Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Korkeakoulujen yhteiskunnallisen ja alueellisen vaikuttavuuden hyviä käytäntöjä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi ja Länsi-Suomi.
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
Koulutusta ja tukea kansainväliseen projektitoimintaan, GLOBRO -hanke
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Taiteen ja kulttuurin senioriakatemia
Projektiassistentti Sanna Hälvä Luovien alojen Kaakkois-Suomen kehittämisstrategia -hanke –
LÄHIALUEYHTEISTYÖ Järvi-Suomen Partiolaiset ry
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Russian-Finnish International Castle to Castle Project: aims and objections Professor Antti Honkanen, Director of Centre of Tourism and Education, University.
Miten Skills Finland vastaa tulevaisuuden haasteisiin Eija Alhojärvi toiminnanjohtaja Skills Finland ry.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
ADEI Kultturivienti ja koulutus Teppo Turkki Johtaja Suomen taideyliopistojen koulutus- ja kehittämisinstituutti IADE
© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 KAJAANIN YLIOPISTOKESKUS 2004 Suunnittelu- ja päätöksentekotilanne marraskuussa 2003 Pentti Malinen
European Master in Higher Education “…higher education is becoming the central social institution in our society, and the main pillar in the knowledge.
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Päivi Jokitalo Kirjastoverkkopäivät 2010.
Projektin alustavat tulokset ja tulevaisuuden kehittämisnäkymät Veikko Torvinen Pietari
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
KATSAUS TYÖRYHMÄN LOPPURAPORTTIIN JA ESITYKSIIN TIEDOTUSTILAISUUS KAJAANIN YLIOPISTOKESKUS KEHITYSJOHTAJA JOUKO KÄSMÄ.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
TYÖLLISYYTTÄ JA HYVINVOINTIA EDISTÄVÄ TAITEEN JA KULTTUURIN SENIORIAKATEMIA Helka Luttinen Projektipäällikkö Kajaanin Yliopistokeskus Aikuiskoulutus PL.
OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö/Ari Saarinen/pmm/ /1. YLIOPISTOKESKUSPÄIVÄT KAJAANI Yliopistokeskukset.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
KULTTUURIVIENNIN HUIPPUOSAAMINEN tarpeet ja koulutus kärkitoimijan näkökulmasta Kulttuurivientiosaamisen kehittäminen Suomessa | | HTC Helsinki.
Venäjä-Barents Pohjois-Suomen korkeakoulut ja kansainvälisyys Pekka Iivari
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2004 Selvitetään mahdollisuus esittää opetusministeriölle vuosien 2006–2009 toiminta- ja taloussuunnitelmaan sisällytettynä seuraavat.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 YLIOPISTOT JA ELINIKÄISEN OPPIMISEN SUUNTAVIIVAT.
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
YRITTÄJYYS HAASTEENA KESKI-POHJANAAMAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA NURMENNIEMI 2008.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Antaa arvoa sinulle. Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu Osaava kouluttaja ja kehittäjä Toiminta-ajatus Rakennamme Lapin tulevaisuutta asiakaslähtöisesti.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
OSKE- Asumisen klusterin Roadshow tiistai Joensuun Tiedepuisto, Temple of Challenge, Länsikatu 15, JOENSUU Timo Ekroos, ISAK – koordinaattori.
Musiikin koulutusseminaari - valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Maija Innola Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Kari Aalto.
Interreg –hanke jossa hankeosapuolina Suomi, Venäjä ja Norja. Lapin yliopisto, Taiteiden tiedekunta Lapin yliopisto, Arktinen keskus Rovaniemen taidemuseo.
Lapin yliopisto Pohjoisen puolesta – maailmaa varten.
Lapin yliopisto Pohjoisen puolesta – maailmaa varten.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Lapland – A Gateway to Arctic Innovations COMPANY CONFIDENTIAL | Copyright © M-Brain
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Tervetuloa luomaan kuvaa Lapin yliopistosta!.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Cultura Yhdistävä tekijä
Osatyökykyisille tie työelämään
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv
Koulutus- ja talouspolitiikka Pohjois-Karjalassa
Matkailuyrityksen tämän hetken haasteet ja menestys-tekijät Lapissa
Pohjois-Savon EU-rahoitusinfo 7. 11
TURUN MATKAILUAKATEMIA – ÅBO TURISMAKADEMI
Esityksen transkriptio:

Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa Taiteen ja kulttuurin senioriakatemian Kulttuuriyrittäjyyspäivä 24.4.2007 Kajaanin yliopistokeskus

Kainuun vetovoimatekijöitä KAINUUN MAAKUNTA Kulttuuri Väestö Kylätoiminta Elinkeinot Pohjoiset ilmiöt Ilmasto Luonto Kasvillisuus Eläimistö Luonnonrauha TAIDE JA KULTTUURI Perinnekulttuuri Kirjallisuus, sanataide Elias Lönnrot Eino Leino Ilmari Kianto Veikko Huovinen Musiikki Tanssi Teatteri Elokuva- ja tv-ala KANSAINVÄLISYYS Lähialueyhteistyö Vienan Karjala Itä-Karjala EU- ja Venäjä -yhteistyö Pohjoinen ulottuvuus MATKAILU Elämysteollisuus Kainuun tarinat Kulttuurikohteet ja -reitit Luontokeskukset Luonnonsuojelualueet Matkailuyritykset Hiihto- ja matkailukeskukset Urheilutoiminta KORKEA-ASTEEN KOULUTUS Kajaanin yliopistokeskus Kulttuuriteollisuus ja -yrittäjyys Kulttuurin tutkimus Kajaanin ammattikorkeakoulu Matkailun koulutus Elämysteollisuus PERIFERIA Suuret etäisyydet Korkea teknologia Virtuaalikoulutus Etätyö Alueellinen radio- ja televisio Satelliitti-tv

Taiteen ja kulttuurin korkea- asteen koulutuksen tehtävät Koulutus Tutkimus Taiteellinen toiminta Yhteiskunnallinen palvelutehtävä Alueellinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen toiminta

Kajaanin yliopistokeskus -konsortio Oulun yliopisto Lapin yliopisto Jyväskylän yliopisto Kuopion yliopisto Joensuun yliopisto

Käynnissä olevia hankkeita Kulttuuriteollisuuden maisteriohjelma Toteuttajat: Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta / Kajaanin opettajankoulutusyksikkö ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta. Taiteen ja kulttuurin senioriakatemia Toteuttajat: Kajaanin yliopistokeskuksen aikuiskoulutusyksikkö ja Ristijärven kunta.

Suunnitteilla olevia hankkeita Pohjoisen ulottuvuuden kulttuuriyliopistojen yhteistyöverkoston kehittäminen Lapin yliopiston koordinoimana. Kulttuuriyrittäjyyden kansainvälisen maisteri-ohjelma. Kulttuuriyrittäjyyden maisteriohjelma venäläisille maahanmuuttajille. European Master in Art, Culture and International Management. Kulttuuriyrittäjyyden ja -matkailun kehittämis-projekti.

Pohjoisen ulottuvuuden kulttuuri-yliopistojen yhteistyöverkosto Selvitysmiehen raportti Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin toiminnan kehittämisestä, osa OPM:n Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelmaa. EU:n ja Venäjän taiteen ja kulttuurin korkea-asteen koulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehityksen ja yrittäjyyden yhteistyö ja kokoaminen. Lapin yliopisto koordinoi, mukana Suomesta Kajaanin yliopistokeskus ja taidekorkeakoulut, Venäjän lähialueen yliopistot (Pietari, Petroskoi, Murmansk, Arkangeli), Pohjoismaat ja Baltian maat.

Kulttuuriyrittäjyyden kansainvälinen maisteriohjelma Lapin yliopisto toteuttaa yhteistyössä Kajaanin yliopistokeskuksen kanssa Kajaanissa. Suunniteltu alkamisaika 2008. Koulutuksen laajuus 120 opintopistettä, kesto 2-3 vuotta. Rahoitus ESR. Yhteistyöosapuolia: EU-maiden yliopistoja Belgiasta, Kreikasta, Ranskasta ja Portugalista. Venäläisiä yliopistoja Pietarista, Petroskoista, Murmanskista ja Arkangelista.

