Virtuaalimaailmojen haasteet ja mahdollisuudet kouluttajan näkökulmasta Otavan opisto 16.10.2010 Mervi Jansson.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: VerkkoSote Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä ITK-konferenssi.
Advertisements

Learning and Educational Technology Research Unit Digitaalinen portfolio oppimisen tukena (4 op) Hot Potatoes 2 h Jaana Tolonen.
Suomen Yrittäjäopisto NUORTEN AIKUISTEN OSAAMISOHJELMA Työseminaari III, Kuopio SYO -case.
Metaversal Arts –ryhmän kokemuksia Second Life -busineksesta Darleez DeCuir, Yolanda Hirvi, Maar Auer DCL Konferenssi, Hämeenlinna & Second.
Pelillisyys opetu sessa
Wikispaces kouluttajan wikityökaluna Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Sosiaalista mediaa yrittäjille Tarja Vainionpää Kotipalveluyritykset.
Sosiaalinen media oppimisympäristönä Antero Aunesluoma työkalut, ympäristöt ja yhteisöt.
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Sosiaalinen media ja kieltenopetus
INTERNET MEDIANA Pääpiirteitä
Ympäristöpolitiikan alumnipäivä Leo Stranius.
Sähköinen viestintä projektitoiminnassa Georges Segura / Hanna Toijala Sähköisen viestinnän muotoja ja web 2.0 työkaluja.
Sosiaalinen media.
VoIP-Puhelin • Voice over IP • Tutkittiin jo 1970-luvun lopulla • Ongelmana liian heikko suorituskyky • Innostus heräsi uudelleen luvulla, jolloin.
Monikielinen ja – kulttuurinen sananlaskupaja ActLib-hanke Alba
Bloggaa! Wordpress-blogialustan käyttö Antti Huttunen.
Wikitellen Edupoli-Factian somekoulutus Tuija Marstio.
Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus verkossa Ohjausryhmä
Koulutuskeskus Salpaus Hyvä Yritys /Georges Segura - Outi Salmela Tervetuloa! Hyvä Yritys (ammatillinen oppimisympäristöjen kehittämishanke)
 Sosiaalinen media rakentuu sisällöstä, yhteisöstä ja Web teknologioista. Sosiaalinen media tarkoittaa sovelluksia, jotka perustuvat joko kokonaan.
REALXTEND-YMPÄRISTÖ Koulutuskeskus Salpaus Mikko Liukkonen.
ADEI Kultturivienti ja koulutus Teppo Turkki Johtaja Suomen taideyliopistojen koulutus- ja kehittämisinstituutti IADE
WORDPRESS -KOULUTUS Juha Konttinen – Miksi Wordpress?  on ilmainen  on helppo asentaa ja käyttää  omalle tai vuokratulle palvelimelle 
Oodi tietovarasto Eija Ruotsalainen, marraskuu 2005 Opiskelijarekisteri.
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
| | Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Aija Hietanen.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
V OICE T HREAD Annukka Elina Inka. V OICE T HREAD Ilmainen palvelu, jonka avulla voi jakaa esityksiä ympäri maailmaa Kuvia, videoita, tekstiä ja ääntä,
Blogit, wikit ja LeMill oppimisen tukena -lisämateriaali Blogien ja Wikien käyttöönotosta Kun maailma ei riitä –seminaari, Huittinen Joanna Muukkonen.
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
ASPnet-koulujen keskinäinen yhteistyö ja verkostoituminen Työpaja UNESCO-koulujen seminaarissa Opetushallitus Vetäjä: Tiina Sarisalmi.
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
osana opiskelijan PLE:tä
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Jouni Mäkeläinen, Twinkle Oy Esteettömyyden huomioiminen palvelujen toteutuksessa.
Tietoverkot ja sosiaalinen media Nappulavallankumous Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan täydennyskoulutusta opettajille , Päivi.
Wifi direct hakusanalla Viktor Azim (MTTT10S)
Sosiaalisen median suihku Mistä on kyse?. Miten ja missä viestit?
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Sosiaalinen media opetuksessa Pirita Nurmi Miksi? Yleensä lisämauste – etä- vai monimuoto? Ajasta ja paikasta riippumaton Antaa uusia välineitä.
Maija Laatikainen Anni Lantto Jannika Sammalkangas
Tietokoneavusteinen oppiminen
Ammatillisen peruskoulutuksen virtuaalikouluhankkeiden seminaari Alustuspuheenvuoro keskusteluun
Kliinisen hoitotyön asiantuntijuus
Sosiaalinen media. Sisällysluettelo 3. Kuvat – Picasa 4. Sosiaaliset verkostot – Facebook 5. Videot –Youtube 6. Blogit ja wiki- Wikispaces 7. Oppimisympäristöt.
Tietotekniikan opiskelijan työnhaku
Interaktio Otavan Opisto Jari Sarja. Interaktiivisuus oli jo ennen uusia medioita "a mutual or reciprocal action; interacting "(Hyperdictionary)
Mikromoduuli Projekti. Mikromoduulit? Pieniä tietopaketteja Pieniä tietopaketteja Helposti omaksuttavia ja tiiviitä kokonaisuuksia Helposti omaksuttavia.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
ATTO- aineiden suorittaminen verkkopakettien avulla on saanut omaan suosion opiskelijoiden keskuudessa; tarvittaessa apuna oli erityisopettaja tai lisäopetustilan.
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
Sisäinen viestintä Eelis Aaltonen.
Sosiaalisen median hyödyntäminen työssäoppimisen ohjauksessa ja opettajien tukena Sirkka Hulkkonen Otto Burman
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Kielen opetuksen (tulevaisuuden)haasteet Petri Vuorinen vuorinen.wikispaces.com.
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Sosiaalinen media ja rotarytoiminta
Löytöretkipuisto Opas toiseen maailmaan Minna Kytölä, OVI-hanke Anna Linnakylä, OVI-hanke.
Löytöretki toiseen maailmaan
Virtuaalimaailmat Oppimispelit ja virtuaaliset ympäristöt – koordinointihanke Anna Linnakylä, Minna Kytölä, Petri Lounaskorpi.
Matkailuyrittäjyys 2/2014 Timo Malin. Tehtävä 2: Liiketoimintamahdollisuus 1.Mitä liiketoimintamahdollisuudella tarkoitetaan? 2.Voiko mahdollisuus olla.
Sosiaalinen media: kun 500 miljoonaa ihmistä hajosi FaceBookiin.
Projektin toiminta 1. Koordinaatiohankkeen laajentuminen - Vierailu uusiin hankkeisiin kevään 2012 aikana -”Vanhojen hankkeiden” tilanteiden koordinointi.
Tulevaisuuden skenaarioita (Semanttinen web 2.0) Kimmo Koskinen Matri-seminaari Viikin tiedekirjasto.
Virtuaalimaailmat Oppimispelit ja virtuaaliset ympäristöt – koordinointihanke Anna Linnakylä, Minna Kytölä, Petri Lounaskorpi.
Virtuaalimaailmat Oppimispelit ja virtuaaliset ympäristöt – koordinointihanke Anna Linnakylä, Minna Kytölä, Petri Lounaskorpi.
Sosiaalisen median hyödyntämisestä laajennetun työssäoppimisen yhteydessä Minna Ström
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
Esityksen transkriptio:

Virtuaalimaailmojen haasteet ja mahdollisuudet kouluttajan näkökulmasta Otavan opisto Mervi Jansson

Virtuaalimaailma? Wikipediakirjoittajien mukaan virtuaalimaailma on "tietokoneperustainen simuloitu ympäristö, jota sen käyttäjät voivat asuttaa ja olla keskenään vuorovaikutuksessa avatareina. Tämä oleminen on yleensä esitetty kaksi- tai kolmiulotteisen grafiikan avulla tai tekstinä." Edelleen Wikipediassa todetaan, että "jotkut, mutteivät kaikki, virtuaalimaailmat, mahdollistavat useita eri käyttäjiä". (Tuhat sanaa blogi, Tuija Aalto )

Missä mennään 2009? kzero.co.uk raportoi, että 6/2009 virtuaalimaailmoissa oli arviolta 579 miljoonaa jäsentä. Linden Labin mukaan Second Lifessa rikottiin hiljattain miljardin käyttötunnin ja liikevaihdon (USD) raja. Ennuste 2009 virtuaalikulutukselle on 1,8 miljardia USD.

KZeron luvalla

Mihin tarkoitukseen ? Oppimispelit ja simulaatiot Koulutukset ja neuvottelut Verkostoituminen ja sosiaalinen käyttö Mallintaminen ja luovat kokeilut Kaupallinen käyttö It’s easier (and cheaper) to move bits than buts!

Keskeisiä kysymyksiä Avoin vai suljettu Käyttäjäystävällisyys Kaupallisuus Vaikutusmahdollisuudet Läsnäolon tunne Aistien käyttö Vuorovaikutteisuus

Etuja Uppouttava Turvallinen Muokattavissa Etäosallistuminen helppoa Valmiita ympäristöjä

Haasteita Tietotekniikka Käyttö Muokkaus ja ylläpito Asenteet Identiteetin varmistaminen Maksullisuus

Case SL koulutuksessa Pedagoginen skriptaus Kouluttajat ja yrittäjät Kouluttajat, yrittäjät ja opiskelijat Käytännön kysymyksiä: SL-perehdytys, ala/t, sopiva ympäristö, kuvaaminen, ilmeet ja eleet, ?

Case virtuaalimaailmastrategia Johdon ymmärrys virtuaalimaailmoista? Tavoitteet läsnäololle? Budjetti? Henkilökunnan osaaminen? Yhteistyö? Pedagoginen lisäarvo? Tutkintojen suorittaminen?

Linkkejä Virtuaalimaailmojen opetuskäytöstä: Suosittuja kohteita Second Lifessa: Gronsted Group Second Life casejä: realXtend esimerkkejä: 3D-virtuaalimaailmoja: KZeron blogi: Primperfect lehti: Treet tv:

Kiitos ! Mervi Jansson Mervi Mavendorf Second Lifessa