Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme. Teimme aikamatkan kilpikonnien kanssa Kurkistimme Itämereen hylkeiden silmin Sukelsimme sademetsään kultatamariinin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Maarjakylä Silta Ihmisten Välillä Jaan Kallas.
Potpuri Pereen päiväkodissa
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Heijastuksia elämästä
Puimuri - kaava.
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
45 ajatusta elämästä Music: snowdream Nov 2009 He Yan.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Maapallo – ihmisen koti
Budjetin ydin •Kaupungin palvelumenoja leikataan milj. € vuodessa •Kaupunki ottaa lainaa kymmenkertaisesti tämän määrän 3 vuoden aikana •Helsingin.
Katso Aitolasta lisää:
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Tupakka ja ympäristö.
Wanhanajan maatalous näyttely Vuolijoella  Paikka Vuolijoen Riihipihan museoalue  Kaiken kansan juhla teemana ympäristö.  Rompe myyjiä.
Virtuaalinen työmenestysvalmennus Työmenestysvalmennus © Mindwind Oy1 TUTKI VISIOI MAHDOLLISTA Selkeä näkemys siitä, mikä on juuri sinulle mielekäs työ.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Ohjeet videotarinan tekemiseen
Tuntisuunnitelmat nimi, puhelin, ohjaajan nimi
Filosofian aloja ja suuntauksia
Arvot ja toimintakulttuuri: Opettajainkokouksen organisointi Turun normaalikoulu helmikuu 2014 paikka: Liedon VanhalinnaLiedon Vanhalinna.
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Verkostoforum Yhteenveto. Verkostoforum-teemanamme oli tänä vuonna ONNELLISUUS. ”Mistä onnellisuus kumpuaa” kysyi Kyllikki Pankakoski avauksessaan.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Preppaus ENA 4.
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Geometria MA 03 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Aggressiontunne Luento nro 1..
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Osallistumista tukeva mediakasvatus peruskoulussa
Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti.
Sijoittumisseuranta 2013 Vuonna 2012 maisteriksi valmistuneiden tilanne ja mielipiteet vuoden 2013 lopulla Jyväskylän yliopisto - koko aineisto Jari Penttilä.
Piispanristin kouluun !
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Kysely OSAKOn Going Abroad -päivien yhteydessä Bastian Fähnrich, : N = 35 opiskelijaa (Oulainen 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu)
YMPÄRISTÖ JA LUONTO  Lisätään luonnon tuntemusta ja arvostusta  Tutkimisen ja itse tekemisen iloa  1. kurssi 8. luokalla  2. kurssi 9. luokalla  Voi.
Luotettavaa tietoa KARELIA AMK, Kirjasto Sisältö o Miten tunnistat luotettavan tiedon? o Emme elä villissä lännessä - muista tekijänoikeudet!
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Vastavalmistuneen puheenvuoro Risto Laine
Korkeakouluopiskelutaidot 5 op Tutkinto-opetuksen seuraaminen
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Toimintaohjeet opelle
Ilmastonmuutos Ilmasto on meidän onneksemme pysynyt viime aikoina samana. Lisääntyvien kasvihuonekaasujen myötä ilmasto kuitenkin uhkaa muuttua ja näin.
Sosiaalinen syrjäytyminen
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
LIIKAKALASTUS JA MERTEN TYHJENEMINEN
Kotka Suomen Romanifoorumi.
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Samaan aikaan kun moni koti maailmalla on tuhoutunut,
Lumileopardi Tessa-Liida Halmesaari.
Onko tahto vapaa?.
Klikachev Denis 7.luokka koulu 17
IDÄN NUORET KEHITTÄJÄT
Esityksen transkriptio:

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme

Teimme aikamatkan kilpikonnien kanssa Kurkistimme Itämereen hylkeiden silmin Sukelsimme sademetsään kultatamariinin jäljissä Matkalla oli mukana 17 ala-asteen luokkaa Koillis- Helsingistä Oppaina toimivat Korkeasaaren biologit, ympäristökasvattaja, draamaohjaajat ja näyttelijät Matkaohjelmassa oli leikkejä, pelejä, tehtäviä, tuoksuja, makuja, elämyksiä, tietoa ja matkamuistoiksi saimme ajattelemisen aihetta Pohdintaa jatkettiin koululla draamapajoissa

