Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Viimeinen kierros 2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMK-vieraskielisen koulutuksen yhteishaku Annika Grönholm Harek/YO-opas syystapaaminen
2/2009 Nordic Database Apulaisopettajan etsiminen pohjoismaisen tietokannan kautta.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU KEVÄT 2009 Lokakuu 2008.
Itä-Suomen ESR –ohjelma Toteutus ajalla
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Yliopistojen vuonna 2007 alkavasta koulutuksesta ja syksyn 2006 tilastoista tiedottaminen Pirjo Karhu
Osaamisen ja sivistyksen asialla Yliopistojen valintaopas - Universitetens urval 2007 SYKSY 2006 Anne Nyman
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 2 - Valinta ( )
Ammattikorkeakoulujen yhteishaut 2013
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ TILANNEKATSAUS Vilho Kolehmainen, OPH,
Miten yhteishaussa haetaan Yhteisvalinnassa haetaan vähintään yhteen opiskelupaikkaan. Kannattaa kuitenkin aina laittaa varavaihtoehtoja. Yhteensä.
Avaintietoja Tutkinto-opiskelijoita Avoimen yliopiston ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita Henkilöstöä Vuosibudjetti 256, 5 M€, josta.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
Yhteishaku 2015.
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Toteutuuko koulutustakuu Jussi Huttunen.
Usein kysyttyjä kysymyksiä Miten työkokemus huomioidaan pisteytyksessä? -Työkokemuspisteet huomioidaan vasta lopullisessa valinnassa, ei siis esivalintavaiheessa.
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Opintopolku-palaveri
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Vanhempainillan ohjelma
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Yhteishaku 2017.
Opintopolku – tilannekatsaus
ASPA-ryhmän kuulumiset
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Opintopolku-palaveri
Opintopolku
Opintopolku-info
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Opintopolku-info
Siun soten päihdeohjelma
Opintopolku-info
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Viimeinen kierros 2014

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Mennyttä ja tulevaa prosessia Harek + Java7 = toimii OK. Jos ongelmia, ilmoitelkaa. YSHJ-hakijaan lisätty lokituksia paikan vastaanoton yhteyteen. Muita muutoksia ei tehty. Kevään koulutustarjontatiedot julkaistiin 2.12 ma Asiasanat! Jos vielä virheitä  Yo-oppaan tuotantoon korjaukset Ennen alkavien erillisvalintojen lomakkeiden testaus oltava valmis ke. Lomakkeet ja niihin liittyvät koodistot ladataan YSHJ:n tuotantoon viikolla 51. Ensimmäiset hakuajat alkavat

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tulevaa prosessia  Lomakkeiden (Y ja E) testaus jatkuu. Kantakopiot ja lataukset aina maanantaisin tai sen jälkeen alkavien erillisvalintojen lomakkeiden ja yhteishaun lomakkeen testaus oltava valmis 7.2 pe. Lomakkeet ladataan tuotantoon tämän jälkeen, viimeistään viikolla 7. Hakuajat alkavat Muistakaa ilmoittaa testauksen valmistumisesta! Kiitos.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Lomakkeiden testauksesta Sovelluksen ja lomakkeen yleinen toiminta Koulutuskori ja sieltä oikealle lomakkeelle siirtyminen (hakulomakkeelle tehdyt rajaukset ja niiden toimiminen) Mahdollisten hakukohderyhmien ja hakukohdejoukkojen toiminta. Hakukohdejoukot tehdään ensin YSHJ-virkailijasovelluksen testiin, josta ne sitten kopioidaan CGI:n toimesta tuotantoon. Täydentävien kysymysten sisällölliset ja tekniset muotoilut. Muistakaa, että kysymyksiä ei saa muokata. Jos kysymykseen tulee muutoksia, tehkää uusi kysymys ja kiinnittäkää se hakukohteeseen/valintaan. Esim. vastauksien poistaminen ei ole sallittua. Yleisten liitteiden ja vastausliitteiden tulostuminen (testatkaa, että oikea liite tulostuu oikein hakijalle). Ei ’tuplaliitteitä’ = vastaus + hakukohdetaso. Eri kieliversioiden (suomi, ruotsi ja englanti) toiminta

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Erillisvalinnat YSHJ:ssä Erillisvalinnat: 1.40 hakulomaketta, ennätys. 10 yliopistoa. 2.Hakuajat välillä

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Korkeakoulukelpoisuutta osoittavien liitteiden viimeiset palautuspäivämäärät Liitteiden palautuspäivämäärä (suositus) Poikkeukset yleiseen palautuspäivämäärään: Taideyliopisto Keväällä 2014 valmistuvia ohjeistetaan ottamaan yhteyttä hakemaansa yliopistoon.  sama ohjeistus kuin viime vuonnakin Dokumentti löytyy Eduunista Hakijoiden neuvonta- kansion alta. Kommentit mennessä

