TAUSTA Siuntion perusturvapalvelut on tuotettu Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Karjalohjan yhteistyönä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sujuvat hoitoketjut – totta vai tarua
Advertisements

Lääkärin työ JIKky:ssä, erikoissairaanhoito
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
Welcome Office Slussen Neuvontakeskus? Matalan kynnyksen palvelua maahanmuuttajille Pia Hägglund |
Paavo Voutilainen Sosiaalijohtaja
Medinet- hoitopalvelu siellä missä potilas on
Organisaatiokaavio 2013.
Imatran hyvinvointipalveluiden organisaatiouudistus
Perusterveydenhuolto
Toiminnanjohtaja Ville Kuusinen Helsinki
Asiakas- ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Siika- Pyhäjokilaakso
Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012 Yhteenveto tuloksista
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaminen tulevaisuudessa Markku Lehto
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut
Seutustrategian päivitys > 2020 Seutuhallituksen kokous
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen.
PALVELUSETELIKÄYTÄNNÖT RAUMALLA Pekka T. Jaatinen.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Psykiatrian päivystys KYMSHP:ssa
Tilaaja-tuottaja-toimintatapa hyvinvointitoimijat.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
SAIRAANHOITAJAN PUHELINNEUVONTA 24/7
Tähän tarvittaessa otsikko VANHUSPALVELUIDEN KEHITTÄMISPROJETIN ( NHG) VÄLIRAPORTTI 2013 Perusturvalautakunta liite nro 3.
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2013 Riikka Väyrynen ja Raija Kuronen Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut
Aikuisdiabeetikkojen hoitovastuun jakautuminen ja hoitoyksiköiden sisäinen työnjako.
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa
Hyvinvointipalvelut – tilaajalautakunnat Vaihtoehtoisia malleja Tiina Kirmanen Kirjoita tähän päivämäärä ja muuta tarpeellista tietoa.
Anna-Riitta Airaksinen vs. vanhuspalvelujohtaja
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
Kouvolan kaupungin palvelustrategia Henkilöstövaikutukset 24
Läntisen alueen sosiaali- ja terveysasema -hanke
Neuvola Neuvola Koulu- ja opiskelu-terveydenhuolto Liikkuvat neuvolat
ESH / Yleislääketieteen akuuttiosasto
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT 1 Erikoissairaanhoidon palvelujen käyttö Loimaan alueen kunnat Kuntaneuvottelut.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
IT-standardisoinnin vuosiseminaari
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Tekninen hallinto Tukipalveluyksikkö TEKNINEN HALLINTO Tukipalveluyksikkö.
PERUSPALVELULIIKELAITOS JYTA JA KANNUKSEN KAUPUNKI, PALVELUSOPIMUKSEN MUUTOS 2011 Selvitys: määrärahojen ylitykset tilinpäätöksessä 2011.
Kuntapäättäjien seminaari
0 Yhteiset palvelut: perusperiaatteet  Ihminen ja hänen omat voimavaransa keskiöön (”Ratkaisun avaimet ovat asiakkaan taskussa”)  Palveluohjaus on avainasemassa.
Muistisairaat asiakkaat sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009 Satu Vuorio Riikka Väyrynen.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
Geriatria Lapissa Pohtimolampi Riitta Matero Geriatrian erikoislääkäri.
Yhteistyö ensihoidossa Lapin ja Länsi-Pohjan sote-seminaari, pohtimolampi Vesa Kauppinen, vastaava sh, operatiiviset toiminnot.
Perusturvakuntayhtymä Akseli Organisaatiokaavio. Perusturvakuntayhtymä Akseli Tarkastuslautakunta 6 jäsentä Yhtymähallitus 9 jäsentä kuntayhtymänjohtaja.
Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä
+ Psykiatrian klinikan toiminnan muutos Sanna Blanco SequeirosErja Ojanaho Ylilääkäri, tulosaluejohtajaYlihoitaja.
Perusterveydenhuolto. Perusterveydenhuollon avohoidon kaikki lääkärikäynnit / asukasta.
Palvelutarjotin – välineitä aktiiviasiakkuuteen * Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Terhi Kukkonen Terhi Kukkonen Aktiiviasiakashanke.
Pohjois-Savon kuntapäivä- valinnanvapaus sote-palveluissa
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2015
Perusterveydenhuolto
Salon vanhuspalveluiden palvelurakenteen kehitys 2008 – 2015
Asiakkaan valinnanvapaus
Kuntayhtymän valtuusto Kuntayhtymän hallitus
Perusturvapalvelujen toimialan organisaatio VT
Valinnanvapauslaki- luonnos Ylitornio
PERUSTURVAPALVELUT SOSIAALIPALVELUT TERVEYSPALVELUT
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
Perusturvapalvelujen toimialan organisaatio VT
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Organisaatiokaavio 2018.
Perusturvapalvelujen toimialan organisaatiO VT
TERVEYDENHUOLTOLAKI HUS-SAIRAANHOITOPIIRIN NÄKÖKULMASTA 27. 9
Esityksen transkriptio:

