Senja-juhlaseminaari 27.10.2011 Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
Seksuaalinen väkivalta
Asianajajan ammatti Päivämäärä Koulun nimi Luennoitsijan nimi.
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
Väkivaltatyön kokonaisuus ja eri toimijoiden roolit
Taustoja 1993 Vaikean Perheväkivallan Tukiryhmä - työtapoja ja yhteistyömuotoja - terveydenhuollon ja sosiaalitoimen työntekijöistä koottu asiantuntijaryhmä.
Senja-juhlaseminaari Päivi Vilkki VT, projektivastaava.
Lähisuhdeväkivaltarikoksesta epäillyn ohjaaminen kuulustelusta väkivaltaa katkaisevaan palveluun Oulu Hautamäki Jari, toiminnanjohtaja Hyvärinen.
Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Siviilipalveluksen kehittäminen kansalaispalvelu- näkökulmasta Dosentti (TaY), HT Pirjo Jukarainen.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
VUODEN PSYKOLOGI Sovittelu vaihtoehdoksi oikeudenkäynnille Laki riita-asioiden sovittelusta ja sovinnon vahvistamisesta yleisissä tuomioistuimissa.
Väkivaltainen ekstremismi Suomessa
Erikoissyyttäjä Pia Mäenpää/Itä-Suomen syyttäjänvirasto
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Yleisohje Diasarja on jaettu kolmeen osaan esitettäväksi joko kokonaan tai soveltuvin osin: ensimmäisessä osiossa (diakuvat 1-7) tuodaan vammaisen samanarvoisuus.
Turun seudun vetovoimaisin kaupunki KAARINAN k a u p u n k i Valomerkki –toimintamalli Stop nuorten päihteiden käytölle Kaarinan kaupunki Kaarinan kihlakunnan.
Lapsen oikeus palveluihin – ihmisoikeusnäkökulma , Prof. E. Pirjatanniemi.
Raiskauksen uhrin asema ennen ja nyt
Kirkon vastuullisen sijoittamisen projekti 2008 – 2010 Kirkon Hallintovirkamiehet ry Koulutuspäivät Tampereella Projektipäällikkö Magdalena Lönnroth,
Sukupuolten roolit islamissa
KATSAUS KAIRON KATULAPSIIN JA LASTEN OIKEUKSIIN
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Lapsen arjen turvallisuus
Kunniaan liittyvät konfliktit – uhat ja mahdollisuudet asiakastyössä
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011/Tilastoraportti 15/20121 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Mikko Peltomaa, Jaakko Kurola, Minna Takala & Sanna Suutari
_______________________________________________________ Selvitys tasa-arvon toteutumisesta liikunnassa Tasa-arvoa koskeva kysely lähetettiin.
1/ Joni Valkila ”Fundamentalismin seuraukset” Uskontojen uhrien tuki UUT ry Sitoutumaton yhdistys, jonka tavoite on.
Suomen mielenterveysseura
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen.
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Lapset ja nuoret tietokoneen käyttäjinä Historioitsijan näkökulma Digitaalinen kulttuuri Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitos Porin yliopistokeskus.
Venäläiset kansalaisjärjestöt ja politiikkavaikuttaminen Meri Kulmala Vaaliseminaari Aleksanteri-instituutti.
Kreikan demokratia   - Kaupunkivaltion hallitsemista kutsuttiin politiikaksi: yhteisistä asioista keskusteltiin julkisesti, vallankäyttö ei perustunut.
Tasa-arvokysymys islamilaisessa kulttuuripiirissä:
Lasten väkivaltakokemukset perheessä Mikko Oranen XI Lähisuhde- ja perheväkivaltaa työssään kohtaavien valtakunnallinen verkostofoorumi Oranen.
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ( ) Paula Karjalainen Ylitarkastaja
Kanta-Hämeen poliisilaitos Nuorten rikoksiin ja häiriökäyttäytymiseen sekä perhe- ja parisuhdeväkivaltaan puuttuminen Sirkku Nurmi vanhempi konstaapeli,
Asianajajan ammatti Päivämäärä Koulun nimi Luennoitsijan nimi.
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Lapsiin kohdistuva seksuaalirikollisuus Suomessa Työskentely seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten ja nuorten kanssa Yliopistonlehtori Noora.
H ELSINGIN V IERASKOTI RY / PERHETYÖ ASUNNOTTOMIEN PERHEIDEN PARISSA J ÄSENJÄRJESTÖPÄIVÄT I LKON KURSSIKESKUS Perhetyöntekijä Hanna-Mari Pusaa.
Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisy Tampereella Pirkanmaan kuntien lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisytyön yhdyshenkilökokous AVI/Tampere.
Tampereen Tyttöjen Talo. TAUSTAA: Tyttöjen talon toiminta käynnistyi keväällä 2004 Tyttöjen Talo on osa Setlementti Naapurin toimintaa Toimintaa rahoittaa.
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Seksuaalisuuden lieveilmiöitä
Katsaus YK:n vammaissopimukseen ja Yhdenvertaisuuslakiin
ERITYISTAIDEKASVATUS
Suomalainen asianajajakunta
Maahanmuuttajanuoret ja rikollisuus
Suomalainen yhteiskunta
Elämänkatsomustiedon tunti
Uhripolitiikan suuntaviivoja
Järjestöt työnantajina
Lasten erovertaisryhmät Ero lapsiperheessä - työmuodossa
Riikka laitinen & marisel soto godoy
Suomalainen asianajajakunta
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
OULUN NORMAALIKOULUN TAKSVÄRKKIKOHTEET
Lohja Janiina Mieronkoski, RIKU
Uskalla olla, uskalla puhua –vammainen nainen ja väkivalta
Päivi Arvonen Pois kadulta!.
Suomalainen asianajajakunta Asianajajaliitto 100 vuotta vuonna 2019
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Esityksen transkriptio:

