Harjoitustyö T245006 Johdatus ohjelmointiin HYV8SN 6 pistettä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
Advertisements

OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Hoidon tarpeen arviointi SHTaL
Kuntalaispalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka pohjalta Kauniaisten kaupunki käynnisti pilottiprojektin. palvelumalli:1-3.
Suorita menulta voit ottaa yhteyden iSeries:iin tai katkaista yhteyden sinne ja poistua RI400:sta.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi foorumi ja kuinka kommentoida foorumiin. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Moodlen ohje opiskelijoille
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Mitä on kirjoittaminen? (s. 55)
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Ohje PowerPoint esityksen tekoon
Liikunnan puute Runsas suolan käyttö Runsas alkoholin käyttö Stressi
Kansantaudit.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
1. Olio-ohjelmointi.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Tietorakenteiden dokumentointi
Brade & Vilpponen 1 ITP2TM003 Java-ohjelmointi I Kevät op.
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
@ Leena Lahtinen Helia OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 OP.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  PÄIVÄOPISKELIJAT: – KAKSI LUOKAA (SUOMI) –YKSI LUOKKA (ENGLANTI)
Metoditehtävä 1.Tee ohjelma, jonka tehtävänä on laskea jonkin tietyn käyttäjän syöttämän välin numeroiden summa. (Esim. käyttäjän syötöllä 1 ja 5 ohjelma.
Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä kaksi kokonaislukua (0-50, kysytään lukuja niin kauan kunnes käyttäjä antaa luvut sallitulta alueelta). Ohjelma.
Esitysgrafiikasta Harjoitus.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
String-vertailusta ja Scannerin käytöstä (1/2)
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Esitutkimus (tarvekartoitus)
Algoritmi-harjoituksia…
Pelien -ohjelmointi Syksy 2007 Vapaavalintainen opintojakso 3 op. ITP8TM003.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Hyvä ohjelmointitapa (osa 2) Yleistä Lisää hyviä ohjelmointikäytäntöjä: − Jaa pitkä koodi osiin. − Käytä attribuutteja säästeliäästi.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
Tietorakenteiden harjoitustyö (2 ov) Ryhmä 5, kesä Pietu Pohjalainen.
1 Ohjelmointikielten varhaishistoria Esa-Matti Miettinen
SYDÄN- JA VERISUONITAUDIT
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
SYDÄN- JA VERISUONISAIRAUDET
Sydän- ja verisuonisairaudet
Johdatus ohjelmointiin – lohkokaaviot ja algoritmit
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Opiskelijan ajanhallintajärjestelmä OAJ Ohtu Miniprojekti 2010 Vaatimusmäärittely.
Yksikkötestaus ● Yksikkötestauksella tarkoitetaan lähdekoodiin kuuluvien yksittäisten osien testaamista. Termi yksikkö viittaa ohjelman pienimpiin mahdollisiin.
Prosesseista palveluihin
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Mitä kaikkea meidän täytyy tänään tehdä? (Työ ja koulutus)
Lääkekorvausoikeudet
7. Hyvä ohjelmointitapa..
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 Leena Lahtinen Helia
Ohjelmien suunnittelu
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 Leena Lahtinen Helia
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
Esityksen transkriptio:

Harjoitustyö T Johdatus ohjelmointiin HYV8SN 6 pistettä

Ohjelmistotyö ► Ohjelmistotyöllä tarkoitetaan kaikkea sitä työtä, jota valmiin ohjelman tuottaminen edellyttää. ► Ohjelmistotyö on käytännön työelämässä projektityömenetelmin toteutettua tuotekehitystyötä.

Ohjelmointi ► Suppeassa mielessä toimintaohjeiden kirjoittamista jollain ohjelmointikielellä. ► Laajassa mielessä se on ohjelmistotyötä, jolloin siihen kuuluvat seuraavat työvaiheet: määrittely, suunnittelu, toteutus, testaus, dokumentointi ja ylläpito.

Määrittely ► Ohjelmien määrittelyllä tarkoitetaan ohjelmalle asetettavien vaatimusten ja toivomusten esittämistä suullisessa, kirjallisessa tai graafisessa muodossa. ► Määrittely sisältää ohjelmien syöttö- ja tulostietojen suunnittelun.

► Syöttötiedot ovat ihmisen ohjelmalle välittämää tietoa eli dataa, jonka perusteella ohjelma tekee toimenpiteitä. ► Tulostiedot ovat ohjelman tekemän toiminnan tuloksen esitys ihmiselle ymmärrettävässä muodossa (tekstinä, äänenä tai kuvana).

