KYSELY KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNASTA 2010

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Aamu- ja iltapäivätoiminnan toiminnansuunnittelu Suolahti
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
LASTEN KOKEMUKSET JA OSALLISUUS SAIRAALASSA
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
OIKEUS LEIKKIIN, LEPOON JA VIRKISTYKSEEN - kuudesluokkalaisten käsityksiä Lapsen oikeuksien päivä
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
Oppilaiden hyvinvointi ja kiusaamisen vastainen työ Taivallahden peruskoulussa Vanhempainilta
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
©Tampereen kaupunki 1 Harrastava iltapäivä -toiminta (Hip) Kysely oppilaille kevät 2009 Hankekoordinaattori Leena Tiainen Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
T IEDOSTA M ENESTYS Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 – Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Tutkimusraportti Mikko Kesä Minna.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Kodin ja koulun yhteistyö Harjun koulun huoltajien kysely Harjun koulu 2014.
Kaikille kaveri -vanhempainilta
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
JOKELAN YLÄKOULUN KYSELY HUOLTAJILLE Aiheena koulukiusaaminen Lukuvuosi 2012 – 2013, yhteensä 89 vastaajaa.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Haarajoen koulu, Jan Mikkonen
Kasvatus- ja opetuspalvelukeskus Vs. arviointisuunnittelija Mia Lumio
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
Tutkimus VKK-Metron kehittämistyössä Tuulikki Venninen Tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
Tampere Seurakunnan aamu- ja iltapäivätoiminta lapsen ja perheen tukijana verkostojen viidakossa Miten turvaamme yhdessä jokaiselle pienelle.
FC Kontu Iltapäiväkerhotoiminta. FC Kontu -Olemme olleet EasySport toiminnassa mukana alusta saakka -Helsingin kaupungin liikuntavirasto kartoitti yhteistyöhön.
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Case TOPPIS Ammattiopisto Lappian kokemuksia työpajojen kanssa tehdystä yhteistyöstä Sanna Laihinen.
KOTIKULLAN AAMU-JA ILTAPÄIVÄKERHON Toimintasuunnitelma
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat
Tommolan koulu Kodin ja koulun välinen yhteistyö.
Iltti Salmela 2014 Vanhemmat Vanhemmat Vanhempien kyselyNEOS A. Vanhempien kysely18 Iltti Napis 2014 Vanhemmat Vanhemmat Vanhempien kyselyNEOS A. Vanhempien.
VALMENNUSRYHMIEN PELISÄÄNNÖT VOIMISTELIJAVALMENTAJAVANHEMMAT Voimistelen koska itse haluan* Olen esimerkkinä tytöille * Muistan, lapseni voimistelee koska.
PALAUTTEEN ANTAMINEN JA VASTAANOTTAMINEN
Satu Lehto Vähän liikkuville koululaisille suunnattujen liikuntakerhojen toiminta koululaisten ja opettajien kokemana Turun Koulut.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Kouluinfo Renkomäen koulu
Varhaiskasvatuksen asiakaskysely päiväkodit ja esiopetusyksiköt
Lasten väkivaltakokemukset perheessä Mikko Oranen XI Lähisuhde- ja perheväkivaltaa työssään kohtaavien valtakunnallinen verkostofoorumi Oranen.
Tähän tarvittaessa otsikko Kysely esi- ja perusopetuksen huoltajille Kirkkonummella
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
724. Pelisääntökysely 10/23/15. Kysely urheilevan lapsen vanhemmalle 1. Laji?
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
Paijalan iltapäiväkerho. Toiminta-ajatus Tuusulassa koululaisten iltapäivätoiminta on lasten ja vapaa-ajan toimintaa tutussa paikassa, jossa aikuisen.
Palvelukotien asiakkaiden tyytyväisyys LLKY:n palveluasumiseen
Suomen UNICEFin vapaaehtoistoiminnan kysely 2017
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
Marttilan yrittäjäkyselyn yhteenveto
KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄKERHO
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?
Työpajatyöskentelyn yhteenveto
Valtuustoaloite aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintamaksuihin liittyen
Terveiset Yö-ryhmästä
Kellon asukastupa suunnannäyttäjänä
Esityksen transkriptio:

KYSELY KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNASTA 2010 Vanttila ja Päivänkehrä Vanhempien näkemykset Yksikönjohtaja Sakari Nurmela

