Mekanisoitujen taisteluosastojen ja ilmatorjunnan koulutuskeskus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asevelvollisuuden vaikutus nuorten miesten työuraan
Advertisements

Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
Tekijät: Siiri Pekkarinen ja Emilia Laitinen
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
Aivo2000 kuvaus.
Teknologia ja liikunnanopetus oppimisympäristöhankkeissa
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Hyvästä Paras Jim Collins.
Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Jorma Fisk
Jukka Ollila | Novago Yrityskehitys Oy Yritystalo BusinessLohjan ensimmäinen vuosi.
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
Perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
Varjosta valoon – osahanke
DIABETES DIABETES ON TAUTI, JOSSA ELIMISTÖN HIILIHYDRAATTIEN SIETOKYKY ON HEIKENTYNYT ja eri mekanismeillä sitten aiheutuu verensokerin kohoaminen. Korkea.
Hyvinvointi Kannus Sosiaali ja terveys Liikunta Kulttuuri
Maataloustoimittajien jäsenkysely Vastauksia yhteensä 74 kappaletta Finnish Net Solutions Oy.
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Saaristomeren Meripuolustusalue VLK-toiminta 2012.
VLK-toiminta 2013.
Voimistelu liikuttaa! Ryhmätöiden antia Startissa IKILIIKE Millaisia eri kohderyhmiä seuroilla on ikääntyville? Nyt tai suunnitteilla? Liikuntarajoitteiset.
Uutta virtaa rotarytoimintaan – RLI-koulutus
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
Elinvoimaa yhdistyksissä
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Talouspalvelut Markku Vehmas KUUMA-johtokunta
Suomi johtoon kampanja Tilanne Elokuu Harri Ala-Kulju.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Marko Autio Kasvatustyön pastori Espoon seurakuntayhtymä RUUHKASUOMEN RIPPIKOULUTILASTO T.
Yrityskysely 2012 Sähköpostikyselyjä lähetettiin 426 kpl (v.2011:502 kpl) Vastauksia 255 kpl(v. 2011:454 kpl) Vastausprosentti: 60%(v. 2011:
VARUSMIESTEN VLK-TOIMINTA Pioneerirykmentti. 14. joulukuuta VLK- toiminnan merkitys pioneerirykmentissä on huomattava sillä osin laadukkaan ja.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Sijoittumisseuranta 2013 Vuonna 2012 maisteriksi valmistuneiden tilanne ja mielipiteet vuoden 2013 lopulla Jyväskylän yliopisto - koko aineisto Jari Penttilä.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Yliopistolakiuudistuksen vaikutusten arviointi Heljä Misukka Koulutusjohtaja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
LIIKUNTA JA KOULUIKÄINEN
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Satu Lehto Vähän liikkuville koululaisille suunnattujen liikuntakerhojen toiminta koululaisten ja opettajien kokemana Turun Koulut.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Suomen Sotilasurheiluliitto ry SOTUL 2018 liitto täyttää 50 vuotta Yhteistyösopimus puolustusvoimien kanssa uusittu 2015 Jäsenmäärä varusmiehet ml. noin.
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
VLK-toiminta Karjalan Prikaatissa. Vekarasta Karjalan prikaati on Suomen suurin varuskunta ja koulutamme lähes 4000 varusmiestä vuosittain Vekaralla on.
VLK-toiminta Panssariprikaati VMTK:n varapuheenjohtaja korpraali Lassi Sippola.
Nimi Työ Osasto VLK-toiminta Rannikkoprikaatissa
PUOLUSTUSVOIMAT FÖRSVARSMAKTEN FINNISH DEFENCE FORCES Maavoimien Esikunta Henkilöstöosasto Asevelvollisuustiimi Kuva 1 KUTSUNNAT MIEHESTÄ MITTAA -HANKKEEN.
Varusmiesten ohjaustarpeiden selvittäminen Regionförvaltningsverkens svenska enhet för bildningsväsendet1 Michael Mäkelä Elinikäisen ohjauksen yhteistyöryhmä.
LIIKUNTAKERHOT PANSIOSSA. Liikuntamahdollisuudet Pansiossa on kolme todella hyvin varusteltua punttisalia, niiden suosio on suuri. Vuoden vaihteessa Pansioon.
Tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen varusmiehille, henkilökunnalle,
Jonot mataliksi Liikettä pienissä tiloissa
KOULUTUSPAKETTI
Sisältö Satakunnan Lennoston Suojauskomppania Yleistä
PRIIMA-seuran aikuisliikkujien palautekysely 2016 – koonti
MAASOTAKOULU Lappeenranta Esikunta Koulutuskeskus (-) - SKOR
PORIN PRIKAATI Niinisalon toimipiste
EPÄSUORANTULEN AMMUNTOJEN SEURAAMINEN KARJALAN PRIKAATISSA
VARUSMIEHEN KÄYTTÖLIITTYMÄ
VLK-toiminta Kaartin jääkärirykmentissä
Tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen varusmiehille, henkilökunnalle,
VLK-toiminta Uudenmaan prikaatissa
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
VMTK:n varapuheenjohtaja panssarijääkäri Miikka Puoskari
VLK-TOIMINTA PORIN PRIKAATISSA
VLK, JPR ROI SYKSY 2015 HEINÄKUU-JOULUKUU.
Ilmasotakoulu Tikkakoski
Jääkäriprikaatin VLK-kertomus
LIIKUTA MINUA-tapahtuma! LIIKUNNALLINEN ILTAPÄIVÄ IKÄIHMISILLE
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
Pohjois-Karjalan rajavartioston VLK-toiminta
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
Valtakunnallinen liikuntajärjestö, joka tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja Puolustusvoimien ja.
Esityksen transkriptio:

