PERHEVALMENNUS valamihina ponnistamahan; synnytysvalmennus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TABLETTIPROFIILITUTKIMUS 2013 Etelä-Saimaa Kymen Sanomat Kouvolan Sanomat.
Advertisements

PUHEEN VUORO Vanhempainilta
OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Raskaustestin pikkuinen plussa, Ei vielä höyhenkään.
Perhevalmennus Hoiretahan mukulaa; vauvan hoito
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Jumalan kanssa.
Protestin käsittely Michael Röllich.
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Selevä Paletti — SUUPOHJAN LAPSIPERHEIDEN PALVELUKOKONAISUUS.
Kielipläjäys 7. luokalle
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 2. kokoontuminen, Siilinjärvi, kunnan talo Kyläsuunnittelun menetelmät Ohjelma Klo – 18.05Tilaisuuden.
Tuntisuunnitelmat nimi, puhelin, ohjaajan nimi
Kandiseminaarin ryhmätyöskentely Kevätlukukausi 2007.
Perhevalmennus Lehtikankaan neuvolassa
Pelin suunnittelu Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 /
Projekti ja siinä työskentely
Lähipäivä T Business process development methods 1.
Kehittäjätyöntekijä Merja Hakola Tavoite ; Imetystiedon anto ja kannustus imetykseen ja imetyksen pulmien selvittelyyn mikäli sellaisia syntyy.
Lukemaan oppii vain lukemalla
Shuffle reagointi Luetunymmär- täminen ymmärtäminen palaute itsearvio kuullun- rakenne- ja sanasto OSAT: lisätietoa Opi oppimaan lisätehtäviävälitodistus.
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Tervetuloa! Tutoreiden koulutuspäivä Susanna Koistinen ja Iiro Korhonen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
Ryhmätehtävät 2.1 Korjattu Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA MENETELMILLÄ.
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
Paluu tutoriaalin 1 Exit Tutoriaalin Koke Ohjelmistotekniikka Aloittaa.
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
Oppimisen tavoitteet ja osaamisen oivallukset SpiritUra -valmennuksessa Tavoitteeni - millaista muutosta tavoittelen valmennusprosessin tuloksena oman.
Yhteistoiminnallinen oppiminen Tavoitteena saada yleiskuva menetelmästä oman opetuksen suunnitteluun.
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
1. IHMINEN.
Miksi on olemassa hiiriä?  Mitkä tekijät ovat johtaneet hiirien syntyyn? (kausaalinen selitys)  Mitä tarkoitusta/päämäärää varten hiiret ovat olemassa.
Haastatteluun valmistautuminen
Pohjoismaiset perinataalitilastot 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
Päättötyön esittelyohjeet
Ops seminaari Askola.
Kivunlievitys Synnytyskipu on jokaiselle yksilöllistä
Aikataulu Läsnäololista, nimilaput Jaetaan 3 ja 4 tehtävä Kehittämistehtävän jakaminen 10.5 ???? Vieläkin epäselvä 10.15Sidosryhmätehtävän purku.
Tervetuloa Kuparivuoren kouluun TUTUSTUMISPÄIVÄ
Tervetuloa kurssille Suomi 3A!
PERHEVALMENNUS valamihina ponnistamahan; synnytysvalmennus
Lämpimästi tervetuloa!
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
TERVETULOA To Koulutusmessut.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet 2015
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Kierros 4 - OLO Web.
Tietoa välittävä puheenvuoro
Yhteistoiminnallinen kokous
Järjestöt työnantajina
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Ohjeita kirjaesitykseen
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Teema 1: Henkilökohtaiset vahvuudet ja lasten parissa työskennellessä tarvittavat vahvuudet Tavoitteet: Opiskelija osaa tunnistaa omia ammatillisia.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Kysely yleisille kirjastoille 2013
Pohjoismaiset perinataalitilastot 2014
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Opettajankoulutus muutoksessa
Tervetuloa! Kouluvuosi [Vuosi].
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Esityksen transkriptio:

