Toimitsijakouluttajapalaveri

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lionsliiton aineistosta koonnut P.Siitonen 4/ KLUBISIHTEERI koulutus Pekka Siitonen Piirisihteeri
Advertisements

TOIMITSIJAKOULUTUS SJL / Erotuomarikoulutus / Peruskurssi2 Yleistä toimitsijatehtävistä •Seuran nimeämiä toimitsijoita koskevat.
PELAAJIEN TURVALLISUUS
Tilastointi- ja tulospalveluohjelma
TAPAUS 1 • Joukkueen A pelaaja kuljettaa renkaan siniviivan yli keskialueelta omalle hyökkäysalueelleen. Mitä tuomari tekee?
Suomen Jääkiekkoliitto 2012
VAASAN SPORT -98 KEVÄTTURNAUS LOHKOJAKO Lohko A Lohko B ( Kenttä 1 )( Kenttä 2 ) KalPa PhiladelphiaKalPa Nashville S-Kiekko sininenS-Kiekko.
Vapaa-aikaohjaajat puh huoneesta 791/tai ma , ti , ke 8-20, to 10–20, la 9-18, su 9-17! Muutokset vapaa-aikaohjelmissa ovat.
TOIMITSIJAKOULUTUS Tiina Pelander.
KEAJ TEEMA 2012 Työskentelyajat Itsenäinen yöjäljen löytö Haukun arvostelu Muiden eläinten ajo Maastokortin täyttö.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Pajulahden leiri HJK Arabia -06 HJK Töölö -06 Marko Hirvonen
Harrastekiekon starttipalaveri harrasteliigat
Tikkurilan Palloseura
Harrastekiekon starttipalaveri III-V divisioonat Suomen Jääkiekkoliitto1.
Vapaa-aikaohjaajat puh huoneesta 791/tai ma , ti , ke 8-20, to 10–20, la 9-18, su 9-17! Muutokset vapaa-aikaohjelmissa ovat.
TOIMITSIJAKOULUTUS Pöytäkirjan täyttäminen
Liike ja valppaus p p Ilman palloa, käännöksissä katse parissa
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Kostiainen1 Sarjapalaveri II-div. lohko 4 ja III-div. Savo-Karjala Sport & Spa Vesileppis, Leppävirta
Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Kostiainen1 Sarjapalaveri II-div. Itä-Suomi ja III-div. Savo-Karjala Vesileppis, Leppävirta
Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Kostiainen1 Sarjapalaveri II-div. Itä-Suomi ja III-div. Savo-Karjala Vesileppis, Leppävirta
PAIKANNUSLAITTEEN KÄYTTÖ ARVOSTELUN APUVÄLINEENÄ AJOKOKEESSA JA KETUNAJOKOKEESSA.
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
SEURATOIMITSIJAKOULUTUS
SEURATOIMITSIJAKOULUTUS
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus2.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Ohjelman perusrakenteet
Tilastointi- ja tulospalveluohjelma
1.a) f(x) = 2x(x2 – 3) = 0 2x = tai x2 – 3 = 0 x = tai x2 = 3
TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä
Patria Cup Jyväskylä. Yleis- ja maksuohjeet joukkueille - Pelaajaluettelot tulee toimittaa kilpailutoimistoon viimeistään 30 min ennen.
E-Kinkunsulatusturnaus Raksila 2, Oulu.
Rannelaukaus Lajitaito
TOIMITSIJAKOULUTUS syksy 2014
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
Tips Tykittäjät 02 Vanhempainilta
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Otteluvastaava Kaukalopalloliiga Yleistä työkentästä Olet toimitsijoiden esimies Olet vastuussa toimitsijoiden ammattitaidosta Olet tuomariston.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
PORVOO.  Syyslämäriturnaus järjestetään kuudelle A-tasoiselle joukkueelle  Turnauksen alkusarja pelataan kahdessa 3:n joukkueen alkulohkossa.
LOHKO A KalPa Philadelphia Sport Anaheim S-Kiekko sin Ässät pun Tappara Virkiä
 Ilmoittautuminen uusintakuulusteluun wilmassa ”Tentit”-osiossa  Uusintapäivät: ja klo alkaen. Uusintakokeesi sijoitetaan.
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
T YTÖT 00 ALOITUSPALAVERI KAUDELLE Jäähallin kokoustila.
Porin Yksikkö / Elektroniikkatuotanto Tanja Jokinen 1ELEP-1210 Elektroniikan peruskurssi ELEP-1210 ELEKTRONIIKAN PERUSKURSSI 5 op Kevät 2006.
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
Harrastekiekon starttipalaveri Stadi- ja Töölöliigat
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
P07 WARASTO-Turnaus Hippo-areena KHT, Halikko Lauantaina
JOUKKUETOIMITSIJAT JÄÄKIEKKO-OTTELUSSA 1. OTTELUTOIMITSIJAT 2.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
SEURATOIMITSIJA Suomen Jääkiekkoliitto1.
Syysturnauksessa pelataan kilpa- ja haastesarja alla olevien otteluohjelmien mukaisesti Kilpasarjassa pelaavat: Ylämyllyn Yllätys, MP Sininen, LAUTP kilpajoukkue,
SaTu tehtävät Juniori Hermes.
Seuratoimitsijakoulutus
TI-TU Tilastointi ja tulospalvelukoulutus Syyskuu 2017
PELIN IDEA.
Eteläisen-alueen Aluemestaruus Turnaus HIK ja HIKU
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT
Ti-Tu koulutus - KERTAUS
LISÄKILPAILUSÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET
Kuuluttaja jääkiekko-ottelussa
Esityksen transkriptio:

