Mittaus ja etuliitteet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Resistanssi ja Ohmin laki
Advertisements

Polynomifunktiot MA 02 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
Apua Averkey Pro:n mahdollisiin teknisiin ongelmiin Rami Rajala EP-Engineering Oy
Mittauksista Petteri Sappinen.
DEE Sähkökäyttöjen ohjaustekniikka
Lankapuhelin Santeri Lehtonen, Vesa Mäki, Arto Ranta.
Santeri Lehtonen, Vesa Mäki, Arto Ranta
WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen.
ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
Hirsimökki + tulisija Tuloilma joka hirren välistä n. 1m:n korkeuteen
Tiedonhankinnan prosessit muutoksessa
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
VoIP-Puhelin • Voice over IP • Tutkittiin jo 1970-luvun lopulla • Ongelmana liian heikko suorituskyky • Innostus heräsi uudelleen luvulla, jolloin.
Tavoite Oppia seuraavat asiat •Yksikkö Beli, desibeli •Analoginen signaali •Digitaalinen signaali •Diskreettiaikainen signaali.
Analogia elektroniikka
Luku 2 – Tietoliikenteen tekniikka
Jukka Inget ja Olli Hellgren
Älypuhelimet Jaska, Juuso ja Roope. 3. Älypuhelimien määritelmä Älypuhelimien määritelmä Älypuhelimien määritelmä 4. Samsung Galaxy Xcover S5690 Samsung.
Nopeuden säätely ja automaattivalvonta Olli Hintikka Liikenne- ja viestintäministeriö
Kuolemantuomio Tehnyt: Ida Vierimaa 2A.
BEAMEX MC5-IS Kalibrointilaite.
Projekti A: Iskunvaimennindynamometri
Tiedonhaku Internetistä
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
FSK-Frequency Shift Keying
Mittaustekniikka (3 op)
Suomen Kivikausi ~ eKr..
Vasta n. 30% jalankulkijoista käyttää heijastinta. Liikenneturva tiedottaa jalankulkuun liittyvistä vaaroista. Kotimaiset heijastimien valmistajat huolehtivat.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Klassismin musiikki Elina Tuppurauinen 8.B.
ULTRAÄÄNITUTKIMUS Ultrasoud
Kappale 12.  Matkailu on liikennettä kaukana oleviin kohteisiin. Matka kestoltaan on suhteellisen lyhyt.  Kohde voi olla paikallinen, valtion sisäinen,
Lämpötilan mittaaminen Arduinolla
Mittaustekniikka 26 AD-muuntimia Liukuhihna – Pipeline Muunnos tehdään useassa peräkkäisessä pipeline- asteessa, joissa kussakin ratkaistaan joukko bittejä.
Mikä on CAN? • CAN (Controller Area Network) on autojen hajautettujen
PIIRILEVYN LUOTETTAVUUSTESTAUS
Mittalaitteen tarkkuus Kun T-dataloggeri on Matlab-havainnollistusta myöten valmis…: Yleismittarien vertailua
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Standardit, mitä ne ovat? Jari Välkkynen, Lähde:
Muovien kierrätys.
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
UUSIUTUVAT ENERGIANLÄHTEET
Mallit ja teoriat Idealisaatiot, abstraktiot, isolaatiot, konstruktiot.
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat A Linux -järjestelmät TI07TIVE Janne Räsänen.
Tekijä: Katri Oikarainen
Oulun yliopisto, Konetekniikan koulutusala, Tuotantotekniikka PL 4200, OULUN YLIOPISTO, Valmistustekniikka 2015.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2011 Esa Arajärvi, Nina Knape
BIOS!. Tulee sanoista Basic input output system Valmistajan tehtaalla valmistettu ohjelma emolevyn flash-piirillä (ennen 1995 ROM-piirillä) Laitteiston.
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2011
By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,
Mittaaminen AKV & HKL.
Määritä vastuksen resistanssi 1
Kenttälaitteet Laitteet jotka ovat kentällä. Kenttä käsittää kaikki alakeskuskotelon ulkopuolella olevat laitteet.
29. Jännite on pariston kyky tuottaa sähkövirtaa
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
Satelliittipaikannus
Moottorin kuluttama sähköenergia
Afrikkalainen kulttuuri
1. Johdanto Fysiikka on perusluonnontiede, joka tutkii kappaleiden ja luonnon ilmiöiden mitattavia ominaisuuksia, pyrkii löytämään ilmiöissä vallitsevia.
Oman osaamisen digitarina
SUOMEN VIENTI ja TUONTI
28. Sähkölaitteet tarvitsevat sähkövirtaa toimiakseen
Niko Ylisiurua Mytlpt15B
Bmw Bmw on yritys joka valmistaa henkilöautoja ja moottoripyöriä.
Moottorin kuluttama sähköenergia
Oman alan osaaminen Henkka Jokela MYtlpt15B.
Jalkapallo.
Induktanssin määrittäminen
SUOMEN VIENTI ja TUONTI
Esityksen transkriptio:

