Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Roukalahti 5.11.2010 Sosiaalisen median koulutusta 14 -18 Kyläkahvila 18 -21 klo 18.00 kahvit ja osallistujien lyhyt esittely klo 18.20 Kunnan tervehdys,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Roukalahti 5.11.2010 Sosiaalisen median koulutusta 14 -18 Kyläkahvila 18 -21 klo 18.00 kahvit ja osallistujien lyhyt esittely klo 18.20 Kunnan tervehdys,"— Esityksen transkriptio:

1 Roukalahti 5.11.2010 Sosiaalisen median koulutusta 14 -18 Kyläkahvila 18 -21 klo 18.00 kahvit ja osallistujien lyhyt esittely klo 18.20 Kunnan tervehdys, Pentti Kuokkanen klo 18.30 Oppimiskahvila jossa teemoina mm: *kylän hurjat ideat(muutkin)*mutkaton meininki *tukea/oppia/taitoja kylällä *pienet investoinnit kylällä *kylien välinen yhteistyö ja yhteistyö kunnan kanssa klo 20.15 Puheenvuorot Liperin kunta, Laiffia landella –hanke Lopuksi sovitaan jatkosta: Laaditaan työstetyn aineiston pohjalta päivitetty kyläsuunnitelma Mitä koulutusta tarvitaan Miten kunnan ja kylän/kylien välinen yhteistyö pelaa jatkossa

2 Kyläjulistukset Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Roukalahden, Liperinsalon ja Tutjun yhteisessä kyläillassa 5.11.2010. Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä Liperin kunnan kanssa näiden asioiden edistämiseksi HURJAT IDEAT 1.Roukalahden kyläkirja, se puuttuu mutta aineistoa valtavasti, esteenä talkootyön organisointi, ratkaisuna leader-hanke yhteistahona liperi-seura ja IS:n yliopisto ja kyläyhdistykset, aikataulu 2012-2014 2. Kyläyhdistyksen voimavarojen tiivistäminen, esteenä tiedottamisen puute, ratkaisuna naapurikylien toimintaan tutustuminen, kylätapahtumat ja teatterit, info mitä muualla on tehneet ja opitaan toisiltamme. Vastuutahona Päivi Keronen ja kyläyhdistykset. 3. Tutju-lammen kunnostaminen. Esteenä: vaatii tuntuvan rahoituksen. Ratkaisuna ely- keskuksen kalatalousyksikkö, riistanhoitopiiri, osakaskunta ja kyläyhdistys. Aikataulua: 2012- 2015 Esimerkkinä Onkamo-järvien kunnostushanke. Lisätietoja Tuovi Vaaranta

3 Kyläjulistukset Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Roukalahden, Liperinsalon ja Tutjun yhteisessä kyläillassa 5.11.2010. Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä Liperin kunnan kanssa näiden asioiden edistämiseksi TIEDOT JA TAIDOT 1.Kokkikurssi miehille, lapsiperheille monitoimipäivä jolloin kokkausta tai koko jopa perheelle, lapsille hoitoa ja kimppalenkkejä. Tarvittaisiin lähtökipinän antaja, miten saavutetaan kohdejoukko eli mainonnan toteutus, vastuutahona Martat. Mahdollisuus toteuttaa milloin tahansa. 2.Ikääntyneiden liikuntakurssi, toki kaikki voivat osallistua, esteenä hyvän ja innostavan vetäjän löytäminen, voisi olla hyvä, että vetäjä olisi ulkopuolinen? Onko kunnalla mahdollisuutta järjestää ohjaajaa? Vastuutahona kyläyhdistys, mahdollista toteuttaa milloin tahansa. 3. Puutarha”kurssi” jonka ajatuksena on tutustua osallistujien tai halukkaiden pihapiireihin, eri kyliä yhdistävä kurssi ”kukkakävely”. Vastuutahona Martat ja Maa- ja kotitalousnaiset, yhdessä eri kylien yhdistykset. Aikataulu aikaisintaan kesä 2011.

4 Kyläjulistukset Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Roukalahden, Liperinsalon ja Tutjun yhteisessä kyläillassa 5.11.2010. Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä Liperin kunnan kanssa näiden asioiden edistämiseksi YHTEISTYÖ 1.Kyläsivut, kylälle omat, esteenä tiedon ja taidon puute. Ratkaisu: koulutus ja ohjattu toiminta, vastuutahona kyläyhdistys ja Kuokkasen Pentti. Aikataulu 2011 - 1.Kylällä toimivien yhdistysten ja seurojen verkostoituminen, tuotteiden yhteinen myynti, yhteiset hankinnat yms. Esteenä kateus ja ennakkoluulot. Ratkaisuna toistemmu tunteminen, järjestöjen ja työn tunteminen, opitaan arvostamaan toistemme työtä. Vastuutahoina kylillä toimivat seurat ja yhdistyksen yhdessä. Aikataulu joskus tulevaisuudessa 2.Kyläyhdistysten yhteistyö koko maakunnassa, esteenä tiedonkulku, ratkaisuna toimivat kyläsivut jokaisella kylällä ja linkkisivu josta löytyy kaikki kylät. Vastuutahona kyläyhdistykset kukin tykönään, MSL ja P-K:n kylät.

5 Kyläjulistukset Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Roukalahden, Liperinsalon ja Tutjun yhteisessä kyläillassa 5.11.2010. Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä Liperin kunnan kanssa näiden asioiden edistämiseksi KYLÄASUMINEN MUTKATON MEININKI 1.Etätyö jolla on suorastaan huimat tulevaisuuden mahdollisuudet ja on merkittävä tekijä kylille. Ei väliä mistä työtä tekee, esteitä ei ole, pikkusilauksia vaille valmista, valtio vetää laajakaistan 2km päähän loppupätkällekin etsitään avustusta. 2.Tonttitarjonta. Ennen elettiin maatalouden varassa, ihmiset lähtevät töitten perässä pois. Jos tarjolla olisi asuntoja ja työtä ihmisiä olisi edelleen. Työt ovat Joensuussa, mutta mahdollisuus asua maalla voi muuttaa tilanteen. Luontainen vietti vetää maalle joka tapauksessa, esteitä ei ole suurempia. Yksi este on se ettei ole pantu toimeksi, mahdollisuus on aloittaa mikäli halutaan. 3. Vapaa-ajan asunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi, kohderyhmänä etätyöläiset ja varttuneet kesämökkiläiset. Esteenä infran puute, valokuidun puute sekä mahdolliset hallinnolliset esteet. Ratkaisu: ihmiset rakentamaan ja asia on heidän päätösvallassaan. Mahdollista on jos niin haluaa. Aikataulu : jatkuva prosessi.


Lataa ppt "Roukalahti 5.11.2010 Sosiaalisen median koulutusta 14 -18 Kyläkahvila 18 -21 klo 18.00 kahvit ja osallistujien lyhyt esittely klo 18.20 Kunnan tervehdys,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google