ADSL Eetu Leppänen 02TL3.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Advertisements

Suorita menulta voit ottaa yhteyden iSeries:iin tai katkaista yhteyden sinne ja poistua RI400:sta.
Active directory.
Marko Mäkinen Jesse Ketonen Mikko Yrjänä
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Moniverkkoliityntä asiakkaan näkökulmasta
Header: Relation Diplomityöseminaari / Kalle Muhonen
Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat
Lähiverkot erikoistyökurssi
Seminaari Lähiverkot -erikoistyökurssi
Mediatekniikan seminaari Paula Sanaksenaho Voice over Internet Protocol Paula Sanaksenaho
CD-ROM-asema mikrossa
Windows 2000 Palvelin ja työasemateknologia Harri Henell Program Manager Microsoft oy.
XDSL-tekniikat Aleksi Mustonen.
1 1.
IP ja Internet puheverkkona
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
Sonera content gateway-rajapinnan ohjelmointi
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
Luku 2 – Tietoliikenteen tekniikka
S Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt tietoliikenteen perusasioita top-down -lähestymistapa ohjelmistotekniikan näkökulma tavoitteena toimivat sovellukset.
Verkkopalvelu. Verkon rajapinta 1 DATA XXX a DATA CONTROL DTMF.
Kajaanin Puhelinosuuskunta Mitä se laajakaista oikeastaan on? Nivan kylällä Marja Karjalainen KPO.
Ennen asentamista  Autentikointilähde LDAP, SQL-tietokanta…  Autentikointimetodi Olemassa oleva kirjautumisjärjestelmä (Pubcookie, CAS…) Uusi autentikointijärjestelmä.
DHCP & DNS.
Wlan –teknologian rooli Suomen laajakaistamarkkinoilla Tekijä: Markus Aarnio Valvoja: professori Heikki Hämmäinen suorituspaikka: ei suorituspaikkaa.
Tiedon esittäminen.
AAIEye – Palveluiden valvonta ja käyttötilastot Hakassa Mika Suvanto Tieteen tietotekniikan keskus CSC
Kotitietokoneen tietoturvasta Materiaalia:
A KPNQwest Company Voice over IP Voice over IP Petri Helenius Director of Product Development
DHCP & DNS Joni Härmä EL3.
Oman alan opinnäytetyö
Ossi Rönnberg & Atte Koste OH5
JohdantotMyn1 Johdanto Verkkopalvelun koostamiseen käytetään koosteohjelmia ja ohjelmointikieliä. Verkkopalvelun toteutus voi vaatia myös palvelinohjelmointia.
CAT_TP-tiedonsiirtoprotokollan testausjärjestelmä Esittäjä: Antti Hämäläinen Päivämäärä: Työn tilaaja:Venyon Oy.
ATM kunnantalot Yhdyskäytävä eli Gateway IP koulut sillassa paikkoja 16 Silta Seutukunnan ulkopuolella oleva ISDN-laitteisto Seutukunnan ulkopuolella oleva.
Surffailun salat Internet tutuksi. Mikä on Internet? Internet on samaan verkkoon liitettyjen palvelimien, reitittimien, kytkimien, keskittimien ja tietokoneiden.
Etäopetus pelittää verkossa Tampere ja Turku aktiviisina kehittäjinä Riitta Mäkelä-Metsälä | Antti Huttunen | Päivi Luoma.
JavaStation haastaa PC:n oppilaitoksissa Pasi Häkkinen TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet muodot, Tampere-talo.
Markus Riihelä Mikko Sallinen. Yleistä Samba on lähes kaikilla UNIX ja UNIX- tyylisillä käyttöjärjestelmillä pyörivä tiedosto- ja tulostinpalvelin. Samba.
SAMBA..(Rumba bueno) Linux kurssin semonaartityö By Tauno Henttu.
Rautaa rajalle! Rautapalomuurit verkon reunalla
DNS ja DHCP palvelut Linuxissa
Joni Kelloniitty & Niko Säyriö
1 2. Tietoverkot Internet: maailman laajuinen verkko tietokoneverkoista Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) Tieto lähetetään paketteina.
XSL Teppo Räisänen
Wireless ATM, IEEE Standard, HIPERACCESS -Mikko Pehkonen.
Jean Danielsbacka EL3 Linux. Samba? ● Tiedosto- ja tulostuspalvelin, joka toimii lähes missä tahansa TCP/IP:tä tukevassa ympäristössä ● Samba on ilmainen.
Ti LÄHIVERKOT -ERIKOISTYÖKURSSI SAN: Storage Area Network Mikko Hellstén Ville Pesonen.
VLAN Kimmo Tukiainen
DHCP Antti Pöyhönen.
DHCP IP-osoitteiden dynaamista konfigurointia jo vuodesta 1992.
Network Information System (NIS) Lähiverkot erikoistyökurssi Linux J. Heinikoski.
HomePNA -Mikko Pehkonen, Tite4. Sisältö Yleistä Käytäntö Spesifikaatiot Tiedonsiirto Ongelmia Tilanne Suomessa Case Lappeenranta Johtopäätökset.
DNS - Domain Name System
SharePoint2010 ATK-seminaari Totti Nykvist.
Palvelujen käyttöönotto ja tuki Tietoverkkopalvelut.
KAKSI ERILAISTA ADSL-VERKKOA. ADSL-liittymä Tyypillinen liittymä sisältää 5 kpl IP-numeroita – Verkko on 29/3 (3 asiakasbittiä) – Asiakkaalla 2^3=8 kpl.
Edellisen kerran yhteenveto: IAPP (Inter Access Point Protocol) –Announce protokolla kertoo välittää verkon tukiasemille kaikkialla tarvittavan tiedon.
Tietoturva internetissä
DNS ja DHCP-palvelut linuxissa