Mekanisoitujen taisteluosastojen ja ilmatorjunnan koulutuskeskus Panssariprikaati Mekanisoitujen taisteluosastojen ja ilmatorjunnan koulutuskeskus

Johdettuja VLK- liikuntatapahtumia oli yhteensä 920. VLK- toiminta on Panssariprikaatissa hyvin aktiivista. Erilaisia kerhoja on yli kymmenen (10) kappaletta. VLK- liikuntaan osallistuneiden henkilöiden kokonaismäärä vuonna 2012 oli 22758. Johdettuja VLK- liikuntatapahtumia oli yhteensä 920. Panssariprikaatissa VLK- toiminnan tärkeyttä lisää prikaatin heikot liikuntatilat. Panssariprikaati on ainoa "iso" joukko-osasto, jolla ei ole minkäänlaista liikuntataloa, uimahallista nyt puhumattakaan. Prikaatin liikuntatilat käsittävät yhden pienehkön voimistelusalin sekä omin toimintameno- määrärahoin rakennetun kevythallin, jota käytetään pääasiassa salibandyn pelaamiseen. Tämän lisäksi varusmiehille on yksi punttisali sotilaskodin alakerrassa ja eri yksiköillä on pieniä kuntoilutiloja yksiköiden alakerroksissa. Kyseiset vähäiset liikuntatilat ovat kovassa käytössä palvelusaikana ja palvelusajan ulkopuolella. Tilojen heikkoudesta ja vähäisyydestä johtuen etenkin talviaikaan liikunta on usein ulkoliikuntaa. Mahdollisuudet monipuoliseen, eri liikuntatapoja käsittävään liikuntaan ja sisäpelien harrastamiseen ovat suhteellisen heikot. Heikot tilat heijastuvat myös varusmiesten loppukyselyissä annettuun palautteeseen. PUOLUSTUSVOIMAT FÖRSVARSMAKTEN THE FINNISH DEFENCE FORCES

motivoivaa yhdessäoloa liikunnan parissa. Uskon, että nimenomaan Vähäisten liikuntatilojen tehokkaan käytön myös palvelusajan ulkopuolella takaa juuri VLK- toiminta. Kerhot käyttävät molempia liikuntasaleja aktiivisesti iltaisin. Tämän lisäksi kerhot hyödyntävät kaikki muutkin mahdolliset liikuntatilat. Aktiivisten ohjaajien ansiosta liikuntatarjontaa saadaan monipuolistettua ja varusmiehille tarjottua miellyttävää ja motivoivaa yhdessäoloa liikunnan parissa. Uskon, että nimenomaan VLK- toiminta auttaa meitä kunnon kohottamisen lisäksi luomaan liikunnasta miellyttävämpää kuvaa ja auttaa innostamaan varusmiehiä liikunnan pariin myös varusmiespalveluksen jälkeen. VLK- toiminnalla on myös tärkeä rooli varusmiesten viihtyvyyden lisäämisessä. Panssariprikaati pyrkii jatkossakin tukemaan kaikin mahdollisin tavoin VLK- toimintaa. Ilman tätä toimintaa tuloksemme varusmiesten fyysisen kunnon kohottamisessa ja etenkin asenteiden muokkaamisessa olisivat varmasti nykyistä heikommat. Prikaatin komentaja eversti Pekka Toveri PUOLUSTUSVOIMAT FÖRSVARSMAKTEN THE FINNISH DEFENCE FORCES

VARUSKUNNALLISET LIIKUNTAPAIKAT KUNTOSALIT - HELITR, HÄMPSP, AUTOK, SOTILASKOTI 2 SISÄLIIKUNTAPAIKAT - LIIKUNTASUOJA, VOIMISTELUSALI, KAMPPAILUTILA KIINTORASTIVERKOSTO (2012) - RASTIPISTEITÄ YLI 60 PALLOKENTÄT - NURMI- JA HIEKKAKENTÄT KUNTO- JA JUOKSURATA HIIHTOMAA VUODEN 2013 AIKANA SUUNNITELMISSA ON RAKENTAA FRISBEEGOLF- RATA JA HIIHTOSUUNNISTUKSEEN SOVELTUVAT REITIT. PUOLUSTUSVOIMAT FÖRSVARSMAKTEN THE FINNISH DEFENCE FORCES

Kuntosalikäyntejä ei ole rekisteröity vuonna 2012. Liikuntalaji Tapahtuma lkm Osallistujat Juoksulenkki 192 6618 Uinti (Hml) 34 1426 Jalkapallo 77 1247 Salibandy 195 5865 Lentopallo 85 1546 Koripallo 137 3574 Futsal 79 1226 Kamppailulajit 98 796 Polttopallo 10 110 Naisten kerhot FastScoop 3 25 Yhteensä 920 22758 Kuntosalikäyntejä ei ole rekisteröity vuonna 2012. PUOLUSTUSVOIMAT FÖRSVARSMAKTEN THE FINNISH DEFENCE FORCES