KAUDEN 2009 – 2010 KASVUNSIEMEN JOVA syyskuu 20091.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Mun Vuoro! -hanke Mun Vuoro! on valtakunnallinen lasten osallisuushanke, jonka tavoitteena on edistää 6-12-vuotiaiden lasten osallisuutta järjestöissä.
Helluntaiseurakuntien lapsi- ja perhetyön kehittämishanke, joka käynnistyi vuonna Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lapsi- ja perhetyötä, koota.
Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
LC Hki / Malmittaret PTS = Pitkän Tähtäimen Suunnitelma
LC Finland Internet Heltech Pertti Lehtinen.
Neljännesvuosisata naisjäsenyyttä lionstoiminnassa Juhlistamme merkkivuotta.
Kirkko keskellä kylää Seurakuntien varhaiskasvatus ja perhepalvelut perheitten tukena Martti ESKO, kirkon perheasiain johtaja.
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI MIKÄ ON KOULUKAVERIPROJEKTI? 1. Hyvän toveruuden edistäminen kouluissa Tarjotaan klubeille palveluaktiviteetiksi! SLL:n.
N-piirin johtamisvalmennus Klubitoiminnan suunnittelu (Strategia) N-piirin johtamisvalmennus Ossi Eloholma.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Palvelu ja varainhankinta Miten palvelu- ja varainhankinta kiinnostavaksi?
Kaikki lioneista Historia Organisaatio Palvelu
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
Lions-piiri 107-B Toimintasuunnitelma
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Laajennustoiminnan tärkeys. 2Lions Clubs InternationalLaajennustoiminnan tärkeys Miksi laajennus on tärkeää? Jäsenkannan uudistaminen ja kasvattaminen.
Lions piiri 107 – D toimintasuunnitelma 2011 – 2012 We Serve – Me Palvelemme Olli Katila.
ROTARACT Rotarypiirissä /2006 Esa Irri, Tampereen Rotaract-klubi.
Lions Clubs International D 107-N ”NETTIKLUBI” Koulutus- ja keskustelutilaisuus toimivien klubien.
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
LIONS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND * Yhdessä haasteisiin * * Tillsammans inför utmaningar.
Vapaaehtoisen polulla
Lions Clubs International MD 107 Finland Suomen Lions-liitto r.y./Lionsklubin johtaminen RJ/OE Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia.
Toimintasuunnitelma 2010 Draft 1.0 AYYE iltakoulu
PID Harri Ala-Kuljusta 2. kansainvälinen varapresidentti SUOMI JOHTOON Kampanjan tavoite.
KLUBI ja KLUBIVIRAT. KLUBIN TARKOITUS Luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen henkeä maailman kaikkien kansojen kesken.Luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen.
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI TARKOITUS Tarkoituksena on kehittää lasten ja nuorten tukemiseksi pitkäjänteinen ja vahva toimintamalli eri yhteistyökumppaneiden.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Rotarien jäsenyydestä ja pysyvyydestä
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
ITÄINEN ALUE Oppilashuoltohankkeen esittely. Itäinen alue (Ahtialan kaupunginosa n asukasta)  Alueella on neljä päiväkotia; Ahtialan, Herrasmannin,
Suomi johtoon kampanja Tilanne Elokuu Harri Ala-Kulju.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Partion strategia Partioneuvoston hyväksymä Kuva: Kimmo Vehviläinen.
6.5.08/R JunttilaSuomen Lions-liitto r.y./Presidentti I1 KLUBIN PRESIDENTTI.
LIONS-PERIAATTEET JA LIONS-ARVOT
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
SRI LANKAN LIONS YSTÄVIEN SEURA Tarkoitus ja toimintaperiaatteet.
Inner Wheel Suomen Inner Wheel Kansallinen neuvosto varapresidentti Hannele Karhunen.
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI TARKOITUS Tarkoituksena on kehittää lasten ja nuorten tukemiseksi pitkäjänteinen ja vahva toimintamalli eri yhteistyökumppaneiden.
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
Markus Talvio Quest-kouluttaja, tutkija, luokanopettaja Lions Quest tunne- ja vuorovaikutustaitojen ohjelmien laatukriteerien valossa
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Tulevaisuuden rotareita - Rotaract PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja.
Jalanjäljet... Näyttävät meille missä olemme olleet Osoittavat suunnan
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
Uusien jäsenten rekrytointi Jäsenjohtajakoulutus
Strategiaperusta ja ohjelmat
Lions tietoa uusille jäsenille
Julkisuuskuvatutkimus
Lions tietoa Presidenteille
Lions tietoa uusille jäsenille
Klubin arvokeskustelu
Yhteisvastuukeräyksestä
Tuomas Aunila N-piirin jäsentoimikunta
Lions tietoa uusille jäsenille
Keinoja jäsenten pysyvyyden parantamiseksi
[Klubin nimi tähän] Jäsenkyselyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

