Valtatien 4 Oulu – Kemi yhteysvälin kehittäminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vt 4 Jyväskylä-Oulu-Kemi
Advertisements

Sosiaalimenot ja rahoitus 2010
CO2-raportti | 2014 SOMERON KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013.
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Toimeentulotuen vuositilasto 2010 Ari Virtanen.
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
Pohjois-Suomen kansainväliset liikennekäytävät
Seminaari Seinäjoki–Kaskinen -radan parantamisen perusteista
VUOKATTI Pekka Mäntynen Pohjois-Pohjanmaan matkailutoimikunnan puheenjohtaja Oulun lentoaseman päällikkö.
Hämeenlinna, keskustan länsireuna vaiheittain rakentaminen ve. 1+1 Kaivokatu Eureninkatu Tampere Helsinki TuruntieTuruntie PaasikiventiePaasikiventie.
Miehikkälän kunnan, Länsi-Savo Oy:n, ja Kaakonkulman ideointitilaisuus
KUUMA-liikennehankkeet
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Kerca uudistaa logistisen ajattelun • Yhdistää maantie- ja rautatiekuljetukset o Vuosaaren satamaradan sekä pää- ja oikoratojen yhtymäkohdassa  ainutlaatuiset.
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pirkanmaan liikennejärjestelmä- suunnitelma Aiesopimuksen julkistaminen Johtaja Juha Sammallahti.
Suomi idän ja lännen solmupisteenä
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Henkilöliikenteen muutos kuntien näkökulmasta Lieksa Heikki Viinikka Pielisen Karjalan joukkoliikennekoordinaattori.
Liikennehankkeet hallituskaudella 2012–2015
LINNAKESKUS vaiheittain rakentaminen ve. tilapäinen silta Kaivokatu Eureninkatu Tampere Helsinki TuruntieTuruntie PaasikiventiePaasikiventie.
Helsingin uudet tyyppipiirustukset 2014
LogiCity Tuomas Mikkola Turun Seudun Kehittämiskeskus
Seutustrategian päivitys > 2020 Seutuhallituksen kokous
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteet Seutuhallituksen tavoiteseminaari Kuntajohtajakokous Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä.
Asemaympäristöjen kehittämisen mahdollisuudet Infra 2012, Wanha Satama Mikko Silvast
Projektipäällikkö Tiehallinto
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
Venäjän merkitys kyselyn perusteella on ollut kasvussa: Tänä vuonna sen ilmoitti merkittävimmäksi ulkomaalaisten vieraiden lähtömaaksi jo 70 prosenttia.
AJANKOHTAISIA ASIOITA
Liikenteen kehitysnäkymiä
palomestari Jukka Taskinen
Perusopetuksen ryhmäkoko
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelman aiesopimuksen julkistaminen Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki.
1 HE 116/2008 vp valtion talousarvioksi vuodelle 2009 (luku Energiapolitiikka) Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan työ- ja elinkeinojaosto
Nokian kaupungin strategia
Raideliikenne aluepolitiikan ja liikennepolitiikan synteesi?
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus
Minne menet kansalaisopisto? Helsinki Jyrki Sipilä Helsingin aikuisopisto.
TEN-T rahoitus nelostien kehittämisessä
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin päihdepalvelut
Valtatie 4 kehittäminen Oulu-Kemi
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Valtatien 5 merkitys Pohjois-Savolle ja Suomelle
Valtatien 4 kehittäminen Keski-Suomen alueella
PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYSYHTYMÄ Ympäristöterveyskeskus Palvelusopimusneuvottelu Pentti Lampi Ympäristöterveyskeskuksen johtaja.
Vahva Viitosväylä Kehityksen moottori
Nelostieseminaarin loppusanat Eduskunta Samuli Pohjamo Maakuntahallituksen puheenjohtaja.
JIK KY:N TALOUS Tilinpäätökset Talousarvio 2013 Info-tilaisuus Etelä-Pohjanmaan Opisto Talousjohtaja Arto Saarela 1.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
UNESCOn maailmanperintö
Pohjois-Savon ELY-keskus Euroopan kalatalousrahasto Pohjois-Savossa Tuleva ohjelmakausi Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä
UNESCOn maailmanperintö
Oulu.
KESKI-SUOMEN LIIKENNEFOORUMI 2017
Mitä pohjoisessa pitäisi nyt tehdä?
Lähde: Suomen Kuntaliitto/Sanna Lehtonen
Käyttövoimaselvitys Lahden hyötyajoneuvo-liikenteen tarpeisiin
Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Ilvesvuoren yritysalue laajenee pohjoiseen
Outokumpu – Tornion tehtaat ja Kemin kaivos
Rakennemallin sisältö teemoittain
Polaris Business Park, Espoo
Oulun seudun joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelma Kempele
Juha Mäkimattila tehtaanjohtaja Stora Enso Veitsiluoto
Esityksen transkriptio:

