Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
Advertisements

PAKKAUSMERKINNÄT KERTOVAT TUOTTEISTA
Järnet Roolitus, valmistautuminen kisaan Suomen Expresspurjehtijat vuosikokous Mats Welin, Lauri Pimenoff (kuvat)
Käyttötavarat ja WS1 Sinfos
Tervetuloa! Syventävää koulutusta allergeeniturvallisuudesta, pakkausmerkinnöistä ja reseptivalvonnasta Helsinki Tervetuloa – terveiset keväisestä.
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
Yritysjohdon koulutuskeskus
Elintarvikekuljetukset Oulu
Käytännön kokemukset OIVA- pilotista EHY-SKEL-koulutuspäivät Kaupungineläinlääkäri Riikka Åberg.
Elintarvikehuoneiston rekisteröinti
Sanna Stark Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto
HYVÄN KÄYTÄNNÖN OHJEET ELINTARVIKELOGISTIIKASSA
LÄMPÖTILAHALLITTAVIEN ELINTARVIKKEIDEN KULJETUKSET JA ATP-SOPIMUKSEN SOVELTAMINEN Lappeenranta LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET- KULJETUSALAN.
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
Käytettävyystestaus GenMetrics projektissa Jonas Alam
Talousveden laatuvaatimukset
Syyskuu 2013 Järjestöryhmä 1 Tuottajayhdistysten jäsenmaksulaskutus v •Yhtenäiseen euromaksualueeseen SEPAan siirtymisen myötä suoraveloitus päättyy.
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Kalibrointi Myyntiosaston luentokalvojen iskulauseita (kalibroinnin eduista): More information Better information Better measurements Accurate measurements.
Kielten etäopetuksen avustajien koulutus VIRTA-hanke
SÄTEILYLÄHTEIDEN VAIHTO JA KAUPPA AMBERTEC’in kokemuksia
RISKIEN HALLINTA RAKENNUSTYÖMAALLA
Turun kaupungin kestävät hankinnat
Tuloslaskenta. PT-kisatoimitsijakurssi (6) Yleistä  Tuloslaskennan tarkoituksena on tuottaa oikeat ja tarkistetut tulokset  Tehtävien.
Logistiikkaseminaari Jyväskylä, Laajavuori KULJETUSYRITYSTEN, VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Virpi Rossi Johtava terveystarkastaja.
KORJAUSRAKENNUTTAMISEN VASTUUT TALOYHTIÖSSÄ
Mittaustekniikka (3 op)
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN LAADIN HYVÄN JA KESTÄVÄN VUOKRASOPIMUKSEN VEROMESSUT Toiminnanjohtaja Marina Furuhjelm.
Otsikkosivu valkoisella taustalla
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Koulutuksen tavoite antaa toimijoille ja valvojille tietolähteitä
1 Elintarvikkeiden hintaseuranta –hanke 2009 (2010) Seurantaohjeet.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
VIRANOMAISTAHON ROOLI JA TEHTÄVÄ
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turun lääninhallituksen auditorio Osastonjohtaja Maria Teirikko.
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
Ympäristöväittämien käyttö tuotteiden myynninedistämisessä Johtaja Anja Peltonen Kuluttajavirasto Ympäristöseminaari Kuluttajavirasto.
Yhdessä pelastamme henkiä
Työssäoppiminen eli TOP
1. Usean muuttujan funktiot
OMAVALVONTASUUNNITELMA
Markkinoinnin perusteet
Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Tarja Toivainen Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveystoimisto
Omavalvontasuunnitelma
 toimintakäsikirjan päivitysten tilanne  prosessikuvausten tilanne (voimme tarkastella jo päivitettyjä prosessikuvauksia)  Flamma-julkaisujärjestelmän.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillisen yliopiston auditorio
Kontrollirakenteet laajemmin
Akvaarion perustaminen
JANIKA, ANKI, HABEN, EMILIA
M1A Malaika, Noora, Pauliina, Helena
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely. Säilyvyyden parantaminen Kuivaaminen Suolaaminen Sokeri Pakastaminen Happamuuden säätäminen Pakkaaminen Säilöntäaineet.
Valmisruoat Pakasteet Kuivatut ruokavalmisteet Puolisäilykkeet Täyssäilykkeet.
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
Yleistä: Testi perjantaina 27.5 klo 14 auditoriossa Ota mukaan: henkilöllisyystodistus (esimerkiksi kelakortti, passi, mopokortti yms.) lyijykynä sekä.
Havainnointi tutkimus-menetelmänä
KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄKERHO
MUOVIPUTKIEN KÄSITTELY, KULJETUS, PURKAUS JA VARASTOINTI
3 Suureyhtälöt Fysiikan tehtävän ratkaisu:
Logistiikka ville Mustakallio
EmCen käyttöönotto.
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
Mittarit – mitä ja miten mitata
Tilaustoimitusprosessin kuvaus
TOIMITUSEHDOT.
Laatukriteeripuu – asiakastarpeen jäsentely – (CTQ tree)
Esityksen transkriptio:

Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Jyväskylä 15.4.2010 Merja Söderström 3.4.2017

Kaikki lähtee hyvin tehdystä sopimuksesta Käytetään tunnettuja ja luotettavia tavarantoimittajia Laaditaan sopimukset huolellisesti Tuotteiden kuljetusajat ja –lämpötilat: mitoitetaan mikrobiologisesti arimman tuotteen mukaan Käydään läpi kuljetuksenaikainen lämpötilan seurantajärjestelmä Kellon aika, jolloin tuote toimitetaan Tuotteiden sijoitus sovittuihin toimituspaikkoihin Reklamaatioiden käsittely Taloudelliset tappiot: korvaava tuote, hyvityslasku 3.4.2017

Vastaanottotarkastus Varmistetaan hankittujen tuotteiden hygieeninen laatu Varmistetaan, että ne vastaavat tilausta määrällisesti ja laadullisesti Olennaista tarkastuksessa ovat lämpötilat, ehjät pakkaukset ja puhtaus Vastaanottaja pyrkii sopimaan toimitusajan tarkasti, koska siihen tarvitaan kuorman vastaanottaja Jos kuljetukset yöaikaan, sovitaan tavaran purkamisjärjestelyt pakkasvarastoihin ja kylmiöihin ym. Pakasteet tarkistetaan ensin, sitten helposti pilaantuvat elintarvikkeet ja siirretään suoraan kylmäsäilytystiloihin 3.4.2017

Valvontatoimenpiteet, ohjeet Merkintä lähetysluetteloon, jos kuormalla vastaanottaja Pakkauksiin mahdollisesti saapumispäivä Tarkistetaan aina, vastaako määrä (vaaka) ja laatu tilausta Pakkaukset ovat eheitä Helposti pilaantuvissa tuotteissa ilmoitettava viimeinen käyttöajankohta päivän tarkkuudella ja säilytysohje; päiväysmerkintä tarkistetaan aina Pakasteiden ja helposti pilaantuvien elintarvikkeiden lämpötila aina Pakolliset pakkausmerkinnät ainakin uusien tuotteiden osalta Kuormatilan ja siisteys aika ajoin 3.4.2017

Lämpötilan toteaminen Kuljetuksen jälkeinen lämpötila mitataan esimerkiksi kahdesta helposti pilaantuvasta elintarvikkeesta tai pakasteesta Kerran viikossa, kun kuljetukset yleensä 1-3 krt viikossa Jos herää epäilys lämpötilasta Aistinvaraisessa tarkastuksessa nähdään vielä aamullakin, ovatko yöaikana saapuneet elintarvikkeet kärsineet kuljetuksesta Pakkauksen pinnalta ja välistä Manuaalisella käsimittarilla Kirjaukset yleensä myös manuaalisesti 3.4.2017

Lämpötilamittarit Mittauskohdan on oltava edustava Tarvittaessa mittaus toistetaan oikean tuloksen varmistamiseksi Anturin on oltava tarpeeksi jäykkä ja pitkä Mittarin on oltava nopea Hyväksi on havaittu mittarit, joilla voi mitata sekä kylmää että kuumaa Käsimittarit kestävät hyvin, kun ne kalibroidaan ja huolletaan säännöllisesti Harvoin ongelmia mittareiden toiminnassa 3.4.2017

Poikkeamat ja toimenpiteet Reklamaatio, jos lämpötila poikkeaa +-3°C Huomautus, jos lämpötila satunnaisesti 2-3 °C korkeampi, mutta tuote aistinvaraisesti muuten hyväksyttävissä Reklamaatioiden käsittely kuljetusliikkeissä ollut asiallista Riitaisuudet toimituksissa vähentyneet tarkan ja luotettavan lämpötilaseurannan myötä Sitoo henkilökuntaa, ammattitaito tärkeää Perehdytys 3.4.2017