Satakunnan työmarkkinakatsaus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaitoksen mahdollisuudet nuorten työllistämisen tukemiseen
Advertisements

1 European Employment Services = Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES • Palvelee työnantajia kaikissa kansainvälisissä rekrytointitarpeissa • Auttaa.
Metsäteollisuuden käyttämästä puusta 67 % tulee yksityismetsistä
Raimo Päivärinta Luokite-esitelmä.
Palkkatuki.
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Rekrytointikynnyksen madaltaminen Nuorten yhteiskuntatakuu -työryhmä Riikka-Maria Yli-Suomu.
Rahoitus- ja tukiklinikka 2012 Työharjoittelu ja palkkatuki rekrytoinnin apuna Hämeenlinnan seudun TE-toimisto Raatihuoneenkatu 11.
Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
Akavan Erityisalat Yliopiston työmarkkinatutkimus Akavan Erityisalat ry.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Pertti Koskinen Talotekniikan opettaja Ammattiopisto
JTYPL:n VAIKUTUKSET TE-PALVELUIHIN
Uudistuvat työvoima- ja yrityspalvelut MYR:n koulutusjaoston kokous Kehittämispäällikkö Martti Rantala Ref. ylitarkastaja Tiina Korhonen; TEM.
100 vuotta työnvälitystä Hämeenlinnan seudulla Kaupunginvaltuusto valitsi työnvälitysjohtokunnan 1. puheenjohtajaksi kuritushuoneen tirehtöörin.
TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTON TYÖNANTAJAPALVELUT
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Työ- ja elinkeinoministeriö vammaisten työllisyyden edistäjänä
TL 4 -projektien työkokous Porissa
KOULUTUSTAKUU.
SATAKUNNAN OPIN OVI PILOTOINNIT 1. Työttömien yhdistykset 2. Muut yhdistykset3. Ammattiliitot 4. Kirjastot5. Muut.
Yleiskatsaus toimialan näkymistä Ennakointikamari Asiantuntija Hannu Hakala Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.
Satakunnan TE-toimisto
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Sotainvalidien avustajatoiminta Lapin aluehanke 2011– Maija Saarenpää.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Ohjaustarvearvio ja ohjaustarve kartta/ Ryhmänohjaajan näkökulma
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Työttömät* työnhakijat; yleisimmät akavalaistutkinnot *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Kelan kuntoutusmahdollisuudet työttömille ammatillinen kuntoutus 21. 9
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta ABIN LOPPUSUORA Preliminäärit Rehtorin ja opon infot Kaikki pakolliset kurssit oltava suoritettuna Tutkintomaksut.
Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain
Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat,
Nuorten hankkeet MYR Minna Koljonen.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Steriloinnit 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
EVTEK–Institute of Technology Liikkuvuuden lisääminen ongelma-aloilla: case tekniikka Liisa Vehkaoja.
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Tampereen työllistämistuki
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
BOTHNIA INTEGRATION BOTHNIA INTEGRATION Maahanmuuttajien ohjauskeskusohjelma Programmet vägledningscenter för invandrare & Welcome Office Matalan kynnyksen.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Tilinpäätös 2004.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
T YÖNETSINTÄ JA TYÖNANTAJAPAKETIT Paltamon Työtä Kaikille –hankkeen loppuseminaari Paltamossa.
1 Työvoiman työssäolo 2009 Kokoaikatyössä olevat palkansaajat Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2009 aineisto
ORIMATTILAN TYÖLLISTÄMISPROJEKTI OTE
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, toukokuu 2014 Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus.
Elinkeinoelämä ja yritystoiminta
TALOUSHALLINNON OSAAJA
Satakunnan TE-toimisto
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
Maahanmuuttajien työllisyystilanne tilastojen valossa
Esityksen transkriptio:

Satakunnan työmarkkinakatsaus Päivi Myllykoski Porin seudun työ- ja elinkeinotoimisto 27.09.2012

Satakunnan työllisyys 8/2012 Viime kuusta työttömien määrä laskenut ja avoimet työpaikat lisääntyneet Työttömiä työnhakijoita enemmän kuin vuosi sitten Yritykset kokevat suhdannetilanteen lisäksi isona haasteena osaavan työvoiman saatavuuden, joten oman ammattitaidon ylläpitäminen ja kehittäminen tärkeää.

