Aapon suku Ensimminen kirjallinen merkintä: Heikki Simonpojan ”muuttokirja 31.8.1729”

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Advertisements

Ajatuksia elämästä .....
Tammenoksa järvenrannalla
Poimintoja Suomen lääketeollisuuden historiasta
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Puimuri - kaava.
Pikkupoika kysyi isältään...
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Jumalan kanssa.
Yritysjohdon koulutuskeskus
Ajatuksia elämästä..
Playadel Bergs Sluga Slösaren Sulo
Hurmoksesta herätysliikkeeksi
@ Leena Lahtinen Helia TIETO JA TIETOKONEOHJELMA  TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA  TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA.
Hiitolan-Kurkijoen sukututkimuspiiri Tapaaminen
Avoimet Kylät -tapahtuma POIKKEA KYLÄÄN !
Tietojen hallinta Alkuperäinen teksti:
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Kaksi nunnaa lähti luostarista kaupunkiin myymään pikkuleipiä
KÄÄRIÄISEN SUKU.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA MENETELMILLÄ.
SATTUMAAKO... ? TÄMÄ INFORMAATIO ON TÄYDELLISESTI TOTTA JA SE ON TARKISTETTAVISSA..
Hiitolan-Kurkijoen sukututkimuspiiri
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Flyhov, kalliopiirroksia Askeberga, laivalatomus Länsi-Götanmaa, Ruotsi Kuvat ja teksti: Erkki Luoma-aho.
Aritmeettinen jono jono, jossa seuraava termi saadaan edellisestä lisäämällä sama luku a, a + d, a+2d, a +3d,… Aritmeettisessa jonossa kahden peräkkäisen.
Aritmeettinen jono jono, jossa seuraava termi saadaan edellisestä lisäämällä sama luku a, a + d, a+2d, a +3d,… Aritmeettisessa jonossa kahden peräkkäisen.
ULKOPLANEETAT JUPITER, SATURNUS, URANUS, NEPTUNUS, (PLUTO)
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
6. Relaatioalgebra ja relaatiokalkyyli
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Yhdyssanat, jotka kirjoitetaan erikseen
LUTERILAINEN KIRKKO.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
Pikkupoika kysyi isältään...
Aiemmin peruutettu luento
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
KRISTUS 9lk/UO2.
1.M IKÄ ON SARJAN SEURAAVA JÄSEN ? 1, 2, 3, 4,…. 2.M IKÄ ON SARJAN SEURAAVA JÄSEN ? A, B, C, D, …
Puukonsaaren Historia Puukonsaaren Historia. Ensimmäiset asukkaat Ensimmäinen asukas oli v Niilo Matinpoika Puukko Asui sen aikaisessa Soikkala.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
Yleistietoja Suomesta Soome keele õppematerjal Ebe Talpsepp Loo Keskkool Harjumaa Juhendaja: Külli Kaasik.
7 VELJESTÄ VARPASALOSTA
BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole.
Matematiikkaa 3a Lukualue 0– osa MATEMATIIKKAA 3A, LUKUALUE © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Sanomalehtien Liitto © TNS Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on netissä vuotiaat, N=554, % ”Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on sinulle NETISSÄ?
Taolaisuus, kungfutselaisuus ja lamalaisuus
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
2 Perheitä on joka lähtöön s
OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen
Ajatuksia elämästä .....
Mikä ihmeen objekti?.
KIRJALLISUUTEMME ALKUVAIHEET
Lehikoisten vaiheet ennen Pielisen Karjalaa
Kansallinen herääminen Suomessa
Pietarsaari ( Jeppis ).
MAP– eli mormonikirkko
LIIKKEELLE.NET NYT! MORO! Yhteyshenkilöiden koulutukset 2014
MAP-kirkko - MAP = Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko - USA:ssa 1800-luvun alkupuolella, perustaja Joseph Smith - Smith sai ilmestyksen,
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
Romantiikka.
Esityksen transkriptio:

Aapon suku Ensimminen kirjallinen merkintä: Heikki Simonpojan ”muuttokirja 31.8.1729”

Aapon suku Miespolvet: Heikki Simonpoika Mikko Heikinpoika Hjorth Abraham Hjorth Karl Hjorth William Botvid Hjort * Wiktor Wilhelm Weurlander William Wilhelm Weurlander Erkki Olavi Weurlander Frej Johan Weurlander Oskar William Wilhelm Weurlander

Aapon suku Matkalla sukunimikin vaihtui... syystä? Mikko Heikinpoika sai sotilasnimen Hjorth. Pari sukupolvea myöhemmin Botvid vaihtoi nimensä pariinkin kertaan. Hjorth med hornen kertoman mukaan kyllä kuvasi miestä.

