Roukalahti-Tutju-Saariston illassa oli paikalla n. 30 asukasta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kauppakeskuksissa tehdään paljon yhteiskunnallisesti merkittäviä isoja ja pieniä tekoja…
Advertisements

Tervetuloa tutustumaan Vuoden Kylään
Ympäristö | rakennettu ympäristö | luonto & maisema | kestävä kehitys & biotalous | vesistöt MENNEITÄ MIETINTÖJÄ: Puistot ja rannat (esim. Riihilampi)
Heippa! Kutsun kaikki tuttavani ja ystäväni juhliini. (Pieni varoitus: tarjoilut ovat aika simppelit, joten jos mahdollista, tuokaa mukananne jotakin purtavaa.
OSAAMISEN OSOITTAMINEN
VÄRTSILÄ HEIKKOUDET VAHVUUDET UHAT MAHDOLLISUUDET EI TUNNETTAVUUTTA
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Juuan kyläkierros Tulokset 2014.
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 3. kokoontuminen klo – Siilinjärvi Kyläsuunnitelman hyödyntäminen Ohjelma Klo
Viinijärven, Kaatamon ja Komperon kyläillassa 10. 4
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
PIENET INVESTOINNIT (SUURETKIN
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Varparannan, Venejoen ja Puson kylien yhteinen ilta 27. 3
- millainen on hyvä kyläsuunnitelma? - onko tarpeen määritellä hyvän suunnittelun laatukriteereitä? - mitkä ovat keskeiset elementit kyläsuunnittelusta?
Ohvana-Pärnä ja Niva PIENET INVESTOINNIT (SUURETKIN Urheiluvälineitä kyläläisten käyttöön Roskapisteet takaisin, Ohvana - Pärnä Polkukartta luontoon.
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 2. kokoontuminen, Siilinjärvi, kunnan talo Kyläsuunnittelun menetelmät Ohjelma Klo – 18.05Tilaisuuden.
Pohjois-Karjalan kylätoimijat ja maaseudunkehittäjäverkosto
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Joensuun kylien foorumi Teematyöskentely Joensuun kaupungin asukastoimintastrategia, miten voin vaikuttaa ja osallistua - Aktiivinen vuorovaikutus.
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Tietoyhteiskunnan kehittämisen tavoitteet ja edellytykset Turku
Jarkko Sanna-Mari Hyvärinen Jani Keskinen Nora Lamberg Jarkko Leinonen
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
Nieminen-Sintsi MITÄ OPPIA, TUKEA,TAITOJA ? Järjestöille/ Ihmisille Lisää tekijöitä  yhteishenki Vielä olis tarvetta… Esiintymistaitoja -laulutaitoa.
TYÖNHAKUTAIDOT, -TAVAT JA -KANAVAT
Rikkaveen seudun kyläilta pidettiin melko pienellä porukalla 6.3. Kolmikannassa. Hyvää keskustelua syntyi niin kylätoiminnan kuin valokuidunkin osalta.
MENNEITÄ MIETINTÖJÄ: Luontopolku Pihojen siivoustalkoot
VIURUNIEMI Ulkoilupäivän yhteydessä Paikalla Paavo-kierroksen tilaisuudessa oli yli 20 ihmistä. Kaupungin edustajana oli Jukka Orenius. Leader Joensuusta.
Liperinsalo Uudella kylätalolla oli hyvä kokoontua. Mm
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
- Vanhemmat itsenäistyvän nuoren tukena
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Läheltä piti -tilanteet
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Roukalahti Sosiaalisen median koulutusta Kyläkahvila klo kahvit ja osallistujien lyhyt esittely klo Kunnan tervehdys,
Asemanseudun persoonat. Eläkeläinen Tärkeää mahdollisuus valmistella matka etukäteen ettei stressaa Matkustaessa tulee asemalle noin puoli tuntia ennen.
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
Akkala-Jouhkola-Riikola-Timola MUTKATON MEININKI Palvelut/ Viihtyvyys Kyläkahvio Toiveissa: ”eteläisten kylien Päivät” olis kiva! -iltamat -eteläisten.
Eteneminen Ylhäältä alas Pakko, pelko – pakottaminen ja pelottelu Havainnollistaminen, case-esimerkit – esim. kuinka paljon johtaja Turtiainen maksaa Aducatelle.
Asiallinen aamiainen Vauhtia myyntiin sähköä markkinointiin Tornio – Kemi Paula Aikio-Tallgren, puheenjohtaja Länsipohjan Yrittäjät.
Toimintasuunnitelma Piirifoorumi Toimintasuunnitelma Esko Hietanen2 Perusteet TS:aan Kv. Pres Joe Prestonin ajatukset ja tavoitteet LL/Toronton.
Maaseudun kehittämisyhdistys ry Rauman seudun ja Vakka-Suomen 7 kunnan alueella toimiva leader-ryhmä, johon kaikki voivat liittyä jäseniksi!
Haapasalmi-Jaama MUTKATON MEININKI Palvelut/ Viihtyvyys Kelan palvelupiste takaisin kirkonkylään Yhteishenki hyvä Naapurit kylään ilman kutsua!
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
Asukastoiminnan ja yhteisöllisyyden mahdollisuudet kerrostalossa
Kylien Salo Teijon yhdistysten kokous Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Kylien Salo –kehittämishanke, Salon kaupunki.
Yhteisöllisyys kulttuuri | paikallinen elinvoima | perinne | tarinat | tekeminen - Kylätalo on pitkällä, kun valmistuu, täytyy varata aikaa myös lepoon.
Kylien Salo Muurla Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Kylien Salo –kehittämishanke, Salon kaupunki Etunimi.
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Yhteisöllisyys kulttuuri | paikallinen elinvoima | perinne | tarinat | tekeminen - kunnan ja järjestöjen välille mainittavaa kehittämistä ->ei puhuta koulun.
MUTKATON MEININKI Palvelut/ Viihtyvyys
ROMPPALAN SEUTU Kyläkahvila kahvit ja osallistujien lyhyt esittely Kunnan tervehdys Oppimiskahvila jossa teemoina: *kylän hurjat ideat(muutkin)*mutkaton.
KÄSÄMÄ Kyläkahvila kahvit ja osallistujien lyhyt esittely Kunnan tervehdys Oppimiskahvila jossa teemoina: *kylän hurjat ideat(muutkin)*mutkaton.
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
Pohjois-Karjalan kylät rannalla
Mitä koulupäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme?
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Mainiot maisemat -hanke
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
Joensuun seudun maaseutupalvelut
Arvioinnista arkipäivää
Mitä kunta tekee tulevaisuudessa?
Eväitä kotimatkalle Leena Mäkelä.
Esityksen transkriptio:

Roukalahti-Tutju-Saariston illassa 7. 4. oli paikalla n. 30 asukasta Roukalahti-Tutju-Saariston illassa 7.4.oli paikalla n. 30 asukasta. Ilta pidettiin Kivekkäiden kylätalolla

ME JA LUONTO Ympäristö | rakennettu ympäristö | maisema | biotalous | vesistöt Käytännön toiveita ja toimenpiteitä Louhelanmutkan ampuma-aseradasta tiedottaminen myös ulkopuolisille Nähtävyyksien markkinointi-> lintutorni, Pälvilänvaara, Pälvilän luonnonsuojelualue Roskis pois Kivekkäiden talon viereltä Tyhjien talojen purku, parkkialuetta lisää Tutjunlammen palauttaminen, kunnostaminen Saaristokaupalle vesistöopaskartta, iso ja selkeä, jossa satamat hyvin merkittynä Marttojen perennojen vaihtopäivät Retkisatamat on tehty Lossirannan venepaikat. Kyläyhdistys vuokraa paikan ja tarkoitus on tehty pikkuveneille ranturipaikkoja. Luontopolku Tikansaareen Linnankalliolta lähtö Saaristo kehittynyt ja kehittyy

LUO JA ELÄ : kulttuuri | paikallinen elinvoima | perinne | tarinat | tekeminen Pälvilänvaaran kehittäminen Teatteri kehittyy edelleen Sosiaalinen media tullut tutuksi, viestintää pitää kehittää edelleen Tykkihaudan entistäminen Teatterin jatkuvuus Talon ulkoseinien kunnostaminen Näköalatorni Päivilänvaaralle, puut uhkaavat näköalaa, paikalla on hieno kota vaaran huipulla Kesäkokkikerhoa kesäMarttojen kanssa Roukalahtelaiset FB-sivu ->sähköinen viestintä on tärkeää etenkin kylästä ulospäin Tutjun kyläkirja on tehty Tutjussa tiedotus on ollut sähköistä Kyläsivujen päivittäminen 3

VAIKUTA yhteisöllisyys| vaikuttaminen | yhteistyö | kansainvälisyys | kylän ääni Etätyö jolla on suorastaan huimat tulevaisuuden mahdollisuudet ja on merkittävä tekijä kylille. Ei väliä mistä työtä tekee, esteitä ei ole, pikkusilauksia vaille valmista, valtio vetää laajakaistan 2km päähän loppupätkällekin etsitään avustusta. Vapaa-ajan asunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi, kohderyhmänä etätyöläiset ja varttuneet kesämökkiläiset. Esteenä infran puute, valokuidun puute sekä mahdolliset hallinnolliset esteet. Ratkaisu: ihmiset rakentamaan ja asia on heidän päätösvallassaan. Mahdollista on jos niin haluaa. Aikataulu : jatkuva prosessi. Tonttitarjonta. Ennen elettiin maatalouden varassa, ihmiset lähtevät töitten perässä pois. Jos tarjolla olisi asuntoja ja työtä ihmisiä olisi edelleen. Työt ovat Joensuussa, mutta mahdollisuus asua maalla voi muuttaa tilanteen. Luontainen vietti vetää maalle joka tapauksessa, esteitä ei ole suurempia. Yksi este on se ettei ole pantu toimeksi, mahdollisuus on aloittaa mikäli halutaan. Paljon on jo tehty ja vielä täytyy tehdä. Valokuitu Tutjusta löytyy, tontteja on kaupan. Uudisrakentamista tapahtuu ja vapaa-ajanasutuksia muutetaan ympärivuotisiksi. Leader ei riitä isompiin hankkeisiin. Jatkuva prosessi, jota tarvitsee kannustusta. Kunnan ja Liperi-seuran kautta kv-yhteistyötä Sakun kunnan kanssa. Virolaiset ovat aktiivisia kylätoimijoita. Metsänurmen kylä. Virolaiset käyvät Leipäpäivillä Tärkeysjärjestykseen asiat!.