Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Advertisements

Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Kuntamarkkinat Helsinki
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
KÄSIKIRJOITTAMINEN 2 ov. Sisältö 1 Johdanto 2 Projektityö 3 Projektin osa-alueista 3.1 Dokumentointi 3.2 Aikataulu 3.3 Sopimukset 3.4 Laitteistot ja tilat.
PK-kehittämispalvelut
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Pupesoft myyntireskontra
Tietoturvakoulutus Tietojenkäsittelyn koulutus-ohjelmassa
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa •Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Manner-Suomessa toimiville yksityishammas- lääkärijäsenille.
Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää.
Tietojärjestelmän suunnittelu
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
 Tornion kaupunki.  Laitteistoista, verkoista ja ohjelmistoista ei ollut mainintaa dokumentissa, muutakun että järjestelmä- ja palvelutoimittajat.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Luvata Oy TIETOHALLINNON KURSSIN TUTKIELMA. Luvatasta lyhyesti Maailman johtavia metallituotteiden valmistajia Työllistää 16 maassa 6400 työntekijää,
Turun ammattikorkeakoulun kirjasto - puheenvuoro käyttäjäkyselystä Eija Suikkanen
Kuusamon kunnan tietohallinto
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Tietohallintostrategia
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Kauniaisten tietohallintostrategia
TIETOHALLINTOSTRATEGIA
Viitelistat tietopalvelusta tilauksesta –kenelle ja miten Leena Koivula HY:n käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjasto Arja Niskala HY:n oikeustieteellisen.
Päihdetyön kehittäminen kunnissa ja seutukunnissa Orivesi Matti Mäkelä Pikassos Oy.
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
Dehko Outokummun terveyskeskuksessa. Taustaa Paikallinen diabeteksen ehkäisyn ja hoidon tehostamisen kehittämisprosessi käynnistettiin vuonna Aluksi.
Metsänhenkeä etsimässä Prosessikuvaus Metsänhenki-naamiosta Katariina Kinnunen 2007.
SerAPI Saara Savolainen Esa Paakkanen Marko Suhonen 1 OID-kohde OID- generointi (ja -kyselyt?)
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Seinäjoen maakuntakirjastokokous
MAAKUNNALLINEN PALLIATIIVISEN HOIDON TÄYDENNYSKOULUTUSMALLI
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
ELEKTRA - kotimaisia tieteellisiä artikkeleita sähköisessä muodossa Alustus Vapaa pääsy tieteelliseen tietoon -seminaarissa Jyrki Ilva
Harjoitustyö Rässe Ryhmä ja ajankohta Tässä harjoitustyössä suunnitellaan Yritys oy:n tilausjärjestelmä. Harjoitustyön tavoitteena on tehdä.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli-julkaisutietoportaali Seminaari tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta.
Luonnonvaraviestinnän joulutapaaminen Itämeri-viestijöiden yhteistyöverkosto Aira Saloniemi Verkkopäätoimittaja, SYKE.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena.
Kuntien ja sairaanhoitopiirien välinen tietohallintoyhteistyö Miten meillä ja miten muualla? LSHP, Tietohallinto - Vesa-Matti Tolonen, tietohallintojohtaja1.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Strategia ja SHVK aikajanalla 
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Asiakas- ja potilastieto yhteiseen käyttöön
Tietoturva internetissä

Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
Oma avoin pilvi Antti Alainen, Anton Rautanen
Suomi 2A
Onko tahto vapaa?.
Tietoturva Internetissä
THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA
Kysymys 3: Maakunnan johtaminen
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Ryhmä 2 Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjujen hallinta
Mistä on kyse?  Toive siirtyä paperitenteistä kokonaan sähköisiin tentteihin - Digiloikkarahaa asian eteenpäinviemiseksi Avoimia Moodletenttejä tehty.
Esityksen transkriptio:

Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011

Strategian lähtökohdat ja (mahdolliset) rajaukset. Lapin sairaanhoitopiirin lähtökohtina on suurelta määrin yhteisen tietohallintostrategian laatiminen sosiaali- ja terveyshuollolle. Valmistelutyö on aloitettu syksyllä 2004 muodostetulla työryhmällä. Tämä hanke on nimetty SAU LAPPI hankkeeksi. Tämä on isoin dockumentissa mainituista hankkeista. Dokumentissa on myös määritelty vuonna 2007 voimaantulleet lait sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä sekä sähköisestä lääkemääräyksestä

Laitteistot, verkot ja ohjelmistot (avoimen lähdekoodin ohjelmistot?). Dockumentissa ei erikseen mainita nimeltä muita ohjelmistoja kuin eResepti jolla lääkäri kirjoittaa potilaalle lääkemääräyksen potilaskertomusjärjestelmässä ja lähettää sen sähköisesti keskitettyyn tietokantaan. Potilas voisi teoriassa tämän jälkeen mennä mihin hyvänsä apteekkiin noutamaan hänelle osoitetun lääkemääräyksen. Tämä ohjelmisto kirjaa ylös henkilölli määrätyt lääkitykset jolloin ne on myös helppo nähdä. Myös videopuheluneuvottelua sekä mahdollista siirtymistä mobiilijärjestelmiin on mainittu mutta ei missään vaiheessa tarkennettu. Muita järjestelmiä ei erityisesti mainita mutta määritellään että niiden on oltava yhteensopiva toistensa kanssa minkä luulen olevan osana tavoitellusta ”valtakunnallisesta tietojärjestelmäarkkitehtuurista.”

Valtakunnallinen tietojärjestelmäarkkitehtuuri (serverit)

Yhteistyökumppanit Yhteistyökumppaneista ei ole muita mainittu kuin Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien yhteistyötä tämän tietohallintostrategian ja atk-järjestelmien suunnittelemisessa. Mainittiin myös että osa kunnista on sopinut palvelimien ylläpidon ja atk-tukipalvelun ostamisen yksityiseltä palveluntarjoajilta.

Budjetti Dokumentissa on huomioitu riittämättömät tietoliikenneyhtydet mitkä haitallistavat toimintaa ja sanovat ettei valtio ole ottamassa vastuuta niiden parantamisesta ja sanoo kunkin kunnan olevan itse velvollinen vastaamaan ensisijaisesti asiasta. Uskoisin siis suurimman osan rahoituksesta tulevan kunkin omaavalta kunnalta.

Henkilöstö ja sen koulutus. Dockumentissa on myös huomioitu laite- ja henkilöstöresurssien puute, missä mainitaan henkilökunnan tason vaihtelevan paljon terveys- että sosiaalitoimen sektorilla. Henkilökunnan puutteesta ei kuitenkaan ollut dokumentissa mainittu minkäännäköistä toimenpidettä joka jättää epäilemään.

Laadunhallinta, tietoturva- ja tietosuojakysymykset Dockumentissa on mainittu sähköisestä SSL suojatusta ammattilaisille tarkoitetusta sähköisestä verkkokonsultaatiopalvelusta joka on Pohjois-Suomessa käytössä jo monissa sosiaali- ja lakipalveluissa. On myös mainittu Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois- Pohjanmaan sairaanhoitopiirien atk-päälliköiden määrittämästä tietoturvan minimitasosta mutta mainitaan myös että tietoturvaan liittyvä yhteinen alueellinen ohjeistus kuitenkin puuttuu.

Strategian analysointi teorian kannalta. Strategia on suurelta alueelta missä yleensä pitäisi olla paljon joustavuutta olettaen että se kattaa koko Lapin, Tämä osittain pitää paikkaansa mutta jättää paljon ongelmia mukaan myös. Jotta kaikki tämä kuvattu toiminta saataisin käyttöön on kunkin kunnan strategian mukaan osittain rahoitettava se itse. Vaikka on mainittu että he jo ennestään ovat alityövoimalla sekä vähäisellä laitteistolla. Sekä näkisin olevan ongelman syntyvän jos suurin osa kunnista käyttää eri yrityksiä jo muutenkin hoitamaan atk asioitaan niin uskon ettei yhtenäisen järjestelmän tuottaminen tule täysin ongelmitta