Valtatien 4 Oulu – Kemi yhteysvälin kehittäminen Pohjois-Suomen merkittävin tieyhteys ja ainoa valtakunnan läpi johtava väylä 09 / 2009 POP ELY, Matti Räinä 17.11.2011 1

Perämeren kaaren asukasluku on noin 700 000 kahden valtion rannoilla Barentsin alueella on noin 5,5 miljoonaa asukasta neljän valtion alueella. Barentsin alueen yhteydet maailmalle kulkevat Oulun kautta. Oulu on Barentsin alueen monipuolisin kulttuuri kaupunki. Perämeren kaaren asukasluku on noin 700 000 kahden valtion rannoilla Itämeren ja Barentsin alueen leikkauspisteessä sen tulee olla kulttuurin, liikenteen, kaupan ja sosiaalisten suhteiden solmukohta. Meri on yhdistänyt Itämeren rannikot ja toiminut kulttuurin ja kaupankäynnin valtaväylänä vuosituhansia. Sitäkin perinnettä on hyvä jatkaa.

Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto 3.4.2017

Valtatien 4 merkitys Tie on osa Suomen ja Ruotsin rannikkoseutujen asutuksen ja teollisuuden yhdistävää perämerenkaarta Lentoasemat, satamat ja Tornion rajanylityspaikka lisäävät tien kansainvälistä merkittävyyttä Elinkeinoelämän toiminta- edellytysten kannalta merkittävä tieyhteys Tie on tärkeä kaupan ja matkailuliikenteen yhteys Osaksi TEN-ydinverkkoa

Vt 4 Oulu – Kemi tavoitetila Kemin ja Maksniemen välillä moottoritie (valmistui 2010) Ii - Maksniemi välillä jatkuva ohituskaistatie Iin kohdalla ohikulkutie Haukiputaan kohdalla pohjoisosa ohituskaistatie ja eteläosa moottoritie Oulun kohdalla 3+3-kaistainen moottoritie melusuojauksin ja parannetut eritasoliittymät (mm. nopea joukkoliikenne-yhteys)

Vt4 Oulun kohta, vaihe 1 Rakennetaan moottoritielle kolmannet kaistat välille Kontinkangas - Laanila ja täydennetään melusuojausta Parannetaan eritasoliittymiä ja rakennetaan moottoritielle nopea joukkoliikenteen yhteys (ramppi-, pysäkki- ja kevytliikenteen järjestelyt) Laajennetaan moottoritien vaihtuvaa nopeusrajoitusjärjestelmää

Vt4 Oulu – Kemi kehittämisen vaikutuksia Elinkeinoelämän toimintaedellytykset paranevat Kaupan ja matkailuliikenteen olosuhteet paranevat Liikenteen sujuvuus ja matka-aikojen ennustettavuus paranevat Liikenneturvallisuus paranee ja turvalliset ohitusmahdollisuudet lisääntyvät Liikennemelun haittavaikutukset vähenevät ja asuinviihtyisyys paranee Joukkoliikenteen toimintaedellytykset paranevat Oulun kohdalla Oulu–Kemi –yhteysvälin ensimmäisen vaiheen toimenpiteiden kustannukset ovat noin 113 miljoonaa euroa Kempeleen ja Oulun kohdan kaupalliset eritasohankkeet (Zatelliitti ja Ritaportti) erillisrahoituksella, noin 15 milj. euroa Hanke voidaan toteuttaa vaiheittain