Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TYÖSSÄOPPIMISJAKSO BRNOSSA  –  Monikulttuurisen toiminnan ohjaus  Työssäoppimispaikat drop-in center Pavlac klub English kinderkarten.
Advertisements

Maahanmuuttajien joustava perusopetus
Lavian lukio.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Puh: Tervetuloa! Ota yhteyttä ja tule tutustumaan: Euroopan unionin kotouttamisrahasto osallistuu hankkeen rahoittamiseen MoniNaisten Talo.
Suomen kielen syötöksen ja käytön kartoitus
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
Katso Aitolasta lisää:
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
AMMATILLINEN KASVU Ammatillinen kasvu on jatkuva prosessi;
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
Nagy Sándor Suomi-Unkari Seuran Tampereen osasto
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Töissä Tukena Oy:n Imatran Poutapilven palvelukodissa
Oulun aikuislukio 2014.
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Kysely OSAKOn Going Abroad -päivien yhteydessä Bastian Fähnrich, : N = 35 opiskelijaa (Oulainen 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu)
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Toisen asteen koulutus
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
Filosofiaa lapsille, muita kuin Lipmanin lähestymistapoja Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Suomi 2A Maanantai 15. helmikuuta 2016 North South Ladies.
Esiopetuksen vanhempainilta Kirkkojärven koululla
OULUN AIKUISLUKION Aikuisten perusaste Kastellin monitoimitalossa Sairaalanrinne 5.
Kotipuu Anita Novitsky, Monikulttuurisuuden asiantuntija.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Tervetuloa, oppilaat! Opettajan nimi – X. luokka.
Kokemuksia opinnollistamisesta Saimaan amk:n pilotissa Kristiina Helminen Lehtori, ESH, Terveydenhoitaja, TtM, Projektipäällikkö Verkkovirta-projekti
18. TET – Työelämään tutustuminen
Opetusharjoittelun tuntisuunnitelma
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
VALMA-koulutus Edupolissa
TET =Työelämään tutustuminen
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Sosioemotionaalinen kehitys
Kohtaamisia pelimaailmassa
TYÖHARJOITTELU.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Kulttuurienvälinen viestintä
Kirjallisuusterapia.
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Digitaalinen kasvun kansio kasvatuskumppanuuden edistämisessä
TET =Työelämään tutustuminen
Turvassa?!.
Teema 1: Henkilökohtaiset vahvuudet ja lasten parissa työskennellessä tarvittavat vahvuudet Tavoitteet: Opiskelija osaa tunnistaa omia ammatillisia.
OPETTAJANA MAAHANMUUTTAJIEN PARISSA
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Tervetuloa uudelle luokalle!
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Esityksen transkriptio:

Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille

Tekemällä oppiminen Oppiminen tehostuu, jos se liittyy läheisesti käytäntöön. Oppiminen tehostuu, jos se liittyy läheisesti käytäntöön. Kielitaidon saavuttaminen vaatii aitoja kielenkäyttötilanteita. Opiskelija tarvitsee apua aitojen kielenkäyttötilanteiden luomisessa, koska kaikilla ei ole mahdollista saada esim. suomalaista ystävää. Kielitaidon saavuttaminen vaatii aitoja kielenkäyttötilanteita. Opiskelija tarvitsee apua aitojen kielenkäyttötilanteiden luomisessa, koska kaikilla ei ole mahdollista saada esim. suomalaista ystävää.

Ryhmä: - 14 opiskelijaa - Opiskelijat tulevat eri maista. - Äidinkielenä: esim. arabia, somalia, puola, albania, kurdi, dari, persia. - Opiskelijat ovat olleet Suomessa keskimäärin 3 vuotta.

