 Henkilö, jolla ei ole oleskelulupaa  Euroopassa arviolta 5-8 miljoonaa, tarkkaa määrää ei tiedetä  Suomessa paperittomia arvioidaan olevan joitakin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kirkkojen kansainvälinen Vastuuviikko Ihmiskauppa – nykyajan orjuutta.
Advertisements

Toimintaympäristö
Muuttoliike 2008 – 2012.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Ihmiskauppa Suomessa Helsinki Ihmiskaupan vastainen koulutus ja tiedotus •Valtioneuvosto hyväksyi tarkennetun ihmiskaupan vastaisen.
EUROOPAN MUUTTOLIIKEVERKOSTO
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Nuorten palvelut Reimari 3
Maahanmuuttajien yrittäjyys ei ole pelkkää pizzaa ja pubeja Maahanmuuttajien yrittäjyys Suomessa on tuoreen väitöstutkimuksen mukaan melko samanlaista.
Eurooppa maailman 2. pienin maanosa
TYÖNHAKUTAIDOT, -TAVAT JA -KANAVAT
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
ULKOMAALAISTAUSTAISTEN TOIMEENTULOTUKIOHJE
Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä
The Annual Policy Report 2009 Vuosittainen raportti maahanmuuttopolitiikasta Suomessa HUOM : Voit täydentää ylätunnisteen Näytä/Ylä- ja alatunniste (Älä.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Nuoren turvapaikanhakijan polku Pudasjärvellä
Kappale 12.  Matkailu on liikennettä kaukana oleviin kohteisiin. Matka kestoltaan on suhteellisen lyhyt.  Kohde voi olla paikallinen, valtion sisäinen,
Wipro Technologies, Wireless Solutions
Ammattikoulutusryhmän GG-hakuprosessi. TRF:n ja piirin 1420 vaatimukset Tämä apuraha on tarkoitettu ulkomailla tapahtuville koulutushankkeille, joiden.
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
TOP3 – PAMin kärkiteemat Kolme kärjessä 1.Elämiseen riittävä palkka Osa-aikatyön sääntely 2.Maahanmuuttajat Tasa-arvoisesti töissä 3.Euroopan parlamentti.
Työsuojelu Suomessa.
Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES OHJAUS 2004-seminaari Jyväskylä, Rantasipi Laajavuori Miten liikkua eurooppalaisilla työmarkkinoilla?
Liikkuvuus ja lähetetyt työntekijät Pekka Ristelä Palkansaajajärjestöjen EU-edustusto FinUnions 1/04/20151.
Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen.
Sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus 2010 Tilastoraportin 14/2013 aineisto.
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Suomi tarvitsee myös virolaista työvoimaa Leif Fagernäs toimitusjohtaja Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Vapepa tutuksi VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Yleishyödyllinen ja puolueeton puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö jo vuodesta 1970.
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Katolinen kirkko. Historia ja faktat Katolinen kirkko syntyi vuonna 1054, kun kristityt jakaantuivat katolilaisiin ja idän ortodokseihin. Katolilaisen.
Valmistavan opetuksen lisätarve 2016, perusopetus perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
Turvapaikanhakijan oleskeluoikeus -KUN OLET TURVAPAIKKAA, SAAT OLESKELLA SUOMESSA NIIN KAUAN KUIN HAKEMUKSESI KÄSITTELY KESTÄÄ -KÄSITTELYN AIKANA ET VOI.
Koulutusviennin nykytila Jaana Palojärvi, OKM. Oppimisala Suomessa (TEKES 2015) Vientiä tekee vain muutama liikevaihdoltaan keskisuuri tai suuri yritys.
AINEISTOINA GENTRANS (SUOMI) JA SHARE (14 MUUTA EUROOPAN MAATA) -TUTKIMUKSET ELINA HAAVIO-MANNILA EMERITAPROFESSORI, HELSINGIN YLIOPISTO ASENNOITUMINEN.
Oppi, sakramentit, rukoukset, Jumalanpalvelus ja seurakunnan toiminta
Mielenterveyden häiriöt
SUOMEN UUDET VÄHEMMISTÖT
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
2 Perheitä on joka lähtöön s
ASUMISPERUSTEINEN SOSIAALITURVA -Työpaja I Puhdas pöytä
Jakso IV Voiko Suomi hyvin?.
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Comenius koulun kehittämishanke
Eurobarometri
Internethuijaukset Opinnäytetyö © Hans Lindström 2007.
Yhteis- ja kaksoistutkintojen tilastointi
KPL 4. HELSINKI PÄÄKAUPUNGIKSI
Turvapaikanhakija- ja pakolaislapset perusopetuksessa
Euroopan unioni.
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
HYVINVOINTIVALTION HAASTEET
Luottamusmieskoulutusinfo ja uudet jäsenedut 2018
Ulkomaan kansalaiset kunnittain 2017
Kestävää kasvua ja työtä ESR
eNORSSI TYÖSEMINAARI JYVÄSKYLÄSSÄ
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
HYVINVOINTIVALTION HAASTEET
HYVINVOINTIVALTION HAASTEET
IHMISKAUPPA ON NYKYAJAN ORJUUTTA
Metsäteollisuuden työvoima
YH9, yh1, teht. 19.
Esityksen transkriptio:

 Henkilö, jolla ei ole oleskelulupaa  Euroopassa arviolta 5-8 miljoonaa, tarkkaa määrää ei tiedetä  Suomessa paperittomia arvioidaan olevan joitakin satoja

 Suurin osa on tullut Eurooppaan luvallisesti  Kielteinen turvapaikkapäätös tai umpeutunut oleskelulupa  Muuttunut elämäntilanne: työn, opiskelun tai avioliiton päättyminen  Ihmiskauppa ja ihmissalakuljetus  Turvapaikanhakija ei ole paperiton (oikeus oleskella maassa hakemuksen käsittelyn ajan)

 Sosiaaliturvan, terveydenhuollon ja koulutuksen ulkopuolella  Pelko kiinni jäämisestä ja karkotuksesta  Riski hyväksikäytöstä on suuri  Vaikea ajaa omia oikeuksiaan ja saada tietoa

 Taloudellista tai seksuaalista hyväksikäyttöä  Liittyy usein siirtolaisuuteen  Esim. työperäinen hyväksikäyttö, paritus, pakkoavioliitot, kerjäläisyys  0,5 – 4 miljoonaa ihmiskaupan uhria vuosittain  Suomi jopa satojen uhrien kauttakulku- ja kohdemaa vuosittain – oikeustapauksia vain muutama

 Rajanveto ihmiskauppaan vaikeaa  Yleisintä ulkomaista työvoimaa käyttävillä aloilla (rakennus- ja ravintola-ala, siivous, puutarha-ala ja marjanpoiminta)  Työehdot ja työolot heikot  Työntekijöiden vapauden rajoittaminen ja tietämättömyyden hyväksikäyttö

 Picum, vuonna 2001 perustettu kansainvälinen organisaatio  Vapaa liikkuvuus –verkosto kokoaa tietoa Suomessa  Global Clinic Helsingissä tarjoaa perusterveyspalveluita  Kirkko turvapaikkana -opas seurakunnille  Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä Oulun ja Joutsenon vastaanottokeskuksissa