Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KOTIKULLAN AAMU-JA ILTAPÄIVÄKERHON Toimintasuunnitelma

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KOTIKULLAN AAMU-JA ILTAPÄIVÄKERHON Toimintasuunnitelma"— Esityksen transkriptio:

1 KOTIKULLAN AAMU-JA ILTAPÄIVÄKERHON Toimintasuunnitelma

2 Tominta-ajatus ja tavoitteet
Tavoitteena on tukea erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhempia heidän kasvatus- työssään sekä mahdollistaa vanhempien työssäkäynti takaamalla valvotun ympäristön. Lapsi saa tarvitsemansa perushoidon, kokee olonsa turvalliseksi sekä saa riittävästi virikkeitä omaan kehitystahoonsa nähden.

3 Sisällölliset painoalueet ja suunnittelun periaatteet
Toiminta pohjautuu perusopetuslain pykäliin ja asetuksiin aamu- ja iltapäiväkerhon järjestämisestä sekä kehitysvammalakiin. Sisällöllisesti toiminta jakautuu; Liikunta Leikki Käden taidot Musiikki Arkiset toiminnot Lepo/rentoutus Lisäksi otetaan huomioon kunkin lapsen yksilölliset tarpeet kehityksen eri osa-alueilla Tehdään jokaiselle lapselle strukturoidut yksilölliset suunnitelmat ja tavoitteet

4 Toiminnan järjestämiseen liittyvät keskeiset asiat
Toimintapaikat ja -tilat Toiminta järjestetään kehitysvammahuollon yksikössä Kotikullan tiloissa, jossa lapsilla on erilaisia huoneita käytössä; aisti-huoneet (musta, valkoinen), leikkihuone, yhteinen iso sermin avulla jaettava toimitila, terapia-allas saunatiloissa, ruokailutila ja virikkeellinen aidattu ulkopiha. Toimintaa järjestetään tarvittaessa myös muissa kehitysvammahuollon käytettävissä olevissa tiloissa.

5 Toiminta-aika Toiminta-aika on koulupäivinä maanantaista perjantaihin. Koulujen lomien aikana on mahdollisuus myös päivähoitoon työssäkäyvien vanhempien lapsille. Heinäkuussa ei tarjota hoitopaikkaa, hoitoajat sovitaan yksilöllisesti. Toiminta-aika pääsääntöisesti aamukerhossa klo7-10 ja iltapäiväkerhossa klo Toimintamaksu Toimintamaksu määräytyy lakiasetusten ja kunnan sosiaali-ja trveyslautakunnan päätösten mukaisesti.. Kehitysvammalain mukaisesti alle 16-vuotiailta ei peritä maksua toiminnasta, mikäli kerhopaikka on myönnetty kehitysvammalain perusteella ja lapselle tehty kehitysvammisten erityishuolto-ohjelma eli EHO.

6 Toiminnasta tiedottaminen
Toiminnasta tiedotetaan koulujen kautta, Internetissä Raision kaupungin sivuilla sekä Raisio Tiedottaa -lehdessä.

7 Toimintaan hakeminen ja valintakriteerit
Aamu-ja iltapäivätoimintaan haetaan kaupungin yhteisellä koululaisten iltapäiväkerhon hakukaavakkeella keväisin seuraavaa lukuvuotta varten, jonka voi tulostaa raision kaupungin sivuilta. Hakukaavake toimitetaan Kotikultaan. Valinta toimintaan on harkinnanvarainen pohjautuen joko perusopetuslakiin tai kehitysvammalakiin, josta tehdään päätös. Aamu- ja iltapäivätoimintaan voidaan hakeutua myös ottamalla yhteyttä kehitysvammahuoltoon.

8 Lasten määrä ja toiminnan laajus
Toiminnassa mukana olevien lasten määrä vaihtelee lukuvuosittain. Tulevalla toimintakaudella lapsia ilmoittautunut 10 ( 4 ruskolta ja 6 raisiosta), joista kuusi tarvitsee sekä aamu-että iltapäivähoitoa. Lapsia tulee kolmesta eri koulusta sekä EHA-1 että EHA-2 opetukseen kuuluvia.

9 Henkilöstön resursointi, henkilöstön rakenne ja ohjaajien kelpoisuus
Henkilökunta koostuu sosiaalialan ohjaajista sekä muusta moniammatillisesta henkilökunnasta. Ohjaajien rikostausta on selvitetty vaatimalla heiltä rikosrekisteriote. Perehdytystä varten on tehty perehdytyskansio. Koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnan sisällöstä vastaa sosiaalialanohjaaja Mirva Salonen.

10 Kulkemisen ja kuljetusten järjestäminen
Lapset tulevat aamuisin Kotikultaan joko vanhempien tuomina tai päivätoiminnan yhteiskuljetuksessa. Iltapäivisin he tulevat Kotikultaan kouluista koulutakseilla ja lähtevät kotiin joko päivätoiminnan yhteiskuljetuksella tai vanhempien hakemina. Ensisijaisesti vanhemmat hoitavat kuljetuksen kodin ja kotikullan välillä, mikäli kuljetus on järjestetty on siitä tehty päätös.

11 Välipalan järjestäminen
Aamukerhossa tarjotaan terveellinen aamupala ja iltapäivisin ravitseva välipala kaikille koululaisille. Aamu- ja välipala syödään yhdessä talon ruokasalissa säännöllisesti.

12 Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma
Kotikullassa on turvallisuus- ja pelastussuunnitelma, johon on kirjattu toimintaohjeet hätätilanteiden varalta. Raision kaupunki on vakuuttanut koululaiset aamu-ja iltapäivätoiminnan aikana sattuvien tapaturmien varalta.

13 Toiminnan seuranta ja arviointi
Toiminnan seuranta ja arviointi on jatkuvaa. Tämä on erittäin tärkeää, koska toimintaan osallistuvat lapset ovat erityistä tukea tarvitsevia. Toiminta rakentuu päivittäin saman rungon ympärille, mutta päivän ohjelma määräytyy kunkin lapsen erityistarpeiden ja vireystason mukaisesti. Jokaiselle koululaiselle on tehty yksilölliset suunnitelmat ja tavoitteet päivitetään vuosittain. Aamu- ja iltapäivätoiminnan yhteistyö ja seuranta. Yhteistyö ja tiedonkulku lasten vanhempien kanssa toteutuvat tapaamisissa vanhempien kanssa, puhelimitse ja reissuvihon kautta. Päivittäisen yhteistyön lisäksi toteutuu HOJKS palaverit koulujen ja perheiden kanssa.


Lataa ppt "KOTIKULLAN AAMU-JA ILTAPÄIVÄKERHON Toimintasuunnitelma"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google