Taitajamästare 2011 Kuopio 3.-5.5.2011 Vuoden 2011 Taitaja-kilpailut järjestää Savon koulutuskuntayhtymä ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä yhdessä alueen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uuden valmennuskauden käynnistäminen Eija Alhojärvi Lajipäällikköpäivät ”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Advertisements

Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
TAITAJA-TOIMINTA Miksi kilpailemaan? Miksi kilpaillaan?
Varsinais-Suomessa on noin asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
MATKAILUALAN PERUSTUTKINTO
Koulutusalan suurin tapahtuma Jyväskylässä •400 nuorta ammattiin opiskelevaa kilpailee Suomen mestaruudesta 42 lajissa •Tukea ammatinvalintaan: esimerkkejä,
” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”. Abilympics-kilpailujen pääperiaatteet •Esteettömyys •Yhdenvertaisuus •Ammatillinen koulutus •Ammattitaito •Työvoimaa.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
W w w. h a m k. f i / s k i l l s. Skills Trainers’ Academy tuottaa koulutusta kilpailuasiantuntijoille Leikkimielinen kisa yhdeksäsluokkalaisille Kansainvälinen.
Teollisuuden odotukset ammattitaitokilpailutoiminnalta - Ruukin näkökulma Toimitusjohtaja Sakari Tamminen Rautaruukki Oyj Skills.
Koulutuskeskus Salpaus Hyvä Yritys /Georges Segura - Outi Salmela Tervetuloa! Hyvä Yritys (ammatillinen oppimisympäristöjen kehittämishanke)
Teknodida Orivesi Heikki Ruismäki Helsingin yliopisto OKL.
Tampere Eija Alhojärvi Teija Ripattila
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Yleiskatsaus toimialan näkymistä Ennakointikamari Asiantuntija Hannu Hakala Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.
Nitomo Omnian opiskelijamäärä Yksikköhintaiset opiskelijat Ammattiopisto Aikuisopisto Aikuisopiston muut opiskelijat.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Kuopion Seudun Pesäpalloilijat ry missio, visio ja arvot.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
EuroSkills 2010 Lissabon Portugal 4 – Esimerkkipohja.
WSC 2011Lontoo Kehitysnäkymiä 502 päivää 5 – – 7.7.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
Iiro Suksi Ammatillisen koulutuksen suurin ja merkittävin tapahtuma vuonna 2009 Yrkesutbildningens största evenemang 2009.
Lajipäällikköpäivät Skills –oppisopimus ja huippuvalmennus painotekniikkalajissa.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallitus ja ammattitaitokilpailujen tulevaisuus Pasi Kankare
Koulutusvienti Skills Finlandin näkökulmasta Ammatillisen koulutuksen viennin kehittämishanke Aloituspaja ja –kokous Eija Alhojärvi.
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
Ammatillinen koulutus ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
W w w. h a m k. f i / s k i l l s TAITAJAKISAT VERKOSTON VOIMIN ? VÄLKKY –oppilaitosverkoston päättäjäseminaari T. Eerola.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
Teollisuuden osaajat Kohderyhmä: Valmistavan teollisuuden yritykset ja niiden henkilöstö – painopistealueena teknologiateollisuus Ammatillisten oppilaitosten.
Ympäristökasvatusstrategian työryhmä Ympäristökasvattajan odotukset ja toiveet Jenni Minkkinen Langinkosken lukio
Pääyhteistyökumppanit Järjestämässä Suomen suurin opiskelijatapahtuma Jyväskylässä 400 nuorta ammattiin opiskelevaa kilpailee Suomen mestaruudesta 42.
Savonia yrityspalvelut EBC-Profiili –hanke (6/06 – 12/07) (tilanne ) EBC-Profiili –hankkeen aikataulu ja tilanne: Hakemus jätetty.
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
ATATVER Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Matkailualan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi
Itä-Uudenmaan Opin Ovi Läroporten i Östra Nyland Hankkeen esittely.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittäminen Ammattikoulutuksen johdon seminaari
Kaupunki kaupungissa näkyvästi
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Tekniikan alojen koulutuksen uudistaminen Pieksämäellä
Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset.
Taitaja2017.
Kaupunki kaupungissa näkyvästi
Satakunnan TE-toimisto
Keskeiset lyhyen aikavälin osaamiskapeikot Lapissa
TTS Työtehoseura kouluttaa – tutkii – kehittää
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Rahoituksen kohdentuminen 2018
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä -hanke
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Taitaja2019-kilpailussa menestyneet koulutuksen järjestäjät
Esityksen transkriptio:

Taitajamästare 2011 Kuopio

Vuoden 2011 Taitaja-kilpailut järjestää Savon koulutuskuntayhtymä ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä yhdessä alueen elinkeinoelämän kanssa. Kävijämäärätavoite on henkeä. Kilpailulajeja on 41. Lisäksi näytöslajeja ja ammattinäytöksiä. Kilpailuihin tulee ulkomailta osallistujia, mikä tuo kilpailuille kansainvälisyyttä ja tarjoaa mahdollisuuden vertailla ulkomaista ammatillista koulutusta ja osaamista.

