Avoin tieto – keskusteluteemoja Mitä avoin tieto julkishallinnossa tarkoittaa? Mitä siihen sisältyy? Mitä esteitä on tiedon avoimuudelle? Missä kulkevat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Datan vapauttaminen Avaruusstrategian julkistus Tutkimusjohtaja Laura Höijer / YM & Yksikönpäällikkö Yrjö Sucksdorff / SYKE.
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
Yksilö ostajana.
Verkonkäytön ongelmat
Tietoturva, 2 ov
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Tietoturvakoulutus Tietojenkäsittelyn koulutus-ohjelmassa
Rakkaat ystäväni!.
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Finnan metatiedon avoimuus, kysymyksiä: Onko Finnan palvelusopimuksen nykyinen metatiedon avoimuutta koskeva muotoilu ollut selkeä? Onko avoin metatieto.
Kansallinen digitaalinen kirjasto Pitkäaikaissäilytys Kirjastoverkkopäivä Esa-Pekka Keskitalo.
Mitä TOIMIsta voi oppia? TOIMI-hanke, päätösseminaari Tutkimuspäällikkö Merja Helle Media Concepts Research Group, Aalto ARTS.
Finna ja avoimen metadatan lisenssi Finnan konsortioryhmä Tapani Sainio, Kansalliskirjasto.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Käyttöoikeuksien selventäminen Finnassa – metadata ja digitaaliset objektit Erkki Tolonen ja Maria Virtanen.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Nurmi Hydraulics Oy Vaiheittain kansainvälistynyt.
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Toteutuuko yhdenvertaisuus kuntien verkkopalveluissa? Selkokieliseminaari Kuntatalo Sami Älli Kehitysvammaliitto / Papunet verkkopalveluyksikkö.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Avoimuuden huomiointi tutkimuksen suunnittelussa Jessica Parland-von Essen CC-BY 4.0 Opetus- ja kulttuuriministeriö.
TKI-aineistonhallinta ja uusi työkalu Minna Marjamaa, Laurea-ammattikorkeakoulu Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla.
Hallinnon kehittämisosasto - Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Data – Informaatio – Tieto – Ymmärrys – Tietopääoma Tietovarantojen hallinta.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
Timo Valli, ICT-johtaja, ylijohtaja
Tutkimusaineistojen hakupalvelu Etsin © 2016 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
KARTOITA JA SELVITÄ Työ tehdään osana kokonais- ja tietoarkkitehtuurityötä Määritä avaamisprosessin vastuut tarvittavan asiantuntemuksen ja osaamisen mukaan.
Hallinnon kehittämisosasto - Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö 1 Julkisen hallinnon tietopolitiikan kohteita ja yhteentoimivuuden tasot (EIF)
Itä-Suomen yliopiston julkaisu- ja datapolitiikka
Avoimen datan jakaminen ja uudelleenkäyttö
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Avoimen tiedon toimintalinjaukset vuoteen 2020
Julkisen hallinnon paikkatiedon viitearkkitehtuuri
Julkisen hallinnon paikkatiedon viitearkkitehtuuri
Oikeuksien hallintaan liittyvät metatiedot -työryhmän tuloksia
Mitä on avoin data ja kuinka kartoittajat voivat hyödyntää sitä?
Oikeudelliset vaatimukset avoimuudelle & lisenssit
Datan ja aineistojen avaaminen Finnan avulla
Palvelut ja tiedot käytössä Yhteenveto
JHS 179-uudistushanke Hannu Ojala
Avoin tiede tutkijoille
Informaatikot Päivi Kanerva ja Minna Toikka
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
Datan ja aineistojen avaaminen Finnan avulla
Avoimen tiedon tavoitteet
Avoin tiede ja tutkimus - viitearkkitehtuuri
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Datan ja aineistojen avaaminen
Datan ja aineistojen avaaminen
Avoimen tiedon ohjelma Tilannekatsaus ja suunnitelma 2014
Tiedon avaaminen Trafissa ja avaamisen haasteet
Avoimen tiedon palvelukokonaisuus
Tiedon maksuttomuus ja avoin data
ATT-vaikuttavuusselvitystyöryhmä: taustaa
DATAN JA AINEISTOJEN AVAAMINEN FINNAN AVULLA
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Avoimen tuotteenhallinta
Avoin tiede ja tutkimus - viitearkkitehtuuri
Kuva: Samuli Paulaharju, 1907, Museovirasto, CC BY 4.0
Esityksen transkriptio:

Avoin tieto – keskusteluteemoja Mitä avoin tieto julkishallinnossa tarkoittaa? Mitä siihen sisältyy? Mitä esteitä on tiedon avoimuudelle? Missä kulkevat tiedon avoimuuden rajat? Miten julkishallinnossa/sinun organisaatiossa voidaan edistää tiedon avoimuutta? Mitä avoimella tiedolla voidaan saavuttaa?