WWW.MOL.FI Satakunnan alueen TE-toimistoissa oli elokuun aikana avoinna lähes 2 000 työpaikkaa Avoimet paikat lisääntyivät viime vuodesta vain hallinto- ja toimistotyössä, tieteellisessä, teknisessä ja taiteellisessa työssä sekä palvelutyössä Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoihin elokuun aikana lähes 1 300 ja täytettiin vajaat 1 200. Kannattaa laittaa hakualueeksi koko Satakunta kun katsot työpaikkoja

Huomaa nämäkin Myös yrittäjäpaikkoja avoimena Porin kaupungin työpaikat kuntatyönantajien sivustolta KUNTAREKRY.FI/myös lyhyet sijaisuudet Henkilöstövuokrausyritykset/työhallinnolla oma HRV-Palvelut Rekrytointikoulutukset

Avoimet työpaikat Porin työmarkkina-alueella ammattiryhmittäin 13.9.2012 paikat työnantajat Tieteellinen, tekninen, taiteellinen ja humanistinen työ 32 (27) Terveydenhuolto- ja sosiaaliala 38 (28) + Hallinto- ja toimistotyö, IT-alan työ 44 (28) - Kaupallinen työ 47 (28) Maa- ja metsätaloustyö, kalastusala 1 (1) Kuljetus ja liikenne 54 (6) + Rakennus- ja kaivosala 21 (10) Teollisuus: Metalli, vaatetus, kone, puu, sähkö ja maalaus 27 (6) Muu teollisuus, varastoala 5 (3) Palvelutyö 54 (31) yht. 323 Lähde: Työ- ja elinkeino- ministeriön URA-järjestelmä

Satakunnan ammattibarometri 2/2012 - pulaa Erityisopettajat, lastentarhanopettajat Farmaseutit Hammashoitajat, hammaslääkärit, suuhygienistit Laboratorionhoitajat, röntgenhoitajat Lääkärit, sairaan-, lähi-, mielenterveyshoitajat, lääk. vahtim. Sosiaalityöntekijät, -ohjaajat, psykologit, puheterapeutit Hoitoa ja tutkimusta avustava työ Koneinsinöörit ja -teknikot Taloushallinnon suunnittelijat, kirjanpitäjät, palkanlaskijat Nosturin-, maanrakennuskoneenkuljettajat Myyntiedustus ja puhelinmyyjät Hitsaajat, kaasuleikkaajat, levysepät Koneistajat, työkaluntekijät Siivoojat Yrittäjät

Satakunnan ammattibarometri 2/2012 – liikaa Ahtaus- ja kuormaustyöntekijät ATK -suunnittelijat Keittiö- ja ravintolatyöntekijät Kokit, keittäjät ja kylmäköt Mainosalan suunnittelijat Lehdentoimittajat Myyjät, myyntisihteerit Toimistotyöntekijät, sihteerit Kiinteistönhoito, kunnossapito Painajat, painopinnan valmistajat Puutarhatyöntekijät Talonrakennustyöntekijät Rakennusmaalarit Valimotyöntekijät

TE-TOIMISTON PALVELUVALIKOIMAA Ammatillinen työvoimakoulutus Työharjoittelu/työelämävalmennus Työhönvalmentaja/tukihenkilöpalvelu Suomen kielen klubit Palkkatuki Omaehtoinen koulutus työttömyysetuudella Työ- ja koulutuskokeilu Ammatinvalinnan ohjaus Koulutusneuvonta www.facebook.com/koulutusneuvonta Kuntoutussuunnittelu Moniammatillinen palvelu työvoiman palvelukeskuksessa 3.4.2017

Kotoutumiskoulutus 2013 Henkilökohtaistettu kesto maksimissaan 60 ov (tänä vuonna 40 ov) Työssäoppiminen useammassa jaksossa yhteensä maksimissaan 6 viikkoa

Alkavia koulutuksia Marraskuussa on 20 päivän suomiklubi, jossa harjoitellaan suomen kirjoittamista Klubin jälkeen alkaa n. 17.11.2012 suomen kielen peruskoulutus Yki-testiin valmentava klubi on 09.-26.10.12. Vapaita paikkoja voi kysyä 09.10.12 Ihan loppuvuodesta alkaa Poriin tuleville uusilla pakolaisille kielikoulutus, jossa on muillekin luku- ja kirjoitustaidon opiskelua tarvitseville muutama paikka. Te-toimistossa on marraskuussa puhdistuspalvelualan info, jossa työnantajia mukana ja työpaikkoja Maahanmuuttajien talouskoulua ei enään ole Maahanmuuttajille alkaa tammikuussa omaehtoinen lähihoitajakoulutus, haku lokakuussa.

Ulkomaan matkan vaikutus saada työttömyysetuutta Voi saada työttömyysetuutta myös ulkomaan matkan ajalta, jos on valmis menemään kokopäivätyöhön tai TE-toimiston palveluihin matkasta huolimatta. Ei tarvitse ilmoittaa TE-toimistoon matkasta. Maksimiaikaa ulkomailla oloon ei ole. Ulkomaan matkan takia ei voi kieltäytyä työstä tai palvelusta. Jos haluaa olla vain lomalla, ulkomaan matka pitää ilmoittaa TE-toimistoon