Kuntaliitto ja Etelä-Savo 11.4.2014 Tästä eteenpäin / Riitta Koskinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tilannekatsaus ja uuden ohjelmakauden valmistelu Jussi Yli-Lahti Aluekehitysjohtaja Alueosasto
Advertisements

Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
Maakunnan strategia ja maakuntaohjelman painopisteet vt aluekehitysjohtaja Jukka Ollikainen RR-infotilaisuus
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Uusiutuva Etelä – Savo -maakuntastrategia
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Rakennerahastokausi Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään
Savonlinna Perttu Vartiainen Rakennerahastot Itä-Suomen kehityksessä ja Itä-Suomen yliopiston strategiassa.
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
PERUSKALVOT.
goSaimaa GoSaimaa.com yhteismarkkinointihanketta on toteutettu 3 v:n ajan Imatran ja Lappeenrannan seuduilla. Mukana on n. 100 yritystä, Imatran ja LPR:n.
Väestö pääasiallisen toiminnan mukaan Etelä-Savon maakunnassa aluejako ETELÄ-SAVON MAAKUNTALIITTO Lähde: Tilastokeskus, työssäkäyntitilasto.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? EN HURUDAN METROPOLSTAD? Helsingin valtuusto / Helsingfors fullmäktige Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
Länsi-Suomen EAKR Vuosiraportti 2011 LS EAKR MC Vaasa 1.Ohjelman vuosiraportti on rakenteeltaan ”entinen” – ei suuria muutoksia kesken kauden.
Itä-Suomen asumispäivä –ideoita kehittämiseen Kuopio AVAUS Maakuntajohtaja Jussi Huttunen Pohjois-Savon liitto.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Varsinais-Suomen MYR:n koulutusjaosto Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) ja jaostot ALKE 7/2014, §24 ja kuntalaki sekä hallintolaki Valtuustokausi.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
Maakuntaohjelma strategisten valintojen ohjaajana Hyvä-hankkeen aluefoorumi
Yrittäjyys maaseudulla Kevät Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Itä-Suomen EAKR-SKOM NSPA – Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden politiikkalinjaukset Satu Vehreävesa ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savo.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Näkemyksiä ohjelmatoiminnasta uuteen rahoituskauteen siirryttäessä Paneelikeskustelun saatteeksi Aluekehitysjohtaja Riitta Koskinen, Etelä-Savon.
LÄNSI-SUOMI RAKENNE ja TUKIALUERAJAT EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA LS EAKR MC Tampere.
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
Kestävää kasvua ja työtä
Taloudellinen tilanne ja talouspolitiikan mahdollisuudet
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
Hyvää kehittämistä Pohjois-Savossa 18. ja Aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa.
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Joensuun kaupunkikonsernin toiminta-alueeT
Helsingin tila ja kehitys 2016 tilastokuviot
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Vastaajina 1122 yritysjohtajaa koko maasta
Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Etelä-Savon maakuntaliitto
Matkailuyrityksen tämän hetken haasteet ja menestys-tekijät Lapissa
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
Uudellemaalle kilpailukykyä asuntopolitiikan kautta
Rakennerahastot maakuntien strategioiden toteutuksessa Case Etelä-Savo
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Kestävää kasvua ja työtä
Aluekehittämisen keskustelu simulointi helmikuu 2018
Suomen muuttoliike 2000-L YH9, YH1, tehtävä 3
Esityksen transkriptio:

Kuntaliitto ja Etelä-Savo Tästä eteenpäin / Riitta Koskinen

Yleiset talousnäkymät Orastava kasvu, elpyminen heiveröistä Kasvuennuste vuodelle 2014 haarukassa 0,3-0,8% Euroopan kasvuarvio 1,5% (euroalue 1,2%)  Etelä-Savon yritysrakenteella vaikea päästä kasvuun ensimmäisten joukossa  Muuttoliike maakunnasta lisääntyy jos muualla kasvu alkaa aikaisemmin  Noissa molemmissa merkkejä muutoksesta?

Venäjän tilanne Venäjän talouden kasvuarvio 1,8%  0,8% Ruplan arvon heikkeneminen noin viidenneksellä Mahdolliset EU:n/lännen talouspakotteet ja rajoitukset  Vaikutus kohdistuu rankimmin Kaakkois- ja Itä-Suomeen  Ruplan arvon heikkeneminen näkyy välittömästi matkailun ja kaupan tulonmenetyksinä sekä venäl. investointien hiipumisena  Leikkaa kasvuodotuksia ja siirtää kotimaisia investointeja  Hidastaa rajan ylittävän kanssakäymisen positiivista kehitystä

Kehysriihen linjauksia Verotus kiristyy, etuuksia leikataan, asiakasmaksuja korotetaan Mm. yritys- ja kehittämistukia, perusopetusta ja oppilaitosrakentamista, väylärahoitusta, korjausrakentamista, vesihuolto- ja ympäristöhankkeita leikataan Valtion toimia karsitaan ja keskitetään, kuntien toimia kootaan suuremmiksi kokonaisuuksiksi Panostukset kasvun tukemiseen keskittyvät pääkaupunkiseudulle ja muutamiin suuriin keskuksiin  Em. toimien seurauksena työllisyys ja ostovoima heikkenevät koko maassa  Palvelujen keskittyminen, liikenteeseen liittyvät veroratkaisut ja infran rapautuminen kirpaisee erityisesti Itä-Suomessa  TKI- ja koulutuspanostusten sekä infrarakentamisen keskittäminen heikentää kilpailukykyä Etelä-Savon kaltaisissa maakunnissa  Aluehallinnon tulevaisuuspohdinnat

Aluekehitystyön vähenevät resurssit vaikuttavasti käyttöön Maakuntaohjelma valmistuu kesäkuussa EU:n rakennerahasto-ohjelman toimeenpano käynnistyy 5.5. ENI-ohjelma tekemistä vaille valmis Maakunnan kehittämisraha lopetettu Yhteistyön ja edunvalvonnan toimintaympäristö muuttuu

MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus palvelee maakunnan elinkeinoelämää ja kärkiosaamisalojen menestystä HYVÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖ Etelä-Savo on vetovoimainen elin- keinoelämän, asumisen ja vapaa-ajan maakunta LAADUKKAAT HYVINVOINTIPALVELUT Etelä-Savo on väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen mallimaakunta MENESTYKSEN VETURIT strategiset tavoitteet 2020 LÄPIKÄYVÄT NÄKÖKULMAT Kansainvälistyminen NuoretYmpäristö VISIO 2020 Uusiutuva Etelä-Savo on elinvoimainen ja muuttovoittoinen Saimaan maakunta, jossa yritystoiminta menestyy ja palvelut ovat laadukkaita huolehditaan erityisesti lapsiperheiden ja nuorten työmahdollisuuksista ja viihtymisestä toimitaan esimerkillisen ympäristövastuullisesti maailmanluokan kulttuuri- ja muut tapahtumat rikastavat elämisen laatua arki on sujuvaa ja turvallista sekä paikallisuus elävää puhdas luonto ja rikas kulttuuriympäristö luovat ainutlaatuiset edellytykset myös matkailulle ja vapaa-ajan asumiselle Helsingin ja Pietarin läheisyys vauhdittaa elinkeinoelämää ja kulttuuria Uusiutuva Etelä-Savo 2020 –maakuntastrategia

Kiitos!