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutusnetti alas Koulutusnetti.fi- ja Sinfo.fi-sivustot poistetaan käytöstä , jonka jälkeen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen lisäksi myös korkea-asteen yleinen koulutustiedotus löytyy Opintopolusta yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen Koulutusnetin sisällöt ovat Opintopolussa. Kaikki YSHJ:ssä olevat linkit korvataan myös uusilla linkeillä.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi SORA – Terveydelliset vaatimukset: Kukin yliopisto kysyy omalla kysymyksellään. 1.  Hakijalle voi tulla samantyyppinen kysymys useita kertoja hakulomakkeella Jos halutaan yksi yhteinen kysymys, tarvitaan yksi yhteinen ohjeistuskin eri alojen hakukohteille AMK-puolella on seuraavantyyppinen kysymys: ”Minulla on terveydellisiä tekijöitä, jotka saattavat olla esteenä opinnoille.”  radiobuttonit ”Ei” ja ”Kyllä” Historian havinaa viime vuodelta…

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi SORA 2013 – Terveydelliset vaatimukset 1/3 HY:ltä tullut ehdotus, että ensi keväänä yliopistopuolella olisi käytössä yksi yhteinen SORA-kysymys. Hakijoiden kannalta se yksinkertaistaisi lomakkeen täyttämistä. Haasteena tässä on aikataulu. Pääsettekö noin kuukaudessa kysymyksen muotoilussa yksimielisyyteen? LISÄYS OPH muotoillut seminaarin jälkeen vastausvaihtoehtoa saadun palautteen perusteella. Ks. Seuraava dia. Kysymys vastauksineen toimitettu UEF:n Tuija Pasaselle, joka laittaa kysymyksen opintoasiainpäälliköille ja juristeille kommenteille. Kommenttien dl

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi SORA 2013 – Terveydelliset vaatimukset 2/3 Kysymys:Alaikäisten turvallisuuden sekä potilas- ja asiakasturvallisuuden edistämiseksi opiskelijaksi ottamiseen on tullut rajoituksia vuoden 2012 alusta tietyille koulutusaloille (ns. SORA- lainsäädäntö). Rajoitukset koskevat tätä hakukohdetta. Ks. tarkemmin Lue myös oheisen kysymysmerkin takaa aukeava infoteksti. Infoteksti: voimaan tulleen ns. SORA -lainsäädännön tuomat rajoitukset koskevat seuraavia aloja: lääketiede, hammaslääketiede, logopedia, psykologia, farmasia sekä sosiaalityö ja opettajankoulutus. Osalla näistä aloista opiskelija voi joutua esittämään myös rikosrekisteriotteen ennen opintoihin liittyvää harjoittelua. Lisää tietoa otteen esittämisvelvollisuudesta on yllä mainitulla verkkosivulla Vastaus:Jos oppilaitos on aiemmin peruuttanut opiskeluoikeutesi tämän lainsäädännön perusteella tai epäilet, että sinulla on opiskelijaksi ottamiseen liittyviä esteitä, niin merkitse rasti ruutuun ja ota erikseen yhteys sen yliopiston hakijapalveluihin, jonka hakukohdetta kysymys koskee

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi SORA Aiempi opiskeluoikeuden peruuttaminen Linkin takaa avautuva teksti: Rajoitukset koskevat seuraavia aloja: lääketiede, hammaslääketiede, logopedia, psykologia, farmasia sekä sosiaalityö ja opettajankoulutus. Näillä aloilla edellytetään, että opiskelijaksi otettava on terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai harjoitteluun. Terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä rajoitus ei ole este opiskelijaksi ottamiselle, jos sen vaikutukset voidaan kohtuullisin toimin, esimerkiksi erityisjärjestelyin, poistaa. Rajoituksia sovelletaan vain niissä tilanteissa, joissa on selvää, ettei hakija voi terveydentilaansa tai toimintakykyynsä liittyvästä syystä osallistua koulutukseen. Myös aiempi opiskeluoikeuden peruuttaminen voi olla este opiskelijaksi ottamiselle. Tämän vuoksi opiskelijaksi hakevan tulee ilmoittaa yliopistolle tällaisesta päätöksestä jo hakuvaiheessa. Opiskeluaikainen huumausainetestaus ja rikosrekisteriote Opiskelija voidaan tietyissä hyvin rajoitetuissa tapauksissa velvoittaa esittämään todistus huumausainetestistä. Tämä tulee lähinnä kyseeseen tilanteissa, joissa testaaminen on välttämätöntä opiskelijan toimintakyvyn selvittämiseksi ja tiettyjen laissa yksityiskohtaisesti määriteltyjen lisäehtojen täyttyessä. Vuonna 2012 tai myöhemmin opiskelijaksi hyväksytyltä opiskelijalta voidaan opiskelukyvyn arviointia varten pyytää myös otetta rikosrekisteristä. Otetta voidaan pyytää vain niiltä opiskelijoilta, joiden opintoihin liittyvä harjoittelu tai muut tehtävät edellyttävät alaikäisten parissa työskentelyä, ja sitä pyydetään ennen harjoittelun tai tehtävien alkamista. Alaikäisten turvallisuuden edistämiseksi on tarpeen tietää, ettei harjoitteluun menevällä opiskelijalla ole rikosrekisterimerkintää tietyistä vakavista rikoksista (seksuaalirikokset, tahalliset henkirikokset, törkeä pahoinpitely, törkeä ryöstö ja huumausainerikokset).

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kiitos te ja YSHJ