Senja-juhlaseminaari Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.

 Traumatisoituminen. (Tukinainen)  Seksuaalirikoksen uhrin kohtaaminen. (Tukinainen)  Perhe- ja lähisuhdeväkivallan osapuolten kohtaaminen. (Ensi- ja turvakotien liitto)  Vammaisen uhrin kohtaaminen, erityiskysymyksenä kehitysvammaisuus. (Kehitysvammaisten Tukiliitto)  Seksuaalirikoksen kohteeksi joutuneen nuoren kohtaaminen. ( Tyttöjen Talo, Helsinki)  Maahanmuuttajataustaisen uhrin kohtaaminen. (Monika - Naiset Liitto)

Koulutuspäiviä pidettiin seitsemän:  Oikeusministeriön kanssa yhteistyössä neljä koulutuspäivää yleisten tuomioistuinten tuomareille ja oikeusavustajille.  Valtakunnansyyttäjänviraston kanssa yksi koulutuspäivä näiden asioiden erikoissyyttäjille.  Sisäasiainministeriön/Poliisihallituksen kanssa kaksi koulutuspäivää poliiseille.

Osioita ja 2-3 yhdistelmiä pidettiin 21.  Poliisiammattikorkeakoulussa 18 kertaa. Kuulijoina poliisin perustutkintoa/ erikoistumisopintoja/ alipäällystötutkintoa/ päällystötutkintoa opiskelevat.  Oikeusministeriön järjestämillä Julkisten oikeusavustajien kehittämispäivillä kerran.  Oikeusministeriön järjestämillä Oikeusavun sihteeripäivillä kerran.  Valtakunnansyyttäjänviraston järjestämillä Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset – jatkokurssilla kerran.

 Projektin esittely  Kaikki koulutusosiot: etupuolella aiheen esittely ja kääntöpuolella ohjeita poliisille ja tuomioistuimelle.  Ohjeita uhrille maksuttomasta oikeudenkäyntiavustajasta ja tukihenkilöstä.  Yleisiin oikeuksiin, oikeusaputoimistoihin, syyttäjänvirastoihin ja poliisilaitoksille

 Sivustolla on kaikki kansion osat.  Lisäksi siellä on osio uhrien kannalta tärkeistä pykälistä sekä lista uhreja auttavista tahoista alueittain.  Auttavien tahojen listan voi myös mielellään antaa uhreille.  Osiot ovat tulostettavissa ja ne ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  Kaikki kansioiden ja nettisivujen osat ovat projektin viranomaistahojen tarkastamat.

Perheen yksityisasia 1960-luku 1970-luku 1980-luku 1990-luku 2000-luku 2010-luku Hakatun lapsen syndrooma Naisten asema Suomi ratifioi YK:n naisten oikeuksien yleissopimuksen Raiskaus avioliitossa kriminalisoitiin Usko, toivo, hakkaus Turvakoti- selvitys Lievät pah.pit. virallisen syytteen alle Pahoinpitelyt virallisen syytteen alle Lähestymis- kielto EN: yleissopimus naisiin kohdistuvasta vv:sta ja perhevv:sta Pekingin sopimus Ensimmäiset turvakodit Iäkkäisiin ihmisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta Vaiettu naiseus Tekijöiden auttaminen Perheväkivalta lapsen silmin Sari Laaksonen

Kohti yhteispeliä ja synergiaa Perheväkivalta, lastensuojelullinen näkökulma Naisiin kohdistuva väkivalta, näkökulmana tasa-arvo ja naiserityisyys Turvallinen yhteiskunta Sari Laaksonen

 Monet apua hakeneistakin jäävät kriisivaiheen avun jälkeen selviytymään väkivallan tai sen uhan kanssa yksin  Pitkittyneet oikeudenkäynnit vaikeuttavat väkivallasta irtautumisen ja siitä selviämisen prosessia tai pahimmillaan jopa mahdollistavat henkisen väkivallan jatkumisen  Turvaamistoimenpiteistä ja oikeusturvasta huolehtii valtio (poliisi ja oikeuslaitos), paikallisten palveluiden kokonaisuudesta kunta (turvallisuussuunnitelmat) ja käytännön asiakastyöstä usein järjestö. Sari Laaksonen