Opi Analyzer Peruskäyttäjäkoulutus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijakyselyt Opiskelijan ohje : ArPa / Mittarityöryhmä.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
ENTERPRISE SEARCH Toteutustekniikka Mikko Uusitalo Tampereen ammattikorkeakoulu.
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Raportointiportaali Vipunen
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Oodi tietovarasto Eija Ruotsalainen, marraskuu 2005 Opiskelijarekisteri.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointi
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-XDW Käsitemäärittely,
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen TKI-käsitemallinnustyöpaja klo Esittäytyminen 5 min Käsitemallin.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
FINNA Aki Lassila Kehittämispäällikkö Finnan konsortiokokous
Laitosneuvojien tapaaminen Opetusohjelmaprosessi, vaihe mennessä –Päivitetyt moduulisisällöt ja moduulien vastuuhenkilöt –Kurssien päivitetyt.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleiset kirjastot - Mukaantulo Erkki Tolonen
KOULUTUSPSYKOLOGIA S 2 ov (3 p) Oulun yliopisto Kasvatuspsykologian syventävät opinnot –
Suunnitelmia Jyväskylän yliopiston verkkosivuston uudistamiseksi
KOULUTUSPALVELUT, Paula Airaksinen Noppa-portaali opintoja sujuvoittamassa Paula Airaksinen, koulutuspalvelut.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Mitä.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Webropol-sovellus tiedon keräämiseen Hanna-Maija Huhtala Kristiina Kurki.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
Käyttöohje: Kuinka löytää toimintaryhmä. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Yliopistojen yhteisen YDW tietovaraston määrityshanke - tilannekatsaus Tampere
Tiedon hyödyntämisen evoluutio. Tieto työvälineenä Valtaosa kaikkien työn kannalta tärkeästä tiedosta tallennetaan yhteisiin tietojärjestelmiin Tietoa.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
Käyttöohje: Kuinka löytää osasto/piiri. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Tietomallityöryhmän loppuraportti RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Raportointi ja Oodi-tietovarasto Oodi-päivät Sari Zitting ja Hilkka Hanhenoja.
Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytyyn keskusteluun viitaten LVI:n suunnittelu.
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
Oodin kehityksen painopistealueet HY:n näkökulmasta, vuosi
Tiptop - viestintäsuunnitelma Mats Lindstedt.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek.
1 OpiPal opintojaksopalaute- järjestelmä Opiskelijan opas
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
ENNAKKOTEHTÄVÄT (16/21) Kristiina Uolia
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
Prosesseista palveluihin
Vastuullisuus ja Kestävä kehitys Aalto-yliopisto työryhmä
Oodi-tietojen tuonti XDW-malliin HY:n tietovarastoon
SISU-koulutus: tutkintorakenteen tekeminen
Tiedolla johtamisen kokonaisuus
Taustaa Keväällä 2011 hankittiin Oraclen OBIEE (Oracle Business Intelligence Enterprise Edition) eli Rapo Tavoitteena on tuottaa tietovarastosta entistä.
Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
Opinto-oikeus/ Lukukausimaksut &Oodi
Oodi versio 5.0. yhteenveto
Avoin yliopisto projekti
Raportointiväline Rapo opintoasioiden asiantuntija Anu Siikaniva 18. 4
Esittäjän nimi ja päivämäärä
Oodin, Sisun ja Opianalyzerin uusi käyttöoikeushakemus
Opintopolku-info
Kelan tilastotietopalvelu potilas- järjestöjen työn tukena
Yleistä opintokohteista
Esityksen transkriptio:

Opi Analyzer Peruskäyttäjäkoulutus Tuomas Hulkkonen Opintohallinnon tietojärjestelmät

Koulutuksen sisältö Yleistä opintohallinnon raportoinnin kokonaisuudesta ja Opi Analyzerin roolista Tietosuoja, tietojen luovuttaminen ja toiminnan julkisuus Opi Analyzerin käyttöliittymän perustoiminnot Esimerkkihakuja Vapaata harjoittelua ja kysymyksiä Palaute, käytön tuki ja kehitysehdotukset