Toimitsijakouluttajapalaveri Sokos Hotel Pasila 11.9.2010

TOIMITSIJAKOULUTUS Vastuu on erotuomariorganisaatiolla Arto I. Järvelä Kilpailutoimenjohtaja 0400-616868 arto.i.jarvela@sm-liiga.fi SM-liigan tilastointivastaava Erkki Loikkanen 040-5001095 Erkki.loikkanen@sm-liiga.fi

Yleinen koulutus Pauliina Rokkila 044-2516 452 pauliina.rokkila@gmail.com

Kaudella 2010/2011 Time-out:it jatkuvat, 2 kpl / erä Tulospalveluohjelmana edelleen SA-TU Tv-pelit URHOtv:llä ja netissä Testausta (maalintekijä ja syöttäjät nauhalta)

SM-Liigan mainoskatkot Kaikissa otteluissa ja jokaisessa erässä on 2 kappaletta 60 sek. pituisia mainoskatkoja Katkot pidetään 6.30 ja 12.30 jälkeisillä katkoilla Valo palaa 40 sek. ja peli jatkuu minuutin katkon jälkeen TV- yhtiöillä on oikeus pidentää mainoskatkoa tai näyttää ns. maalihidastuksia, jolloin mainoskatkoa määrittelee TV- ohjaaja. Muissa kuin TV- otteluissa mainoskatkon päättää ottelun viralliset toimitsijat.

SM-Liigan mainoskatkot Mainoskatkoa ei pidetä jos katkoa on edeltänyt jommankumman joukkueen vajaalukuisuus ja se jatkuu saman joukkueen vajaalukuisuudella edelleen katkon jälkeen. playoffs- otteluissa jatkoerien aikana eli 4-, 5-, erässä jne.

SM-Liigan mainoskatkot Mainoskatko pidetään maalinteon jälkeen. pitkänkiekon jälkeen. Tuomareilla on vastuu siitä, että jäällä olleet pelaajat jatkavat jäällä myös mainoskatkon jälkeen. kun jäähy alkaa tai syntyy ns. tasoittava jäähy eli peli jatkuu katkon jälkeen samalla tai tasoittavalla pääluvulla. jokaisessa ottelussa ja ns. erissä, jotka ovat edellä mainittuna. kun jokin muu kuin pelitilanne aiheuttaa pelikatkon esim. pleksi rikkoutuu, niin mainoskatko aloitetaan normaaliin tapaan.