HANKKEEN TOTEUTTAMINEN Pääkaupunkiseutulaiset jätteistä 2007

Tutkimuksen päähuomio oli tyytyväisyyden mittaamisessa Tutkimuksessa selvitettiin iltapäiväkerhoissa käyvien lasten vanhempien/huoltajien käsityksiä Tutkimuksen vastaajajoukkoon Päivänkehrän ja Vanttilan kerhoissa käyvien lasten vanhemmat. Tutkimus toteutettiin kirje/sähköpostikyselynä joulukuussa (1—7.12.) 2010 Tutkimuksen otos poimittiin Espoon kaupungin rekisteristä. TNS Gallup Oy lähetti kullekin lomakkeen palautuskuorineen. Vaihtoehtoisesti kukin saattoi vastata kyselyyn Internetissä. Rekisteri sisälsi 89 lapsen nimi- ja yhteystiedot (kirje osoitettiin lasten huoltajalle). Kaikkiaan tutkimukseen osallistui 14 henkilöä (noin 16 % vastausaktiivisuus). Tutkimuksen päähuomio oli tyytyväisyyden mittaamisessa Palautetta kerättiin mm. tiedonkulusta, ohjaajista, eräiden sisältöjen toteutumisesta iltapäivätoiminnassa sekä eräiden asioiden tilasta.

KESKEISIMPIÄ HAVAINTOJA

Valtaosa vastanneista kertoi olevansa suhteellisen tyytyväinen asioiden tilaan Käytännössä kukaan ei arvostellut henkilökuntaa Yhteydenpito sujuu kohtuullisesti Sisällöistä liikunta, ulkoilu ja läksyjenteko sujuvat parhaiten, eninten petrattavaa musiikissa Välipalan määrä ja sisältö herättivät myös lievää kritiikkiä Enemmistön lapset viihtyvät hyvin iltapäiväkerhossa

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN HAKEMISEEN LIITTYVÄ TIEDOTUS Pääkaupunkiseutulaiset jätteistä 2007

TILOJEN SOVELTUVUUS JA VIIHTYVYYS Pääkaupunkiseutulaiset jätteistä 2007

HENKILÖKUNNAN TOIMINTA Pääkaupunkiseutulaiset jätteistä 2007

KODIN JA ILTAPÄIVÄKERHON VÄLINEN YHTEYDENPITO

Tiedonkulkuun liittyviä mielipiteitä + Ohjaajien kanssa voi keskustella aina kun hakee lasta. - Kuukausikirje tulee, mutta joitakin asioita on niissä jäänyt mainitsematta, joka sitten kulkee 'suusta suuhun' tietona. - Tekstiviestit luetaan (+), mutta vastaajaan jätetyt viestit ovat menneet Hyvin on tullut tiedotetta kotiin. Joskus tietoa esim. vanhempainillasta on tullut liian myöhään. Olisi kiva tietää tarkemmin mitä iltapäiväkerhossa tehdään. Esim. kuukausitiedotteen avulla mitä on tehty ja mitä tullaan tekemään ensi kuussa. Reissuvihko ja kännykkänumero -pohjainen kommunikaatio on toimivaa. Haettaessa ohjaajilla on hetki aikaa palautteeseen tms. Kuukausitiedote on hyvä katsaus menneeseen ja tulevaan. Reissuvihko on toimiva järjestely ja kuukauskirjeessä tulee hyvin tietoa. Vielä kun kuukausikirjeen saisi sähköpostiin. Reissuvihko toimii, kuukausittain tulee erillinen tiedote jossa kerrotaan sekä toteutuneesta toiminnasta että tulevasta ohjelmasta. Kun lasta haetaan, kerrotaan kuulumisia. Isänpäivä tapahtuma oli kiva.

Tiedonkulkuun liittyviä mielipiteitä Reissuvihko toimii. Lisättynä erillisillä lapuilla. Tiedonkulun ei tarvi olla tiheämpää. Tiedonkulku on sinänsä ihan ok. Tiedotteita tulee silloin tällöin, mutta esim. tieto iltapäiväkerhon vanhempainillasta tuli vain muutama päivä ennen. Vastuuohjaaja välittää tietoa ip:n päiväohjelmasta. Saimme myös ohjaajalta tiedon kirjallisesti, kun ip:ssä oli sattunut ikävä kiusaamistilanne. Emme olleet täysin lapselta saatujen tietojen varassa. Viestit tulevat ajallaan ja ohjaajat ovat hyvin tavoitettavissa. Viestejä ei myöskään ole liikaa, jolloin niihin muistaa reagoida. Välitön, nopea ja toimiva tiedonkulku - kaikki toiminut hyvin

Tiedonkulun toimintamallit, joita haluttaisiin lisätä En mitään. Jos on vanhemmille suunnattua toimintaa, näistä tulisi tiedottaa ajoissa ja erikseen eikä pienellä tekstillä jonkun pitkän tiedotteen ohessa. Kuukausitiedotteen sähköpostilla. Mahdollisuus viestiä myös sähköpostilla olisi hyvä. Paperitiedotteen tilalla voisi olla s-posti, mutta ei välttämätön. sähköpostia Sähköpostitse tapahtuvaa tiedonkulkua paperien sijaan. Tarkkuutta asioissa ja se, että vanhemmille kerrotaan asiat avoimesti. Muuten tulee tunne, että jotain pimitetään. Tärkeimmistä asioista voisi ehkä olla muistutus sähköpostitse, mutta pääasiallinen toimintamalli olisi varmaan edelleen reissuvihko + henkilökohtainen juttelu ohjaajien kanssa.