Suunnittelu ► Ohjelmien suunnittelu tarkoittaa ohjelmassa käytössä olevien  toimintamenetelmien eli algoritmien suunnittelua  tietorakenteiden eli tietojen esitysmuotojen suunnittelua.

Toteutus ► Toteutusvaiheessa algoritmit ja tietorakenteet esitetään valitulla ohjelmointikielellä.

Testaus ► Kun ohjelma on toteutettu, se on testattava toimintakuntoon jonkin ohjelmointijärjestelmän avulla. ► Käytännössä testaus on rinnakkainen työvaihe toteutukselle. ► Ohjelmaa testataan pala palalta samalla, kun sitä rakennetaan valmiiksi.

Dokumentointi ► Dokumentointi on keskeisin osa ohjelmistotyötä. ► Valmis ja testattu ohjelma on dokumentoitava tulevia käyttäjiä ja ylläpitäjiä varten:  Annetun tehtävän kuvaus  Kaikki ratkaisumenetelmät kirjataan (esim. lohkokaaviot)  Kirjoitetaan ohjelman käyttöohje.  Esitetään testausaineisto

Verenpaine ► Verenpaine tarkoittaa ihmisen suurimmissa valtimoissa olevaa painetta. Verenpaine pitää veren liikkeessä, ja sitä ylläpitää sydän. ► Verenpaineen arvo vaihtelee sydämen pumppauksen tahdissa. ► Suurimmillaan se on sydämen puristaessa verta valtimoihin. Tätä kutsutaan yläpaineeksi eli systoliseksi paineeksi. ► Alimmillaan paine on supistusten välissä, jolloin sydän lepää. Tätä paineen pienintä arvoa kutsutaan alapaineeksi eli diastoliseksi verenpaineeksi.

Pulssipaine (PP) ► Verenpainemittauksessa pulssipaine määritellään ylä- ja alapaineen erotuksena ► Pulssipaine taas heijastaa suurten valtimoiden elastisuutta ja ääreissuonista palaavaa pulssiaaltoa ► Keski-ikäisillä ja vanhemmilla ihmisillä systolisen verenpaineen ja pulssipaineen nousu johtuvat pääasiassa suurten valtimoiden jäykkyyden lisääntymisestä ► Ikääntymisen myötä verisuonten seinämien elastiset ominaisuudet heikkenevät, kollageenin osuus ja ekstrasellulaarisen matriksin ja kalkin kertyminen lisääntyvät

Tehtävä ► Tehtävänä on laatia ohjelma, joka  Kysyy potilaan nimen ja henkilötunnuksen  Kysyy potilaan ylä- ja alapaineen  Ohjelma laskee pulssipaineen  Ohjelma ilmoittaa oheisen taulukon mukaisesti verenpaineluokan ja toimenpiteet

yli

Ohjelman päävalikko ********************************************* VALITSE TOIMINTO: 1.Tietoa verenpaineesta 2.Tietoa pulssipaineesta 3.Henkilötietojen syöttö 4.Verenpainearvojen syöttö 5.Näytä potilaan diagnoosi ********************************************** Toteutus aliohjelmissa

► Valinnat 1 ja 2:  Ohjelma kertoo tietoa verenpaineesta ja pulssipaineesta ► Valinta 3:  Ohjelma kysyy potilaan nimen ja sotun ► Valinta 4:  Ohjelma kysyy ylä- ja alapaineen

 Valinta 5: ► Ohjelma tulostaa potilaan nimen, sotun, verenpaineen, pulssipaineen ja diagnoosin seuranta-aikoineen: Potilas: Olli Opiskelija Sosiaaliturvatunnus: C Yläpaine: 142 Alapaine: 65 Pulssipaine: 77 Diagnoosi: Verenpaine on tyydyttävä, seuranta 1v aikana, elintapaohjeet

Testiaineisto ► Tee testiaineisto, eli mikä on pulssipaine, jos alapaine on 70 ja yläpaine on 120 tai yläpaine on 140 ja alapaine 80 (käytä apuna exceliä) ► Etsi testiaineistoosi myös diagnoosi ja seuraava kontrolliaika taulukosta verenpaineen mukaan ► Testiaineistoon vähintään 10 tapausta ► Testiaineisto liitetään työselosteeseen

► Harjoitustyö ja työseloste (katso edeltä kohta “Dokumentointi”) lähetetään hyperlinkkinä Moodleen. ► Harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on perjantai klo mennessä. Toki työn voi palauttaa aiemminkin, mikä on suotavaa ► Harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on perjantai klo mennessä. Toki työn voi palauttaa aiemminkin, mikä on suotavaa ► Harjoitustyö on vapaaehtoinen. Ilman syytä myöhässä palautetuista töistä ei saa pisteitä