SM-Liigan mainoskatkot Mainoskatko pidetään jos mainoskatko tulisi tilanteessa, joka on erän 15.00 peliminuutin jälkeen. Pelikatkolla kuitenkin tuomaristo määrää erän lopun pelattavaksi seuraavan erän alussa (esim. kentän kunnostusta vaativa toimenpide). Mainokset ajetaan ennen erätauolle siirtymistä. Jos 6.00 jälkeen tulee 5 min rangaistus, pidetään mainoskatko ennen jäähyn alkamista. HUOM! Pitää olla hereillä varsinkin niiden jäähyjen kohdalla, joista tulee automaattisesti 5 min.

TV-pelit tv-pelit alkavat normaalisti klo 18:30 Superlauantait pelit klo 16 (huom! Normaalit lauantaipelit alkavat klo 18:30) Kaikki pelit näkyy ainakin netissä Normaali 18 minuutin erätauko Ottelu ja erät alkavat tv-yhtiön merkistä Peliaikojen tilastointi tv-peleissä normaalisti Toimitsijapöydän ääreen yksi tv:n työntekijä

Voittomaalikilpailu Voittomaalikilpailu, mikäli peli vielä jatkoajankin jälkeen tasan Voittomaalikilpailu suoritetaan molempiin päätyihin Aloittava joukkue arvotaan Maalivahdin voi vaihtaa jokaiseen laukaukseen Kolmen laukojan jälkeen laukausten ampumisjärjestys muuttuu

SA-TUsta Satun soitettava ennen peliä – tulospalvelu paikalla tuntia ennen peliä. Yritettävä uudestaan, jos numero on varattu tai ei vastausta Jos pelaajalistassa on kokoonpanomuutoksia, on muutoksesta soitettava tulospalveluun, ei korjata satuun suoraan.

SA-TUsta Satu ja pöytäkirja on oikeasti verrattava! Ottelun tarkastuslista on edelleen täytettävä, listaan merkittävä kaikki ongelmatilanteet Puhelin pidettävä näkyvillä/kuuluvilla, mikäli tulospalvelulla on asiaa Ensimmäiseen peliin ajoissa, muistakaa koneiden päivitykset kuntoon ennen sarjakauden alkua Satu-tunnukset samat kuin viime kaudella

Yleistä muistutettavaa Ainoat palkittavat peleissä IS-tähdet Alkavallakin kaudella kaikki pelit 2 pt:a Myös rangaistuslaukauksiin on merkittävä toisen syöttäjän kohdalle PT1 tai PT2 riippuen siitä kumpi pt rangaistuslaukauksen tuomitsi, samoin merkittävä satuun Tehtäväkohtaiset tekijät (ei liian montaa tekijää -> liian pieni pelimäärä -> ei synny rutiinia) 1 joukkueen paikkakunnilla max.3 tekijää per tehtävä Listat kirjureista ja satuista Liigalla veto-oikeus

Toimintojen tehostaminen edelleen SM-Liiga on ammattilaissarja, myös toimitsijat ammattitaitoisia ASENNE - Kaikki toimivat vapaaehtoisesti toimitsijoina Nykypäivänä toimitsijat ovat palvelun tarjoajia

Sääntötestin tuloksia 2009 Keskiarvotulokset paikkakunnittain

Sääntötestin tuloksia 2010 Keskiarvotulokset paikkakunnittain

Eniten vääriä vastauksia 20a. Samalle pelaajalle tuomitaan ajassa 16.50 seuraavat rangaistukset: 2+2, 10, 20 (PRK) ja 25 (OR). Missä järjestyksessä rangaistukset merkitään pöytäkirjaan? 21. Pelaaja A 8 syöttää kiekon A 9:lle, joka yrittää syöttää kiekon edelleen pelaajalle A10. Kuitenkin, B-joukkueen pelaaja onnistuu katkaisemaan syötön. Pelaaja A 10 taklaa B-joukkueen kiekollista pelaajaa ja laukaisee kiekon maaliin. Miten pöytäkirjaan merkitään maalintekijä ja syöttäjä(t)?

