Toimintavuoden 2011 keskeiset toiminnot. Epilepsialiiton strategia vuoteen 2010 • Avoin suhtautuminen epilepsiaan ja sen monimuotoisuuteen • Laadukas.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
NUORTEN SYÖMISHÄIRIÖT
Rohkeus toimia Keski-Suomen MS-yhdistys ry
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla
Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
1 EU:n tuki ystävyyskuntatoiminnalle 2006 ehdotuspyyntö ja tulevaisuuden perspektiivit Helsinki, Risto Raivio johtava hallintovirkamies.
Perhesosiaalityö Kokkolassa
AV 1. 2 Historia ●Yhdistys perustettu vuonna 1982 Helsingin Yliopistollisessa Keskussairaalassa hoidossa olevien lapsisyöpäpotilaiden vanhempien.
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Toiminnan ydinalueet  Lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin ja elinolojen edistäminen  Lasten kuulemisen ja osallisuuden.
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Sosiaali- ja terveysala Satakunta University of Applied Sciences | Faculty of Social Services and Health Care Satakunnan.
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Tietoa ja neuvontaa kohtaamispaikoista Helena Liimatainen Sirpa Sulku.
Yhdistyksen markkinointi
Vapaaehtoistoiminta OSALLISTAA Vammaistutkimuksen päivät Tanja Laatikainen
(Yhdistyksen oma logo tähän)
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
Lahden ensi- ja turvakoti ry TURVALLISTEN PERHEIDEN PÄIJÄT-HÄME -PROJEKTI Perheen ja sen lähipiirin huomioivan turvallisuustyön toimintamallien.
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
MAASEUDUN TERVEYS- JA LOMAHUOLTO RY
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
“Vapaaehtoisena vaikutat”. ” Vapaaehtoistoiminta hyödyttää sekä yksilöitä, yhteisöjä että koko yhteiskuntaa. Aktiivista kansalaisuutta edistävän vapaaehtoistoiminnan.
TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Yhdistyksen 25. toimintavuonna painopisteinä ovat edelleen valtakunnalliset jätehuoltopäivät ja niiden yhteydessä pidettävä.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
TOIMINNAN PAINOPISTEET 2014 JYTYLIITTO ITÄ-SUOMI ALUEHALLITUS, Liite 2.
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
Vertaisohjaajatoiminta. ” Olen kuin yksi noista tiilistä. Tarvitsen ympärilleni toisia tiiliä, jotka ovat samanlaisia kuin minä, tarvitsen niitä tuekseni.
Epilepsiajärjestötyön tulevaisuus - valokeilassa yhdistysten vapaaehtoistoiminta ja vertaistuki.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Harvinaiset-seminaari Kohtaamisen tori Merja Monto Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
Mitä Osaamispankki voi tarjota? Juulia Tuominen
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Tulevaisuutta rakentamassa -alueelliset järjestöpäivät TERVETULOA.
Kiinan kieltä lukioissa
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Vapaaehtoistoiminnan kehittämisnäkymiä Järjestöpäällikköverkosto Katariina Suomu Ensi- ja turvakotien liitto ry.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Ulkoile | Osallistu | Vaikuta Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö ‣ Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Etelä-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
YHTEISTYÖLLÄ YHDENVERTAISUUTTA
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
A-klinikkasäätiö Kuntoutusverkosto Olavi Kaukonen
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
NV:n uusi viestintästrategia työseminaari
NV:n STRATEGIAKARTTA TOIMINTA-AJATUS: Ylläpitää ja edistää NV-järjestöjen yhteistyötä neurologisesti sairaiden ja vammaisten hyväksi.
Terveyspoliittinen työ reumaliitossa
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Esityksen transkriptio:

Toimintavuoden 2011 keskeiset toiminnot

Epilepsialiiton strategia vuoteen 2010 • Avoin suhtautuminen epilepsiaan ja sen monimuotoisuuteen • Laadukas kokonaisvaltainen hoito ja kuntoutus • Osallisuuden edistäminen • Arkiselviytymisen tukeminen ja turvaaminen

Strategian päivitys • Epilepsian ja liitännäissairauksien aiheuttamat toimintakyvyn haitat ja ongelmat kuvataan ymmärrettävästi • Vapaaehtoistoiminnan vahvistaminen, uusiutuminen ja ulospäin suuntautuminen

Kampanjointi Euroopan Epilepsiapäivänä • Syksyn kampanjointi siirtyy Euroopan epilepsiapäivän yhteyteen • Epilepsiapäivä • Kansainvälinen tavoite on kehittää epilepsiaa sairastavien elämänlaatua • Suomessa Epilepsialiitto jatkaa 2010 kampanjointia teemalla "Epilepsia : erilaista tositarinaa" • Pyritään vaikuttamaan erityisesti eduskuntavaaliehdokkaisiin • Liitto valmistelee kampanjaviestin, jonka välittämiseen yhdistykset voivat osallistua