KAUDEN 2009 – 2010 KASVUNSIEMEN JOVA syyskuu 20091

KASVUN KAUSI Missä Lions-toiminta Suomessa kulkee? Minkälaisia paineita meillä on? Mitä voisimme tehdä asioiden parantamiseksi? Missä on alkaneen kauden 2009 – 2010 kasvun siemen (Move to Grow)? 2JOVA syyskuu 2009

SUOMALAISEN LIONS-LIIKKEEN TOIMINTA-AJATUS Teemme yhdessä työtä paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi sekä ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja apua tarvitsevien tukemiseksi. Toiminta tarjoaa jäsenille mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteisössä, kehittyä ihmisenä ja kehittää johtamistaitoja sekä solmia kontakteja kotimaassa ja ulkomailla. 3JOVA syyskuu 2009

SELVIYTYYKÖ SUOMEN LIONS-LIIKE HENGISSÄ ? Pystymmekö vakuuttamaan nykyisille jäsenillemme ja jäsenehdokkaillemme Lions- aatteen ihanuuden? Uskommeko itse aatteeseemme? Mitä juuri minä teen asian hyväksi? !! KAIKKI TÄMÄ ON ITSESTÄNI KIINNI !! 4JOVA syyskuu 2009

PAINOPISTEET KAUDELLA 2009 – Tuetaan piirien ja klubien jäsenohjelmaa. 2.Huolehditaan Lions-toiminnan näkyvyydestä. 3.Nuorisotyössä tehdään Lions Quest ja kummilapsiprojekti tunnetuksi. 4.Laaditaan liiton ja tuetaan piirien ja klubien vuosittain päivitettäviä strategioita. 5.Seurataan ja suunnitellaan aktiivisesti liiton talouden kehittämistä. 6.Toimitaan aktiivisesti Suomi johtoon kampanjan hyväksi. 5JOVA syyskuu 2009

Tiimityö johtamisessa Jatkuvuus eli jäsenasiat Nuoret mukaan Quest Näkyvyyttä Perhe ja puolisot Eberhard Wirfsin teesit 6JOVA syyskuu 2009

TIIMITYÖ JOHTAMISESSSA 7JOVA syyskuu 2009

Kansainvälinen presidenttimme peräänkuuluttaa näkyvyyttä toiminnallemme. Hän kannustaa meitä tekemään itsestämme näkyviä, samalla kun palvelemme paikkakuntiamme. Olemme perinteisesti olleet ujoja mainostamaan itseämme. Jos heittäisimme turhan ujoutemme romukoppaan ja yrittäisimme lähestyä paikkakuntamme tiedotusvälineitä aina kun meillä on jokin aktiviteetti tai tapahtuma tulossa. Päämajan jäsenkeskus-sivustoilta klubin resurssikeskus- otsakkeen alta löytyy lehdistötiedotemalleja joita kannattaa käyttää hyväksi. 8JOVA syyskuu 2009 NÄKYVYYS

JOVA syyskuu Meidän tulee tiedottaa itsestämme ja lisätä yleisön kiinnostusta liittyä lioneihin. ”LIONIT NÄKYVISSÄ” tulee olemaan erityinen kaksiviikkoinen ( tammikuuta 2010) jonka aikana kaikkia lioneita kehotetaan astumaan ihmisten ilmoille kertomaan maailmalle mitä me teemme.

JOVA syyskuu Tehtävä Viestittää yhteiskunnan eri tasoille Lions-toiminnan periaatteita ja kulloinkin voimassa olevaa toiminnan teemaa. Hankkia partnereita yhteistyöprojekteihin, jotka edustavat oman toimialansa mielipiteen johtajia ja jotka haluavat aidosti tukea Lions-toimintaa aktiivisella kaksisuuntaisella toiminnallaan. Toimenkuva Tavata henkilökohtaisesti partnereita toimintakauden aikana sekä ylläpitää aktiivista viestintää heidän kanssaan. Aktivoida projektien toimeksiantajat ja niihin liittyvät partnerit toimimaan jäsenistöön nähden yhteisesti sovittujen sääntöjen puitteissa ja saada annetuille panoksille ja toteutettaville projekteille sovittu tulos. Tavoite Lujittaa yhteistoimintaa sidosryhmien ja partnereiden kesken Lions-periaatteiden mukaisesti. Hankkia toimintakauden aikana käynnistyviin projekteihin tarvittavat partnerit ja hoitaa sovitut projektit asetettujen tavoitteiden mukaisesti. YHTEISÖSUHTEET - PARTNERIT

JOVA syyskuu YHTEISÖLLISYYS JA HAASTEEMME Yhteisöllisyys määritellään tietynlaisina myönteisinä ominaisuuksina, joiden ansiosta kuuluminen yhteisöön ja siinä toimiminen koetaan mieleiseksi. Se syntyy toisten huomioimisesta, kuuntelemisesta, hyvästä keskustelusta ja tavasta ottaa toiminnassa ja päätöksissä huomioon kaikkien jäsenten näkökulmat. Yhteisöön liittyminen perustuu vahvasti vapaaehtoisuuteen ja ihmisen omaan valintaan.

JOVA syyskuu Klubien ponnistelujen tulos riippuu jäsenten uskollisuudesta. Jäsenyyteen vaikuttaa aika, joka jäsenen täytyy antaa klubin toimintoihin. Jos jäsen ei saa jäsenyydestään mielihyvää, ei jäsenyydestä ole taloudellista, sosiaalista eikä tunnearvoa hänelle. Meidän tulisi osata markkinoida yhdessä tekemistä ja yhteisöllisyyden tuomaa lisäarvoa.

JOVA syyskuu Järjestönä meidän on kehityttävä yhteiskunnan mukana ja meidän tulee kuunnella nuoria; heissä on tulevaisuus. Meidän tulee olla jatkuvasti liikkeellä kasvuun. Muutos ei saa pelottaa. Lions-toiminnalle tämä tarkoittaa, että jos haluamme jatkaa työtämme pyyteettöminä palvelijoina, meidän täytyy sitouttaa itsemme lions-toiminnan rakenteiden ja menetelmien muuttamiseen.

JOVA syyskuu VAHVUUTEMME Olemme erittäin aktiivisia; meitä on noin klubia joista 150 naisklubia. Olemme erittäin haluttu yhteistyökumppani. Organisoitu osaaminen on voimavaramme. Olemme maailman luotetuin palveluklubien järjestö.

JOVA syyskuu Meillä on valtaisa määrä ahkeria käsipareja tekemässä palvelutyötä; puolisot ja leot mukaan lukien. Me leijonat ja leot lahjoitamme vuosittain hyväntekeväisyyteen noin 5 milj. euroa. Teemme noin tuntia vapaaehtoistyötä vuodessa. Meille ovat tärkeätä sotiemme veteraanit, perheet, nuoret sekä lapset unohtamatta kuitenkaan kansainvälisiä avustuskohteitamme.

JOVA syyskuu Tarjoamme jäsenillemme johtajuuskoulutusta ja perehdytämme heidät tehtäviinsä niin klubi- kuin piiritasolla.