Turun Klassikon lukio Hyvinvointiopinnot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
ABIEN OPOILU What to do next?. Opinto-ohjauksen kurssit • OPA1 = PAKOLLINEN KURSSI, josta • 1. vuonna suoritettu1/3 kurssia, 2. vuonna 1/3.
TERVETULOA TAMPEREEN LYSEON LUKION EUROOPPA-LINJALLE!
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
JATKAISINKO LUKIOSSA?.
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Oulun aikuislukio 2014.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
VANHEMPAINILTA 8 lk Ke
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
Lukiolaisen opintopolut
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Lukion oppimäärä.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Poliittinen Historia.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Tervetuloa Elimäen lukioon!
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
MIKSI LUKIOON? 1.Lukiossa saa monipuolisen yleissivistyksen, joka on nykymaailmassa entistä tärkeämpää 2.Korkea-asteen jatko-opintoihin (ammattikorkeakoulut,
Rauman Lyseon lukio. Rauman Lyseon lukion perustehtävänä on antaa opiskelijalle laaja yleissivistys ja yleinen korkeakoulukelpoisuus. Lukio on pääväylä.
Ro -12B Oppituntien ajat, opinto-opas s. 6 Miten lukiossa opiskellaan, s.9.
Uskonnon opetus lukiossa Vuoden 2003 uskonnonvapauslain mukaan.
Tervetuloa vanhempainiltaan. Opiskelu lukiossa Lukion oppimäärä 75 kurssia ( 3v) Lukion päättötodistus edellytys ylioppilastutkintotodistuksen saamiseksi.
Yhteiskuntaoppi Turun Lyseon lukiossa Esa Sundbäck.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Esittelyssä Karhulan lukion matemaattis-teollisen linjan opinnot
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
MIKSI LUKIOON???.
Akaan lukio 1 lk:ien vanhempainilta
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Vanhempainilta Tervetuloa!
Kurssimäärien laskeminen
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Lukion päättötodistus
Kurssimäärien laskeminen
OP2 4. JAKSO.
Lukio.
LUKIO-OPINNOT.
Vinkkejä opintosuunnitelman miettimiseen
Lukio-opinnot ja miksi juuri Kuusankosken lukioon?
Toisen asteen koulutus
Kiinnostaako lukio?
MIKSI LUKIOON???.
Kahden tutkinnon polku
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Kaksoistutkinto.
Toiselle vuosikurssille
Esityksen transkriptio:

Turun Klassikon lukio Hyvinvointiopinnot HYVINVOINTIOPINNOT KLASSILLISESSA LUKIOSSA

HYVINVOINTIOPINNOT – (ei koulua vaan) elämää varten Sisältö pakolliset kurssit lyhyt referaatti kursseista ja portfolio – pohdintaa erityisosaamisesta, ajatuksia esim. ammatinvalintaan Hyvinvointi, mitä se on? kurssin sisällöt ja toimintatavat, ryhmäytyminen yksilö - yhteisö hyvinvointipäivän suunnittelu yhteisö – Klassillinen lukio hyvinvointipäivän työstäminen yhteisö – Klassillinen lukio yritysvierailut(Pulssi, Raisio, Saga) yritysyhteistyö Työharjoittelu yritysyhteistyö Yliopiston lentosarja Hyvinvointipäivän toteutus yksilö - yhteisö Hyvinvointiretriitti yksilö – yhteisö – yhteiskunta Kurssin päätös, palaute  

Opintojen tavoite Hyvinvointiopintojen tavoitteena on sekä opiskelijan omien elämänhallintataitojen vahvistaminen että yhteisöllinen hyvinvoinnin edistäminen. Hyvinvointiopintojen suorittaminen tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden löytää ja kehittää omaa erityisosaamistaan sekä suunnata opintoja oman kiinnostuksensa ja esimerkiksi jatko-opiskeluun liittyvien tavoitteidensa mukaisesti. Hyvinvointiopintojen tavoitteena on oman hyvinvoinnin lisäämisen ja ylläpitämisen lisäksi jakaa ja levittää hyvinvointiosaamista muille niin omassa koulussa kuin sen ulkopuolella. Olennaisena osana opintoja on yhteistyö koulun yhteistyökumppanien kanssa.

Klassillinen lukio Hyvinvointidiplomi Toimintaympäristöt ja yhteistyötahot Yliopisto Yhdistykset Yritykset EU Klassillinen lukio Hyvinvointidiplomi Estetiikka/ luonto Kaupungin eri hallintokunnat perhe Olemassa olevat opinnot Uudet opinnot

Opintojen rakenne ja sisällöt   Hyvinvointiopinnot on suunniteltu suoritettavaksi pääosin toisen lukiovuoden aikana. Ne koostuvat perusjaksosta, kirjallisesta portfoliosta sekä syventävästä toiminnallisesta jaksosta. Perusjaksossa opiskelijan on suoritettava vähintään kolme hyvinvointipolulle kuuluvaa kurssia. Kurssit ovat eri oppiaineiden syventäviä tai soveltavia kursseja tai koulukohtaisia kursseja. Opiskelijat valitsevat kolme kurssia seuraavista: TE3 LI 12 OP2 HI6 A7 BI3 PS7 Svenska Klubben Aktiivinen kansalainen / aktiivinen lukiolainen Perusjakson suorittamisen jälkeen/lisäksi opiskelijat toteuttavat yhdessä jonkun toiminnallisen hyvinvointitapahtuman koulussa tai koulun ulkopuolella. Toiminnallinen jakso voi sisältää myös työharjoittelua tai muuta hyvinvointiosaamisen jakamista.

kaupungin eri hallintokunnat Terveystieto Liikunta Psykologia Historia ja yhteiskuntaoppi Svenska Klubben Aktiivinen kansalainen Oppilaanohjaus sosiaali- ja terveyssektori Tilalaitos/viheryksikkö TAT Taloudellinen tietotoimisto Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry Omaisten tuki ry Mielenterveysjärjestöt Saga Oy Pulssi Oy Raisio Yhtymä Oyj yritykset järjestöt opinnot kaupungin eri hallintokunnat yliopisto seurakunta perhe

Arviointi Osallistuttuaan toiminnallisen syventävän jakson toteutukseen ja palautettuaan portfolion hyväksytysti opiskelija saa hyvinvointiopinnoista kurssimerkinnän. Suoritettuaan koko hyvinvointiopintokokonaisuuden opiskelija saa hyvinvointiopinnoista erillisen todistuksen, hyvinvointidiplomin  

Raisio yhtymän koekeittiössä

Hyvinvointitiimi Naantalin kylpylässä 2011

Hyvinvointia kuntosalilta

Pulssiin tutustumassa