Muu vaikuttamistoiminta • Keskeiset yhteistyötahot epilepsiaa sairastavien etujen turvaamisessa ovat epilepsiahoidon ammattihenkilöstö ja suomen Epilepsiaseura ry • Epilepsia-alan ammattilaisille järjestetään 6. kansainvälinen epilepsia-symposium 25. – • Edunvalvontatyö yhteistyössä muiden sosiaali- ja terveysjärjestöjen kanssa esim. VAMPOn toimeenpano • Laaja-alainen sosiaali- ja terveyspoliittinen vaikuttaminen verkostoissa mm. sosiaaliturvalainsäädännön uudistaminen ja terveydenhuoltolaki

Muu vaikuttamistoiminta • Järjestöjen toimintaedellytysten turvaaminen yhdessä muiden järjestöjen kanssa • Yhteistyö Asumispalvelusäätiö ASPAn kanssa liittyen epilepsiaa sairastavien turvallisen asumisen ratkaisujen kehittämiseen • Epilepsialiitto NV- puheenjohtajajärjestö (14 järjestöä) – NV- järjestöt näkyvät paikallisesti ja valtakunnallisesti kansallisella Aivoviikolla maaliskuussa (14. – ) – aluesihteerit vastaavat NV- työn kehittämisestä ja toteuttamisesta omilla alueillaan – Teema: "Aktiivista auttamista arjessa – voimaa vapaaehtoistyöstä” – EU: n nimeämä aktiivista kansalaisuutta edistävä vapaaehtoistyön teemavuosi

Kansainvälinen toiminta • Maailmanlaajuinen epilepsiakongressi Roomassa – • Pohjoismainen potilasjärjestöjen yhteistapaaminen kesäkuussa Helsingissä – isännöintivastuu Epilepsialiitolla

Valtakunnalliset järjestötapahtumat • Järjestöpäivä – Riihimäki • Liittokokous – Riihimäki • Alueelliset järjestöpäivät 29. – – Kuopio (KYS, OYS, HYKS) – Turku (TYKS, TAYS)

Epilepsialiiton järjestötyön toiminta-alueet • Valtakunnalliset järjestötapahtumat kohdentuvat vaikeisiin ja harvinaisiin epilepsioihin, nuoriso-, perhe- ja seniorityöhön sekä liikuntatoimintaan • Tapahtumien keskeinen tavoite on vertaistuen mahdollistaminen sekä osallistujien aktivointi yhdistystoimintaan • Järjestötapahtumat liitteenä

Haetut projektit • Poweria perheille – yhteys yhdistyksiin – kehittämisprojekti – perhefoorumit, alueelliset vertaistukiryhmät, verkkovertaisryhmät, tiedotus- ja koulutusaineistot mm. kouluille ja päiväkodeille • Kohti hyvää oloa – nuorten projekti – nuorten itsehoidon aktiivinen tukeminen – uusien terveyttä edistävien keinojen luominen

Aluetyö • Aluesihteerit jatkavat vuonna 2010 aloitettuja yhdistysten kanssa käytyjä voimavarakeskusteluja • Toimintavuonna painopiste hoitotahon kanssa tehtävässä yhteistyössä mm. ensitietopäivien ja kuntoutuksen tukiryhmätoiminnan toteuttamisessa ja kehittämisessä

Epilepsialiiton tuki jäsenyhdistyksille • Extranet – Epilepsiayhdistysten virtaverkko – kehittyy edelleen yhdistysten hallinnon tueksi • Sähkösanoma ilmestyy sähköisenä kuusi kertaa vuodessa • Epilepsialehden yhdistyspalsta saa uuden ilmeen – yhdistysten tapahtumatiedottaminen

Kuntoutuksen palvelut auttavat selviytymisen polulle • Kuntoutumiskurssit – 18 valtakunnallista kurssia eri kohderyhmille – rahoittajina Kela ja RAY – erityisenä kohteena vaikeaa epilepsiaa sairastavat nuoret ja aikuiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea itsenäistymiseen • Tukiryhmät • Neuvonta ja ensitieto • Tuetut lomat • Kurssit ja lomat liitteenä

Tiedotus hyödyntää uusia sähköisiä välineitä • Liiton tuki yhdistyksille Eurooppalaisena epilepsiapäivänä – tiedottaminen, kampanjointi, mediayhteydet • Liiton tuki yhdistyksille yhdessä NV: n ja muiden yhteistyötahojen kanssa Aivoviikolla