Pallo vaihtaa omistajaa a j e k. o r g 104030502040102030 104030502040102030 1.) Estäminen vyötärön alle potkuissa ja aina, kun pallo vaihtaa omistajaa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Helmikuu 2010 Etelä-Suomen Aluejoukkue Ensimmäinen askel tie huipulle.
Advertisements

Hyvässä seurassa on ilo liikkua! ® TUOMARIPALAVERI ”SÄÄNTÖPRIIFFI”
B – TYTÖT Miesvartiointi
Toiminta avustavana erotuomarina Toiminta avustavana erotuomarina •Ongelmakohtia: –Perustekniikassa ongelmia (näyttöjä ei osata.
Naperopesissäännöt 5 § 7 §
Uudet säännöt ja tulkinnat 2009  Uudet säännöt  Valittuja muutoksia Jim Briggs Suomennos: Matti Mäkäräinen.
Suomen Palloliiton erotuomarivaliokunta on käsitellyt FIFAsta ja UEFAsta tulleita jalkapallon keskeisiä sääntöjä ja erotuomaritoimintaan muutoksia ja tarkennuksia.
TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
Perustietoa lajista ja lyhyt sääntöopas Tikkanen 2011.
Suomen Palloliiton erotuomarivaliokunta on käsitellyt FIFA’sta ja UEFA’sta tulleita jalkapallon keskeisiä sääntöjä, ja erotuomaritoimintaan muutoksia ja.
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
SAPA ry VALMENNUSLINJA Arvoista normeihin ja tekoihin.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
E-junioreiden ja B-nuorten erityissäännöt Suomen judoliitto Tuomarikomissio Päivitetty 3/2009.
Internal Use Only KERTAUSKURSSI Internal Use OnlyLINJAUKSETEROTUOMARIVIRHE: Kun erotuomari toteaa tehneensä ottelun kuluessa pelisääntöjen.
AET:n liikkuminen ja liputustekniikka
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus2.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Sääntötietoutta.
Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Kansainvälisen judoliiton ottelusääntöjen uudistus 2010 (Päivitetty )
TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä
T99 Salamatytöt Kausi Kyselyn tuloksia Todella vähän palautettuja, 16kpl 30:stä Tulokset tukevat tämän hetkistä suuntaa.
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Harjoituksia Jäähalliin
RaKen ja JoKin T99-02 joukkue järjestää aikuisharrasteturnauksen LA klo , Tervetuloa! Pelitapa ja aika (Järjestävä joukkue pidättää.
OTTELUKIERROKSET - JOUKKUEET SJAL tuomarikoulutus 2013.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Esko ja Mauno tapaavat pihalla Esko tulee kuvaan oikeasta laidasta, pojat morjenstavat, Esko heilauttaa kättään ja Mauno nyökkää.
Oppimistavoitteet F6-F7 -ikäluokissa
Hannunniitun kenttä, Virmuntie 1, Turku
HauPa HYVÄ ASENNE NÖYRYYS JA SITKEYS ROHKEUS JA ITSELUOTTAMUS
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
T YTÖT 00 ALOITUSPALAVERI KAUDELLE Jäähallin kokoustila.
NJS PELIKIRJA 9v NJS (Mikko Manninen)
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
FC POHU NAISET HARRASTETURNAUS LA PITÄJÄNMÄEN TN
PELINOHJAAJAKOULUTUS. Pelinohjaaja Valioerotuomari Erotuomarikokelas Piirin erotuomaritoiminta Liiton erotuomaritoiminta Pelinohjaaja toimii alle 12 –vuotiaiden.
2016.  Turnauspäivä ja aika: Lauantai  Ensimmäiset pelit molemmissa ikäluokissa ja tasoissa alkavat klo 11  Paikka: Astrum Stadion, Halikontie.
2016.  Turnauspäivä ja aika: Lauantai  Ensimmäiset pelit molemmissa ikäluokissa ja tasoissa alkavat klo 11  Paikka: Astrum Stadion, Halikontie.
U15 Alueleiriharjoitteita. Pallonhallinta Max 3 kosketusta > 5 syöttöä aikaa murtautua maalintekoon porttien läpi Tilanteenvaihto Laitaan ohjaaminen /
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Pelitavan pääpiirteet 8v8
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
BADMINTON ENGLAND Line Judge Training Course By Abby Kumar and Yunus Suleman Training Co-ordinator.
Jalkapallo Aapo Manni.
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
Uefa B Lopputyö Jussi Riikonen Teema Hyökkäys Pelinavaaminen
MPS Havainnointi Pelaajan tulee havainnoida:
LIPPUPALLODEMO 90min.
PELIN IDEA.
ERIKOISJOUKKUEET ”Erikoisjoukkueilla” viitataan yleensä kolmanteen joukkueeseen hyökkäyksen ja puolustuksen lisäksi. Erikoisjoukkueita käytetään, kun yritykseen.
Itä-Suomen yliopisto, Liikunnan perusopinnot Sari Asikainen, Lauri Jaakkola & Mikko Virtanen Kin-Ball pikaopas.
SÄÄNTÖJÄ.
HYÖKKÄYKSEN NUMEROINTI
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
U15 Alueleiriharjoittelu
ammattiin AKTIIVISESTI PORVOOLAINEN KEILAPALLO
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT
Taitokouluharjoitteet tammikuu 2015
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Pelipaikat numeroina 3 m viiva
Uusi pelitaitoa kehittävä paitsioaluesääntö E10-E11 –ikäluokille.
Uusi pelitaitoa kehittävä paitsioaluesääntö E10-E11 –ikäluokille.
Esityksen transkriptio:

