Lukuinto.fi. LUKUINTO-OHJELMA LUKUINTO – mikä se on? Pilotointipaikkakunnat OKM OULUN YLIOPISTON KASVATUSTIETEIDEN JA HUMANISTINEN TIEDEKUNTA 30 KOULU.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YHTEISHAKUINFO AIKATAULU: kevään yhteishaku
Advertisements

Teknologia ja liikunnanopetus oppimisympäristöhankkeissa
SAFE AND ACTIVE SCHOOLDAY Well-Being Partnership Turun yhteistapaaminen Vanha Viinatehdas, kello 12-16
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Käytännön työkaluja globaalikasvatuksen tueksi
HelMet pilotoi uusia e-aineistoja
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
SUOMEN OLYMPIA-AKATEMIA
RAKAS RAAMATTU 2007.
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Arvot ja toimintakulttuuri: Opettajainkokouksen organisointi Turun normaalikoulu helmikuu 2014 paikka: Liedon VanhalinnaLiedon Vanhalinna.
Nuorten peliohjelmointi 2011
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
Lapsi ja internet Seppo Mentula
HÄTÄKESKUSLAITOS TÄNÄÄN
Sähköinen kirja oppimisympäristönä
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Elämyshankekyselyn tulokset © Sovita Toteutus: Opiferum1.
Kohti osallistuvaa toimintakulttuuria Oppilaskunnan, opettajakunnan ja vanhempainyhdistyksen yhteistyö Aleksanterin koulussa.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Kalevan digitaaliset mediat ovat alueellisen mainostajan merkittävin sähköinen mainosväline
Viikko 46 ( – ) Maanantai: (12.11.) -ESEDU On The Road klo Infot auditoriossa 9A klo 10, 9BE klo ja 9CD klo Yläkoulun.
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
Mainonnan kiinnostavuus aikakauslehdissä KMT Kuluttaja syksy 2009 / kevät 2010.
TYTTÖJEN PELAAJAKARTOITUSJÄRJESTELMÄ
Perusopetuksen ryhmäkoko
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Lähtötilanne LC Vähäkyrön klubi aloite Heinolan vuosikokoukselle 2013 – Vk hyväksyi.
Ysiluokka haasteet ja mahdollisuudet
Tuetun oppisopimuskoulutuksen kehittäminen –hanke nykytila ja tulevat toimet Ulla Poutiainen
AITOLAN RYHMÄPERHEÄIVÄKOTI SADUTUSKOKEILUN KAUTTA KOHTI SADUTUKSEN TOIMINTAKULTTUURIA Helena Lindqvist Sadutus, dokumentointi, pienryhmä- ja teematyöskentely.
ELOKUVAKLASSIKOT KOULUIHIN Sodankylä Juha Oravala Elävää Kuvaa -projekti Organisoijat: Elokuvakontakti, OPM.
Toimintaa Raportti eNorssin kevätseminaarissa Pasi Hieta Osallistava koulu.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
OPPIVA OPS OPPIVA OPS –prosessin rakenne, keskeiset sisällöt ja valmennuksen tasot Ulla Rasimus PROkoulutus ja konsultointi ja Leena Nousiainen Rondo.
Oulu ALO-luokka 12kyl, 4pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl:
Anna-Liisa Lämsä: Tuhat tarinaa lasten ja nuorten syrjäytymisestä.
IPad oppimisen tukena. iPad kirjastoissa E-kirjat Bluefire-reader + Adobe ID Taskukirjasto Zinio.
Lukuinto-ohjelma Kohti monilukutaitoja
Luento 1: mediakasvatuksesta kohti monilukutaitoa
Yhteisöllinen kirjoittaminen
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016
LUKUINTOOLLEN! Kirjaston ja koulun yhteistyötä Kurikan malliin
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Monilukutaito ja lukemisen flow
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Tekstityöskentely (erityisesti ET:ssä) Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
Sähköisen oppimisen edelläkävijä | e-Opin oppimateriaalit Opettajan työtä helpottavat e-materiaalit.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
09 /2011 COMENIUS Yhteistyöhankkeet koulutuspäivä Helsinki Oulu Helsinki.
www.nuorisokanuuna.fi1 Kanuunassa tapahtuu Lappeenranta.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄJYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Marja Kankaanranta Tiedottaminen verkostojen.
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Ops seminaari Askola.
Ilmi Villacís Lukemisen monet tavat. Lukukeskus on valtakunnallinen lukemista edistävä järjestö sekä lukemisen ja lukutaidon asiantuntija.
Rasisminvastainen kampanja
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Tervetuloa vanhempainiltaan!
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Lukutaidon merkitys – opettajan näkökulma Tampereen yläkoulusta
Esityksen transkriptio:

lukuinto.fi

LUKUINTO-OHJELMA LUKUINTO – mikä se on? Pilotointipaikkakunnat OKM OULUN YLIOPISTON KASVATUSTIETEIDEN JA HUMANISTINEN TIEDEKUNTA 30 KOULU + KIRJASTO -PILOTTIPARIA: – 9000 OPPILASTA – 60 iPadia 2012 – 14 MENETELMIEN KEHITYSTÄ 2014 – 15 TEEMAVUOSI