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SISÄLTÖJEN TOTEUTUMINEN

Nykyisten lisäksi toivotut toimintamuodot iltapäivätoimintaan Ei tarvi kummempia. Välillä voisi pitää KiVa-sessioita, jutellen. Enemmän ulkoilua. Meidän iltapäiväkerhossa on paljon erilaisia toimintamuotoja - riittävästi. Mielestäni tominta on riittävän monipuolista. Myös vapaata leikkiä ja paremmin läksyjen tekoa. Muuten ei mitään. Nykyinen tarjonta on varsin laajaa, eikä siitä mitään mielestäni olennaista puutu. Ohjattuja leikkejä, joissa kaikki otetaan mukaan ja joissa näkyisi 'yhdessä tekeminen'. Tarjonta on monipuolista: Liikunta, askartelu, kokkaus.

ILTAPÄIVÄKERHOON LIITTYVIEN ASIOIDEN TILA

LAPSEN VIIHTYMINEN ILTAPÄIVÄKERHOSSA

Lapsen mielestä parasta iltapäiväkerhossa Askartelu Askartelu, kädentaidot, välipalan teko => oma tekeminen. kaverit Kaverit, leikkiminen, köksä ja luovat kädet Kaverit. Kun liikutaan salissa ja ulkona. Leikkiminen Leikkiminen, askartelu, piirtäminen. Liikunta Liikunta ja liikuntaleikit. Hän on liikunnallinen ja Menninkäiset on sellainen. Mukavat ohjaajat ja leikkiminen Piirtämis- ja askarteluhetket, elokuvat Salipäivä: ohjattua liikuntaa ja leikkiä salissa. Taidekerho, liikuntasalin käyttö, köksäkerho.

Miten parantaisi iltapäiväkerhon toimintaa? Aika iso vastuu lapsella kuljettaa reppua paikasta toiseen, mutta on mennyt hyvin. Olisi kiva olla oma pysyvä paikkakin. Enemmän ulkoilua! Ulkona voi leikkiä, pelata, peuhata lumessa, yms. Sade/kurapäivinä voi olla enemmän salissa. Kokemuksemme mukaan vastuuohjaajat tekevät parhaansa liikunnanohjaajan ammattitaidolla joka heillä on. Isossa ip-ryhmässä on kuitenkin haastavempia lapsia, joiden ohjaamiseksi syksyn kokemuksemme myötä tarvittaisiin myös pedagogisten taitojen omaavia ohjaajia. Syksyn kiusaamistapaukset ja kovat fyysiset otteet osoittavat mielestämme, että auktoriteetti ip:stä puuttuu. Meitä huolettaa myös ip-ryhmien koko suhteessa ohjaajien määrään, ohjaajien aika ei riitä vaativampien lasten ohjaukseen. Koulun puolelta hieman parempaa vastaantulemista ip-kerhon tilojen saannissa. Nykyään taitaa olla yhtä palapeliä tilojen järjestäminen ip-kerhoille! Mielestäni voisi olla vaikka osa koko koulun toimintaa! Lapsen toiveena on elektroninen lelupäivä. Koululla voisi olla hieman enemmän tilaa tai ihan erillinen tila. Koulun ulkopuolella oleva tila on hyvä ja toimiva. Lukujärjestysmuutokset koulu voisi tiedottaa suoraan iltapäiväkerhoon.

Miten parantaisi iltapäiväkerhon toimintaa? Lisäämällä yhdessä tekemistä leikkien ja ohjattujen tuokioiden avulla. Ohjaajien tulisi huolehtia, että 'kaikilla on kaveri' ja ettei ketään jätetä yksin. Tilanneherkkyys olisi myös suotavaa. Erityislasten ollessa iltapäiväkerhossa tulisi huolehtia, että heillä on oma hoitaja/iltapäiväkerhossa on tarpeeksi hoitajia, ettei heidän osaltaan tule kiusaamista ja leikkien sotkemista. Tämä vaikuttaa tällä hetkellä suurelta osin varsinkin tyttöjen viihtyvyyteen. Joitakin 'enemmän tukea tarvitsevia' jopa pelätään. Monipuolisuutta välipaloihin. Hedelmiä ei ole tarjolla juuri lainkaan, tai kerrankin sai vain yhden viinirypäleen per lapsi. Lapseni valittaa, että aina on leipää ja mehukeittoa. Välipalat vaikuttavat todella ankeilta. Parannusehdotukset liittyisivät tilojen määrän ja laadun kehittämiseen (enemmän naulakkotilaa) jne. Henkilökunta on mielestäni varsin ammattitaitoista ja ystävällistä. Vaikea sanoa. Olen ollut positiivisesti yllättynyt kerhon tasosta ja siitä että lapseni viihtyy siellä niin hyvin.