 2018
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2018.
Vastuunjako SJAL tuomarikoulutus 2018.
LISÄKILPAILUSÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET
Päätuomarin velvollisuudet
Tuomarin velvollisuudet
”Vanhojen” tuomarien koulutus
Esityksen transkriptio:

Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013

Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle silloin kun määrätään ampumajärjestys vuorotellen ammuttaessa tai silloin kun yhtäaikaa ammuttava ottelu alkaa. Luovutusvoitto on automaattinen, eli voittajan ei tarvitse ampua yhtään nuolta.

Lämmittelyammunta: Aiemmin säännöissä ollut 15 minuutin sääntö kilpailun alkamisen ja lämmittelyammunnan päättymisen välillä on poistunut. Lämmittelyammunta päättyy siihen, kun ilmoitetun viimeisen sarjan nuolet haetaan taustoista.

Pukeutumissäännöt: Uuden pukeutumissäännön mukaisesti maajoukkueen ampujilla voi olla erilaiset edustusasut eri luokissa. Saman luokan sisällä joukkueilla on kuitenkin oltava samanlaiset edustusasut. Joukkueotteluissa ampujilla on oltava samanlaiset ammuntapaidat ja samanväriset housut/shortsit/hame (joiden ei välttämättä tarvitse olla tyyliltään identtiset).

Joukkueen kokoonpano Joukkue koostuu kolmesta (sekajoukkueessa 2) korkeimman tuloksen karsintakierroksella ampuneesta seuran tai maajoukkueen ampujasta. Kokoonpanon voi kuitenkin vaihtaa (joukkueenjohtajan) kirjallisella ilmoituksella ammunnanjohtajalle tai päätuomarille vähintään 1 tunti ennen ottelukierrosten alkua. Kokoonpanon vaihtaminen ilman tätä ilmoitusta johtaa kyseisen joukkueen hylkäämiseen.

Medialinja Medialinja voidaan merkitä 1 metrin etäisyydelle odotuslinjasta odotuslinjan ja ammuntalinjan väliin.

5 –renkaisten 80 cm taulujen käyttö päättyy: 50 ja 30 metrin matkoille on otettu käyttöön 6 –renkaiset taulut (pisteet 5 – 10). 5 –renkaisen taulun (pisteet 6 – 10) käyttö on kuitenkin sallittua 30 metrin ammunnassa vuoden 2014 loppuun asti. 50 metrillä ei käytetä 5 –renkaisia tauluja.

Taulujen väli taustassa, taulunumerot Taulujen tulosvyöhykkeiden minimietäisyys vierekkäisillä 5- tai 6 –renkaisilla tauluilla on pienentynyt 10 cm:stä 2 cm:iin. Ulkoammunnassa taulunumerojen korkeuden on oltava vähintään 30 cm. Sisäkilpailussa vähintään 15 cm.

Harjoittelu vapaakierroksilla Harjoittelu vapaakierroksen aikana on rajoitettu kolmeksi kolmen nuolen sarjaksi tähtäinluokassa ja viideksi sarjaksi taljaluokassa. Näiden rajojen ylitys johtaa tuomarin antamaan varoitukseen. Toistuessaan seurauksena on kyseisen ampujan harjoitteluammunnan keskeyttäminen mutta seuraavan ottelun tulokseen sillä ei ole vaikutusta.

Tuloskortin tahallinen väärentäminen Tahallinen tuloksen väärentäminen tai muu luvaton muuntelu johtaa kilpailijan välittömään hylkäykseen.

Myöhästyminen kilpailusta Aiemmin oli sääntönä, että ampujan myöhästyessä karsintakierrokselta, oli ammunnanjohtajan päätettävissä, saako ampuja ampua myöhästymisen vuoksi ampumatta jääneet nuolensa vai eikö saa. Nykyisin tämä päätösvalta on Päätuomarilla tai hänen edustajallaan.

Punainen kortti Kaikki viittaukset punaisen kortin käyttöön on poistettu koska punaisella kortilla ei ole merkitystä sääntöjen suhteen. Punainen kortti on pelkästään osa tuomaritoimintaa, ja sillä näytetään, että sarjan korkeimman pistemäärän antava nuoli mitätöidään.

Eräitä hylkäysperusteita Nuolten vetäminen taustasta ennen tulosten kirjausta: Toistuessaan voi johtaa ampujan hylkäämiseen. Epäurheilijamainen käytös: Kolme uutta ohjesääntöä. Lähtökohtaisesti epäurheilijamaista käytöstä ei sallita. Mikäli kilpailija tai hänen avustajansa käyttäytyy epäurheilijamaisesti, kilpailija hylätään. Vastaavasti avustaja voidaan poistaa ammuntapaikalta. Epäurheilijamainen käytös voi johtaa kieltoon osallistua tuleviin kilpailuihin.

Sisäammuntataulut Neljä uutta taulutyyppiä 40 cm – R kolme täplää kolmion muodossa (n.k. Vegas). 40 cm - C kolme täplää kolmion muodossa (n.k. Vegas). 40 cm – R n.k. pystyspotti. 40 cm – C n.k. pystyspotti. Tähtäinluokan (R) ja taljaluokan (C) taulut erottaa siitä, että taljaluokassa on kympin halkaisija 20 mm ja tähtäinluokassa 40 mm. Edelleen on käytössä myös taulutyyppi, jossa on samassa taulussa sekä taljaluokan, että tähtäinluokan kymppirenkaat.

Taulujen välit taustassa Taustassa rinnakkain 4 pystyspottia: taulujen 2 ja 3 pistevyöhykkeiden etäisyyden toisistaan tulee olla vähintään 10 cm. Taulujen 1 ja 2 sekä 3 ja 4 väli saa olla korkeintaan 2 cm. Taustassa 3 pystyspottia: pistevyöhykkeiden välin tulee olla vähintään 10 cm. Taustassa 2 pystyspottia: pistevyöhykkeiden välin tulee olla vähintään 25 cm.