Kolme kilpailupäivää

41 kilpailulajia

N. 400 kilpailijaa

Kuopioon odotetaan vierasta seuraamaan kilpailuja.

Try a skill

Ammattitaidon SM-kilpailut Taitaja 9 TaitajaPLUS Rekrytointitori Opintopolut Seminaarit, nuorisokonsertti jamuut oheistapahtumat

• Suuri tapahtuma Kuopiossa • Pohjois-Savossa ammatilliseen koulutukseen tulijoiden osuus ikäluokasta on kasvussa • Yritykset ovat yhteistyössä Taitajissa • Taitaja-tapahtuma on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua ja kokeilla eri ammatteja • Yhteiskuntavastuu • Kansainvälisyys • Kestävä kehitys ammatillisessa koulutuksessa • Työturvallisuus ja työhyvinvointi eri ammattialoilla

Taitaja 2011 –kilpailujen tavoitteena on: -korkeatasoisen pohjoissavolaisen ammatillisen koulutuksen esille tuominen -pohjoissavolaisten yritysten ja alueen vahvuuksien esille tuominen ennen kisoja ja kisojen aikana tapahtuvassa markkinoinnissa. -ammatillisen koulutuksen arvostuksen ja vetovoiman parantaminen valtakunnallisesti ja erityisesti Pohjois-Savossa. -Pohjois-Savon tunnettavuuden lisääminen. Koulutusmahdollisuudet, asuminen, harrastusmahdollisuudet, liikenneyhteydet jne. - yritysyhteistyön kehittäminen - hyvän yhteishengen aikaansaaminen kilpailuja järjestävissä koulutuskuntayhtymissä ja niiden välillä. - Taitaja 2011 Kuopio tapahtuman järjestäminen onnistuneesti.

- Kilpailupaikkana Kuopio-halli ja sen ympäristöön rakennetut lisätilat n m2 - avajaiset, päättäjäiset, nuorisokonsertti ja Taitaja9 -kilpailut Jäähallissa - Kilpailubudjetti n. 3.7 milj €, Rahoitus Hankkeet Savon Taitajat (ESR) Osaavat savolaiset (ESR) Muut hankkeet Mahdollinen Pohjois-Savolaisen osaamisen markkinointihanke Yhteistyökumppanit Omarahoitusosuus Harkinnanvarainen yksikköhinnan korotus Muu oma rahoitus -Taitaja-toimistossa 7 henkilöä, lajivastaavia ja varavastaavia 80 henkilöä. Kilpailujen aikana töissä n henkilöä

Kilpailulajit Auto- ja kuljetustekniikka: Autokorinkorjaus, Autonasennus, Automaalaus, Kuljetuslogistiikka, Metsäkoneen käyttö Palvelut: Asiakaspalvelu ja myynti, Hiusmuotoilu, Kauneudenhoito, Kukkasidonta, Lähihoitaja, Puhdistuspalvelu, Pukuompelu, Somistus, Yrittäjyys, Hevosten hoito IT-viestintä- ja viestintätekniikka: CAD-suunnittelu, Painotekniikka, Tietojenkäsittely, Tietokoneet ja -verkot, Painotuotteen suunnittelu, Verkkosivujen tuottaminen Rakentaminen: Huonekalupuuseppä, Ilmastointiasennus, Maalaus ja tapetointi, Putkiasennus, Sähköasennus, Talonrakentaja, kirvesmiestyöt, Talonrakentaja, muuraus ja laatoitus, Viherrakentaminen, Kivityöt Ravitsemispalvelut: Kondiittori, Ravintolakokki, Cateringkokki, Tarjoilija Teollisuus: Automaatioasennus, Elektroniikka, Koneistus, Laborantti, Levy ja hitsaus, Mekatroniikka, Koneenasennus ja kunnossapito Ammattinäytökset ja näytöslajit: Matkailu, Lentokonehuolto, Muoviala, TaitajaPLUS lajit Kilpailulajit: Kiinteistönhoito, Cateringkokki, Puhdistuspalvelu, Näytöslaji: Valmentava koulutus

Rakenna tunnettuuttasi Kenen työkaluilla Suomen parhaat osaajat työskentelevät? Millä välineillä tulevat taitajat koulutetaan Suomessa? Rakenna tunnettuuttasi nykuyisten ja tulevien ammattiosaajien parissa. Verkostoidu Verkostoidu ammatillisen koulutuksen opettajiin ja koulujen johtoon. Solmi sopimuksia tuote-, palvelu- ja laiteyhteistyöstä. Vaikuta työssäoppimiseen sekä työvoiman saatavuuteen ja rekrytointiin.