Opintohallinnon raportoinnin kokonaisuus Johdon raportit (MIS) Opintohallinnon raportointi- ja tietopalvelu Raportointi/analyysi sovellukset – Ad-hoc kyselyt

Johdon raportit (MIS) Standardit tilastot ja johdon KPI:t, myös muilta sektoreilta kuin opintohallinnosta (talous, hr, tutkimus) Raportit tuottaa MIS-yksikkö Jaellaan kolme kertaa vuodessa (tammi-helmikuu, toukokuu, syyskuu) Mahdollisuuksien mukaan tarjolla myöhemmin myös Qlikview:ssä Valmiit raportit ja tilastot löytyvät Aallon wikistä osoitteesta https://wiki.aalto.fi/display/aaltolukuina/ -> Opetus. Tilastot sisältävät myös selkokieliset määrittelyehdot tietojen poiminnoille. Palaute tai kehitysehdotukset osoitteeseen mis@aalto.fi.

Raportointi- ja tietopalvelu Tarjolla toistaiseksi opintohallinnollisen tiedon raportointiin. Raportti- ja tietopyynnöt sähköpostilla opireports@aalto.fi. Raportin pyytäjän kannattaa varautua pitkään toimitusaikaan riippuen palvelun kuormasta. Jos esiintyy tarve saada raportteja liittyen muuhun kuin opintohallintoon (tutkimus, talous, hr) tai tarpeita yhdistää talouden ja opintohallinnon tietoja, tulee tietopyynnöt osoittaa MIS-yksikölle mis@aalto.fi.

Raportointi/analyysi sovellukset – Ad-hoc kyselyt Winoodin raportit Opi Analyzer Koulujen opintohallinnon raportoinnin pääkäyttäjien Qlikview-sovellukset

Tietolähteet Tietovarasto Oodi OPI Analyzer Johdon raportit Raportointipalvelu

Yleistä Opi Analyzer:sta Raportointi- ja analysointisovellus korkeakoulun opinto- ja opiskelijapalveluiden asiantuntijoille opintohallinnollisen tiedon analysointiin. Käyttää tietolähteenä Aallon tietovarastoa. Tietovarastossa käytetään kansallista XDW-käsitemallia, joten käsitteet poikkeavat joiltain osin Oodin käsitteistä. Kehitetty Qlikview-sovellusohjelmistolla. Sovellus kehitettiin yhdessä kehitys-/testiryhmän kanssa, joka on koostunut kaikkien korkeakoulujen opinto- ja opiskelijapalveluiden nimetyistä asiantuntijoista. Kehitystä pyritään jatkamaan aktiivisesti, jotta opinto- ja opiskelijapalveluiden tarpeisiin voidaan vastata. Osa kehityksestä voidaan toteuttaa erittäin nopeasti, osa vaatii tietovarasto työtä ja voi viedä aikaa.

Tietosuoja, tietojen luovuttaminen ja toiminnan julkisuus Opi Analyzerista saatavia tietoja saa käyttää ainoastaan yliopiston omiin tarpeisiin. Ulkopuolelta tulevat tai ulkopuolisiin käyttötarkoituksiin tarkoitetut tietopyynnöt tulee osoittaa raportoinnin tuki-osoitteeseen opireports@aalto.fi. Aina lopettaessasi Opi Analyzerin käytön, sulje sovellus ’Close’ painikkeesta, sekä sulje myös käyttämäsi selain. Opi Analyzerin käyttöoikeus on henkilökohtainen. Älä luovuta Aalto-tunnuksiasi tai käyttöoikeutta muiden käyttöön.

Palaute, käytön tuki ja kehitysehdotukset Palautetta ja apua ongelmatilanteisiin saa opireports@aalto.fi osoitteesta. Myös Opi Analyzeriin tai opintohallinnon raportointiin liittyvät kehitysehdotukset voi lähettää samaan osoitteeseen. Kehitysehdotukset voivat pitää sisällään myös ehdotuksia tiedon visualisointiin liittyen. Tunnetut ongelmat ja kehityskohteet ovat kaikille näkyvissä kehityswikissä osoitteessa https://wiki.aalto.fi/display/OPIreporting. Ongelmat ja kehitysideat voi lisätä myös suoraan tälle sivulle kommentteina.

Kiitos osallistumisesta!