Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
Advertisements

KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Hypermedian perusteet, Sami Hautakangas, TTKK, Hypermedialaboratorio Oppimisympäristöjen suunnittelusta © Sami Hautakangas, Hypermedialaboratorio.
Korkeakoulujen arkkitehtuuripäivä Helsinki
KAINUUN MAAKUNNAN sähköiset palvelut Kainuun maakunta suunnittelija Paula Karppinen
4.4 Yhteismitallista ja yhteentoimivaa tietoa hyödyntävien palveluiden tuottaminen s Toimenpiteet s.15.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Turun ammattikorkeakoulun kirjasto - puheenvuoro käyttäjäkyselystä Eija Suikkanen
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Katsaus tietotekniikkakeskuksen projekteihin Opinto- hallinnon tieto- järjestelmä- päivä Teo Kirkinen TIKE
Viitearkkitehtuurityön tilanne
Projektioppiminen Maarit Virtanen and Reetta Jänis
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ business-malli ja korkeakoulujen sisäinen viestintä AMKIT-Linnea yhteiskokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
INFRA-ALAN TIETOMALLIOSAAMINEN Tietomallit Mallipohjainen (engl. Model-based) Tiedon käsittelyn soveltamistapa, jossa esim. tuotetta kuvataan.
Integraatioalusta, palveluväylä
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Oodi-konsortio ja yliopistojen yhteistyö
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Sähköisen asioinnin visio, toiminta- ja tietoarkkitehtuuri
Ops seminaari Askola.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
KINE 2015 Luopumisosaaminen Sirkku Blinnikka
Avoimen tuotteen hallintamalli Tuotteenhallinnan työpaja
VIRTA-opintotietopalvelu korkeakoulujen toiminnan tukena Kooste kyselyn tuloksista Paula Merikko
KANSALLISKIRJASTO Finna 2020 Johtava avoimen kulttuurin ja tieteen hyödyntämisen väylä Kristiina Hormia-Poutanen Finna-konsortioryhmä
Kansallinen palveluväylä Hankejohtaja Pauli Kartano Valtiovarainministeriö.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Haka 10 vuotta Vaikutukset korkeakoulujen tietohallintoon ja julkishallintoon.
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
Kansallinen palveluväylä PERTIVA-kokous
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
Asetus kokonaisarkkitehtuurin kuvauksista ja määrittelyistä
Tavoitteet ja mittarit 2015
Tutkimustietovarannon lähdetietovarantojen tilannekatsaukset
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
Jyväskylän yliopistossa
Avoin tiede ja tutkimus - viitearkkitehtuuri
Tietoarkkitehtuurin kehittäminen
Nyt kannattaa toimia!.
Logbook Yhteisöllisen nuorisotyön päällikko Kimmo Hölkki.
Photograph:Eeva Rista, Helsingin kaupunginmuseo,
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
Kansallinen palveluväylä
KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Taloudellisesta arvioinnista
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Esityksen transkriptio:

Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet

Korkeakoulujen järjestelmähankkeet ja yhteistyö Nykyisistä järjestelmäpalveluista ei yleensä haluta luopua, vaan niitä halutaan kehittää. Samalla vaaditaan uusia palveluita. –Jatkuva it-kulujen kasvu Lähivuosina korkeakouluilla on taloudellisesti tiukkaa. –Järjestelmäinvestointeja harkitaan tarkkaan ja punnitaan suhteessa korkeakoulujen muihin investointeihin –Järjestelmähankintojen kustannuksia tulisi karsia Yhteistyö järjestelmähankinnoissa on mahdollisuus säästää Vanhoissa järjestelmissä elinkaaret ovat eri vaiheissa ja mahdollisuus järjestelmän vaihtamiseen eri korkeakouluilla eroavat Uusissa hankkeissa yhteistyö on helpompaa AMK-sektorin heikompi taloudellinen tilanne saattaa hankaloittaa heidän osallistumismahdollisuuksiaan yhteistyöhön vrt. Funet J-P Pispa

Yhteishankkeet Mukana on ollut vain osa korkeakouluista Jokaisen hankkeen käynnistys on tehty eri tavalla ja jokaisessa on ollut eri ohjausmalli Osassa hankkeista on jääty pois, koska on haluttu tietty toimittaja tai eri aikataulu Käynnissä olevia hankkeita: –Sähköinen tenttiminen –Plagiaatin tunnistus –CRIS (TTY, Aalto, LY) Näidenkin osalta voitaisiin miettiä, voitaisiinko toimintatapoja, prosesseja, tietomalleja ja käsitteitä yhtenäistää jälkikäteen tai niiden kanssa, jotka eivät ole mukana. Esim. CRIS-hankkeen osalta yhteistyö HY:n kanssa on toiminut hienosti. J-P Pispa

Tulevia tarpeita Digitaaliset oppimisympäristöt Videotaltioinnin toteutus Opetuksen oppimateriaalien ja videotallenteiden hallinta Digitaalisten aineistojen hakupalvelun Finnan käyttöönotto opetuksen ja tutkimuksen tueksi Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen alueen tietojärjestelmien yhteen toimivuutta sekä tietojen ja käsitteiden yhteismitallisuutta edistävät ratkaisut Kohdealueen palveluarkkitehtuurin ja yhteisen palveluväylän kehittämisen seuranta Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuurin kehittäminen Yhteistyö ministeriön suuntaan esim. opiskelijoiden FTE-laskennan kehittäminen J-P Pispa

Yhteistyön muodot Jotta voidaan kehittää yhteisiä järjestelmiä taloudellisesti ja toiminnallisesti järkevästi tarvitaan –Yhtenäiset toimintatavat, prosessit, tietomallit ja käsitteet sekä vakioidut rajapinnat –Liikkeelle lähteminen riittävän ajoissa. Muuten korkeakoulut alkavat kehittää omia ratkaisuitaan –Halu tehdä yhteistyötä –Luottamusta ja toisten osapuolten tuntemista –Toimintamalli yhteistyölle (organisoituminen, rahoitus jne), ettei sitä tarvitse miettiä joka kerta erikseen –Kaikkien ei tarvitse aina olla mukana alusta asti. Myöhemmin liittymiseen olisi jätettävä varaus OKM:n esitys opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyön organisoitumisesta on hyvä pohja yhteistyölle J-P Pispa