Keskiviikko Aamu alkaa työpaikalla klo 8 – 9 ja ”työpäivä” kestää n. 3 tuntia. Aamu alkaa työpaikalla klo 8 – 9 ja ”työpäivä” kestää n. 3 tuntia. Työpaikkoina ovat eri päiväkodit, vanhainkoti ja nuorisotila. Työpaikkoina ovat eri päiväkodit, vanhainkoti ja nuorisotila. Opiskelijat osallistuvat sovittuihin töihin: auttavat lapsia aamupalalla, lukevat lapsille, auttavat tehtävissä, juttelevat vanhusten kanssa tai lukevat heille ääneen. Opiskelijat osallistuvat sovittuihin töihin: auttavat lapsia aamupalalla, lukevat lapsille, auttavat tehtävissä, juttelevat vanhusten kanssa tai lukevat heille ääneen. Työpäivän jälkeen tilanteista keskustellaan koulussa. Työpäivän jälkeen tilanteista keskustellaan koulussa.

Kokemuksia Opiskelijat ovat puhuneet eri puhujien kanssa ja saaneet kokemusta erilaisista puhujista. Opiskelijat ovat puhuneet eri puhujien kanssa ja saaneet kokemusta erilaisista puhujista. He ovat oppineet asioita työelämästä ja oppineet suomalaista työkulttuuria. He ovat oppineet asioita työelämästä ja oppineet suomalaista työkulttuuria. He ovat pohtineet, miksi haluavat lähihoitajiksi. He ovat pohtineet, miksi haluavat lähihoitajiksi. He ovat oppineet hoitamaan asioitaan itsenäisesti. He ovat oppineet hoitamaan asioitaan itsenäisesti.

Martat ja mamut Martat ovat opettaneet opiskelijoille sukan kutomista. Martat ovat opettaneet opiskelijoille sukan kutomista. Sukan kutomisen lisäksi opiskelijat ovat keskustelleet itseään vanhempien naisten kanssa. Sukan kutomisen lisäksi opiskelijat ovat keskustelleet itseään vanhempien naisten kanssa.

Satujen lukeminen omalla äidinkielellä Opiskelijat menevät päiväkotiin lukemaan satuja omalla äidinkielellään. Opiskelijat menevät päiväkotiin lukemaan satuja omalla äidinkielellään. Opiskelijat ovat tutustuneet kirjoihin etukäteen. Heillä on ollut sama kirja sekä suomeksi että somaliaksi. Lastentarhanopettaja on tehnyt kysymyksiä kirjasta, mitkä he ovat kääntäneet esim. somaliaksi. Opiskelijat ovat tutustuneet kirjoihin etukäteen. Heillä on ollut sama kirja sekä suomeksi että somaliaksi. Lastentarhanopettaja on tehnyt kysymyksiä kirjasta, mitkä he ovat kääntäneet esim. somaliaksi. Lukemisen jälkeen he ovat käyneet kirjan läpi lasten kanssa molemmilla kielillä. Lukemisen jälkeen he ovat käyneet kirjan läpi lasten kanssa molemmilla kielillä.

Kulttuurit tutuiksi Alkaa keväällä 2010 Alkaa keväällä 2010 Opiskelijat menevät ryhmissä (esim. Afrikka, Afganistan) päiväkoteihin pitämään lyhyttä opetushetkeä. Hetki sisältää maantietoa, tietoa eläimistä, koulusta, elämästä ja perheestä. Opiskelijat menevät ryhmissä (esim. Afrikka, Afganistan) päiväkoteihin pitämään lyhyttä opetushetkeä. Hetki sisältää maantietoa, tietoa eläimistä, koulusta, elämästä ja perheestä. Opetushetkeen sisältyy lauluja, leikkejä ja tietokilpailuja. Opetushetkeen sisältyy lauluja, leikkejä ja tietokilpailuja. Tavoitteena on auttaa päiväkoteja toteuttamaan kaupungin monikulttuurisuusohjelmaa. Tavoitteena on auttaa päiväkoteja toteuttamaan kaupungin monikulttuurisuusohjelmaa.