Pallo vaihtaa omistajaa a j e k. o r g ) Estäminen vyötärön alle potkuissa ja aina, kun pallo vaihtaa omistajaa yrityksen aikana, on kielletty Jos yrityksen aikana suoritetaan vapaapotku tai potku aloituslinjasta ja potkaiseva joukkue oli aloitussyöttöhetkellä potkumuodostelmassa, estäminen vyötärön alapuolelle on sallittu vain pallonkantajaa pysäytettäessä. HUOM! Ei vapaan estämisen aluetta potkussa aloituslinjasta! Jos pallo yrityksen aikana siirtyy toisen joukkueen haltuun (fumble, intteri, riisto), estäminen vyötärön alapuolelle on sallittu vain pallonkantajaa pysäytettäessä.

Vapaan estämisen alue a j e k. o r g ) Vapaan estämisen alue Aloituslinjasta aloitetun pelin aikana ne hyökkäävän joukkueen pelaajat, jotka aloitushetkellä ovat aloituslinjalla enintään 5 jaardin etäisyydellä hyökkäävän joukkueen keskimmäisestä sisälinjamiehestä, saavat estää myös takaapäin sillä suorakaiteen muotoisella alueella, jonka keskipisteenä on hyökkäävän joukkueen keskimmäinen sisälinjamies ja joka ulottuu sivusuunnassa 5 jaardia kummallekin sivurajalle päin ja 3 jaardia aloituslinjan etu- ja takapuolelle. 6 10

Lailliset vastaanottajat a j e k. o r g ) Laillisten vastaanottajien estäminen vyötärön alle Aloituslinjasta alkaneen pelin aikana eivät puolustavan joukkueen pelaajat saa estää hyökkäyksen sääntöjenmukaisia vastaanottajia vyötärön alapuolelle aloituslinjan etupuolella, ellei pelaaja samalla pyri käsiksi palloon tai pallonkantajaan. Joukkueen A pelaaja on sääntöjenmukainen vastaanottaja kunnes eteenpäinsyöttö ei sääntöjen mukaan ole enää mahdollinen. Aloituslinjan takana olevaa hyökkäävän joukkueen pelaajaa, jolla on mahdollisuus ottaa taaksepäinsyöttö kiinni, ei saa estää vyötärön alapuolelle eikä estää väkivaltaisesti. Potentiaalinen option man

Crack-Back a j e k. o r g ) Crack-back Hyökkäävän joukkueen pelaajat, jotka aloitushetkellä ovat yli 7 jaardin päässä hyökkäävän joukkueen keskimmäisestä sisälinjamiehestä tai liikkeessä, eivät saa estää vastustajaa vyötärön alapuolelle palloa kohti aloituslinjan takapuolella eikä 10 jaardia lähempänä aloituslinjaa aloituslinjan etupuolella 50