Aapon suku 1820-luvun Nurmijärven rosvot liittyvät Aapon sukuun useampaakin kautta... Nimenvaihdon aikoihin 1870-luvulla Suomen kuvalehti ja HBL kertoivat rosvotarinan. Toinen päärosvoista oli Botvidin isoisän, Abraham Hjortin, serkku ja rosvoporukan pelimanni äidinisä. Hjorth nimi ei siis ollut kovin ”kunniallinen”

Aapon suku Kuvakokoelma ;-) Kuusi isää, kuusi poikaa = seitsemän miestä. Abraham olisi kahdeksas.

Sukututkimuksen sivuraiteella! Johdattelua: Kunnon häissä on yli 200 vierasta. Kirkkoon mahtuu 600 ihmistä. Kylässä on 5-10 taloa..

Josvaikka Edellisestä seuraa vähintäänkin: Jokainen tuntee tai tietää 500...1000 ihmistä . Jokainen näistä tuntee useita joita toinen ei tunne. Muutaman tuhannen asukkaan kylässä lähes kaikki tuntevat tai tietävät toisensa.

Josvaikka Olemme 1800-luvun puolivälissä Sepän pajassa tarinoidaan ja muistellaan ”vanhoja aikoja”. Pikkupojat kuuntelevat ”ukkojen juttuja”. Nurmijärvellä muisteltiin1820-luvun Nurmijärven rosvoja . Tarinat ”paranevat” ajan kuluessa!

Josvaikka Nurmijärven Palojoella syntynyt Aleksis Kivi on kansalliskirjailijamme. Kiven tunnetuin teos on Seitsemän veljestä Keromuksen esikuviksi ei ole löytynyt seitsemää veljestä, joten veljekset lienevät enemmän tai vähemmän kuvitteellisia. Kivi lainaili niin raamattua kuin paikallisia tarinoitakin. Veljeskertomuksen ihmisille on oikeita esikuvia.

Josvaikka Kiven kertomuksessa useamminkin mainitaan niin Nurmijärven rosvot kuin metsäsissitkin. Joidenkin tutkijoiden mukaan rosvojoukko oli koko tarinan lähtökohta, esikuva ”metsäsisseille”. Oli niin eli näin, niin kertomuksessa on mukana ihan oikeita tuona aikan eläneitä ihmisiä. Lautamies Mäkelä oli ihan oikea lautamies.

Josvaikka Kiven muistotilaisuus pidettiin Kissan talossa Nurmijärven Lepsämässä Sama talo liittyi kiinteästi rosvojoukkoon vajaa puoli vuosisataa aiemmin. Kivellä ja rosvot tunteneilla oli selvä yhteys?

Josvaikka Aihetodistein päätellen: Seitsemän veljeksen Aapon esikuvana oli sockensmed Abraham Hjort. Aika: 1840-luku. Paikka: Nurmijärven Lepsämän kylä. Yhteydet: Abraham, vaikkei rosvoihin kuulunutkaan, varmasti tunsi sukunsa tarinat ja niitä kertoili. Päärosvo oli Aapon serkku ja koko porukan perustajan sisko oli Aapon vaimo.

Josvaikka Kiven isosetä oli rosvojoukon ”ulkojäsen”, jota nuori Alexis lienee arvostanut.. Aapon vaimon nimikin oli (Kiven mukaan) sama kuin Hjortin Abrahamin.. Kiven mukaan Aapo vanhemmiten toimi lautamiehenä. Abrahamista en tuota tietoa ole löytänyt, mutta … Tärkeintähän ei ole, että juttu on tosi. Riittää kun se on hyvä ;-)