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme Rastitehtävät Malmilla Hiukan osallistavaa draamaa rastien välillä Ympäristökasvattajan vierailut kouluilla Draamapajat kouluilla, Kanneltalolla ja Pessissä

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme Pelasimme uhkapeliä sademetsissä, Itämeressä ja sammakoiden maailmassa. Tuuletimme ajatuksiamme huutokaupassa Etsimme draamapajoissa tarinoita siitä miten Itämeri, sademetsät ja maailma pelastetaan Pelipöytien ääressä hääri 9 yläasteen luokkaa Uudeltamaalta. Kortit ja nopat jakoivat Korkeasaaren biologit, ympäristökasvattaja, draamaohjaajat ja näyttelijät Taskuun jäi paljon pohdittavaa ja muutamia hyviä päätöksiäkin

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme Ennakkotehtävät Ympäristörastit Pessissä Rastien välillä osallistavaa draamaa Draamapajat Kompassissa ja kouluilla Jälkitehtävät

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme Sademetsäruletissa pelasimme uhkapelia kultatamariinin tulevaisuudella. Brasilian rannikkosademetsät katoavat vauhdilla ja kultatamariinit joutuvat ahtaalle etsiessään uutta kumppania.

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme Sammakkoluolassa visailimme konnakunnossa ja äänestimme kurnuraadissa. Maailman sammakkokuntaa uhkaa sukupuuttoaalto. Voimme menettää jopa puolet hyödyllisistä sammakko- eläimistä, jollei ihminen puutu asiaan.

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme Itämerellä heitimme noppaa eliöiden elämällä. Elämme yhden maailman vilkkaimmin liikennöidyn ja raskaimmin kuormitetun meren rannalla. Ilmastonmuutos ja uudet valloittajalajit horjuttavat herkän murtovesieliöstön valtasuhteita.

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme Lopuksi huuhtokauppasimme mielipiteitä Suojellaksesi sademetsiä/Itämerta/sammakoita: Luonto ei tunnusta rajoja. Valinnoillamme voimme vaikuttaa niin kaukaisiin sademetsiin, lähellä olevaan Itämereen kuin sammakkojen säilymiseenkin.

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme Vähentääkseen yksipuolista plantaasiviljelyä lähes kaikki mukana olleet olivat valmiita luopumaan kahvinjuonnista. Suklaan syönnistä oli valmis luopumaan vain muutama. Puolet oli valmiita suosimaan Reilun kaupan tuotteita, joiden viljelyssä otetaan huomioon ympäristö ja oikeudenmukaisuus. Korkea hinta tai hankala saatavuus kuitenkin arveluttivat monia. Puolet oli myös valmiita luopumaan laivamatkailusta vähentääkseen Itämeren kuormitusta. Kukaan ei ollut valmis siirtymään kokonaan kirpparivaatteisiin vähentääkseen ympäristöä kuluttavaa puuvillanviljelyä.

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme Mikään ei ole täysin vihreää, mustaa tai valkoista. Ota selvää ja tee valintoja! Vuonna 2008 mukana olleet luokat tekivät pelejä, sarjakuvia, julisteita ja suunnitelmia ympäristötapahtumiksi

Eläimet, ihmiset & yhteinen maailmamme Huolettavatko Sinua sademetsien kohtalo, Itämeren tila tai sammakoiden ahdinko? Pitäisikö tehdä jotakin? Miten saisit äänesi kuuluviin? Vuonna 2009 olemme valmiita avustamaan nuoria suunnittelemaan Eläimet, ihmiset ja yhteinen maailmamme –tapahtumia taloilla. Meiltä löytyy ympäristökasvattajia, draama- ja taidepajaohjaajia. Jalostettavanasi ovat kaikki ideat, mitä tähän asti olemme keksineet. PerformanceSirkus, p: Korkeasaari/ympäristökasvatus, p: