Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Monikielinen ja – kulttuurinen sananlaskupaja ActLib-hanke Alba 9.5.2014.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Monikielinen ja – kulttuurinen sananlaskupaja ActLib-hanke Alba 9.5.2014."— Esityksen transkriptio:

1 Monikielinen ja – kulttuurinen sananlaskupaja ActLib-hanke Alba 9.5.2014

2 Työpajan kulku • Kootaan luontoon, vuodenaikoihin, eläimiin liittyviä sananlaskuja pareittain/pienryhmissä. • Teemoitellaan sananlaskut yhdessä. • RUOKATAUKO • Harjoitusten ja oppimateriaalin laatiminen 3 ryhmässä: kulttuuri, kirjallisuus, kieli. • Harjoitusten ja materiaalien koonti, kokeilu ja kehittely edelleen.

3 Kysymyksiä • Onko sanonnassa syvempi ajatus (ideologia, filosofia) vai onko se vain huitaisu? • Mistä tai keneltä se voisi olla lähtöisin? • Mitä sanonta tarkoittaa a) kirjaimellisesti, b) vertauskuvallisesti? • Oletko samaa vai eri mieltä?

4 Lähteistöä, nettilinkkejä Papunet/sanalaskut http://papunet.net/kuva/sananlaskuthttp://papunet.net/kuva/sananlaskut Suomalaisia sananlaskuja – Wikisitaatit http://fi.wikiquote.org/wiki/Suomalaisia_sananlaskujahttp://fi.wikiquote.org/wiki/Suomalaisia_sananlaskuja Suomalaisia sananlaskuja ja viisauksia http://www.nettilinja.fi/~pniikko/sananlaskut.htmhttp://www.nettilinja.fi/~pniikko/sananlaskut.htm Sanontoja ja sananlaskuja http://jatko2.wordpress.com/sanontoja-ja-sananlaskuja/http://jatko2.wordpress.com/sanontoja-ja-sananlaskuja/ Liisa Granbom-Herranen: Mihin sananlasku lasta johdattaa? Kasvatus & Aikahttp://www.kasvatus-ja- aika.fi/site/?page_id=227 Sananlaskuja meiltä ja maailmalta. YK-liitto. http://dev.ykliitto.fi/kulttuuri/reseptit/sananlaskuja_meilta_ja_maailmalta Sananlaskujen maailmanselitys. HS. http://www.hs.fi/arviot/Kirja/Sananlaskujen+maailmanselitys+Kansanrunoudentutkija+Matti+Kuusi+kulkee+m aita+ja+mantuja/a1353054160384 National and cultural proverbs and wisehttp://www.quotesandsayings.com/proverbial.htm Sananparret. SKS. http://www.finlit.fi/kra/sananparret.htmhttp://www.finlit.fi/kra/sananparret.htm Kansainvälinen sananlaskutietokanta http://lauhakan.home.cern.ch/lauhakan/fin/cerpfin.htmlhttp://lauhakan.home.cern.ch/lauhakan/fin/cerpfin.html Vertailevia turkkilaisia ja suomalaisia sananlaskuja http://www.lapinkansa.fi/Mielipide/1194878693391/artikkeli/sananlaskuissa+suuri+viisaus.html Tansanialaisia sananlaskuja http://www.taksvarkki.fi/tansania/tansania/kulttuuri/sananlaskut.html


Lataa ppt "Monikielinen ja – kulttuurinen sananlaskupaja ActLib-hanke Alba 9.5.2014."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google