Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aina ei voi valita mitä syö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aina ei voi valita mitä syö"— Esityksen transkriptio:

1 Aina ei voi valita mitä syö
Kpl 34

2 Erityisruokavalio Monien ihmisten ruokavaliota voi rajoittaa allergia tai sairaus. Tällöin elimistö ei siedä jotain tiettyä aineitta. Silloin on tärkeää noudattaa tiettyä ruokavaliota joka on sopiva. Ruokavalion noudattaminen on tärkeää oman terveytensä ja jopa hengissä pysymisen takia. Ruokavalion voi suunnitella ravitsemusterapeutti tai terveydenhoitaja.

3 Laktoosi-intoleranssi
Jos sinulla on laktoosi-intoleranssi elimistösi ei pysty pilkkomaan ohutsuolessa maidon omaa sokeria, laktoosia, koska elimistössäsi ei ole riittävästi sitä pilkkovaa laktaasi-entsyymiä. Pilkkoutumaton sokeri aiheuttaa vatsakipuja, ilmavaivoja ja ripulia. Laktoosi-intoleranssin oireet ovat yksilöllisiä. Jotkut kestävät laktoosia ja osa kestää vain vähän.

4 Maitotuotteiden Käyttö
Vähälaktoosiset tuotteet on merkitty esimerkiksi HYLA- tai Into-merkillä valmistajasta riippuen. Lähes kaikkia maitovalmisteita saa vähälaktoosisina. Vähälaktoosiset maitovalmisteet tunnistaa niiden makeasta mausta. Laktoosittomia tuotteita ovat kypsytetyt juustot sekä laktoositon-merkillä varustetut tuotteet. Ne eivät ole makeita.

5 Mikä on keliakia? Keliakia on koko elämänsä kestävä suolisto sairaus, jossa pienikin määrä vehnää, ohraa tai ruista aiheuttaa ohutsuolessa tulehduksen ja suolen sisäpinnan vaurioitumisen. Tulehdus aiheuttaa ravintoaineiden imeytymistä ja aiheuttaa siksi vatsavaivoja, väsymystä, erilaisia puutostiloja ja pahimmillaan syövän ensi asteen.


Lataa ppt "Aina ei voi valita mitä syö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google