Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työstressistä johtuvien riskien hallinta Bulk Carriers Management Ltd:ssä Masters and Mates Union of Greek Merchant Marine
Advertisements

TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Työympäristön terveydelliset olot
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Eläinsatu ”Muurahainen”
Turvallisuussuunnittelu (1/2)
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
LIIKENNETURVALLISUUDEN TEHOKAS PARANTAMINEN, Tepa Tieliikenteen turvallisuustoimenpiteiden arviointi ja kokemukset turvallisuus- suunnitelman laatimisesta.
SAK:n 19. työympäristöseminaari
Alustava liiketoimintasuunnitelma
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
RISKIEN ARVIOINTI 787/2003 Valtioneuvoston asetus pelastustoimesta
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Riskien arviointi perusopetuksen käsitöissä
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
Yritysyhteistyö & Työelämään sijoittuminen 100 vuotta liiketalouden opetusta Kotkassa Juhlaseminaari
Vaarojen tunnistaminen ja riskien arviointi Työsuojeluiltapäivä Turku, Jan Schugk Ylilääkäri Elinkeinoelämän keskusliitto EK.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Riskienhallinnan perusteet VTT Automaatio  Turun kauppakorkeakoulu
Maaseutuohjelman arviointisuunnitelma - mistä on kyse? Työseminaari Säätytalolla
Haavoittuvuus- analyysi
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
KAUPPAKESKUKSEN TURVALLISUUSRISKIEN ARVIOINTI
OSAAMISEN VARMISTAMINEN JA PEREHDYTTÄMINEN KASVATUS- JA OPETUSTYÖSSÄ RISKIEN ARVIOINTI OAJ:n alueelliset yhteistoiminnan neuvottelupäivät
TYÖTAPATURMA.
Vesienhoidon aikataulut TammiHelmiMaalisHuhtiToukoKesäHeinäEloSyysLokaMarrasJoulu Alueellinen toteutusohjelma Toimenpiteiden seurantajärjestelmä.
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
TULE-vaarojen tunnistaminen ja hallinta työssä
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
TYÖTERVEYSHUOLTO MUKANA HYVISSÄ RATKAISUISSA
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Viestintäsuunnitelma
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
Kari Paaso Uusi tavoiteohjelma Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn juhlaseminaari.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Työkyvyn tukemisen keinot työpaikalla ja kuntoutukseen ohjaaminen
STANDARDI 4:N SOVELTAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ: Henkisen kuormittumisen hallintamallin kehittäminen ESSHP:ssä Eeva Häkkinen TtM Hankekoordinaattori
Toimintakyvyn arvioinnin etiikka
Työsuojelulautakuntien valtakunnallinen seminaari , Säätytalo.
Vaarojen tunnistaminen ja Riskin suuruuden määrittäminen
Refaktorointi ”Te olette tehneet tätä ennenkin”. Mitä on refaktorointi? (1/2) prosessi ohjelmakoodin laadun parantamiseksi ohjelman sisäisen rakenteen.
Työturvallisuus.
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
RISKIENHALLINNAN MALLEJA TTM 21 | YHTEISTYÖSSÄ.
Kuntoutusyhteistyö työterveyshuollon korvaamisen näkökulmasta Leila Koskela Suunnittelija, Terveydenhuoltoetuuksien osaamiskeskus
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategian toimeenpanon riskianalyysi
<tapahtuman otsikko>
Riski- ja suojaavien tekijöiden tunnistaminen
Puutavaranippujen purkaminen junavaunusta
Riskien arviointi perusopetuksen käsitöissä
Kansainvälinen työturvallisuuspäivä -Tunnista altistumisriskit Rauma
YLEISINFO RISKIKARTOITUKSET JA RISKINARVIOINTI PELASTUSLAITOKSISSA
VAAROJEN TUNNISTAMINEN
Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke-esittely
Työpaikalla ”hässäkkä” päällä?
Työpaikalla ”hässäkkä” päällä?
Tuotantosuunnitelma…
Miten tunnistan psykososiaaliset kuormitustekijät?
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua - Riskien arvioinnin tavoitteena on työn turvallisuuden tehokas parantaminen. Vaarojen tunnistaminen / arvioiminen on jatkuvaa työtä.

Hyvä riskien arviointi on:  Totuudenmukaista – kuvataan olosuhteet ja työtehtävät sellaisena kuin ne ovat.  Järjestelmällistä – tunnistetaan vaarat ja arvioidaan riskit kaikista keskeisistä toiminnoista.  Erotteleva – riskin suuruus määritetään niin, että työturvallisuuden kannalta merkittävimmät / vähäisimmät riskit erottuvat joukosta.

Hyvä riskien arviointi on:  Ennakoivaa – tarkastellaan aikaisemmin sattuneita tapaturmia sekä niitä, jotka eivät ole vielä tapahtuneet.  Käytännönläheinen – selkeitä ja toteuttamiskelpoisia toimenpide-ehdotuksia työturvallisuuden parantamiseksi.  Kehittyvää – toimenpiteiden toteutumisen seuranta sekä riskien uudelleenarviointi.

RISKILUOKKA TOIMENPITEET JA AIKAJÄNNE I. MERKITYKSETÖN - Ei tarvita toimenpiteitä eikä kirjaamisasiakirjoja. II. VÄHÄINEN - Ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä ei tarvita. Pitäisi kuitenkin harkita kustannus- vaikutus -suhteeltaan parempia ratkaisuja tai parannuksia, jotka eivät aiheuta lisäkustannuksia. Tarvitaan seurantaa, jolla varmistetaan, että riski pysyy hallinnassa. III. KOHTALAINEN - Riskin pienentämiseksi on ryhdyttävä toimiin, mutta ennaltaehkäisyn kustannukset on mitoitettava ja rajattava tarkasti. Toimenpiteet on toteutettava määrätyn ajan kuluessa. Jos kohtuulliseen riskiin liittyy erittäin haitallisia seurauksia, lisäarviointi voi olla tarpeen haitan todennäköisyyden tarkemmaksi toteamiseksi, jonka perusteella tehokkaampien valvontatoimenpiteiden tarve voidaan määritellä. IV. MERKITTÄVÄ - Työtä ei pidä aloittaa ennen kuin riskiä on pienennetty. Riskin pienentämiseen voidaan joutua osoittamaan huomattavia resursseja. Jos riski liittyy meneillään olevaan työhön, ongelma pitäisi korjata lyhyemmässä aikataulussa kuin kohtuullisten riskien ollessa kyseessä. V. SIETÄMÄTÖN - Työtä ei pidä aloittaa eikä jatkaa, ennen kuin riskiä on pienennetty. Jos riskin pienentäminen ei ole mahdollista edes rajoittamattomilla resursseilla, työn täytyy olla pysyvästi kielletty.