Tietoturva internetissä
DHCP & DNS Alex Manns.
Web-sovellusten kehittäminen - Johdanto
Disk Management + Services
Mielekäs oppiminen verkkoympäristössä | Jaakko Naakka
EDGE
Verkon komponentteja Isäntäkone (host) reititin R R R R linkki R
Esityksen transkriptio:

ADSL Eetu Leppänen 02TL3

Johdanto Kiinnostuksen sain opinnäytetyöhön työssä oppiessani Elisalla ja olen myös menossa pian uudestaan työssä oppimaan sinne. Otin selvää ADSL:n toiminnasta ja verkon osista jossa se toimii. Otin myös selvää eri operaattoreista ja niiden eri ADSL-liittymistä.

Mikä on ADSL? ADSL eli asymmetrinen digitaalinen tilaajalinja, joka mahdollistaa nopeaa tiedonsiirtoa puhelinkaapeleita pitkin. On yksi nopeimmista tekniikoita kuparikaapelissa. ADSL on helppo asentaa ja halpa käyttää. ”Saa” nykyään lähes joka kotitalouteen. Soveltuu siirtämään suuria datamääriä, esim. videokuvaa ja ääntä.

ADSL-verkko Tilaajalta lähtee kuparikaapeli ristikytkentään (MDF), josta se menee DSLAM:lle, joka multipleksoi kuparikaapelit yhdeksi ja laittaa ne kuidussa (ATM) eteenpäin ISP:lle asti. ISP sisältää DNS:n ja DHCP-palvelimen.

DHCP – Dynamic Host Configuration Protocol Kun tietokone käynnistyy niin sen käyttöjärjestelmä kysyy DHCP-palvelimelta itselleen verkkoasetukset: IP- osoitteen Aliverkon peitteen Gatewayn, oletusyhdyskäytävän osoitteen DNS- ja WINS- palvelimet

DNS – Domain Name System Muuntaa aluenimen eli esimerkiksi webbi-osoitteen IP-osoitteiksi. Selaimeen syötettävä osoite on palvelimen nimi, jonka DNS muuntaa IP-osoitteeksi, jotta palvelin löytyisi. Tallentaa ja jakaa eri palvelinten tietoja.

ISP – Internet Service Provider Suomessa palveluntarjoajien tehtävä on rakentaa, kehittää ja markkinoida ”ADSL-verkkoa”. Saunalahti hieman muita edellä Saunaverkkonsa ansiosta, jonka alueella tilaajat voivat saada itselleen erityisen nopean ja edullisen ADSL2:n. Saunaverkko on saatavilla pääkaupunkiseudun, Tampereen, Turun ja Oulun alueilla. Saunaverkko toimii luultavasti Ericssonin kehittämällä Ethernet DSL Access- tekniikkalla.

DMT – Diskreetti Monitaajuus ADSL:ssä käytettävä monikaistatekniikka. Pilkkoo datan alikantoaalloille siirtoa varten. Käyttää modulointina QAM:ia eli vaihde- ja amplitudimodulointia, jonka modulointinopeus on 15 bittiä per muunnos

Yhteenveto Tiivis ja selkeä Aikaa olisi voinut käyttää enemmän ja kertoa enemmän yksityiskohtia.

Kysymyksiä?