Ohjeita animaation tekoon:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Selkä suoraksi Suomi TM
Tietopaketti Big Datasta
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Opettajien täydennyskoulutusprojekti
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Vinkkejä sanojen muistamiseen •Visuaalisen muistin tukeminen ▫Sanan liittäminen kuvaan  pohdi, mitä oman kielen sanaa opeteltava sana muistuttaa  luo.
Animaation tekeminen:
Valokuvaus, 1. tunti.
lyhytkurssikoulutus 10 h KymiPro/Osku Kiri
Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja
Ohjeet videotarinan tekemiseen
ANIMAATIOTYÖPAJA Elokuvakasvatus Sodankylässä -projekti.
Pelin suunnittelu Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 /
Musiikin ryhmäkoulutus
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Matkakertomus kuvin Loma- ja matkakuvauksen perusteita.
14 websuunnitteluvinkkiä!
Videon pikaopas Videopuhelun aloittaminen 1.Vie osoitin yhteyshenkilön valokuvan päälle ja napsauta kamerapainiketta. 2.Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa.
Lukemaan oppii vain lukemalla
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
Yllättäviä työtapoja, uusia/uusio materiaaleja. Kurssi jossa maalataan käsin.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Hyvä PowerPoint-esitys
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
PILKKU.
 Visuaalinen ilme: ◦ Pirteä, kesäinen ◦ Etusivu ”täynnä”  Tietokentät: ◦ Etusivulla paljon ja monipuolisia (Facebook, ajankohtaista ja tarjoukset) ◦
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Heuristinen arviointi Antti Nummiaho Johdanto (1/3) Heuristinen arviointi on käytettävyyden arviointia ilman käyttäjää. Se on yksinkertainen,
Ammatin esittely Digitarina Pohjankartanon lisäluokkien opetuksessa.
DIGITAALINEN TARINA Miten digitaalista tarinaa voi käyttää kirjastossa? Isoäitini tarina Tämä inspiroi minua kokeilemaan!
Harjoituksissa tehdään digitarina
KUVAKÄSIKIRJOITUS  Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa.  Kirjallisessa muodossa.
Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C
Ivan käytön arviointia perhepalveluissa Kätevä käyttää, tulee punnittua asioita monesta näkökulmasta ja mietittyä eri vaihtoehtojen vaikutuksia pitkälle.
Sisältö Menetelmän taustaa Menetelmän 8 askelta – 1. Liikkeelle (Move!) – 2. Video minulle – 3. Puhetta minulle – 4. Video sinulle – 5. Puhetta sinulle.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
KUVAKÄSIKIRJOITUS Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa. Kirjallisessa muodossa kerrotaan.
Havaintokanavat.
MAILAAMAAN!. Sähköpostiviestin ominaisuudet Perille nopeasti Vastaaminen helppoa Ei tarvitse olla yhtä aikaa viestimässä Ongelmana lyhyt harkinta-aika.
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Jutta, Mireka, Janika, Susanna & Henriikka
{ KUVANKÄSITTELY LYHYT VALINNAISKURSSI TAIVALLAHDESSA.
PC-liitäntä AtMega32:lle Viestin lähetys / vastaanotto Sekä laitteen konfigurointi.
tehnyt: Maiju, Panu ja Jamuna
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
TVT101 - Johdatus tieto- ja viestintäteknologiaan
Ystävätaitojen / sosiaalisten taitojen arviointi Puppet Pals2 –sovellus ystävätarinoiden rakennuskenttänä.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Kasvio eli herbaario. Keräämällä ja prässäämällä: Joka näytteeseen nimilappu! Tarvikkeet: Piirustuspaperia Teippiä Kaksi levyä Sanomalehtipaperia Painoja.
3. TUKI- JA LIIKUNTAELINSAIRAUDET TERVEYSTIETO 9.
#MEDIAISO VIDEO-OHJEITA Hanna
THL-raportoinnin määrittely – yhteenveto
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Taukojumppa Työterveysergonomia.
Moottorin kuluttama sähköenergia
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Askel askeleelta ohjeita tulla ammattivalokuvaaja
Kankaisten kyläkoulun suuri lukuseikkailu:
Tietoturva.
Videokuvaaminen Jokela Henkka tlpt15B.
Moottorin kuluttama sähköenergia
Niina Katainen, virtuaaliyliopistohanke
Digitaaliset videokamerat
Selkä suoraksi Suomi TM
LIITE 11 Lakiasiat Vastuuvapauslauseke: Tässä esitetty informaatio on tarkoitettu ainoastaan perustiedon jakamiseen. Kirjoittaja ja Concordia-projekti.
Esityksen transkriptio:

Ohjeita animaation tekoon:

Käsikirjoitus: Tee käsikirjoituksesta riittävän lyhyt ja helppotajuinen (selkeä): Yhden kuvan pituus animaatiossa on vain murto-osasekunnin pituinen, joten pitkän tarinan kertomiseen tarvitaan satoja tai jopa tuhansia kuvia. tapahtumille pitää silti varata riittävästi aikaa, jotta katsoja tajuaa ne. Yritä tehdä tarinaan jokin hauska ja yllättävä loppuhuipennus.

Hahmot Tee hahmoista riittävän selkeät ja isot, jotta niitä on helppo liikutella. Pala-animaatiossa tee pää ja raajat irrallisiksi, jotta saat liikutettua niitä nopeasti. Tee päihin eri ilmeitä. vaha-animaatin hahmoille ei jalkoja vaan leveä alaruumis, jotta pysyy pystyssä.

Kuvaamisesta Kuvatessa kamera on pidettävä vakaasti kiinni joko jalustalla tai molemmissa käsissä. Kuvia ei kannata ottaa turhan suurikokoisina (720*576 riittää). Kuvakokoja (zoomausta) kannattaa vaihdella harkitusti (tehokeinona). Käytä hyväksesi ns. looppeja. Kun tarinassa toistuu sama asia useaan kertaan (esim. joku kävelee), kuvataan se vain kerran.

Työnjako on tärkeä kuvaustilanteessa : Animaattori(t) suorittaa hahmojen animoinnin, eli siirtelee ja asettelee hahmot tarvittavalla tavalla (1 tai 2 henkeä). Kuvaaja ottaa kameralla kuvat. Rooleja kannattaa vaihtaa välillä On tärkeätä, että kuvaaja ei kuvaa yhtä aikaa kun animaattori liikuttaa hahmoja ja toisinpäin. Muuten animaatioelokuvaan ilmestyy sinne kuulumattomia sormia. Kun animaattori on valmis, hän antaa kuvaajalle luvan kuvata ja kun kuvaaja on valmis, hän antaa animaattorille luvan liikuttaa hahmoja.

Normaalisti kameroissa on n Normaalisti kameroissa on n. 10%:n marginaali tähtäimessä, eli todellisessa kuvassa näkyy myös asioita joita ei tähtäimen läpi näy. Kuva kannattaa siis rajata vähän tiukemmin kuin tähtäin näyttää.

Editointi Editointi tehdään tietokoneella, Movie Maker-ohjelmalla, eli kuvat pitää siirtää aina koneelle. Äänet ja mahdollinen taustamusiikki tehdään myös tietokoneen avulla. tarkemmat ohjeet editoinnista Movie Maker-ohjelmalla: http://virtuaaliyliopisto.jyu.fi/etusivu/tyopakki/oppimateriaalintuottaminen/videoaani/videoedit.