Mitä avoin tieto julkishallinnossa tarkoittaa – Mitä siihen sisältyy? Tiedon avaaminen: Julkisin varoin tuotettu tieto luovutetaan käyttöön maksutta, koneluettavassa muodossa. Tiedon arvoketju: data – informaatio – tieto (data – information – knowledge). Suomen kielessä data on kattava käsite. Miten saada datasta informaatiota? Ymmärryksen tuoma viisaus on vielä kaukana. Milloin on kyse tiedosta, milloin uskomuksesta, jolla vahvistetaan omaa päämäärää? Mitä avoimempaa julkishallinnon tieto on, sitä enemmän siltä odotetaan luotettavuutta. Julkisen hallinnon omistaman/hallussaan pitämän tiedon tulee lähtökohtaisesti olla luotettavaa ja ajantasaista. Tietotarpeiden, luotettavuuden ja ajantasaisuuden kesken on löydettävä tasapaino. Avoin tieto edellyttää myös tiedon käytettävyyden. Tiedon tulee olla tarjolla, ei vaikeasti etsittävissä. Käytettävyyden määrittely ”mökin mummon´” tasolle. VBD –hierarkia = kauppalista.

Avoimen tiedon esteitä Kansalaisten yhdenvertaisuus on ongelma, kun kaikilla ei ole omia laitteita tai tarvittavia taitoja. Organisaatiot eivät tunnista omia tietovarantojaan. Tässä on suuria eroja organisaatioiden kesken. Avoimen tiedon lisenssit on tärkeää saada kuntoon julkishallinnossa. Lainsäädäntö asettaa esteitä: Esim. tilastokäyttöön luovutettuja tietoja ei saa antaa muuhun käyttöön. Ei tiedetä mitä tietoja missäkin on saatavissa. Metadatan tarve on suuri. Metadataa voi myös olla, mutta sitä ei aina näytetä käyttäjille Pelätään, että tietoa ei osata tulkita ja käytetään väärin. Jotta tietoja pystytään paremmin tulkitsemaan, tarvitaan entistä enemmän tietoja kuvailevaa laadukasta metadataa. Tietoa ei aina käytetä, vaikka sitä olisi, esim. indikaattorit.

Missä kulkevat tiedon avoimuuden rajat? Tiedon avoimuus koskee julkista tietoa (esim. henkilötieto ja tietoturvallisuuden näkökulmat rajaavat avoimuutta). Avoimuuden rajat eivät ole täysin selviä. Kun digitaalisia julkisia tietoja yhdistetään, voi syntyä tietoa, joka ei enää ole julkista. Tietoturvan suunnittelu tulee ottaa huomioon tieto- ja teknologia- arkkitehtuurityön alussa. Tietosuoja voi estää joissakin tapauksissa ongelmiin puuttumisen. Esim. kun koulutusorganisaatiossakaan ei saada kohdistettua ryhmätason tietoa oppimisongelmista, ei voida järjestää tarvittavaa tukea ja apua ajoissa. Seurauksena siitä, että ongelmiin ei voida puuttua, joudutaan ihmisiä joudutaan juoksuttamaan joka ”tukiluukulla” erikseen. Ei pystytä ehkäisemään ajoissa syrjäytymistä ja tukemaan etsivää nuorisotyötä.

Miten julkishallinnossa voidaan edistää tiedon avoimuutta? Tiedon avaamiselle on suunniteltava aikataulu, investoinnit ja rakenteet. Tulee rakentaa prosessit ja työketjukuvaukset. Tietojen avaamisen koneluettavassa muodossa pitää olla osa normaalia tietotuotannon prosessia alusta lähtien. Ohjeistukset kuntoon pian: Hankintaohjeissa pitää ottaa huomioon tiedon avaaminen. Esim. julkishallinnossa ei saa enää ostaa tietojärjestelmää, ellei se mahdollista tiedon avaamista. Teknologia-arkkitehtuurin tulee mahdollistaa tiedon saatavuus. Tiedon omistajuus, vastuut ja elinkaari tunnettava. Tarvitaan tiedon välittäjiä, jotka ”dumppaavat” tietoa markkinoille. Eri rekistereissä olevien omien tietojen saanti tulee järjestää. Tulee laatia julkishallinnon tiedon laatukriteerit. Hallinnossa tietojen saatavuutta tulisi lähestyä myös tehtävien ja työprosessien kautta. Näissä tulee ottaa huomioon tiedon saatavuus ja tietoturvatarpeet. Globaalin maailmankuvan tulisi olla tiedon käytön pohjana.

Miksi avataan avoimella tiedolla voidaan saavuttaa? Tiedon arvo lisääntyy jaettaessa. Syntyy uusia arvoketjuja. Tietojen avaaminen voi mahdollistaa uuden innovaation. Esim. tietty tieto alkaa kiinnostaa jotain kehittäjäryhmää, joka lähtee protoilemaan, mitä tiedosta saadaan aikaan. Tiedon saaminen voi johtaa ostamaan uusia tuotteita ja palveluja. Esim. kun British Museum avasi aineistojaan, museon kävijämäärät nousivat. Tutkimustulokset: kasvumahdollisuuksia etenkin tietoa hyödyntäville pk-yrityksille. Tiedon visualisointi lisää ymmärrystä. Nähdään paremmin päällekkäisyydet. Metadata auttaa karsimaan päällekkäisyyksiä.