LUKUINTO JA OPS LUKUINNOSSA OLENNAISTA MONILUKUTAITOJEN EDISTÄMINEN  OPS 2016 Pilotoijat osallistuvat OPS –työhön ja levittävät Lukuintoa esimerkiksi seuraavilla paikkakunnilla: Kempele Lappeenranta Lohja Rovaniemi Sodankylä Viitasaari

LUKUINTO-LÄHETTILÄÄT Katso Lukuintoa lähettiläiltä Aleksi Delikouras 24-vuotias ohjaaja ja kirjailija – suosittujen Nörtti-videoiden ja kirjojen luoja: ”Kaikkein tärkeintä on tarina. On sama, kerrotaanko se pelin, elokuvan tai kirjan kautta.” Siri Kolu kirjailija ja Valtion kirjallisuustoimikunnan puheenjohtaja: ”Kirjan kanssa ei ole koskaan yksin.” Agneta Möller-Salmela biblioteksfunktionär och läseinspiratör - Svenska Kulturfondens pristagare 2014: ”Vi måste höja nivån på det lässtimulerande arbetet som görs inom dagvård och skolor.”

LUKUINTO -TEEMAVUODEN 2014 – 2015 SUOJELIJA TASAVALLAN PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖ

Lukutaito -juhlaraha

”Suomen Rahapajan upea eettinen juhlaraha kertoo erilaisten lukijoiden tärkeydestä meille. Symbolit, pistekirjoitus, nuotit – kerromme tarinamme monilla merkeillä ajasta toiseen. Lukutaito on ihmisoikeus, sillä merkkien avulla kehitämme itseämme, rakennamme sukupuolten välistä tasa-arvoa, kestävää rauhaa ja demokratiaa. Suomessa vietetään opetusministeriön tukemaa monipuolisten lukutaitojen teemavuotta vuonna Lukutaito -juhlaraha on kuudes Suomen Rahapajan Eettiset juhlarahat -sarjassa ilmestyneistä rahoista.” lahjarasiassa/17626/dp

” Kirjastossa käynti on lisääntynyt. Se näkyy jo kirjaston lainaustilastoissa! Lukutaidon käsite on edelleen avartunut. Kollegiaalinen yhteistyö koulun ja kirjaston välillä on parantunut. Näemme toisemme enemmän työtovereina kuin ennen. Lestijoki-lehden kanssa toiminta ollut mutkatonta ja tapahtunut hyvässä hengessä.” Kirjavinkkaus | Lukudiplomit | Yhteisölliset toimintamallit

LUKUINTO- OHJELMA MONILUKUTAITO – mikä se on? Käsitteeseen kuuluvat aikamme monet erilaiset lukutaidot sekä tulkitsemisen ja tuottamisen taidot, kuten kuvanluku- ja medialukutaito. Pohjautuu laajaan tekstikäsitykseen, jonka mukaan teksti on mm: puhuttua kirjoitettua auditiivista visuaalista painettua analogista digitaalista

Yhteisö innostaa! Lukuinnossa lapset ja nuoret, vanhemmat, kirjastot ja koulut toimivat yhdessä Muu toimijaverkosto tukemassa! TIETO JA TUTKIMINEN TARINA, KERRONTA JA TEKSTI SOME JA NETTI KUVA JA ELOKUVA LEHDET JA VIESTIT TEATTERI JA TANSSI KOODIT JA LOGOT ANALYYSI, ARVIOINTI KIRJOITTAMINEN JA TUOTTAMINEN YOUTUBE JA BLOGIT JA VLOGIT = MONILUKUTAITO KAIKISSA OPPIAINEISSA

OSALLISTU TEEMAVUOTEEN! KOULUTUKSIA TEMPAUKSIA HYÖDYNNÄ MATERIAALEJA TEEMAVIIKKOJA KAMPANJOITA ILOA INTOA

LUKUINTO -KOULUTUKSET SYKSY 2014 Lukuintoa Oulussa 2.9. Läslust i Helsingfors 9.9. Lukuintoa Kuopiossa Läsforum i Esbo Lukuintoa Jyväskylässä Lukuintoa Turussa KEVÄT 2015 Lukuintoa Lapissa Läslust i Åbo eller Tammerfors februari-mars Lukuintoa Itä-Suomessa Lukuintoa Helsingissä huhtikuu

Lapset ja nuoret Lukuinnosta “Lukuinnossa innostaa vapaa toiminta. Saa päättää melkein kokonaan itse, mitä tekee ja saa olla ylpee kun tekee sitä.” Lukuinnossa piirsimme, teimme yhteistyötä, stressasimme, mutta myös iloitsimme kun jokin meni oikein” “”Oli kivaa tehdä töitä tabletilla. On hyödyllistä opetella tietokoneita jo tässä iässä, koska tulevaisuus on niitä täynnä” “En ole koskaan lukenut mitään muuta kuin akkareita mutta nörtti kirjojen jälkeen olen lukenut enemmän” “Koulussa oppii lukemaan ja kirjasto innostaa lukemaan” “ Kaikki muu oli hyvää paitsi että kirjat olivat liian lyhyitä”