Maitotuotteet: JUUSTOT

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa,
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
MAITOTUOTTEET!.
Mukavaa ja terveellistä elämää?
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Ravintoaineet ja niiden merkitys ihmiselle
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Asioita pohdittavaksi tuotekehitystyötä tehtäessä
Syöpäpotilaan ravitsemus
Tunne lääkkeesi Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
1 Elintarvikkeiden hintaseuranta –hanke 2009 (2010) Seurantaohjeet.
© Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
FINGERPORI
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Urheilevan nuoren ravitsemus
2 2 Markkinatilanne  Raakamaito –Tuotanto noussut hieman Euroopassa. Suomessa lasku tasaantunut. Hinnat laskeneet muutamissa maissa alle tuotantokustannusten.
1 Kiinteät lipidipartikkelit Vaihtoehtoinen menetelmä liposomeille, emulsioille ja synteettisille polymeeripartikkeleille Koostuvat kiinteistä lipideistä,
Kaisa Lahti 2B & Ira Ekholm 3A
Reaktioita ruoanvalmistuksessa
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Ihmisen ravinto.
Valmisruoat Pakasteet Kuivatut ruokavalmisteet Puolisäilykkeet Täyssäilykkeet.
LAKTOOSI-INTOLERANSSI. YLEISTÄ Laktoosi-intoleranssi on oireyhtymä, jossa laktaasi-entsyymi ei pilko laktoosia Aiheutuu ohutsuolessa olevasta mutaatiosta.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
ERITYISRUOKAVALIOT Mikä on erityisruokavalio?
Ravinto-opas Vihjeitä viisaisiin valintoihin
RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1
Maidontuotanto Tuotantopanokset Ohjaus ja valvonta Rehun valmistus
Aina ei voi valita mitä syö
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
Kpl 34 Monien ihmisten ruokavalioita rajoittaa jokin allergia tai sairaus, jolloin elimistö ei siedä jotakin ruoka-ainetta.
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
La Chablisienne Château Grand Cru Grenouilles
Spürnasen Riesling Brut
Château de Fabregues Grenache Syrah Rosé
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
PerlApp Rosé Tuotetiedot Tuottaja: Perlage Maa: Italia Alue: Veneto Alkoholiprosentti: 10.5% Rypaletyyppi: Merlot 70%, Sangiovese 30%, Sokeripitoisuus:
Sgajo Prosecco Extra Dry Organic Vegan
Segura Viudas Lavit Cava Brut Nature
Dopff Riesling Cuvée Europe
Kasvinsuojeluaineiden varastointi ja hävittäminen
Segura Viudas Reserva Cava Semi Seco
Spürnasen Riesling Brut
Chablis Grand Cru Les Preuses
Navarro Correas Colección Privada Sauvignon Blanc
Segura Viudas Lavit Cava Brut Nature
Kiwi Cuvée Pinot Noir Tuotetiedot Tuottaja: Lacheteau Maa: Ranska Alue: Vin de France Ala-alue/Luokitus: Vin de France Alkoholiprosentti: 12.5% Rypaletyyppi:
Young Brute Tuotetiedot Tuottaja: Casella Family Brands Maa: Australia Alkoholiprosentti: 14% Rypaletyyppi: Shiraz %, Cabernet Sauvignon %, Sokeripitoisuus:
Consentido Macabeo Tuotetiedot Tuottaja: La Purisima Maa: Espanja Alue: Yecla Ala-alue/Luokitus: Yecla Alkoholiprosentti: 12.5% Rypaletyyppi: Macabeo 100%,
Segura Viudas Reserva Cava Semi Seco
Brovence Organic Rosé Tuotetiedot Tuottaja: Maa: Ranska Alue: Provence Alkoholiprosentti: 13% Rypaletyyppi: Grenache %, Syrah %, Vermentino %, Maku:
Ripasso Bosan Tuotetiedot Tuottaja: Gerardo Cesari Maa: Italia Alue: Veneto Ala-alue/Luokitus: Veneto Alkoholiprosentti: 14% Rypaletyyppi: Corvina 80%,
Sgajo Prosecco Extra Dry Organic Vegan
Henri Gaillard Provence Rosé 25 cl
Freixenet 0,0% Rosado Tuotetiedot Tuottaja: Freixenet Maa: Espanja Alkoholiprosentti: 0.5% Rypaletyyppi: Moscatel 98%, Tempranillo 2%, Sokeripitoisuus:
Château de Fabregues Grenache Syrah Rosé
Château de Fesles Cabernet Franc La Chapelle
Nimbus Estate Chardonnay
La Chablisienne Château Grand Cru Grenouilles
PerlApp Rosé Tuotetiedot Tuottaja: Perlage Maa: Italia Alue: Veneto Alkoholiprosentti: 10.5% Rypaletyyppi: Merlot 70%, Sangiovese 30%, Sokeripitoisuus:
Hashtag Sauvignon 2016 Tuotetiedot Tuottaja: Maa: Italia Alkoholiprosentti: 12.5% Rypaletyyppi: Sauvignon Blanc 85%, Väri: Vaaleankeltainen Maku: hapokas,
Paris Seduction Tuotetiedot Tuottaja: Les Grands Chais de France Maa: Ranska Alkoholiprosentti: 115% Rypaletyyppi: Sauvignon Blanc %, Sokeripitoisuus:
Esityksen transkriptio:

Maitotuotteet: JUUSTOT Valkohomejuusto Juustot ovat ikivanha suosittu maitotuote

* JUUSTOJEN SAATAVUUS Ennen vanhaan juustoa valmistettiin kesällä ja syksyllä, kun maitoa oli saatavilla. Juusto oli juhlaruokaa, ja sitä annettiin palkaksi esimerkiksi heinäntekoväelle. Leipäjuusto kuivattiin ja säilöttiin esimerkiksi ruislaarissa jyvien seassa, missä se säilyi jopa vuosia. Kuiva, kivikova leipäjuusto pehmeni hiilloksella lämmitettäessä. Juustoa lisättiin paloina myös erilaisiin keittoruokiin. Juustoja valmistetaan klassisesti MEIJEREISSÄ. Juusto on MAIDOSTA juoksettamisen ja maitohappokäymisen avulla valmistettu kiinteä elintarvike.

1. Cheddar 2. Mozzarella Sinihomejuusto Feta

Säilyvyys ja säilytys Säilytä juustot jääkaapissa tai kylmiössä alle + 8 °C:ssa. Pidä juustot avaamisen jälkeen joko omissa pakkauksissaan hyvin suljettuina tai kääri ne tiiviisti tuorekelmuun. Voit säilyttää juustoa myös juustokuvun alla tai suljetussa rasiassa. Pidä juusto erillään voimakasaromisista ruoka-aineista esim. hedelmistä, koska juustoon tulee helposti sivumakuja. Juustoja kypsytetään juustokellareissa muutaman viikon, kuukauden tai jopa vuoden ajan. Juuston maku on sitä voimakkaampi, mitä kauemmin sitä on kypsytetty. Kypsytyksen aikana maitohappobakteerit hajottavat laktoosin propionihapoksi ja hiilidioksidiksi. Tämän vuoksi kypsytetyt juustot ovat laktoosittomia ja sopivat myös laktoosi-intoleranteille. Myös maidon proteiinit ja rasva hajoavat pienemmiksi yhdisteiksi sekä aromiaineiksi. Tuorejuustoja ei kypsytetä. Säilytys mieluiten jääkaapin vihanneslokerossa, kylmiössä tai kellarissa. Pakastamista ei suositella, koska juustojen rakenne kärsii. Juustot kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua temperoitumaan. Huoneenlämpöisen juuston aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

ERILAISIA JUUSTOJA   MOZZARELLA [ Italia ] FETA [ Kreikka ] EDAM, GOUDA [ Hollanti ] Sinileimainen juusto, Mustaleimainen juusto, Sinihomejuusto, valkohomejuusto, PARMESAN [ Italia ] LEIPÄJUUSTO, KERMAJUUSTO [ Suomi ] BRIE, EMMENTAL, CAMEMBERT [ Ranska ] Raejuusto, Vuohenjuusto, Sulatejuusto....

Juustojen käyttö ? APERITIIVEISSA ? RUOISSA ? SALAATEISSA ? TAPASTA ? VIININ KANSSA ? JÄLKIRUOISSA

JUUSTOJEN HINNAT Koska juustoja on monenlaisia, on niillä myös monenlaisia hintoja! ROQUEFORT  JA GORGONZOLA- SINIHOMEJUUSTOT Roquefort valmistetaan lampaanmaidosta ja annetaan kypsyä synnyinseudullaan Roquefortin luolissa Ranskassa. Juustossa on sinihohtoinen homekasvusta ja maku on aivan erikoinen! Ikää tällä löydöllä on yli tuhat vuotta. Juusto on kalleinta juustoa mitä voi ostaa koska sitä ei voida valmistaa muualla. Gorgonzola on Roquefortin vastine, kotoisin Italiasta. Maku on kylläkin miedompi.