Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

EDGE 29.12.2018.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "EDGE 29.12.2018."— Esityksen transkriptio:

1 EDGE

2 Yleistä Uusia GSM-standardeja kehitettiin tukemaan nopeita mobiilipalveluja (yli 400 kbit/s) ETSI käyttää tästä nimitystä EDGE.

3 Yleistä EDGE (en Enhanced Data GSM Environment) on radioteknologia, jonka avulla operaattorit voivat tarjota 3G-palveluja ilman erikseen ostettavaa 3G-lisenssiä. EDGE tukee 800/900/ 1800/1900 MHz -taajuuskaistoja.

4 Nopeuksien kehitys

5 Teknisesti EDGE on modulaatio tekniikkaa, joka on tehokkaampi kuin GSM tekniikassa perinteisesti käytetty.

6 Teknisesti Kahdeksan eri vaiheen avulla voidaan yhdellä moduloidulla pulssilla kertoa kolme bittiä, kun GMSK:ssa se on ollut 1 bitti per pulssi. EDGE säilyttää muutoin GSM standardin määritykset, ms TDMA(Time Division Multiple Access) -kehyksen pituus, 8 aikaslottia/kehys, 200-khz kanavat.

7 Nopeuksista Yleisesti kun puhutaan tiedonsiirtoyhteyksien nopeuksista, on hyvä muistaa, että tiedonsiirtonopeus voidaan ilmaista mm. kolmella eri tavalla: 1. vastaanottonopeus, 2. lähetysnopeus, 3. yhteenlaskettu kokonaisnopeus

8 Nopeuksista EDGE tarjoaa kolme kertaa suuremman datakapasiteetin kuin GPRS. EDGEn avulla operaattorit voivat käsitellä kolme kertaa enemmän tilaajia kuin GPRS-tekniikalla, kolminkertaistaa tilaajakohtaisen datanopeuden tai lisätä ylimääräistä kapasiteettia puhepalveluihin.

9 Nopeuksista EDGE tulee erityisesti laajentamaan GPRS:n etuja edistyksellisimmilleen nopean yhteyden luonnin, laajempien kaistanleveyksien ja jopa 473 kilobitin tiedonsiirtonopeuden ansiosta.

10 Nopeuksista EDGE nopeuteen vaikuttavat sekä puhelimen että verkon ominaisuudet. EDGE on myös aikaisempia tekniikoita herkempi ulkoisille verkko-olosuhteille, ruuhkalle ja muille häiriöille. EDGE verkon teoreettinen tiedonsiirtonopeus on enintään 473,6 kbit/s, mutta nykyiset puhelimet eivät käytä koko EDGE verkon tarjoamaa kapasiteettia hyödyksi.

11 Nopeuksista Puhelimen ja verkon välille muodostettava EDGE tiedonsiirtoyhteys koostuu kahdeksasta EDGE-osasta. Teoriassa EDGE matkapuhelimessa ja EDGE yhteydessä voisi olla yhteensä kahdeksan EDGE-osaa käytössä samaan aikaan.

12

13 Halenius Timo ja Eerola Marko
EDGE Halenius Timo ja Eerola Marko


Lataa ppt "EDGE 29.12.2018."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google