Eniten vääriä vastauksia 25. Varsinainen peliaika päättyy tasatulokseen. Molemmilla joukkueilla on voimassa yksi pieni rangaistus. Kuinka monta kenttäpelaajaa kumpikin joukkue saa asettaa kentälle jatkoajan alkaessa? 22. A-joukkue min. Aika B-joukkue min. Aika A30 (mv) 10 2.30 A30 (mv) 2 3.00 Milloin käytösrangaistusta kärsivä sijainen palaa peliin?

Eniten vääriä vastauksia 14. Joukkueen A pelaajalle on tulossa siirrettynä pieni rangaistus. Pelikatkolla A-joukkueelle tuomitaan myös joukkuerangaistus. Voiko yksi joukkueen pelaajista kärsiä molemmat rangaistukset?

Toimitsijakouluttajat Liiga-paikkakunnilla Helsinki Sareva Kimmo kimmo.sareva@metla.fi 0102112145 Hämeenlinna Ruoranen Akseli akseli.ruoranen@pp.inet.fi 040-5740 957 Jyväskylä Harju Kimmo kimmo.harju2@suomi24.fi 040-7655512 toimitsijat@ksjt.net Kuopio Kauhanen Jarmo jarmo.kauhanen@pp2.inet.fi 040-5888 492 Koivisto Markku markku.koivisto@dnainternet.net 040-5582 092 Lahti Tuhkanen Minna minna.tuhkanen@ljt.fi 040-5874 907 Lappeenranta Verhelä Jouni toimitsijat@jaakiekkotuomarit.fi 040-8399 217 Kumpulainen Jari jari.kumpulainen@nordea.fi 040-5827 850 Oulu Mämmelä Eija eija.mammela@oamk.fi 040-8413 791 Kemi Sakke sakke.kemi@gmail.com 040-3284 675 Pori Westergård Aaro aaro.westergard@elisanet.fi 050-5260 857 Rauma Kuro Marjo marjo.kuro@poliisi.fi 044-7143 319 Tampere Paavola Kirsi kirsi.paavola@tampereenjaakiekkotuomarit.fi 045-6706 710 Turku Rajalin Tom tom.rajalin@kotikone.fi 040-7708 522

Lisämateriaali edellisiltä vuosilta mikäli tarpeellista.

MUISTUTUKSIA Pöytäkirjamerkinnät Voittomaalikilpailun suorittaja merkitään ”tekijä” kohtaan +/- -merkki (riippuen siitä tuliko maali vai ei) merkitään ”1. syöttäjä” kohtaan Laukauksen torjunut maalivahti merkitään ”2. syöttäjä” kohtaan 1. riville ”aika”-kohtaan merkitään VL, jotta selviää, että kyse on voittomaalikilpailusta ”e” kohta jää tyhjäksi ratkaiseva maali numeroidaan normaalisti, muuten maali sarake jää tyhjäksi Ratkaiseva maali näkyy yhteenveto sarakkeessa ainoastaan lopputuloksessa

MUISTUTUKSIA Voittomaalikilpailu Pelaajia ei enää nimetä = tuomarit eivät hae laukojia joukkueilta Voittomaalikilpailu suoritetaan äkkikuolema –periaatteella Ensin 3 laukojaa kummastakin joukkueesta, jonka jälkeen lauotaan pari kerrallaan Laukaisujärjestys muuttuu ensimmäisen kolmen laukojan jälkeen Sama pelaaja voi laukoa useammankin kerran (ensimmäisen kolmen laukauksen jälkeen) Kaikki laukojat merkitään pöytäkirjaan kuten ennenkin Voittomaalikilpailun aikana mailanmittauspyyntö on mahdollinen

PRK:n päättyminen ptk:ssa PRK:n päättymisajaksi pöytäkirjassa (ja satussa) merkitään ottelun päättymisaika (l. runkosarjassa 60.00, 65.00 tai jotain siltä väliltä, play-offeissa ottelun päättymisaika)