ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Advertisements

TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA
Sosiaalityö Tornio Saalismaa Seija, Karjalainen Sirpa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä. Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä.
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Työseminaari III , Kuopio Kun opiskelu ei kiinnosta, mitä oppilaitoksessa voidaan tehdä – kokemuksia ja näkemyksiä.
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Erilaisten oppijoiden huomioiminen koulutuksenjärjestäjän strategiassa
Varsinais-Suomen koulutusstrategia 2015+
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
AJANKOHTAISTA TUTKINTOTOIMIKUNTIEN TOIMINNASTA Seinäjoki
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
HALLITUSBAROMETRI Barometrin toteutus Toteutus 14 kauppakamarin alueella Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsingin seutu, Häme, Keski-Suomi,
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
INTIA VERKOSTO JA SKILLS Lajipäällikköpäivät Tapio Kattainen.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
ENO – ENNAKOIVA OHJAUS TYÖELÄMÄSSÄ Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Tarja Liljeroos.
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
Innova Länsi-Suomen akk
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Teini MINNO esiselvitys ( S12538) ohjausryhmän kokous IV Laura-Maija Hero Projektipäällikkö Tulokset Laura-Maija Hero
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Verkostossa mukana: – Turun aikuiskoulutuskeskuksen Paimion yksikkö (ent. Paimion aikuiskoulutuskeskus PAKK) –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto Rahoitus:
Ohjaus seminaari Jyväskylä Tuija Rantanen & Anne Vaahtio Innova Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus Verkottuva kumppanuus aikuisohjauksessa.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Harjoittelukoulujen ja Opeko Oy:n yhteistyö. Agraarin perinteen kasvatuksen saaneet opettajat opettavat teollisissa rakenteissa postmoderneja nuoria jälkiteollisille.
Itä-Uudenmaan Opin Ovi Läroporten i Östra Nyland Hankkeen esittely.
KOHTAAMO – Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittämisen tuki
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Asiakasosallisuusryhmä Rovaniemen osahankkeessa
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Ulkomaalaiset Lapissa
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
RR-info Timo Ollila Timo Ollila
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Esityksen transkriptio:

ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä Maria-Liisa Korolainen 6.11.2008 Turku maria-liisa.korolainen@tak.fi puhelin 044 7906 340 3.4.2017 Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus Resursointi Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävään liittyvä hanke OPH:n myöntämä julkinen rahoitus 75 %, jokaisella partnerioppilaitoksella 25 % omarahoitus 3.4.2017 Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä työelämälle suunnattuja ohjauspalveluja ja varmistaa niiden tasalaatuisuus 3.4.2017 Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus Hankkeen tavoitteet Edistää ohjausammattilaisten, ammatillisten opettajien ja muiden työelämätoimijoiden yhteistyötä Asiakaslähtöisyyden, kysyntälähtöisyyden ja työpaikkakohtaistamisen edistäminen 3.4.2017 Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus Toimijat Paikallinen ja alueellinen verkosto Ammattialan verkosto Valtakunnallinen verkostotyö 3.4.2017 Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus Ammattiala verkosto Kauppa ja hallinto: Turku, Kiipula, Salpaus, Takk Logistiikka, varastoala ja kuljetus: Edupoli, Takk, Kouvola, Huittinen Metalliala: Innofocus, Valkeakoski, Pohjois-Karjala Ravintola-ala ja puhdistuspalveluala: Forssa, Seinäjoki Sosiaali- ja terveysala: Innova, Pohjois-Satakunta/Kankaanpää, Amiedu Sähköala, rakennusala ja ympäristö: Hyvinkää-Riihimäki akk, Timali/Raisio, Vaasa 3.4.2017 Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Valtakunnallinen verkostotyö 18 partneria ohjausryhmän työ seminaarit levittäminen 3.4.2017 Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus Tulokset Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja nimeäminen sekä niihin uudenlaisten, innovatiivisten ratkaisujen ja välineiden kehittäminen Ohjauspalvelujen mallintaminen työelämän tarpeisiin Työpaikkakohtaiset käytännön työvälineet ja välineiden käyttäjien kouluttaminen 3.4.2017 Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus Vaikutukset Aikuisten ohjauspalveluiden vastaaminen yritysten ja työelämästä nouseviin tarpeisiin Työntekijöiden ohjautuminen oikeisiin paikkoihin Työvoiman saanti työpaikoille ja rekrytoinnin kestävyys Ammatillisen osaamistason kohoaminen Katkeamaton ohjaus- ja neuvontapalvelujen ketju Kestävien kumppanuussuhteiden syntyminen Tukiverkko työelämän edustajille ja opiskelijalle/tutkinnon suorittajalle 3.4.2017 Tampereen Aikuiskoulutuskeskus