Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
KESKUSTELLAANKO KOKOOMUKSESSA PERUSTULOSTA? - EI TÄLLÄ HETKELLÄ Harri Jaskari kansanedustaja Kokoomuksen eduskuntaryhmä.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Jumalan kanssa.
Eläinsatu ”Muurahainen”
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
Huomio ! Tämä Power Point esitys sisältää Pornograaffista materiaalia LopetusEteenpäin.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Alustava liiketoimintasuunnitelma
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Korkeakoulujen arkkitehtuuripäivä Helsinki
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Kuka määrää, Sinä tai pomo?.
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Kunnon joulukortti.
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
KULTTUURIT KOHTAAVAT Hannele Juntunen Kristiina Kukkonen
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Lapselle hyvä päivä tänään
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Lasten suusta.
Luovia ihmisiä ajaa eteenpäin ns. kosmologinen motiivi eli pyrkimys rakentaa kosmosta, järjestystä, suhteessa itseen ja maailmaan. Kulttuurin alojen suurista.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
W5W ja opintojen uusi mitoitus Tanja Lapinlampi W5W-suunnittelija.
MITÄ MAASEUDUN ASUKAS ODOTTAA PALVELUILTA? Kuntatalo Liisa Häme
Suomen Akatemian tutkimusrahoituksen vaikuttavuus Helsinki Gustav Björkstrand.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Käsityön opetustuokio
Miten teen hyvän (apu)raha- hakemuksen? Hannele Niemi
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
OPETTAJUUS MUUTOKSESSA Ympäristö muuttuu, muuttuuko opetus? ”Luokan tulisi olla kuin urheilujoukkue: Opettaja on valmentaja ja oppilaat pelaajia” (Amissäätöö-hanke.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Nuoret ja muuttuva työelämä TRIANGLE seminaari Rehtori Saija Niemelä-Pentti.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
PERINTEINEN LUOKKAOPETUS
Lisää tähän otsikko Selvityshanke kansalaisten yksilöllisistä koulutustileistä Mirja Hannula.
Tervetuloa seuraamaan esitystä meidän tämän vuoden töistä
Palauteseteli Sosiaalinen innovaatio © Nisse Suutarinen,
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Pirkanmaan koulutus- ja työmarkkinoiden tulevaisuus Tulevaisuus Pirkanmaalla -ennakointikoulutus Jari Järvinen Foredata Oy
Imagon kehittäminen Seppo Sisättö, valtiot.tri Tampere
tunteet ja kehityspsykologia
Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana
Taloudellisesta arvioinnista
CRM esiselvitys Hankkeen esittely
Esityksen transkriptio:

KUN RAUTAKANKI EI RIITÄ JA RUTIINI TAPPAA rehtori Mervi Parviainen Turvallinen Suomi 29.5.2013

Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos Innovaatiokulttuuri = kyky uudistaa toimintaa Monet ulottuvuudet arkipäivän oivalluksista maailmaa mullistaviin keksintöihin kertakaikkinen, yht´äkkinen pitkän aikavälin tuotos, askel askeleelta etenevä: jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua www.pelastusopisto.fi

Miksi? Yhteiskunta – toimiala – Pelastusopisto – yksilöt Euro on kova konsultti Muuttuva toimintaympäristö Leipiintyminen, työn ilon katoaminen Asioita ei ole mahdollista tehdä / ei ole järkevää tehdä / ei ole kustannustehokasta tehdä niin kuin aina ennen. Vaikutusmahdollisuudet: ollaanko mukana vai ei? www.pelastusopisto.fi

Asenteiden kangistamat(ko) Miksi kehittäisin, kun siitä ei erikseen makseta? Me ollaan jo niin hyviä, että eihän tätä voi enää parantaa. Pakko tappaa luovuuden! Kehitetään sitten, kun pomo käskee. Tässä mitään enää… eläkettä odotellessa. "Ne vanhat hyvät ajat, kun kaikki oli paremmin…" www.pelastusopisto.fi

Se kuuluisa flow Mitä kivaa tänään töissä? Hienoa palautetta, miten vielä pantaisiin paremmaksi? Ei sillä vanhalla samalla kaavalla jaksa painaa montaa kymmentä vuotta. Hihat on kääritty: tehdäänkö kokonaan uutta vai korjataanko vanhaa? www.pelastusopisto.fi

Meneekö överiksi? Hankkeiden luvattu valtakunta. Kehitetäänkö kehittämisen vuoksi? Ohjaako raha liikaa? Mihin hankkeeseen saataisiin helpoimmin rahoitus? Mikä oikeasti on uutta – vain uusi nimi? Uupuminen – koska tehdään oikeita töitä? www.pelastusopisto.fi

Siis… Pelastusopisto kulttuurin luojana Pelastusopisto edelläkävijänä Innovaatiokulttuuri + tuloskulttuuri Ihminen + toimintaympäristö Uskallus myös epäonnistua Pelastusopisto edelläkävijänä uuden tiedon tuottaja, testaaja, mallintaja Pelastusopisto mallin antajana Malli opiskelijoille Erilaisuuden hyväksyminen Pelle Pelottomat & Jarrumiehet www.pelastusopisto.fi

www.pelastusopisto.fi

www.pelastusopisto.fi