Antiikin elämää.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.
Advertisements

Delfoi.
Raimo Päivärinta Luokite-esitelmä.
ANTIIKIN KIRJALLISUUS
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Antiikin kulttuuri (Antiikin aika 1000 eKr. – 500jKr.
Metsät ja hyvinvointi – metsien käytön mahdollisuuksia Sini Harkki Vapaus valita.
Vapaa-aikaohjaajat puh huoneesta 791/tai ma , ti , ke 8-20, to 10–20, la 9-18, su 9-17! Muutokset vapaa-aikaohjelmissa ovat.
Linnunrata ja muut galaksit
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
Pari piirua osuustoiminnan suuntaan Pellervon päivä Pääjohtaja Reijo Karhinen.
1.4. ROOMALAINEN MAAILMA s. 35–52
Valosta 1.
 Senioritutkimus 2010  Vastaajia yhteensä 1647  Miehiä 68 prosenttia  84 prosenttia vastaajista syntynyt 1940-luvulla  Eläkkeelle siirrytty keskimäärin.
Rooma Klikkaa kissaa, niin aloitetaan!
KUrpitsatalo Kurpitsatalon on muistitietojen mukaan rakentanut Leppänen pojalleen v Silloin hän rakensi taloon alakerran, jossa on keittiö, kaksi.
Antiikin aika: Antiikiksi kutsutaan aikaa n eKr. – 500 jKr., eli antiikin Kreikan ja Rooman kukoistuskausia. Miksi nämä kaksi voimakasta kulttuuri-
Tikkurila 10 The City of dreams
RÄPYLÄUINTI RÄPYLÄUINTI / mlk.
Puolalanmäen yläaste, Turku
Vammaisten lasten liikunta ja urheilu Valmistanut: Göndöcz István liikunnanopettaja erityisopettaja.
Antiikin kreikan olympialaiset:
Ateljeenäyttely Kaarina Karjalainen
Vapaa-aikaohjaajat puh huoneesta 791/tai ma , ti , ke 8-20, to 10–20, la 9-18, su 9-17! Muutokset vapaa-aikaohjelmissa ovat.
Pyynikin vanha Näkötorni
Antiikki 600 eKr.-400 jKr. Jaetaan Kreikan aikaan 600eKr.-200eKr. ja Rooman aikaan 200eKr.-400jKr. Antiikin kirjallisuus jaetaan epiikkaan, lyriikkaan.
Viikon 40 eurotehtävät •Tehtäväruudussa oli 7 € •Vastauksia jätettiin yhteensä 26. •Oikeita vastuksia oli yhteensä 13.
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
LOGARITMI Eksponenttiyhtälön 10x = a ratkaisua sanotaan luvun a logaritmiksi Merkintä x = lga Huom. vain positiivisilla luvuilla on logaritmi.
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
UNKARIN KIERTOMATKA.
Rooma.
Flyhov, kalliopiirroksia Askeberga, laivalatomus Länsi-Götanmaa, Ruotsi Kuvat ja teksti: Erkki Luoma-aho.
Lauri Viidan lapsuudenkoti
Rooma.
Asumisneuvontaa Jyväskylän seudulla Suomen Setlementtiliitto Asumisen seminaari
Intia s. 70-.
Italia Iina, Satu, Paula.
Mi Menetelmä tosiaikaiseen sivustomuokkaukseen Sulake Dynamoid | Strictly confidential – legally protected and privileged information Ilari Tuominen Software.
Hy02 : Eurooppalainen ihminen
Antiikin yhteiskunta.
2.2. – 2.4. Muistiinpano- ja tehtäväkokonaisuus
Italia.
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Hansaliitto.
Vastaukset kpl 1-5 kertausmoniste 6.luokka
Maailman seitsemän ihmettä
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
Antiikin Rooma s
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä. Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman.
KRISTINUSKON ASEMA ROOMAN VALTAKUNNASSA Luku 2 – Ydinsisältö.
Katolinen kirkko Elina, Hanna ja Tomi. Yleistä katolisesta kirkosta  johtaja paavi, jonka uskotaan olevan Kristuksen sijainen maan päällä  kristillisistä.
PYRAMIDIT. HAUTAMONUMENTTI PYRAMIDEJA RAKENNETTIIN HAUDOIKSI FAARAOILLE. FAARAOT MUUMIOITIIN ENSIKSI JA SITTEN NE LAITETTIIN HAUTAAN. FAARAOIDEN USKOTTIIN.
ANTIIKIN ROOMA. ORJUUS KREIKASSA JA ROOMASSA  Sotavangit, rikoksista tuomitut, ylivelkaantuneet  Kaivokset, maatalous, palvelijat  Kreikka:  Orjilla.
HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI
Tässä on kuva kivikautisesta asumuksesta
Roomasta tuli suurvalta
TUHATVUOTINEN KESKIAIKA
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
Jerusalemin nähtävyydet
RoOMAsta tuli SUURVALTA
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Luku 6: Nettitehtävä Rooman keisareista
Antiikin Kreikka ja Rooma
Kuningaskunta – tasavalta – keisarikunta
III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus
Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
Esityksen transkriptio:

Antiikin elämää

Kreikkalainen lelu Lelu kertoo antiikin perheestä ja lasten maailmasta

Kreikkalainen jumalattaren patsas Suojeli kuollutta lasta hänen matkallaan manalaan

Flavia Sextilianen marmorinen sarkofagi Flavia oli kuollessaan 10 vuotta, 6 kuukautta ja 3 päivää ja hänen vanhempansa teetättivät hänelle sarkofagin. 120-150 jaa, Rooma

Kreikkalaisia kaulakoruja Kreetalta 1400-1200 eaa.

Kreikkalaisia lasiesineitä Kreetalta 400-200-luvuilta eaa

Kreikkalaista keramiikkaa Varhaisempi tyyli oli mustakuviotekniikka (n. 600-530 eaa), jossa kuva maalattiin tummalla värillä vaalealle taustalle. Lisäyksityiskohtia kuviin saatiin uurtamalla esim. kasvonpiirteitä ja lisäämällä esimerkiksi valkoista tai punaista väriä Myöhäisempi tyyli oli punakuviotekniikka (530 eaa.-), jossa tausta maalattiin tummaksi ja kuvio jäi vaaleksi

Sotilaan varusteet Lanuviumista (400-luvulta eaa.) Pronssinen rintapanssari ja kypärä, varusteina mm. miekka, kirves ja keihäät (3 terää). Lisäksi sotilaan haudasta löytyi urheiluvälineitä kuten kiekko (kiekonheitto). Käyräteräinen metalliesine on strigil. Urheilijat öljysivät vartalonsa ennen kilpailuja. Ottelujen jälkeen ihoon jäänyt öljy, hiki ja areenalta tarttunut lika kaavittiin ihosta pois strigilillä. Ajatus yhdistää sotilaallisuus ja atleettisuus on kreikkalaista vaikutusta Rooman valtakunnassa.

Forum Romanum Septimus Severuksen riemukaari n. 204 jaa. Tituksen riemukaari Curia Julia Forum Romanum Rooman hallinnollinen keskus, jolle kukin keisari pyrki jättämään oman kädenjälkensä ja muistonsa

Curia Julia Senaatin talo, jonka rakennutti Julius Caesar 44 eaa.

Via Sacra Keisari Titus pystytti oman riemukaarensa Rooman pääkadun eli Via Sacran korkeimmalle kohdalle.

Flaviusten amfiteatteri eli Colosseum Rakentamisen aloitti keisari Vespasianus 70-luvulla ja rakennus valmistui vuonna 80 Tituksen hallintokaudella. Sinne mahtui noin 40000 – 50000 katselijaa. Kilpa-ajoja Colosseumilla järjestettiin 400-luvulle asti ja eläinnäytöksiä 500 luvulle asti. Myöhempinä vuosisatoina Colosseumilla on toiminut mm. kristillinen kirkko, hautausmaa, holvit on muutettu asunnoiksi ja työpajoiksi ja areenalla on järjestetty mm. härkätaisteluja ja koko rakennus on toiminut linnoituksena. Colosseum on rapistunut pahasti sillä sen kiviä on ryöstetty rakennusmateriaaliksi.

Caracallan kylpylät Keisari caracalla rakennutti 212-216. Alue oli 13 hehtaarin laajuinen

Caracallan kylpylän lattiamosaiikkeja

Diocletianuksen kylpylä Rakennettiin 298-306 jaa. Oli yli 13 hehtaaria laaja alue, joka käsitti urheiluhalleja, kirjastoja, yli 3500 neliömetriä uima-altaita, frigidariumin eli kylmien kylpyjen huoneen, tepidariumin eli haaleiden kylpyjen huoneen ja calidariumin eli kuumien kylpyjen huoneen. Kylpylään mahtui 3000 kävijää yhtä aikaa

Diocletianuksen kylpylän frigidium Nykyisin Basilica of Saint Mary of the Angels and the Christian Martyrs. Kylpylä muutettiin katoliseksi kirkoksi 1500-luvulla, muutostöitä johti kuvanveistäjä ja maalari Michelangelo Buonarroti.

Circus Maximus Kilpa-ajojen ja gladiaattoritaisteluiden pitopaikka. Augustuksen aikaan rata oli yli 600 metriä pitkä ja areenalle mahtui 150 000 katsojaa. Kilpa-ajot olivat suosittuja kaikkien yhteiskuntaluokkien keskuudessa ja moni kilpa-ajaja oli alun perin orja, joka rikastuessaan saattoi ostaa itsensä vapaaksi. Kilpa-ajajat muodostivat joukkueita, joista virheät ja siniset olivat suosituimpia.