PERHEVALMENNUS valamihina ponnistamahan; synnytysvalmennus Selevä Paletti — SUUPOHJAN LAPSIPERHEIDEN PALVELUKOKONAISUUS   Kehittäjätyöntekijä Merja Hakola 30.2.2011

Raskaustestin pikkuinen plussa, ei vielä höyhenkään Vasta pikkuinen höytyväinen Kohdun kehdossa keinumassa Tervetuloa Untuva ! Kehittäjätyöntekijä Merja Hakola 30.2.2011

Valamihina ponnistamahan ; Synnytykseen valmistautuminen illan tavoitteena on Antaa oikea tieto raskaudesta, synnytykseen valmistautumisesta ja itse synnytyksestä Synnytyspelon ehkäisy Tietoa rentoutumisesta sekä kivunlievityksestä Kertoa sairaalan hoitokäytännöistä Kehittäjätyöntekijä Merja Hakola 30.2.2011

Synnytysvalmennusouusiltojen tarvikkeet: 2.ilta Tutustuminen jatkuu ryhmissä Toiveet ja odotukset Fläppipaperi+tussit Tietoa seuraavasta Valmennuksesta -aika ja paikka ja aihe 1.ilta Esittely Äitiysnlan esite Tutustuminen ryhmiin jakoa varten materiaali Toiveet ja odotukset Fläppipaperia + tussit Tiedollinen osuus video Kehittäjätyöntekijä Merja Hakola 30.2.2011

Synnytysvalmennus 1.illan rakenne -motivointi ja ryhmäytyksen käynnistys Vetäjän esittely 5 min Koko perhevalmennuksen esittely ja illan esittely ( 5-10 min) Ryhmiin jakaminen ja avoimet kysymykset ryhmissä ( kaksi paria /ryhmä) 20 min Kertokaa oma nimenne ja vauvanne laskettu aika Mistä teillä kotona on viime aikoina puhuttu raskauteen liittyen?/ mitkä asiat mietityttävät, ovat mielenpäällä tällä hetkellä… Mitä ajattelet, mikä tulee olemaan suurin muutos perheessänne vauvan synnyttyä ? Millaisia aiheita/kysymyksiä toivot valmennuksessa käsiteltävän? Yhdessä purkaminen (fläpille) ja esittely, pariskunnista toinen esittelee molemmat ( nimet ja laskettu aika ) Kehittäjätyöntekijä Merja Hakola 30.2.2011

Synnytysvalmennuksen 1. illan teoria Dvd synnytyksestä tai Loppuraskaus ja lähestyvän synnytyksen merkit Synnytyksen eri vaiheet ja synnytys Loppukeskustelu samassa porukassa kuin alussa. Mitä ajattelet,mitä mielenpäällä nyt… Saitteko vastauksia niihin kysymyksiin joita toivoitte täällä käsiteltävän ? ( tarkistetaan fläpiltä) Seuraavan kerran aika ja esittely; käsitellään kivunlievitystä ja rentoutumista Kehittäjätyöntekijä Merja Hakola 30.2.2011

Synnytysvalmennuksen 2.illan rakenne Porinaryhmät ; Mitä keskustelitte /mitä jäitte miettimään edellisestä kerrasta ? Millaista kipua olet kokenut ja millaista kivunlievitystä olet saanut ? Mikä rentouttaa SInua ? Mitä odotat tältä illalta ? Ryhmtyön purku( fläpille toiveet) Rentoutuminen ja kivun lievitys -teoria Erilaiset kivunlievitysmahdollisuudet synnytyksessä Loppukeskustelu; mitä vielä mielen päällä? Tuliko kaikkiin kysymyksiin vastaukset ? Seuraavan kerran aika ja aiheen esittely ; puhutaan vauvanhoidosta, siellä on paikalla lasten nlan th. Kehittäjätyöntekijä Merja Hakola 30.2.2011