Pienikin voi olla suurta Terveyspalveluiden järjestäminen Siuntion kunta 12.9.2013

TAUSTA 2009-2012 Siuntion perusturvapalvelut on tuotettu Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Karjalohjan yhteistyönä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella (LOST). Lohjan valtuusto irtisanoi sopimuksen Siuntion valtuusto päätti 3.9.2012, että Siuntion kunta järjestää palvelut itse 1.1.2013 alkaen. Perusturvajohtajan rekrytointi alkoi heti. Aloitin 5.9.2012.

TAUSTA Suurin osa henkilökunnasta jäi Siuntion kunnan palveluksessa mutta lääkärinvastaanoton henkilökunta, paitsi kaksi, siirtyivät muualle. Siuntion kunta kartoitti lääkärivastaanoton palveluiden saatavuutta marraskuussa 2012, joista kolme palveluntuottaja teki tarjouksen. Doctagon Oy valittiin

Siuntion kunta Asukkaita 6202 (31.7.2013) 70,1 % suomenkielisiä 29,9 % ruotsinkielisiä 13,5 % on 65 vuotta täyttäneitä, joista puolet ruotsinkielisiä

Perusturvaosasto Perusturvajohtaja Hallinto Terveyspalvelut Vanhuspalvelut vanhuspalvelupäällikkö Sosiaalipalvelut sosiaalipalvelupäällikkö Kotihoito ja tukipalvelut Terveyspalvelut Aikuissosiaalityö Palveluasuminen Villa Charlotta Azalea Lasten ja perheiden palvelut Avosairaanhoito Terveyden edistäminen Vammaispalvelut Vuodeosasto/laitoshoito Suunterveydenhuolto Erikoissairaanhoito

SUUNNITTELU Vastaanoton lääkärit ja hoitajat Doctagonilta kokonaispalveluna, ei vuokratyövoimana Muu henkilökunta kunnan palveluksessa Virkalääkärin tehtävät ostetaan Inkoon kunnalta Johtava lääkäri ei ole palkattu Syksyllä 2012 alkoi sosiaalipalvelun rekrytointi. Kaikki virat täytettiin. Alle 4 kuukautta aikaa saada palvelut toimimaan Rekrytointi onnistui ja Siuntiossa oli laadulliset ja hyvät palvelut 1.1.2013.

Terveyskeskuksen toiminnan käynnistäminen tyhjästä Uusi alku ”puhtaalta pöydältä” Uusi tiimi Isot haasteet: kuntalaisten kovat odotukset , IT-asiat, käyttöoikeudet, yhteydet, puhelinlinjat …..

TOIMINNALLISET TAVOITTEET Panostetaan ennaltaehkäisevään ja etsivään toimintaan Erikoissairaanhoidon kustannusten seuraaminen Omien resurssien ja mahdollisuuksien käytön tehostaminen Palvelun riittävyyden ja laadun turvaaminen ja arviointi Hoitoketjujen toimivuutta

TULOS…… Tilanne nyt: ei jonoja, lääkärin vastaanotolle yleensä tänään tai huomenna, vaikka ajokorttiasioissa Vuodeosaston toimintaa kehitetty: Nyt hoidetaan entistä enemmän akuutteja sairauksia, puolet ”akuuttipaikkoja” Aktiivisesti haettu potilaita HUS:n sairaaloista ja ostopalveluista

TULOS…… Ympärivuorokautinen lääkäritakapäivystys vuodeosaston, kotihoidon ja palveluasumisen henkilökunnan käytettävissä Oma vuodeosasto – sinne suoraan tai nopean sairaalamutkan kautta Vastaanotot 8-16 arkisin, myös kesällä Henkilökunnan joustavuus, me-henki, luovuus ja ongelmanratkaisukyky esimerkillisiä

TULOS…… Koulut ja neuvolat: vain poikkeuksellisesti vastaanoton resursseista Ylilääkäri ja kaksi vakituista lääkäriä vastaanotolla, osastolla oma Vastaava hoitaja, DM-hoitaja, psyk. sh, kolme vakituista hoitajaa ja vastaanottoavustaja Konsultaatiotuki: diabeteslääkäri, sisätautilääkäri, geriatri (myös vastaanotto)

TULOS…… Erikoissairaanhoidon kustannukset ja käyttö vähentyneet Loma-aikana ei ollut henkilökunta pulaa

TULOS…… - Lähipalvelut lähellä Yhteistyö muiden kanssa on A ja O Tyytyväiset asiakkaat ja tyytyväinen joustava henkilökunta auttaa suunnittelussa

Pienikin voi olla suurta ja laadukasta Innovatiivisesti eteenpäin!