Kulttuuriyrittäjyyden maisteriohjelma venäläisille maahanmuuttajille Selvitysmiehen esitys osana Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin kehittämistä. Lapin yliopisto toteuttaa yhteistyössä Kajaanin yliopistokeskuksen kanssa. Suunniteltu alkamisaika 2008. Koulutuksen laajuus 120 opintopistettä, kesto 2-3 vuotta. Rahoitus OPM, EU-rahastot. Yhteistyöosapuolina venäläisiä yliopistoja Pietarista, Petroskoista, Murmanskista ja Arkangelista.

European Master in Art, Culture and International Management Lapin yliopisto koordinoi. Yhteistyöosapuolena Suomessa Kajaanin yliopistokeskus. Koulutuksen laajuus 120 opintopistettä, kesto kaksi vuotta. Rahoitus: Erasmus. Yhteistyöosapuolina kuuden muun EU-maan yliopistot Belgiasta, Ranskasta, Kreikasta, Portugalista ja Puolasta.

Kulttuuriyrittäjyyden ja -matkailun kehittämisprojekti Kajaanin yliopistokeskuksen kärkihanke-esitys Kainuun maakunta –kuntayhtymälle. Tavoitteita: 1. Kulttuuriyrittäjyyden ja -matkailun tutkimus- ja tuote-kehitysyksikön synnyttäminen. 2. Kainuun kulttuurituotannon osaamisen yhdistäminen ja kulttuurituotteiden valmistaminen. 3. Mediateknologisen toiminta- ja oppimisympäristön kehittäminen. 4. Kainuun kulttuuritoimijoiden yhteistyöverkoston luominen hankkeen toteuttamiseksi.

1. Kulttuuriyrittäjyyden ja -matkailun tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö Yhteistyöorganisaatio: Tutkimus- ja tuotekehitysyksikön synnyttäminen Kajaanin yliopistokeskuksen, Lapin yliopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Sisältö: Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurialan yliopistojen ja korkeakoulujen yhteistyöverkoston kehittäminen. Kulttuurituotantoon, -yrittäjyyteen ja -matkailuun liittyvän tutkimuksen ja koulutuksen kehittäminen ja toteuttaminen. Kulttuurialan EU- ja Venäjä -osaamisen kokoaminen ja hyödyntäminen.

2. Kulttuurituotantojen ja tuotteiden valmistaminen Sisältö: Tuetaan olemassa olevia hankkeita ja tapahtumia sekä luodaan uusia taide- ja kulttuurialojen välisiä yhteishankkeita. Synnytetään elokuva-, tv-, teatteri-, tanssi-, musiikki- ja sanataide-esityksiä, -tuotantoja, -tapahtumia, koulutus-tilaisuuksia ja tuotteita. Kehitetään kulttuurimatkailupalveluja ja -tuotteita Tuetaan nyky- ja perinnekulttuuria ja niiden yhdistelmiä. Käytetään hyväksi uutta teknologiaa taide- ja kulttuurialojen integroinnissa ja sisältötuotannossa.

3. Mediateknologisen toiminta- ja oppimisympäristön kehittäminen Teknologia, valmistus, esittäminen ja jakelu: Olemassa olevien tv-, media-, musiikki-studioiden ja etäneuvottelutilojen hyödyntäminen, päivittäminen, yhteen-sovittaminen ja kehittäminen. Tuotantojen ja tuotteiden valmistaminen yhteistyötä ja toimintaympäristöjä hyödyntämällä. Tuotantojen ja tuotteiden esittäminen ja jakelu Jakeluverkon kehittäminen alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

4. Kainuun kulttuuritoimijoiden yhteistyöverkoston luominen Yhteistyöhakuiset kulttuuritoimijat: Korkeakoulutus ja -tutkimus: Kajaanin yliopistokeskus, Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto Kainuun kehittämisorganisaatiot: Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kainuun Etu Oy ym. Kulttuuri- ja matkailuyrittäjät Kulttuuritapahtumat Kulttuurijärjestöt Kulttuurilaitokset Kunnat ja niiden kulttuuritoimi Kulttuurihankkeet Yksittäiset taiteilijat ja kulttuurintuottajat