Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Advertisements

Kuljetus Kovalainen Ma-Pe
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Ehkäisevän päihdetyön verkoston strategia
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
KALAJOKILAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Educational Municipal Federation
Yhteiset seurakuntapalvelut
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Haapajärvi on alueen suurin kaupunki 7714 väestömäärällään
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
Alkoholiohjelman kumppanuudet Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2010 Kari Paaso STM.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Työpaikkakouluttaja- hanke
Jokilaaksojen SoTen tuotantorakenne ?
NOPS – hanke LbD –arjen onnistumisia Leppävaara Projektipäällikkö, lehtori Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS Projektipäällikkö.
Eija Hautala OAMK Toward Active Old Age ”Kohti Aktiivista Vanhuutta” TAOA.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Hankkeilla räätälöityä toimintaa kuntiin Muutoksessa mukana - Maaseudun Sivistysliitto.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Hyvinvoiva asukas – hyvinvoiva kunta Sähköinen hyvinvointikertomus Kainuun 3. Hyvinvointifoorumi Soile Paahtama erityisasiantuntija.
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Keski-Pohjanmaa / Kainuu / Oulunkaari / Lappi SenioriKasteen väliarviointi 06/ koonti ja esittely Ohjausryhmä Liisa Ahonen.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Potilasturvallisuutta taidolla Verkkokoulutus perusterveydenhuollon henkilöstölle Petri Volmanen Perusterveydenhuollon kehittäjät.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
TYÖOLOBAROMETRIN TOTEUTTAMINEN PKKY:SSÄ. Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Pohjois-Karjalan Aikuisopisto.
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
Työpaikat päätoimialoittain Oulun Eteläisen alueella 2015
Tietopaketti 4: Ikäihmiset
Tietopaketti 5: Välitön avun tarve
Tietopaketti 3: Nuoret aikuiset ja työikäiset
Tietopaketti 10: Toimintakyky ja kuntoutuminen
Tietopaketti 7: Vuodeosasto- ja sairaalahoito
Yritysten toimipaikat toimialoittain Oulun Eteläisen alueella 2015
Arvonlisäys toimialoittain Oulun Eteläisen alueella 2015*
Kokemuksia ammatillisen koulutuksen koulutusreformista
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Yritysten toimipaikat toimialoittain Oulun Eteläisen alueella 2016
Väestönmuutokset Oulun Eteläisen alueella 1987–2016
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Esityksen transkriptio:

Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus 1.1.2012 - 31.5.2014

Hankkeen toimijat Hallinnoi Oulun seudun ammattikorkeakoulu, terveyalan Oulaisten yksikkö Osatoteuttajina: Kalajoen SoTe yhteistoiminta-alue (Kalajoki, Merijärvi), Oulaisten kaupunki, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio (Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska), Peruspalvelukuntayhtymä Selänne (Haapajärvi, Kärsämäki, Pyhäjärvi, Reisjärvi) ja Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi (Haapavesi, Pyhäntä, Siikalatva) Centria ammattikorkeakoulu Ylivieskan yksikkö ja Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän Oulaisten ja Ylivieskan ammattiopistot ESR-rahaston ja Ely- keskuksen rahoittama Hankkeen välittömänä kohderyhmänä ovat ikäihmisille palveluita tuottavien kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveydenhuollon työyhteisöjen sekä liikunta- ja kulttuuripalvelujen henkilöstö ja esimiehet

Kuntien ja kuntayhtymien rooli hankkeessa: osatoteuttajia ja ikääntyvien sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä liikunta- ja kulttuuripalvelujen kehittäjiä Oppilaitosten rooli: osatoteuttajia, koulutuksen järjestäjiä, asiantuntijatyö kehittämistoiminnassa, opiskelijoiden osallistuminen hankkeeseen Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat alueen eläkeläisyhdistykset, kulttuuri- ja liikuntatapahtumien järjestäjät ja yksityiset vanhustyön palveluntuottajat

Hankkeen tausta ja tarve Alueelle kaivataan yhteistyötahoa, joka nostaa ikääntyvien omia voimavaroja esille ja edistää vanhustyön ammatillista osaamista Vanhustyön erityisosaamisen esille nostaminen ja hoitoalan vetovoiman lisääminen

Osahankkeet/kehittämistavoitteet   osallisuus suunnittelu kehittäminen aktiiviset ikäihmiset hyvä johtajuus osaaminen ja kehittäminen verkostoituminen osaava, luova henkilöstö positiivinen vanhuuskuva laatumittarit ja laatuvaatimukset arvostuksen lisääminen

Hankkeen kehittämistavoitteet 1. Aktiiviset iäkkäät kansalaiset Asiakasnäkökulma kehittämistyössä tärkeäksi Uudet senioriliikuntamallit tukevat ikääntyvien toimintakykyä Hyvinvoinnin uhkatekijät huomioidaan ennaltaehkäisevässä vanhustyössä Taide-elämykset ja osallisuus tukevat ikäihmisten toimintakykyä Ikääntyvät tietävät tarjolla olevista palveluista Tekniikan mahdollisuudet aktiivisuuden edistäjänä Ikääntyvien fyysinen ympäristö tukee toimintakykyä

2. Osaaminen, luovuus ja hyvä johtajuus vanhustyössä Vanhustyön henkilöstö on ammatillisesti osaavaa ja luovaa, täydennyskoulutus Vanhustyön esimiehet hallitsevat kehittämisosaamisen ja verkostoituvat tiiviisti, täydennyskoulutus ja työpajat

3. Vanhustyön ja ikääntymisen arvostuksen edistäminen Hyvää julkisuutta ikääntyville ja vanhustyölle Myönteiset laatumittarit

Hankkeen toimintamalli Hankkeen toimintamalli perustuu Kunta- ja yhteistoiminta-aluekohtaisiin moniammatillisiin kehittämisryhmiin Kuntien osa-aikaisiin kehittäjätyöntekijöihin, joille annetaan tukea hallinnoijasta ja osatoteuttajista Kunnissa nimetään määräaikaiset kehittämiskohteet ja vastuuhenkilöt kehittämiseen osallistuvissa työyhteisöissä Oleellinen osa hanketta on kehittämiskokemusten ja toimintamallien vaihto ja levittäminen Kehittämiskohteita tukeva täydennyskoulutus oppilaitosten välisenä yhteistyönä

Kehittämistyön toimintamalli kehittäjätyöntekijä kehittämiskohde kehittäjätiimi täydennyskoulutus juurruttaminen käytäntöön hyvien käytäntöjen jakaminen osatoteuttajille

Yhteystiedot Hyvän Ikääntymisen Kehittämisympäristö Sonectus Oulun Seudun Ammattikorkeakoulu Terveysalan Oulaisten yksikkö Kuntotie 2 86301 Oulainen Minna Marjala Tiina Rödlin Projektipäällikkö Projektisuunnittelija minna.marjala@oamk.fi tiina.rodlin@oamk.fi 050-381 36 79 040-674 20 23