Mittaus ja etuliitteet

Si-Etuliitteet. http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/SI/2.4.html Kansainvälinen yksikkö­järjestelmä eli SI-järjestelmä on maailman yleisin mittayksikkö­järjestelmä. SI-järjestelmästä päätetään Kansain­välisen paino- ja mittatoimiston järjestämissä konferensseissa. SI-järjestelmä sai nykyisen nimensä 1960, mutta keskeisimmiltä osiltaan se perustuu Ranskassa jo 1700-luvun lopulla käyttöön otettuun metrijärjestelmään. SI-järjestelmän mittayksiköitä voi käyttää maailmanlaajuisesti, ja useissa maissa lainsäädäntö määrää niiden käytön. Toisaalta joissain yhteyksissä saatetaan yhä suosia muita mittayksiköitä: esimerkiksi moottorien tehot ilmoitetaan usein hevosvoimina, ja jopa Suomen aluevesiraja on määritetty meripeninkulmina. Britanniassa puolestaan on lain mukaan liikennemerkeissä yhä käytettävä maileja ja jaardeja (tosin nämä perinteiset brittiläisen järjestelmän mittayksikötkin on nykyään määritelty SI-yksiköiden avulla). http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/SI/2.4.html

Oskilloskooppi Tyypillinen analoginen oskilloskooppi Oskilloskooppi on elektroniikan ja sähkötekniikan mittalaite, joka piirtää mitattavan signaalin kuvaajan näyttölaitteelle. Oskilloskoopin tavanomainen käyttötapa on jännitteen mittaus ajan funktiona. Sopivan anturin avulla mitattava suure voi olla muukin kuin jännite, esimerkiksi sähkövirta, ääni, voima tai kiihtyvyys. Periaatteessa oskilloskooppi toimii samaan tapaan kuin piirturi, mutta nopeammin. Oskilloskooppi soveltuukin parhaiten suhteellisen nopeiden ilmiöiden tarkasteluun. Hyvälaatuisen oskilloskoopin kaistanleveys voi olla useita gigahertsejä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Oskilloskooppi http://Mytlpt12d.wordpress.com

Yleismittari Yleismittari on sähkötekniikassa käytetty mittalaite, jolla voidaan mitata ainakin virtaa, jännitettä sekä resistanssia. Nykyisissä yleismittareissa on yleensä lisätoimintoja. Aikaisemmin kaikki yleismittarit olivat analogisia. Nykyään niiden myynti ja käyttö on vähäistä, tilalle on tullut digitaalinen yleismittari, jossa voi olla joitakin lisätoimintoja kuten: Erilaisia tallennustoimintoja ja PC-kommunikaatio Halvoissa malleissa mitta-alueet on yleensä valittava manuaalisesti valintanuppia kiertämällä, mutta siirryttäessä hieman kalliimpiin laitteisiin, mukaan tulee myös automaattinen alueen valinta. Lisäksi eroa halpojen ja kalliiden mallien välillä löytyy muun muassa laitteen tarkkuudesta, mitta-alueiden laajuudesta ja käyttöturvallisuudessa (halvat mallit eivät yleensä kestä sähköverkossa mahdollisesti esiintyviä jännitepiikkejä kovin hyvin, ja tämän seurauksena laite joko vain rikkoontuu, tai mikäli eristeet pettävät, voi seurauksena olla lisäksi sähköisku). http://fi.wikipedia.org/wiki/Yleismittari http://www.torafors.com/FWThumbnails/74571%20Universialmatare.jpg